Keď ženatý muž navrhne čašníčke tykanie

8. okt 2024

Chcela by som vediet len nazor na danu situaciu:
Zena vydata robi casnicku v restauracii a chodi tam denne zakaznik,muz zenaty,obcas aj so svojou manzelkou. Muz navrhne casnickam tykanie,lebo vraj sa citi tak blbo aby si vykali,ked tam chodi kazdy den a nie je taky stary. Co si o tom myslite? Je to podla vas spravne ci nespravne ?
Dakujem za nazor

annamarin
8. okt 2024

Normálna situácia

janai1
8. okt 2024

Za mňa je to v pohode. Tiež si s jedným hosťom a jednou hosťkou tykáme. Ale teda je to presne takáto situácia, že často tam chodia atď. Keď to navrhne niekto koho vidím 1x tak odmietam.

petamich
8. okt 2024

Pre mna tiez uplne v pohode, chodim do oblubenej kaviarne pred pracou a tiez sme si zacali tykat s majitelom (obaja sme zadani), ak je to staly zakaznik preco nie

lonely66
8. okt 2024

neviem, či je to správne alebo nesprávne. neviem si však predstaviť, aby môj muž navrhol čašníčkam tykanie iba preto, lebo tam chodíme/chodí často. ja za tým vidím bočné úmysly. a to máme fakt 2 zariadenia také, kde chodievame už roky a dosť často. napriek tomu mu nenapadlo potykať si s niekým. ani s čašníčkou ani s čašníkom.

z úvodného príspevku celkom nevyplynulo, či ten muž navrhne tykanie, keď je tam sám alebo so ženou, lebo to sú dve rozdielne situácie. tá prvá je v podstate to, čo opisujem vo vyššom odseku. tá druhá situácia, ak by to muž navrhol čašníčke po vzájomnej dohode s manželkou/ženou a tá by súhlasila, tak to beriem, že OK, spoločne navrhli tykanie.

kavasmliekom
8. okt 2024

Neviem ci normálna situácia, muž nemá čo navrhovať tykanie. Odmietla by som. 😁

nynia
8. okt 2024

Nie ja to podľa mňa normálne, muž nemá ako prvý navrhovať tykanie a keďže ide len o vzťah zamestnanec-zákazník a bližšie sa nepoznajú tak je to naozaj veľmi nevhodné z jeho strany.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba_18
8. okt 2024

@simona20201309 píše o reštaurácii, nie o krčme. môže tam chodiť na obedové menučko 🤦‍♀️

biba_18
8. okt 2024

@nynia tykanie navrhuje spoločensky významnejšia osoba. v tomto prípade zákazník, náš pán. aj keď takto navrhnuté tykanie by sa nemalo odmietať, v tomto prípade by som sa aj priklonila k tomu, že by čašníčka mohla odmietnuť, pretože aj keď je zákazník pán, zajtra tam ona už pracovať nemusí…

rozculena
8. okt 2024

dobrá sprostosť....denne a roky k nám chodili zákazníci do obchodu a ani jedného nenapadlo,aby si chceli s nami ako predavačkami potykať.
Či niekto bude namietať,že to je iné? Nie,nie je.
od toho chlapa to je vrcholne drzé.

simona20201309
8. okt 2024

@biba_18 ďakujem za upozornenie. Tu reštauráciu som naozaj prehliadla

biba_18
8. okt 2024

@rozculena neviem či je autorka zamestnankyňa reštaurácie lebo manželka… lebo ako čašníčka by ho kľudne mohla odmietnuť. ak manželka, to s tým už asi nenarobí nič…

pininka1
9. okt 2024

No škandál. Aj my sme mali v obchode zákazníkov,ktorí tam boli každý deň, a keď je to starší muž a čašníčka je mladá baba, aj keď vydatá, tykanie navrhuje on. Skôr sme si zo ženami po rokoch týkali, ale ak by mi to navrhol aj muž, nevidím na tom nič zlé. Pre mňa to automaticky neznamená ze s nim vleziem do postele. A keď to autorke vadí, slušne odmietnem s hotovo, je po probléme.

nynia
9. okt 2024

@biba_18 muž je spoločensky významnejší od ženy len v prípade ak je nadriadený = šéf, predstaviteľ štátu = prezident, kráľ, diplomat, minister... Minister zároveň predstavuje najnižšiu spoločenskú pozíciu od ktorej je vhodné navrhnúť tykanie zo strany muža, pokiaľ nie je zamestnanecký pomer medzi mužom a ženou alebo akademicky významná osoba = napr. zaslúžilý profesor. Určite nie zákazník alebo klient. Každopádne netreba zabúdať na pravidlo, že muž by mal navrhnúť žene aj v týchto prípadoch tykanie ak je predpoklad, že žena neodmietne aby nenastalo trápne faux pa kedy sa žena bude cítiť nepríjemne z toho návrhu.

stanulienkat
9. okt 2024

To je teraz jedno kto komu navrhuje tykanie. Je to absolutne nevhodne a cudne. To vam fakt pride normalne, aby si host chcel potykat s personalom? Je jedno, ci zenaty. Ak ju fakt nechce zbalit, je to uplne nevhodne a ja ako zamestnanec by som ho poslala do riti. Chodievam roky do potravin, k lekarovi, k mesiarovi-este mi nikdy nenapadlo navrhnut im kvoli tomu tykanie. Nie ste kamarati.

sense
9. okt 2024

Tykanie sa dá aj odmietnuť , nemusí sa prijať. Takže ak si čašníčka môžeš tykanie odmietnuť. Ak si manželka ty si poznáš muža či navrhuje tykanie každému s kým je častejšie v kontakte alebo len dotyčným zenam

mamina7070
9. okt 2024

normalne ani by som sa nepozastavila nad tym

monikkatt
9. okt 2024

Podla mna odveci. Nevidim absolutne ziadny dovod tykat, casnicke, predavacke alebo hocikomu cudziemu. Ony su v praci, ja tam idem ako zakaznik, vybavim co treba a odchadzam, naco si s nimi tykat? Nie su to moje kamosky 😀 a tak isto opacne. K nam do prace chodia roky ti isti zakaznici, aj novi a nikdy ma nenapadlo im zacat tykat

gubcikova
9. okt 2024

Robila som čašníčku. Chodili štamgasti, každý deň. Vždy sa zdržali tak 2-3 hodinky. Či už boli ženatý,alebo nie navrhli týkanie . Nemala som problém, ale brala som to,že zákazník má navrhnúť. Raz som navrhla ja jednému tykanie ( keď za celý deň nemáte poriadne zakazníkov a niekto tam je dve hodiny ,tak je človek rád že sa má s kým porozprávať).
Ale napr. chodíme do kaviarne, tam čašníčka vykala a s chalanmi s partie tykala,lebo sa poznali. A keď zistila že sme aj s nimi priatelia automaticky pri ďalšom ráze ,zacala môjmu mužovi sama od seba tykať a jemu to vadí, lebo si nepotykali.

viera77
9. okt 2024

Roky som pracovala v gastre...a dodnes si len tak nepotykám s hocikým a o to viac nie, ak tykanie navrhne muž ako hotovú vec. Muž na úrovni vie, čo si môže dovoliť a čo je už nevhodné...a je jedno, či sa jedná o mladú žabku alebo o zrelú ženu.

karolinakr
9. okt 2024

Pozri, to ťa nemusi trápiť, alebo povieš áno, alebo nie..Ja som aj kolegyni odmietla tykanie

karolinakr
9. okt 2024

@stanulienkat navrhni doktorke tykanie!

karolinakr
9. okt 2024

Ja som raz zatykala barmanovi, videla som ho prvy krat, no ten na mňa hodil výraz tváre, to bolo tak komické..Bol odutý doslova..Tam sme boli v rovnakom veku, sranda to bola.skoro sa rozplakal

rorino
9. okt 2024

Tak ma dvemožnosti,navrhnúť,že si potýkajú,keď príde s manželkou,aby sa ona necítila trápne,keď by jemu tykala a jej vykala,alebo mu povedať,že ona mu aj naďalej bude vykať.Ze si rovno potýkajú,ani nepíšem,to by tu nebol tento príspevok.A či je to správne,či nesprávne?Nuž sto ľudí,sto chutí.

konicekmodry
9. okt 2024

Úplne normálne, aj ja, aj muž si tykáme s ludmi, ALE nielen opačného pohlavia kde chodíme veľmi často.Napríklad v reštauráciách kde chodíme takmer denne, v pekárni, v obchode,na pumpe.Je jedno, či je to žena, či chlap.Na zamyslenie by bolo keby to boli len ženy v prípade chlapa.Len teda my sme extroverti,spoločenskí obaja.

biba_18
9. okt 2024

@nynia ja som písala vo vzťahu zákazník - zamestnanec, nie muž-žena…

konikmodry111
9. okt 2024

Úplne bežne, hlavne keď chodia častejšie. Či to je muž, či žena. Nevidím na tom nič divne 🤷‍♀️

rozculena
9. okt 2024

@karolinakr inak sranda,mne začala moja obvodná zrazu tykať😀 mladšia odo mňa bola cca 5 rokov, ja jej samozrejme nie

karolinakr
9. okt 2024

@rozculena toto si doktorky ešte ku mne nedovolili, ale nejaky žiaci zo školy po ceste domov a vždy sa zasmejem na tom, aki su odvažni 😀