Dobrý večer žienky. Niekedy si čítam o ženách, ktoré ešte počas nešťastneho vzťahu, začali randiť s niekým iným a potom akoby sa dokázali,, oslobodiť, "pretože inak mali z toho kroku strach, alebo naň nemali odvahu. Aký máte na to názor?
Myslim, ze vztah by nemal byt ukonceny az po tom, ako si niekoho ineho narazim, odchadza sa zo vztahu, ak je nefunkcny ci inak neuspokojivy. Pride mi to nesamostatne. Je dobre, ked si clovek medzi jednym a druhym vztahom necha nejaky cas pre seba, kedy ten rozchod v sebe spracuje, viac sa spozna a uzavrie to v sebe, aby mohol novy vztah zacat s cistym stitom.
Myslím že nejde o to, že by sa potrebovali nakopnúť a oslobodiť sa, keď ťahajú na dve strany. Jednoducho kalkulujú. Keď sa nenájde nový chlap, ktorý by zdieľal náklady, prip mal aj vlastne bývanie, resp ešte aj prijal deti, tak hold ostanú s tým pôvodným akože debilom radšej, lebo by náklady nechceli ťahať samé. Ak by sa chceli oslobodiť, tak ukončia prvý vzťah a uvidia čo príde.
Mam na to taky nazor, ze ja som to tak urobila, no nikoho som dlho za nos netahala, po mesiaci som to byvalemu oznamila a s "novym" uz manzelom tahame 11. rok.
A, ano, dodal mi silu na ukoncenie nestastneho vztahu.
Byvanie som mala vlastne, financne by som to zvladala aj sama, co ma kvarilo najviac, to bolo dieta, no uvedomovala som si, ze vztah s ex mu uz nerobi dobre, takze rozhodnutie bolo rychle.
Áno, ženy niekedy v dlhšom vzťahu (keď už pominie to vzájomne poblaznenie a motýliky v bruchu a nastane stereotyp) často nájdu "uznanie" a akési pochopenie u iného muža, ku ktorému ich to potom ťahá. Nachádzajú tam znova to, čo v ich vzťahu už nie je alebo to tam už nie je tak intenzívne. Preto sa toto často stáva, že sa rozhodnú pre toho nového, ktorý je v ich očiach v tom momente lepší. Ja tomu tiež úplne nerozumiem, ale z počutia poznám veľmi veľa takých prípadov. Niekedy to skončí aj tak, že baba to ťahá dlho na dve strany, ten novy stále dúfa, ale aj napriek tomu sa s tým starým nerozide, len aby to čo najdlhšie mohla takto ťahať na dve strany lebo takto jej to vyhovuje a takto dostáva od každého presne to čo potrebuje, od starého istotu a stabilitu, od nového vzrušenie.
V podstate je to pravda ale nie v tom zmysle, že nasilu začneš s niekým randit, pri kom necítiš chémiu. Ale dat tomu šancu treba.
isteze to tak moze fungovat.. nie kazda zena je xena, ktora dokaze vsetko aj fyzicky aj psychicky zvladnut sama, hlavne, ak uz odchadza z manzelstva aj s detmi.. a ak ani nema oporu v rodine, ci okoli.. takze mnohym to moze pomoct urobit ten krok k rozchodu a vobec to nemusi byt rozumovy kalkul.. ako uz nalozia s novym vztahom a ci to ustoja, takto ist hned z jedneho do druheho - lebo aj to je narocne, to uz zalezi na nich.. ale to je vzdy vsetko individualne.. ziadne pravidlo neplati pre vsetkych, ani to, ze po rozchode sa najprv treba dat 'dokopy' sama
No veď to je aj naopak, len sa to volá "muž si našiel milenku a opustil ma" 🤷. Názor na to nemám žiadny, ich životy, nie môj... Ja ak by som bola vo vzťahu, ktorý mi viac berie ako dáva, verím tomu, že by som vedela odísť aj bez nového chlapa po boku.
To nie je klin klinom ale obycajne rozhod-nozku 😂😂
Klin klinom je ked si po rozchode najdes odreagovanie v podobe sexu s inym
blbosť...
Ja mám z blízkeho okolia skúsenosť, že si žena ešte v priebehu vzťahu doslova nabalila ďalšieho aby mala od vtedajšieho kam odísť. Dokonca sa to takto opakovalo niekoľkokrát po sebe. Takže su ženy rôzne. Ja osobne tiež neuznávam keď žena doslova z jedného chlapa skočí hneď na ďalšieho, ale tak, každá máme inak nastavené hodnoty a charakter.
Neviem si pomôcť, ale vnímam takéto reči len ako zúfalý pokus ospravedlniť si vlastné zlé správanie nejakými vznešenými rečami o vyslobodení.
Najprv treba uzavriet a vysporiadat jeden vztah, nez clovek zacne s dalsim.
Ak to niekto taha na dve strany, nejake kliny a oslobodenia su podla mna iba vyhovorkou a ospravedlnim na to, ako zit v klamstve a podvadzat.