Kedy je po rozchode vhodné začať nový vzťah, aby neboli zlé reči?

hugoboss1923
18. sep 2024

Asi to už zažil každý. A niektorí opakovane. Spoznali ste človeka, s ktorým ste si spočiatku vo všetkom rozumeli, trávili spoločné chvíle a zdôverovali sa so svojimi strasťami aj radosťami, plánmi do budúcnosti atď. Zoznámili ste ju/jeho s rodičmi, súrodencami, kamarátmi. Mesiace ubiehali a do vzťahu sa nenápadne začali vkrádať najskôr menšie výčitky, ktoré postupne prechádzali v čoraz väčšiu priepasť v komunikácií, až to vyvrcholilo tichou domácnosťou, kedy akákoľvek snaha o riešenie problému skončila len ďalšími výčitkami a hľadaním chýb v tom druhom, zatiaľ čo pôvodca si chyby nepriznal a trval nástojčivo na svojom. Došlo teda k pochopiteľnej situácií, kedy sa jeden z partnerov rozhodol vzťah ukončiť. Na jednej strane tá najťažšia a najbolestivejšia vec, no na strane druhej aj neskutočná úľava. Príbuzní aj známi sa s novou situáciou len ťažko vyrovnávajú po toľkých spoločných návštevách, spoločenských akciách, oslavách... Ubehli týždne, mesiace a vám sa už zdá čas, strávený bez lásky ako celá večnosť. Kedy začať po rozchode nový vzťah tak, aby z toho neboli zlé reči v okruhu rodiny a známych?

viestta
18. sep 2024

Myslim si, ze zle reci by ta zaujimat vobec nemali. Malo by ta zaujimat ci si s predchadzajucim vztahom vysporiadana a urobila si za nim hrubu ciaru, mozes sa nadychnut a vykrocit do buducnosti. Zacinat novy vztah ako naplast na ten predchadzajuci je cesta do pekla.

ovaaa
18. sep 2024

Keď nájdeš vhodnú osobu a budeš túžiť byť s ním vo vzťahu. Je to tvoj život, ktorý máš v rukách a nie druhých. Držím palce.

januska12323
18. sep 2024

Na reči sa vykašli, keď budeš vysporiadaná so starým vzťahom môžeš hľadať nový.

amonet
18. sep 2024

keby kukam na zle reci nikdy niesom s mojim terajsim muzom😅 kedze sme si zacali den po rozvode

personality
18. sep 2024

A na čo do vzťahu ťaháš každého koho poznáš? Presne pre toto sa nezoznamuje s rodinou, kým nie si si istý, že ten druhý je istý.

sevrin
18. sep 2024

@hugoboss1923 aké konkrétne zlé reči by rodina a známi mali viesť?

tinalia
18. sep 2024

Zle reci mi boli jedno. Po 8 rocnom vztahu som mala o 2 mesiace novy vztah. Naco cakat, ja som bola zahojena

h2
18. sep 2024

Zlé reči? V ktorom storočí si sa zabudol?

kavasmliekom
18. sep 2024

@hugoboss1923 zbytočne sa upínať na názory rodiny, známych. Môj život, nie ich vec. 😀
Nech si každý hovorí co chce, nech si ukazujú prstom, nech si šuškajú...niekto sa s rozchodom vyrovná za týždeň, niekto za rok, niekto už nechce vidieť iného muža ani z vlaku. Všetko je ok, ak je daný človek spokojný.
Ja som sa spoznala s terajším ešte počas manželstva a nebola ešte ani rozvedená, už sme spolu aj bývali a po 2 rokoch aj dieťa mali. A doteraz niekto nechápe, už sme spolu skoro 8 rokov a neľutujem ani jediný deň, že som sa tak rozhodla.

minenkak
18. sep 2024

@hugoboss1923 a aké zle reči a kôli čomu?

evcagabi
18. sep 2024

Ja som zacala po 2m a preco by mali byt zle reci? Kazdy nech si hladi svoje a na nazore inych ti ma co prd zalezat 😅

hugoboss1923
autor
18. sep 2024

@minenkak Kvôli tomu, že sa vrhá do nového vzťahu krátko po tom, čo ten predošlý dlhodobý len nedávno ukončil.

h2
18. sep 2024

@hugoboss1923 Prečo ťa trápi, či ťa poohovárajú iní ľudia? Tvoji blízki snáď chcú tvoje dobro a na cudzích sa môžeš vykašľať.

hugoboss1923
autor
18. sep 2024

@h2 Ani nie tak reči cudzích, ale vlastnej rodiny. A potom počúvať vyčítavé reakcie typu "za našich liet sme všetko vydržali a vy mladí sa hneď rozchádzate" a podobne.

h2
18. sep 2024

@hugoboss1923 A to si to nevieš pred nimi obhájiť? To má byť chvályhodné, že všetko vydržali? Často sa trápili celý život v nešťastnom vzťahu, lebo čo by, preboha!!!, povedali ľudia.
Ži v prítomnosti!

minenkak
18. sep 2024

@hugoboss1923 však im povedz ,že či si sa im ty starala do života a či by sa im to páčilo

doriiis
18. sep 2024

Ak budeš svoj život prispôsobovať stále rečiam a názorom ostatných,tak nikdy šťastný nebudes

hugoboss1923
autor
18. sep 2024

@h2 Práveže sú medzi nami ešte takí, ktorí majú vrúcne vzťahy s rodinou (neviem, ako to máte vy) a nie každý rodič je zmierený s tým, že je jeho potomok nestabilný vo vzťahoch.

earlgrey
18. sep 2024

@hugoboss1923 Áno, majú vrúcne vzťahy, ale čo je dôležitejšie? šťastie vlastného dieťaťa alebo reči okolia? Poznám jedneho takého 50tníka, ktorý sa tuším rozviedol rok po svadbe, pred 25timi rokmi, keď mal jeho syn 1 rok. Vraj je čierna ovca rodiny, lebo on jediný je rozvedený, za posledných 25 rokov si nevedel nájst stabilnú partnerku a veľmi túži po manželstve. Pre svoj vlastný pocit spokojnosti. Nechodí na oslavy, svadby a akcie rodinné, lebo vraj je jediný bez partnerky a cíti sa zlé...vzťah bez svadby neakceptuje a stretáva ženy, ktoré svadbu nechcú, od rodiny počúva blbosti a vplýva to na jeho psychiku. Ja by som sa "vykakala" (pekne povedané) na to, čo si kto myslí a ak by som stretla človeka, s ktorým by som chcela zdieľať spoločný život, tak by som do toho išla, či sa to niekomu páči alebo nie. A to mám veľmi dobrý vzťah s rodinou ale neriešime životy iných dospelých členov.

anketkarka
18. sep 2024

@hugoboss1923 však novú partnerku hneď rodine predstavovať nebudeš. Aj Ty potrebuješ čas ju spoznať, či stojí za predstavenie rodine. Tak nechápem, kde je problém. Kým ju poriadne spoznáš, tak to je dosť času pre rodinu byť akože single.