Kedy je vhodné osamostatnenie sa?

14. apr 2024

Kedy ste sa vy/ vaše deti alebo kedy si myslite ze je vhodne/ kedy sa da osamostatnit od rodičov? 18?20?25?

janaolas332
14. apr 2024

Keď majú stabilnu prácu, alebo dostatok financií,seriózneho partnera,keď dostuduju...

pe_mi
14. apr 2024

Ja som sa osamostatnila v 19rokoch,poberala som sirotský dôchodok.odstahovala sa viac ako 80 km preč a začala sama.ked sa stali nejaké výdavky nad rámec,mama pomohla.ale to len výnimočne.vsetko som si platila sama.aj auto prvé kúpila, jazdenku za 800eur.
Ako čašníčka som si zarobila v tej dobe veľmi pekne.

pribinak
14. apr 2024

Kedy je vhodne? Je to vysoko individuálne, niekto je ready v 18tich, niekto až v 30tke a niekto aa neodlepí od rodičov nikdy

Tu je dôležitý aj postoj rodičov, u niiektorych sa naplno prejaví syndróm neprestrihnutej pupočnej šnúry a kontrolujú život svojim deťom aj v dospelosti

Ale vo všeobecnosti keď je to “dieťa” zarábajúce, je schopne hospodáriť, nadväzovať pevne vzťahy a nezrúti sa pre každú blbosť

klotildabazarik
14. apr 2024

Za mna tych 18rokov jevuplne v pohode na "odchod" s "hniezda" aj ked este studuje samozrejme podporovat ho budem pokial bude študovať, ak si najde pracu v 18tich a bude "byvat" doma tak bude normálne prispievat na chod domacnosti, viem ze u "dcer" to je trochu "tazsie" ale pre mňa rovnake podmienky pre oboch, mam syna😂

lakebabe
14. apr 2024

Ja som išla bývať 200 km od domu sama s naj kamoskou po maturite v 18 tích . Odvtedy som sebestačna. Za mňa čím skôr tým lepšie. Pomohlo mi to uchytiť sa a kúpiť vlastne bývanie skôr ako mojim rovesníkom co som mala a do skoro 30 tky boli u mamy v detskej izbe

vanilkovazmrzka
14. apr 2024

Do 30ky 🙂

11bodka11
14. apr 2024

My sme sa aj so surodencami odstahovali od nasich po svadbe. Ja som mala 28, brat tiez. A segra s muzom a synom byvaju u nasich ale stavaju dom. Nemali sme dovod skor odist z domu. Aj nasi partneri byvali u rodicov do svadby. Aj kamosky.

lindous
14. apr 2024

Ja som sa osamostatnila v 25, keď som doštudovala a začala mať stabilný, pravidelný príjem, z ktorého sa sama uživím… ale keby som nemala partnera, s ktorým sme sa chceli posunúť a začať spoločný život, tak by som asi ešte chvíľu doma zostala a radšej pošetrila, máme dobré vzťahy 😊

monro
14. apr 2024

Osamostatnila som sa, keď sme s manželom kúpili prvý byt, mala som 27 a mali sme už aj syna (vtedy mal 5 mesiacov). Po svadbe sme bývali teda ešte u rodičov. Mám 20 ročného syna, určite sa osamostatní skôr, lebo už mám pre neho byt 🙂

barb0renka
15. apr 2024

Okamzite to maturite som sa zbalila a odisla nadobro z domu.
Isla som studovat a nasla som si brigadu.
Este na uvod mi mama davala nejake peniaze, co mi setrila z poistiek, ale casom som uz bola viac-menej samostatna. Domov som chodila na navstevy len sporadicky a aj to hlavne kvoli kamaratom 🙂

Som stastna, ze som sa tak rychlo osamostatnila.
A co je dolezite:
Po mojom odchode (bola som najmladsia z 3) sa nasi mohli prestahovat do mensieho bytu, lebo detska izba uz nebola potrebna.
Usetrili si tym kopec penazi, kedze sa im znizili mesacne naklady.

11bodka11
15. apr 2024

@barb0renka a to doma ti bolo tak zle ze si tam chodila uz len sporadicky?

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz