Kedy ste sa to rozhodli ukončiť dlhdobý vzťah?

9. dec 2022

Zaujímajú ma reálne skúsenosti žien ktoré sa rozhodli ukončiť dlhodobý vzťah s mužom keď mali spolu dieťa. Co bola ta "posledná kvapka" príp kedy ste si uvedomili ze to nemá význam. A ako ste na tom teraz?

morgane1975
9. dec 2022

Nevera. Pre mna cervena ciara, koniec. Aj keby som s nim mala 10 deti. Hadky alebo cokolvek sa da vydiskutovat. Nevera nie.

lujza123
11. dec 2022

Ono sa to tak zbieralo postupne. Mňa sklamalo ako sa správal, jeho prístup k otcovstvu. Takto som si to proste nepredstavovala. Môj otec bol úplne iný, veľmi sa nám ako deťom venoval. Tým ze som mala mladšieho súrodenca tak si vela veci pamätám a ja som bola doslova šokovaná ze môj chlap sa za nami neponáhľa z prace, nenosí dceru na rukách, nechce ju prebalit, nechce ju okúpať, nakŕmiť, nechce ísť s nou von, protestuje ked s nou ma byt sam, chvíľu ju postrážiť.....
Proste také bežné veci o ktorých som bola presvedčená že otcovia normálne robia sami od seba, že chcú trochu pomôcť svojej žene keď sú doma a majú voľno.

Ono to bolo v podstate ako cez kopirak keď čítam niektoré témy tu na fóre.
Fakt niečo ako "syndróm debila", správanie ktoré postihne veľa mužov ktorým sa narodí dieťa. Vyhýbanie sa starostlivosti on, odmietanie domácich prác aj keď predtým s tým problém nemal, finančné problémy, vydelovanie (ja teraz zarábam ja rozhodujem)....

Ale ten moment kedy som si povedala ze toto už je príliš si presne pamätám, dcéra mala asi 7 mesiacov a dostala som hroznú chrípku, vysoké horúčky, všetko ma bolelo. So slzami som ho prosila o pomoc, že potrebujem aby bol 2 - 3 dní doma a staral sa o dcéru. Vysmial ma ze nám zavolať jeho matke a šiel do prace (živnostník, vedel by si zariadiť voľno) a naschvál bol každý deň preč až do 22.00 lebo vedel ze by musel pomáhať.
Je to taka blbosť v podstate, ale toto mu nikdy nezabudnem, ešte aj teraz po 13 tich rokoch ma ten príbeh zabolí.
Ako sa hovorí v núdzi poznáš priateľa a on keď som ho naozaj potrebovala sa mi otočil chrbtom. Nejak som tu chorobu vtedy prežila, ale začala som ho nenávidieť.
Bola to ta povestná posledná kvapka, od toho momentu som proste vedela ze s nim nebudem. Rozišli sme sa keď mala dcéra rok

kristiii
11. dec 2022

@lujza123 u nás to bolo podobné. Síce som bola vydatá, ale v podstate som sa cítila ako slobodná matka už vtedy, pamätám si, že aj kamoške som to tak raz povedala. Pritom pred tehu bol bývalý úžasný ku všetkým malým deťom, ktoré sme mali ja alebo on v rodine, človek si myslel, aký bude skvelý otec.
Ale posledná kvapka bola v mojom prípade odlišná. Keďže ex bol aj nervak, tak tá prišla, keď som naňho musela volať policajtov. Hneď potom som nás aj so synom zbalila a už sa nikdy nevrátila.

zdenka17388
17. dec 2022

Ahoj
S priateľom sme boli spolu 14 rokov, keď som si povedala dosť, dcéra mala 6,5 roka
Posledná kvapka? Zbieralo sa to ta postupne, od rána do večera bol v práci, domácnosť, dieťa všetko komplet na mne, on si chodil domov na hotové ako som to ja hovorila
Keď mala dcéra 2 roky som nastúpila do práce a tam nastal ten zlom
Začal neskutočne žiarliť na mňa, vadilo mu všetko
Ja som sa venovala rodine, domácnosti, dcére naplno naďalej, len som proste pridala prácu do toho lebo otec nebol schopný uživiť rodinu, chýbali peniaze
Začal byť posadnutý, že niekoho v práci mám, Začal ma sledovať všade, kontrolovať telefón, proste všetko
Žiaden dôvod nemal ,nikdy som mu nebola neverná
2,5 roka trápenia, obviňovania, ospravedlňovania som vydržala až jedného dňa si dal v byte kamery a priznal sa mi s tým
Tak som ho vyhodila, povedala dosť, vyplatila ho z bytu a konec
A som na seba hrdá,že som to urobila