Klin sa klinom vybíja

ilovecoffee
8. jún 2022

Ahojte, idem sa vypísať, možno vypočuť si názory iných. S priateľom som sa rozišla pred viac ako pol rokom, no počas toho polroka sme sa stretavali, raz sme boli spolu raz nie. Naozaj sme sa veľmi milovali, no on mi veľmi ubližoval a neuvedomoval si to. Mala som aj podozrenie, že ma nejaké psychické problémy a tak som si ho doslova navzdy cez plač cez bolesť vymazala zo života. Prihlásila som sa na zoznamku, začala som si písať s jedným fajn chlapom a začali sme randit. Chodíme na kávu, do parku, na zmrzku,. Robim dobre, že som znova začala randit a týmto spôsobom chcem zabudnúť?

nika523
8. jún 2022

Jasné že robíš dobre, musíš prísť na iné myslienky aby si sa stále nevracala do vzťahu v ktorom nechceš byt

marisoul
8. jún 2022

@ilovecoffee závisí od toho či si s predošlým vzťahom vysporiadana. Ak to nemáš stále zrovnané, prenesies to do budúceho/potenciálneho vztahu a nie len že ublížis sebe, ale aj ďalšiemu človeku. Je v poriadku randit aj hľadať nového partnera, ale nesmie byt náplastou na stary vzťah.

lily14
8. jún 2022

@ilovecoffee a už ho nemiluješ? Jasné skús nikdy nevies

melanta
8. jún 2022

Nenazvala by som to, že klin sa klinom vybíja. Z môjho pohľadu do nového vzťahu treba ísť vtedy, keď ten starý máme v sebe uzatvorený. Nevravím, že to má byť zabudnuté, lebo veď sme ľudia, nie stroje. Ale proste aby to bola uzavretá kapitola, že vieš, že je to takto správne, že si s tým vyrovnaná. A na to niekto potrebuje rok a niekomu stačí mesiac. Ak cítiš, že je to za tebou, že nepremýšľaš nad možnosťou sa do toho vzťahu vrátiť, tak v pohode randi.

sissy27
8. jún 2022

@ilovecoffee podľa mňa je v poriadku randiť, ale nie som si istá, či je tak úplne v poriadku využívať niekoho aby si "zabudla" na iného. Asi by si tiež nechcela byť pre niekoho len nejakou náplasťou za inú.

nikpa
8. jún 2022

@ilovecoffee ja som si musela dať po podobnom rozchode pauzu. Trvala asi 2,5r. počas toho obdobia som mala 1-2 milencov ale žiadny vážny vzťah. Takže každý sa s rozchodom vysporiadava po svojom, nie je jednotný návod pre všetkých ako je to najlepšie. Keď sa cítiš s tým mužom dobre, prečo by si v tom nemohla pokračovať...

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@ilovecoffee baby, s tým mužom sa cítim dobre, cítim, že sme obaja sami sebou, veľa sa smejeme rozprávame. Ale, každý deň na mňa prídu spomienky na bývalého a ja sa proste rozplačem, lebo už také pekne chvíle nezazijem. Na druhú stranu si spomeniem hneď na to zlé..citim sa doslova ako schizofrenik🤦‍♀️

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@lily14 milujem ho stále, no zároveň nenávidím🤦‍♀️

k0l0b3zka
8. jún 2022

No tak nenamotavaj toho noveho, ked si myslou pri starom.

lily14
8. jún 2022

@ilovecoffee ale už nie ste v kontakte?

leskovael
8. jún 2022

Nemala by si randiť s iným, kým nemáš v sebe uzavretý bývalý vzťah. Alebo minimálne byť fér a narovinu o tom povedz tomu, s ktorým sa teraz stretávaš..

elistek13
8. jún 2022

Nejako zacat odznovu treba, inak by si sa stale utapala v tom a to nie je dobre, to by ti len problemy narobilo. Je lepsie najst si nieco kde prides na ine myslienky. Drzim palce 🙂

breznica
8. jún 2022

Píšeš že ti veľmi ubližoval a plačeš za ním?🤦

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@lily14 nie, nie sme v kontakte. Zablokovala som si ho všade, kde sa len dalo..vyhodila som všetky jeho veci, všetko čo som neho mala..zablokovala som si aj hovory od neho a vymazala si jeho číslo. Lenze on napriek jeho zlobe bol pre mňa osudový..snazim sa na nho nemyslieť a zamestnávať hlavu co najviac..dotyčný vie, čo som si prežila aj ako sa cítim

amiaja
8. jún 2022

@ilovecoffee kludne sa stretavaj s novymi ludmi, je to v poriadku. A ak tento zo zoznamky vie ze si po rozchode a je s tym v pohode tak nemas co riesit.
Na byvaleho treba zabudnut. A ak ti ublizoval tak asi nebol taky osudovy, ten este len pride a potom pochopis ze tento za to nestal🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
8. jún 2022

Pokiaľ sa cítiš fajn s tým novým, tak to je v poriadku.Aj to, že ti príde na um bývalý, je ešte pochopiteľne. Ale určite by som si dala pozor na také to "snívanie", o bývalom že už nikdy nebude nikto lepší, že on bol ten osudový, lebo to akoby si odmietala prijať možnosť ze novy vzťah môže byť ozaj lepší a skutočne môžes dotyčnému aj nechtiac tým ublížiť.
Takže možno by som fakt tetaz nový vzťah nesilila, stretávajte sa, daj tomu čas, keď aj on vie ze si po rozchode a skus už na bývalého nemyslieť ako na najlepšieho muža v živote, očividne nim nebol lebo by ste boli stále spolu. Takže je to taka nostalgia po rozchode, nie skutočne pravda.
Okrem toho, pamätám si tvoje bývalé príspevky, skutočne nemáš za čím banovat.

mrkvicka060
8. jún 2022

@ilovecoffee zaujima ma ako ti ublizoval (a neuvedomoval si to). mozes prosim nejaky priklad?cisto len zo zaujmu o tieto psychologicke veci sa pytam. dik

nika523
8. jún 2022

@ilovecoffee bude dobre, neboj postupne na neho zabudneš, hlavne že si našla silu ukončiť to a ten nový uvidíš ako sa to vyvinie

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@mrkvicka060 hrozne žiaril ale chorobne..velakrat mi vynadal a veľmi škaredo..ked sme sa spoznali bola som 5 rokov po rozvode medzitým som mala nejaké vztahy(skončili skôr ako vôbec začali) a on ma povazoval za ku..pretože som si dovolila mat pred ním niekohoa takto by som mohla pokračovať..

banderaska29
8. jún 2022

@ilovecoffee počkaj, veď ty si dávala tu fotku pred pár dňami, že či je na fotke žena alebo chlap v spätnom zrkadle ...to je akože ten bývalý s ktorým nie si pol roka ? 😀
podľa mňa niečo nesedí na celej tebe a na témach, ktoré tu pravidelne vytváraš

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@banderaska29 počas toho pol roka sme raz boli spolu raz nie a presne v deň keď som vytvorila ta tu tému, som si ho zo vsadial vymazala..pretoze išiel do zahraničia s tým ako ma veľmi miluje ako bezo mňa nemôže žiť..takze tak..

nika523
8. jún 2022

@ilovecoffee to je posadnutosť toto, nevieš žiť s nim ani bez neho, čím skôr ukončiť takýto vzťah, hľadať niekoho iného s kým ti bude dobre

leskovael
8. jún 2022

Po pozretí ostatných diskusií by som na tvojim mieste skôr ako rande, volila sedenia u dobrého psychológa

banderaska29
8. jún 2022

@ilovecoffee prepáč. podľa mňa nie si normálna.

ilovecoffee
autor
8. jún 2022

@nika523 ukončila som to..viem ze to není bežné ani normálne ale toto nebol bežný vzťah..nebol to môj prvý vzťah v živote..odzila som si 3 vzťahy v živote ale nebolo to také ako v tomto vzťahu..toto už nezazije ani jeden z nás

nika523
8. jún 2022

@ilovecoffee ja to chápem