Kolegyňa ma napodobňuje

20. aug 2024

Ešte pred deťmi som začala pracovať v jednej firme, potom som zostala doma (reťazová MD následne predĺžení Rp kvôli zdr.stavu). Za tú dobu prijali kolegyňu na moje miesto, kým som bola doma ona stíhla jedno dieťa ( za ňu bola prijatá jej sestra)po RD sa vrátila a je tam do dnes. Medzi tým sa firma rozrástla a kým predtým som bola sama na všetko teraz sme dve ale ona má o 25%lepšie finančne ohodnotenie, čo by mi ani tak nevadilo ale jej porovnávanie a napodobňovanie áno.
My s mužom a deťmi žijeme vo vlastnom máme hypo, ona s mužom býva u rodičov a náklady na bývanie si delia. A ona furt melie o tom ako lacno bývajú, pri tom sa ma vypytuje na naše náklady. My sme mali jedno auto oni dva, kým to bolo takto tak tak o autách ani reč, ale pred mesiacom sme si kúpili 8ročné(staré má 18) od vtedy jej to vadí lebo jej auto má 10r. A takto je to vo všetkom, dovolenku musí mať stále lepšiu a lacnejšiu ako my atď. Aj keď sa nedá porovnať jablká s hruškami ale ona všetko vykrúti vo svoj prospech.
Viem nemala som jej nič hovoriť a po prvom roku som sa poučila a nič som jej nepovedala aj tak si zistila svoje. Prestala som pridávať fotky.na soc siete z výletov (dávala som max 2-3) lebo aj tam sliedila. Je za dverami pri súkromných hovoroch. Vypytovala sa mojich detí a mojej mamy a ďalších. (Prácu nechcem meniť vyhovuje mi je blízko školy mojich detí, mám super pracovnú dobu)

zooeynka
20. aug 2024

Toto ta trapi? Bud rada ze neriesis sikanu, vyclenenie z kolektivu alebo ine chutovky. Tuto mas chuderku, ktora ta obdivuje, mozno zavidi, napodobnuje....ved jej bud vzorom ;)

simona20201309
20. aug 2024

Odporúčam ti psychológa a čím skôr. V tom lepšom prípade to bude len paranoja. Úprimne ti poviem ako objektívna osoba - nie si v poriadku. Naozaj vyhľadaj pomoc 🙏 v dobrom

0silvia0
20. aug 2024

Zavidenie a pretekanie sa a sutazenie kto co ma je jej problem. O niecom sa bavit musite, ju zaujima toto. Mozno sa necha inspirovat a bude sa ti chciet vyrovnat v pocte deti a odide na dalsiu rodicovsku dovolenku a budes mat od nej pokoj.

jesenzima
20. aug 2024

Ona ťa napodobňuje, ty to moc prežívaš ... A čo je na tom akože? Ste na hlavu obidve a buďte rady, že nemáte horšie problémy ako riešiť malichernosti a totálne kraviny 🤦🤦🤦

marse
20. aug 2024

Bavila si sa s nou o tom?

simona20201309
20. aug 2024

@0silvia0 ja neviem ale 3x som si čítala ten chaoticky príspevok a co by ako mala závidieť ta kolegyňa autorke? Ze má autorka drahšie náklady na bývanie? Ze mala autorka len jedno auto a kolegyňa 2? (Prečo si kúpili druhé, lebo ma kolegyňa 2? Kto tu komu závidí?)ešte uvádza že kolegyňa mala lacnejšiu a lepšiu dovolenku 😀
Véd tu je zavist presne naopak....
Ze ju vôbec rieši, už značí že jej leží v žalúdku.

pribinak
20. aug 2024

Myslím že Tá pekne serie ten plat, prešla som si ten text 2x a žiadne napodobňovanie som nenašla

Poučenie do budúcna, nič sukromne cudzím ľuďom na nos nevesaj
A pouč aj mamu

matullienka
20. aug 2024

V prvom rade by som hodila reč s mamou a deťmi, že si neprajem aby naše súkromie riešili s cudzími ľuďmi aj keď je to kolegyňa. Nejak som nepochopila v čom ťa napodobňuje? Veď každý chce nejak tráviť dovolenku, veď nechodí presne do tých istých destinácií a hotelov ako ty, že by chcela novšie auto? Tak pokiaľ majú staršie je to úplne prirodzené hádam. Za mňa si kus paranoidna

autor
20. aug 2024

@simona20201309 k tej dovolenke chodíme v júli keď má muž celozavodnú,. keď už vedela že nás na osobu vyšla dovolenka na určitú sumu tak ona hľadala do vtedy kým nenašla rovnakú destináciu lacnejšie na koniec augusta. Dovolenka zakúpená v predstihu oni šli last minute. A rok melie cez pracovnú dobu ako lacno bolo oproti nám.
K tomu autu staré sa často kazilo, teraz keď máme nové staré sa predáva, muž by chcel zaň aspoň dve stovky.

lukbe
20. aug 2024

Nebav sa s ňou o súkromných veciach, to povedz aj rodine. Zablokuj, a je to.

autor
20. aug 2024

@matullienka zistí si presne kam idem na dovolenku a pôjde presne tam do lepšieho hotela, a potom aj po roku denne spomýna cez pracovnú domu.
To isté mám s oblečením detí, kúpim obuv kamennom obchode a ona sa vypytuje detí kde sme kupovali čo sme kupovali a objedná cez e shop a potom sa v práci chváli že kúpila lacnejšie o päť euro

anjelicek26
20. aug 2024

Bože ty si úžasná kolegyňa.. co sa ti nezdá na tom, že kolegyňa ide na rovnaké miesto ako ty? Asi si jej rozprávala, že tam bolo super,ja tiež chodím podla recenzii🫣🫣Kúpiť si auto, bývanie, riešiť detaily okolo toho s niekym s kým som 8h denne a pokecame predsa nie je nič zleho. Ovplyvnuje to tvoj život nejako? Toto je taky samonasieraci princíp, nemám problém vyrobím si problém.

eludka
20. aug 2024

debatu otoc na neutralne temy a bud rada, ze nie je horsie, ze melie o lacnej dovolenke, no a co?

autor
20. aug 2024

@lukbe nehovorím jej nič viac ako rok, ani mama a muž už nie

matullienka
20. aug 2024

A veď tak jej povedz, že teba to nezaujíma a vybavené. Ideálne, že si neprajes aby komunikovala s tvojimi deťmi. Tiež mi to príde, že nemám problém, vyrobím si problém. Keď ti bude ospevovat ako ušetrila tak jej povedz, že teba to nezaujíma, že by si to môžete dovoliť kúpiť aj bez zľavy a vybavené

lukbe
20. aug 2024

Tak potom fajn, ak sa stane,že niekoho z rodiny takto osloví, musíš jej dôrazne povedať, že si to neželaš. Malo by jej to byť jasné, ty si rob svoju robotu.

basulaak
20. aug 2024

Zacni jej na vsetko odpovedat slovom: blahozelam. Kolegovia vycitia ironiu a budu sa smiat a ona tomu zjavne nepochopi.
A ber to ze ju mas v zivote ako pozitivum, mozes si na naj trenovat tolko veci pocnuc dusevnou odolnostou az po asertivitu, povedat nie alebo sukromne veci s tebou nebudem riesit. Prides mi dost otravna, nezda sa ti a podobne hlasky. Neboj sa toho, co najhorsie sa ti moze stat ked ju uzemnis? Nic.

autor
20. aug 2024

@anjelicek26 nič som jej nehovorila ani dobré ani zlé dokonca ani destináciu. V práci sa potrebujem sústrediť na robotu ktorú robím nie na jej porovnávanie jej a mojich nákladov dobre že nie 8h denne

anjelicek26
20. aug 2024

Autorka tak ona je iný typ a rada sú pokeca. A peniaze,keďže ich asi veľa nemajú a šetria na vlastne bývanie (preto tie otázky,koľko vás to vyslo-vyjde mesacne), tak otáča kazde euro pri nákupoch.. a teší sa s toho.. a manzela ceny detských topánok doma nezaujímajú. Ženu, s ktorou sedí 8h denne v práci a ma rovnako stare deti a kupovala tie topánky tiež možno hej. Chváli sa tým, lebo sa s toho teší, že sú aj napriek menšiemu rozpočtu vie dovoliť to, čo ty. V podstate je ti znak obdivu. Toto nemá zmysel riešiť nejako hlbšie. Porieš si ten plat, to je jediné, čo tu ok nie je.

simona20201309
20. aug 2024

A ty si vážne myslíš ze ti niekto závidí 200e auto?
A naozaj je pre teba niečo nezvyčajné hľadať co najlacnejšiu dovolenku?
Nehnevaj sa na mňa ale ja to naozaj vidím opačne. Tebe vadi že si nasla lacnejšie ubytko ako ty. Tebe vadi že ona ma 2 auta vy jedno... ja to vidím proste inak

januska12323
20. aug 2024

Nič jej nehovor a keď ušetrí povedz blahoželám. Ale v celkovom meradle nevidím problém okrem obkecavania peňazí celý deň. Ja by som najust začala spomínať drahé veci nech už tie nákupy stoja za to.

zuzinka888
20. aug 2024

To akoze zastavy tvoju mamu, mznzela ci deti o vyzveda??? Cudzia zena sa ich pyta kde idete na dovolenku a oni jej posluste nafiktuju destinaciu ci hotel a ukazu fakturu?? Ci ako. Ved treba povedat doma ze sukromne veci sa nebudu vytahovat ci sa nimi chvalit a vybavene.

rorino
20. aug 2024

Ona asi nebude veľmi šťastná,tak dúfa,že si na Tom horšie,preto potrebuje utešiť sama seba,že je vo všetkom lepšia.Pogratuluj jej k ukážkové mu životu,ale že ty si skromná a úplne spokojná so svojím životom a je ti jedno,kto čo má.

tetapetra
20. aug 2024

Sociálne siete sa dajú nastaviť tak,že to neuvidí. Zastavuje tvoju rodinu?! Moja kolegyňa ani len netuší kto je moja rodina. Myslím si,že najväčší problém máš ty sama so sebou

miroslava21
20. aug 2024

Poznam taketo chovanie. Zda sa byt malicherny problem, ale ked to clovek zaziva dennodenne je to take bremeno. Neustale pripomienky a porovnavanie s tvojimi zalezitostami, vecami ci zazitkami je obtazujuce. Riesenim je vymaz takeho cloveka zo zivota, ale kedze je to tvoja kolegyna to sa neda. Jedine ignorovat a minimum komunikacie

h2
20. aug 2024

Ona ťa nenapodobňuje, ona ťa chce tromfnúť. Skús si z nej vystreliť: každú sumu, čo jej povieš, zníž aspoň tak o štvrtinu. 😉

autor
20. aug 2024

@miroslava21 ďakujem. Aspoň niekto si nemyslí že mi preplo

katkazuz
20. aug 2024

@h2
Presne tak by som to riešila aj ja 🤭

solange7
20. aug 2024

Ja by som jej kazdy druhy vikend (zatial co by som bola niekde na turistike alebo chate) hovorila kam ideme a kolko to bude stat. Vikend na Sardinii, vylet do Londyna, Bruggy benatky severu. 😀 Aspon by som podporila ekonomiku jej tromfami. 😀

autor
20. aug 2024

@h2 ja jej nič ani sumy ani miesta nehovorím už viac ako rok a predsa si to zistí naše deti chodia do jednej školy poobede sú v stejnej družine poznajú sa hrajú sa občas spolu. A napr taký wellness víkend čo sme boli tak si sumu kľudne mohla zistiť lebo som v práci odovzdala na preplatenie rekreačného poukazu