Kedy pomáhame?

23. júl 2024

Ahojte ľudkovia, rada by som rozprúdila diskusiu, alebo aspoň získala pár Vašich pohľadov na to, čo znamená mať pochopenie ale nenechať sa zneužívať. Poznám zopár ľudí, ktorí v živote spravili alebo pravidelne volia rozchodnutia, ktoré im ho komplikuje. Na jednej strane mám pochopenie, pretože, sama som uviazla v tomto začarovanom kruhu. Na strane druhej sa mi mnohokrát stane, že ten človek moje pochopenie a pomoc zneužíva. Že akoby nedokážem odlíšiť tú hranicu, kedy už nepomáham, ale naopak podporujem nezodpovednosť daného človeka. Pomáhate ľuďom? Resp. kedy už pomoc, nie je pomoc? Ďakujem za Vaše pohľady.

marcellka32
23. júl 2024

Pomáham, ale viem vycítiť, kedy má človek chce využiť....

lenvam
23. júl 2024

Zvážim životnú situáciu daného človeka. Napr.keby chcela sestra postrážiť deti tak nie lebo jej muž je živnostník, sam sebe pánom ma ľudí pod sebou. Keď ma pacient poprosí ci by sa mi dalo prísť k nim domov a viem ze je imobilný samozrejme prídem za obyčajne ďakujem. Keď ma mama poprosí aby som jej prišla vytriedit skrine prídem ale keď to vyhovuje časovo mne. Lebo zvládla by to sama ale vie ze ja som vyhodiť, vyhodiť, vyhodiť...

markusrasford
23. júl 2024

Skus uviesť príklad ako pomáhas a kedy mas pocit že je to zneužívanie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
markusrasford
23. júl 2024

Tak keď sa chce niekto chce finančné stabilizovať tak hneď pri prvej príležitosti nerozhodne eura na cigarety. Aj alkohol si kupuje?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana005
23. júl 2024

Bože, dievča zlaté, drž sa od neho čo najďalej.
Predpokladám, že si ešte veľmi mladá.
Ale naozaj, na toto čudo zabudni a nájdi si normálneho chlapca.

markusrasford
23. júl 2024

@autor to komentovať netreba. Zabudni na tohoto človeka on ta fakt využíva

enmery
23. júl 2024

"Sa potrebuje finančne stabilizovať". Uf Takí ľudia reálne pre tú stabilizáciu niečo robia a keď majú "peniažky", neminú ich na cigarety. Za ten čas si mohla pomôcť 2 iným ľuďom, kde by to padlo na úrodnú pôdu. Tak tuším, že je to chlap, s ktorým niečo riešiš. Veľmi dúfam, že sa mýlim. Kašli na takýchto ľudí. Zapamätaj si, čo som sa za život a pomaháním ľuďom naučila-pomôcť sa dá len tomu, kto si sám chce pomôcť. Nech si teda kupuje cigy a má prázdnu chladničku. "Stabilizátor financií". Cez Teba. Čisté využívanie.

victoriab
23. júl 2024

No dobre chod si svoj spasitelsky syndrom liecit k psychologovi. Usetri ti to vela nervov a penazi.

domkakvet
24. júl 2024

Ale ved toto je predsa jasne, ze ta vyuziva.