Chcela by som vedieť, čo by ste robili na mojom mieste.
Mala som jednu veľmi dobrú kamarátku s ktorou sme sa poznali od základnej školy. Neboli sme nikdy spolužiačky ale veľmi dobré kamarátky. Boli sme spolu aj na VŠ s tým rozdielom, že ona mala taký "prípravný ročník" (mala bakalára 4 roky) ja som mala štandardne tri, čiže my sme boli akoby spolužiačky resp. končili sme spolu.
Krátko po skončení VŠ sme sa však odcudzili. Resp. ja som tak nejak prerušila kontakt, lebo jej spôsob života mi proste nevyhovoval. Keď mala 17 našla si týpka, čo bol o 10 rokov starší ako ona. Prakticky hneď u neho bývala. Rodičia a on ju "dotovali" prakticky celú vysokú školu. Myslím tým, že nikdy nemusela pracovať. Ja som si robila výšku + mala polovičný úväzok. Mesiac pred tým ako som skončila som odišla do nájmu v BA a mala full time job, veľmi dobre platený nakoľko som mala kopu skúsenosti. Ona išla na úrad práce a stále iba hľadala spôsoby akoby nemusela ísť do práce. Po čase ma to prestalo baviť to počúvať, ako sa sťažovala, že jej snúbenec chce aby išla do práce a aby prispievala na domácnosť a podobné veci. Pozvoľne sme sa stretávali menej a menej až vôbec. Ja som si za ten čas našla partnera (v zime sa budeme brať) a kúpila byt na hypotéku.
Pár dní dozadu sme mali stretávku z vysokej školy, kde nebola ale všetci na mňa tak čudne pozerali. Bola som potom s jednou spolužiačkou a tá mi povedala, že táto "kamarátka" ma pred všetkými absolútne nechutne poohovárala, že som si "nabalila" týpka len aby som nemusela pracovať, že teraz chodím na dovolenky za jeho peniaze a takéto veci. No skoro som odpadla a vôbec som nevedela ako na to reagovať.
Normálne som rozmýšlala, že jej napíšem, že nech sa na mňa nikto nehnevá ale čo pre boha robí. Či myslíte, že je to zlý nápad?
Je doma kedy sú ľudia viac sebeckí zavistliví ja byť tebou kašlem na ňu kto ťa pozná neuverí hlúpostiam a predpokladám že x ľudí od stretávky ani neuvidíš. Aspoň si sa dozvedela že to nie je osoba pre teba do života.;)
Áno, je to zlý nápad... Úplne na ňu zabudni a nesnaž sa jej nič vysvetľovať, ani od nej nečakaj žiadne logické vysvetlenie.
Musíš len veriť, že čas ukáže pravdu a ľudia so skutočným záujmom o teba sa nebudú spoliehať na neoverené výroky tebe dávno vzdialenej osoby.
Poviem Ti to takto. Závidí. A závisť je najvyššia forma uznania. Treba sa pusmiať a žiť svoj život ďalej. Ty vieš, kde je pravda a to je to najpodstatnejšie. A ona Ti aspoň ukázala, že ako človek stojí za nič.
Sama nic nedokázala a závidí ti práci, vztah, svadbu a byt. Takové závistivé chudinky jsou nejhorší a dokážou být pěkně hnusné. Vykašli se na ni. Úplně ji odstřihni ze svého života. Kdo tě zná ví kdo jsi a ostatní co věří pomluvám tě nemusí zajímat, asi to nejsou tak blízcí lidé.
A keby aj. "Nabalit si bohateho typka" je nieco opovrhnutiahodne ci co? :D Keby bola moja zena ovela bohatsia a platila nam dovolenky, ja by som stym problem rozhodne nemal. 🙂
A ja by som jej napísala, že ďakujem za jej ohováranie, vymýšľanie, nech sa má ako chce a zbohom. Zablokovať, ignorovať.
Uplne by som ju odstrihla. Bez vysvetlovania. Zavist spojena s “priatelstvom” je velke zlo, horsie ako niekto o kom viem, ze ma vyslovene nemusi, ale nezatazuje ma to. A gratulujem k zasnubam ❤️ Uzivaj si pekne obdobie zivota.
Ja by som sa začala smiať na plnú hubu😂😂😂a povedala by som im,že mi je úplne jedno čomu a komu veria,ty ich k životu nepotrebuješ.A mimochodom,kto ťa kope do zadku je stále za tebou😉
A to s nikým iným okrem nej nestetavas? Nikto o tebe nič nevie? Divne..
No klobuk dole pred priateľkou...uz by nou davno nebola. Toto je číra zavist z jej strany. Chapem ze ta to rozculuje, ale asi teraz každému vysvetlovat ze to nie je pravda je zabity cas.... kto ta pozna, vie pravdu a ostany nech si trhnu nohou. Ja osobne by som tej kamoske napisala ze som sa dozvedela ze sa o mne tieto veci šíria...ci mi nevie dat typ kto je tak závistlivy (fakt by som zahrala blbu na 10 minut) a odstrihla by som ju z mojho zivota...
uplne by som sa na nu vykaslala. Nie si povinna nikomu nic vysveetlovat, to ako zijes je tvoja vec