Kedy padá maska?

26. máj 2024

Ahojte, rada by som sa spýtala, kedy podľa Vás sa začne partner správať, takým akým je? Je to už 9 mesiacov a ja zisťujem, že priateľ somnou nemá trpezlivosť, že buď sa ju snaží mať a nepovedať niečo alebo to časom už nevydrží? Na začiatku, keď ma ešte nepoznal, nedal na sebe badať, akurát už teraz zvykne chcieť mať veci po svojom a svojím spôsobom a ja som áno, priznám nepraktické dievča, ale snažím sa a hlavne veci nemyslím zle. Lenže on reaguje dosť tak, neviem cítim sa pri ňom ako dieťa, než ako partner, možno je to moja chyba, lebo sa nepostavím, za seba, lebo je to ako kedysi doma a hlavne môj bývalý bol manipulátor.

subartic
26. máj 2024

keď opadne zamilovanosť a vytráca sa chémia.

babulkomale
26. máj 2024

Pri prvej hádke.

egonsk
26. máj 2024

prakticky asi hned pri rieseni tazkej/vaznej situacie/problemu.

luccija
26. máj 2024

No tak ťa trénuje pokiaľ môže ísť.A, keďže máš takého už druhého partnera asi máš tie hranice posunuté a potom príliš vyskakuje😉
Skus mu povedať ja nie som decko, aby si ma poucoval, okrikoval neviem dopln si.Ked sklopis uši a necháš si bude Ti za chvíľu hovoriť aj ako budeš riad ukladať.Uvidis ako zareaguje buď bude prekvapený, že si sa asertivne ozvala, alebo ešte pritvrdí a bude nepríjemnejší.Ste na začiatku určujete si ako to bude...
A kedy to príde?keď sa ukľudni hormóny, ktoré z nás robia hluchých, slepých všetko je ružové.Niekde som raz čítala od psychologicky, že max 1- 1,5 roka

k47
31. máj 2024

Nie vsetko je maska, pod ktorou je manipulator. Niekedy sa k sebe len normalne nehodite. Napriklad aj spravanim v konfliktnej situacii. Ak ty potrebujes kludneho a zmierliveho a on potrebuje asertivnu a sebavedomu, tak hladajte dalej. 9 mesiacov je kratka doba na to, aby si sa uz teraz citila zle.
Ale nezaskodi aj na sebe pracovat, aby si vedela rozlisit, kedy po tebe partner sliape a kedy ma len konstruktivne usmernenia a vedela si to s nim vydiskutovat bez neprimeranej bolesti.