Ahojte. Chcem len vás názor. Chodili sme s kolegyňou na striedačku autom do prace. No pokazilo sa jej a tak som brala auto len ja. Teraz ma k dispozícii auto, no stále sa vykrúti a beriem ho nakoniec aj tak ja… ved naco preháňať svoje, a tankovať že… mám správne pocity, ze už to zneužíva?
Co jej mam povedať, predsa len sme v práci spolu každý deň
čo jej povedať : Tááák moja a od zajtra bude moje auto pokazené 3 mesiace.
Počúvaj moja. A nie je ti kokotno ma takto zneužívať? Buď od zajtra na striedačku,alebo choď na pešáka. 😁😁
Ženy, nožík sa mi vo vrecku otvára. čo vám poviem. Len sa krotim aby som nevybuchla…
A vyvážaš ju zadarmo? Mám kolegyňu, ktorá keď vozí iné kolegune do/z prace, majú dohodnutú nejakú taxu.
Však si pýtaj zaplatiť alikvotnu časť za benzín ... bežne sa to tak robí ... bez zbytočných emócií.
By som jej napísala normálne že zajtra berieš auto ty?
napísať Buď berieš svoje auto, alebo si zober rovno tenisky - aby si bola rýchlejšie...😉
Pocas jazdy do roboty by som jej povedala.Pozri,je fajn jazdit so roboty jednym autom,je to urcite lacnejsie,ale malo by to byt fer a mali by sme sa striedat.Co si o tom myslis?Vieme sa dohodnut raz ty raz ja?Nie?Tak od zajtra by som sa vozila do prace radsej sama.
My máme vo zvyku dávať za cestu autom do práce šoférovi sumu v hodnote lístka na autobus, každý v kolektíve to berie ako bežnú záležitosť. Predtým ako som začala šoférovať, ma brávala autom kolegyňa a vždy som jej platila. Inak by som išla autobusom za rovnakú sumu. Povedz jej niekedy, že ráno potrebuješ pred prácou ešte niečo vybaviť alebo odviezť niekam iného člena rodiny, takže ju nemôžeš vziať. A uvidíš, či je jej auto naozaj pokazené. Párkrát sa jej takto “zbaviť” a pochopí…
vypýtaj si minimálne toľko, koľko by dala za autobus (pokiaľ ju berieš niekde "cestou", tzn., že nezachádzaš po ňu niekam mimo. ak zachádzaš, tak zapýtaj euro-dve navyše). no a uvidíš, ako sa zaksichtí. akože ak sa takáto situácia stane raz, dva, no nech trikrát za mesiac, OK. ale ak vieš, že ide vyslovene o vypočítavosť, tak to stopni v zárodku.
musis jej na rovinu povedat ako to vidis ty!a cim skor.ona skusila,ze ci ju budes vyvazat zadarmo.ty to robis a ona je spokojna.musis jej to povedat.ak sa urazi...jej problem.nenechaj sa vyuzivat.och...rozculuju ma taketo osoby.mala som taku kolegynu.poziciavala si peniaze..1e,2e aj 5e.kazdy bozi den.raz do bufetu.raz na kavu v automate.ja som skusala vsetko mozne ako jej to povedat a neurazit ju.nechcela som kazit vztahy v robote.no ona to hnala do extremov.dokonca ked som povedala,ze nemam pri sebe peniaze-nastvala sa.potom som chytila nervy a vypadlo to zo mna.banujem,ze som jej to hned nezatrhla.aspon som sa poucila.nikdy uz nikomu nebudem robit dojnu kravu!nerob ju ani ty.
Kolega keď nás istý čas vozil do práce, dali sme mu sumu ako cena lístka na autobus.
Spýtaj sa jej, či súhlasí, že ti zaplatí za jazdu sumu, ktorú by zaplatila v autobuse.
Alebo jej povedz, že musíš na druhý deň do servisu, nech ide autom ona. (nech sa preberie zo spánku )
Jasné, že ťa zneužíva.... "talianska jazda , sadarmo .."
Počúvaj Milka,jeden týždeň budeme chodiť mojim autom a druhy týždeň tvojim.Ak ti to nevyhovuje navrhni ty,aby to bolo spravodlivé.Ak nie,tak sa zariad ako chceš,ale bezo mňa. A vybavene....
Jednoducho povies, zajtra ideme tvojim autom. Ak nebude suhlasit tak sa kazda zariadi sama, nemas povinnost ju vyzdvihnut a robit taxik. Mozno si to rozmysli, ked uvidi kolko ju to stoji na konci mesiaca
ide o to, že nechceš jej to takto napriamo povedať, ako tu baby píšu? Nezvládneš to takto?
ja ťa úplne chápem a aj mne by bolo blbé pýtať si peniaze , ale skús jej napísať večer že či by zajtra mohla ísť ona, lebo svoje auto požičiavaš súrodencovi, švargovi, mužovi , hocikomu. alebo že ti svieti nejaká kontrolka a ide do servisu. v servise potom bude týždeň . a jednoducho potom povieš že sa bojíš na tom aute jazdiť, či by mohla ešte ona. že jej dáš aj na benzín. možno potom pochopí že keď už budeš mať hotové auto tak má platiť aj ona tebe
Opýtaj sa, či už má auto opravené/kedy ho bude mať konecne opravené??? Ze aj tebe by bodlo,keby teraz teba niekto vyvazal do/z práce a siroko sa usmej,nahlas zasmej... obrat to na akoze zart ... Ak jej to nedôjde, tak večer jej napíš sms, ze ráno ju nebudeš čakať, lebo musíš ísť ešte niečo vybaviť (napr k dr si po kartu, zaniesť moc, zaviesť deti k babke atd...) to iste po práci, prepáč nemozem ta zobrať, idem s kamoškou na obed, idem cvičiť, som objednaná ku kadernícke, kozmetika atď...
A co ti brani povedat, ze ma prispiet na benzin?
Pripajam sa k nazorom - kedze sa uz nestriedate, je normalne ti zaplatit. Funguje to tak vo vsetkych fabrikach co su za mestom. Je to rozumne, ekologicke riesenie. Pytaj slusne vecne.
Osobnu skusenost nemam, ci staci len cena listka 🤔 pretoze sofer ma starosti (dochvilnost, nakladky)+amortizacia auta. Cestujuci vyssi komfort oproti busu.
Týždeň vozím ja, týždeň ty. A na striedačku.
Zo začiatku sme to tak robili, na striedačku. Ale hovorím asi zlenivela. A vždy ma výhovorku, auto už ma ÚDAJNE teraz k DISPOZÍCII no raz ma ísť niekto z rodiny k lekarovi, do prace berie auto muz a ďalšie výhovorky… len ona je taka že keby jej poviem nech prispieva. Tak ma pred celou formou roznesie, co som si dovolila 😂
Normálne by som pýtala za cestu ako je cena lístka. Veď do auta s prepáčením necikate. Môj manžel chodí s kolegom a každý deň mu dáva cenu cestovného
Uhraj to, že máš pokazené auto, či ho môže teraz bravat ona.
Ano, pred celou firmou ta rounesie a setci budu vediet, ze je truba. Tebe to neublizi, ona sa zosmiesni. Normalne na drzovku jej povedz, ze bud sa uz budete striedat alebo ti bude platit. Korektne vztahy su aj o tom, ze nezneuzivam niekoho laskavost a ani sa nenecham zneuzivat, lebo sa hanbim otvorit usta. Ked sa urazi, mas o starost menej
Ak jej to nechceš povedať priamo, nedá sa použiť aspoň dočasne z tvojej strany nejaká alternatívna doprava? Vlak, autobus, iný kolega? Stačí dva-tri týždne, odvykne si a potom sa ti už nebude hrabať do auta. Alebo jej to budeš musieť povedať priamo.
Alebo využiť nejaké iné metódy, ako napríklad olomoucké syrečky v priehradke spolujazdca a podobne 😀
Len sa vyhovaras, nechapem potom, čo tu vlastne chceš riešiť.
roznesie ? áno seba, aká je žgrlavá a sprostá, a kľudne by som to pár kolegom aj ja priamo potom povedala. ona bude za kravu, nie ty. Zadarmenko si riť vyvážať, to jej ode excelentne, ale revanšovať sa, voziť na oplátku už nie ? Kolegovia sa aspoň dobre pobavia a potvrdí sa im čo už asi dávno vedia, že je trúba dutá.
a načo obkecy, ráno pri nej nezastavím, aj keby desiatimi rukami na mňa mávala, a po skončení práce odídem o 5 minút skôr, či neskôr, a nechám ju tam stáť , dvere neodomknem. Má auto, má spoje, nech jej slúžia
@lukbe len som čakala na tvoj urodzený komentár 😂 boze
@cacianka len to že ona mi predtým zavolá. Aby sa uistila že ju teda beriem
sorry mam pokazene auto -mohla by si ma teraz vozit ty ? alebo negnevaj sa benzin nieje zadarmo-mohli by sme sa znova striedat alebo mi daj tyzdenne tolko a tolko na benzin a ja ta budem vyvazat