Kedy podla vás už správy prekračujú hranice virtuálnej nevery a ako beriete takúto neveru?
Hranice sa podľa mňa prekračujú už vtedy, keď sa jeden z páru zaregistruje na zoznamke, resp. na sociálnej sieti, kde sa ľudia zoznamujú, flirtujú, dohadujú si sex-stretká. Podľa mňa tam zadaný človek nemá čo robiť. Od písania je už len krôčik k virtuálnej alebo aj reálnej nevere. Častokrát to daný človek tají svojmu partnerovi, klame ho, čo je vo vzťahu neprípustné a nedá sa tolerovať.
To sa už ťažko hodnotí...sú ľudia ( a mám pocit, že obzvlášť muži ), ktorí na zoznamkách trávia x hodín do týždňa, plno správ o tom, ako si po sexe s ním týždeň nesadneš a realita je taká, že nikdy žiadnu nezavolajú ani len na rande, nie to ešte čokoľvek iné. Len jednoducho majú nato čas navyše ( teraz asi obzvlášť ), chuť a potrebu pohladkať občas ego takýmto spôsobom, že o nich má nejaká žena záujem. A samozrejme, potom sú takí, ktorí si začnú písať s nejakou ženou a postupne sa medzi nimi vyvinie aký taký vzťah, hoci len virtuálny, ale tam je už len malý krôčik k tomu sa stretnúť a dať tomu šancu v reálnom živote. Pre mňa je istý druh nevery aj sexting, samozrejme neberiem to ako klasickú neveru, ale tiež tu prichádza otázka, prečo to ten muž urobil, keď má doma vzťah a svoje fantázie si teda má s kým napĺňať. Mne osobne by to veľmi prekážalo, z dlhodobého hľadiska mi to príde viac ako neúnosné.
Neviem si ani predstaviť, že by si môj muž písal s cudzou ženou o čomkoľvek. Vo vzťahu nie je na to priestor. Obaja sme zoznamky a podobne blbosti zrušili a kontakt udržiavame len s priateľmi a rodinou.
Zalezi od povahy.
Niekto sa s kazdym po chvili spriateli, rad sa smeje, zartuje, kludne poflirtuje, v podstate to ma vpisane v osobnosti a inak to nevie.
Ak ma niekto takehoto partnera, zvycajne nerobi hned dramu. Lebo ho pozna, ze je taky. A nejaky flirt v koncerzacii este nic neznamena (hoci druha strana sa uz moze namotat na pocit, ze to specialne pre nu, lebo nevie).
Takze u takehoto partnera by som to prekrocenie hranice vnimala inde, ako u toho, co je inak viac rezervovany.
Celkovo by ktosi nemal posudzovat u partnera, kedy on prekrocil hranice, podla seba. Lebo jeho partner nie je on.
Take to: ja by som toto nerobila. Ako mi to mozes urobit ty?!
To je to iste, ako by mu hovorila: preco nie si mnou?!
Preco sa nechovas ako ja?! Preco nerozmyslas ako ja?!
Skor to porovnat s jeho beznym spravanim. Tam vidiet, ci uz prekracuje hranice. Ci sa chova nadstandardne k tomu komusi na druhej strane pripojenia.
Akonahle prestane byt rodina prioritou...cas v partnerstve patri partnerom, netolerovala by som nic, oddych praca konicky deti spolocne zazitky...akonahle ma jeden z partnerov cas na taketo pisanie je zle...to nema hranicu, toto do partnerstva, manzelstva a rodiny vobec nepatri, ja mam hranicu tam...
Ja teraz napisem vlastnu skusenost z druhej strany, ked mi vypisuje chlap, co ma priatelku. Ide o byvaleho kolegu, s ktorym sme si v praci vymenili par viet, zasmiali sa spolu a isli kazdy po svojom. V januari sme na seba narazili, trochu sa porozpravali a potom ku koncu povedal, ci sa moze ozvat, tak som s neochotou povedala, ze hej moze. O par dni si ma vyhladal na fb a zacal pisat, aj dvojzmysly, ale ze vraj je to len z jeho strany sranda. Mala som od neho dva mesiace z urciteho dovodu pokoj a minule sme na seba zas narazili-presnejsie mi zastavil autom a zviezol ma, kde byvam, konverzacia v aute uplne normalna. Len zas zacal vypisovat, a doslo to az k tomu, ze sa sam pozval ku mne na "kavu"(kavu nemam, aj som mu to povedala, ale jemu to nevadi). Najprv to bola kava niekde vonku, s tym som suhlasila, ale nejakym zazrakom dosiel k tomu, ze kava u mna bude lepsia volba. A samozrejme dvojzmysly a narazky. Z mojej strany tam nic neslusne alebo sexualne nie je, ak by si nasu konverzaciu jeho priatelka precitala. Akurat vcera som spravila chybu a sama som mu pripita poslala jednu foto tatratea, lebo sme mali s kolegynami take posedenie a neskor dalsiu foto(upravenu, s bradou a fuzami😄) a video. A uz navrhoval, ze by ta zabava mohla pokracovat u mna. A neskor chcel odo mna, ked budem uz sama, nejaku foto. Ako ja ho statocne odfajcujem a stale neprestava, pricom ma fakt peknu priatelku, tiez pracovala na tom istom mieste, a ja nie som nejaka krasavica, takze nechapem🤷♀️.
Nie je to fyzická nevera, ale je to podrazáctvo voči partnerovi. A to je rovnako zle ako nevera. Sú to naozaj iba správy?