Keď vás niekto nevníma ako dar vo svojom živote

21. máj 2024

Ahojte, rada by som sa anonymne pozdielala, nakoľko ma tlačí svedmomie pred známimi voči danému človeku. Ide o to, že tento človek sa trošku pričinil o to, že do mňa zasial už na začiatku semienko nedôvery, ktoré vo mne klíči. Viem, mnohé si poviete, ako zvyknem čítať, že keď už na začiatku som nemala dôveru, tak si zaslúžim sa teraz trápiť. Áno, máte pravdu. Aj keď sa úprimne trápiť nechcem a denno denne si hovorím ako mi táto skúsenosť ukázala aspoň, že sa mám zamerať na seba, tak mi nejde toho človeka dostať z hlavy. Zrejme sa budem k tomu musieť prinucovať, lebo moja myseľ neustále blúdi k nemu a k rôznym predstavám. Možno tá neistota, na ktorej je naše priateľstvo postavené je to, čo spôsobuje v mojom vnútri rozpor. Ako tu už mnohé spomenuli aj tento muž nechce do budúcna záväzok. Na druhej strane somnou rád trávi svoj čas. Je to z oboch strán dobrovoľné, aspoň to si musím pripomínať, keď ma prepadne nejaká potreba sa posťažovať či poľutovať. Niekto by možno povedal, že prečo strácame spolu čas, kým jeden alebo druhý stretne ,,toho/tú." Úprimne a stretne? To neviem. Sama mám problém, že nedokážem byť šťastná, že je vo mne akési prázdno, ktoré nie je možné ničím naplniť. A začínam pochybovať o tom, že by to dokázal i muž, ktorému by na mne skutočne záležalo (btw nikdy som ešte takého nestretla a ak áno, zrovna jeho som nedokázala vpustiť do srdca). Tento stav je taký, že sa vedome pripravujem na to ustáť koniec a samotu, ktorá z toho vzíde. Áno, verím, že niekomu to príde zvláštne, ale verte mi, keby ste poznali zvláštnosť môjho života, možno by ste mali väčšie pochopenie. Je mi možno len občas ťažko a bolí ma hlava z tých myšlienok a potrebujem to dať von. Občas tomu sama nerozumiem a ani tomu človeku. Na svete miloval len jednu ženu a bol voči nej schopný záväzku a potom už nikdy viac. Neverí, že ľudia sa môžu mať radi i po rokoch a vždy sa toto jeho proroctvo vo vzťahoch naplní, pretože sám sa na základe toho správa, alebo sa správa spôsobom, ktorý to naplní. Po týchto vyhláseniach, ako môže očakávať odomňa, absolútne otvorenie? Ani nemôže a ani nežiada. Ani ja sa nedokážem otvoriť. Všetko je také polovičaté, všetko také tlmené, opatrné. Nemôžem sa uvoľniť a už vôbec nemôžem začať veriť. Žije v tomto momente, ale pristrihol mi krídla k budúcnosti. Jednoducho nemôžem dať seba, lebo nie je o to záujem. Občas sa mi podlomia kolená pri jeho pozornosti voči mne a občas na ne spadnem, pretože si uvedomím, že vlastne sú to len odrobinky. Ja si to všetko uvedomujem, verte. Skôr sa len potrebujem oddeliť toho celého, prestať na to myslieť, lebo by sa mi mohlo zdať, že som výnimočná, kým jeho pohľad nezaujíme opäť neznáma okoloidúca. Skôr je to taký rozpor vo mne, kedy akoby si opätovne uvedomím, že nestačím.

nyusika
21. máj 2024

neda sa to docitat...co vlastne riesis ?
dokazes to napisat zrozumitelne a strucne, s pouzitim interpunkcnych znamienok ?

falbala132
21. máj 2024

@nyusika to je asi len nejaky uryvok z vlastnej tvorby lyrizovanej prozy 😀

rusalinka
21. máj 2024

Správne chápem, že ty chceš chlapa nejakého a on teba nie?
Tak sa na neho vykašli a poobzeraj sa po druhom, je ich na svete habadej.
Nemáš za čo.

jaskolka
21. máj 2024

A teraz znovu a o polovicu kratšie a menej kvetnato.. O co vlastne ide?🤔
Lebo mne z toho vyšlo akurát to, že poznáš niekoho, koho veľmi chceš, ale on o teba príliš nestojí. To sa dá napísať aj oveľa jednoduchšie...
Ak je to tak, proste ho nechaj v rovine "známeho" a na vzťah si hľadaj niekoho iného.

lindous
21. máj 2024

Na prvý pohľad jednoduché riešenie, ktoré sa ťažšie aplikuje v praxi, ale dá sa to a pomôže to - prerušiť kontakt, neutápať sa v tom, nečakať, nedúfať… vzťah medzi vami ťa očividne viac trápi ako teší, nemá zmysel ho teda udržiavať… áno, vzťahy vedia byť konplikované, ale nemusíme si to komplikovať aj sami

nyusika
21. máj 2024

@falbala132 jaaaaj, moderna proza asi nie je nic pre mna 😀

jankalukasova
21. máj 2024

A kto bol teda vrah?

vyrovnanaosoba
21. máj 2024

Je to ťažké čítanie, ani neviem co chceš, či nechceš, či chcete, kto chce,... Ale jedno ti napíšem... "keď som zo začiatku nemala dôveru, teraz si zaslúžim sa trápiť..."
Nie, nezaslúžiš si, nikto ti to nepraje a ani ty sa s tým nestotožňuj. Každý má právo byť šťastný, a každý má právo na chyby. Treba len nájsť správnu cestu. Netreba sa uspokojiť s kamarátstvo s výhodami, už vôbec nie, ak sa v tom vzťahu jeden trápi. Nikto ti nedrží nôž pod krkom, hocikedy môžeš odísť a nájsť niekoho, kto ti dá pocit, že si pre neho všetkým, nie len rohožka, či matrac.

melanta
21. máj 2024

Ako tu už mnohé spomenuli aj tento muž nechce do budúcna záväzok. Na druhej strane somnou rád trávi svoj čas.

Potiaľto som dočítala. On s tebou nechce mať nič, len kým nemá partnerku, tak potrebuje sex a ty mu ho dávaš. Ale nakoniec som to dočítala. Tie omáčky, ktoré ti rozpráva. Ach jaj. Ukonči to, začni sa zaujímať sama o seba, venuj sa sebe, nájdi si koníčky, rob veci, ktoré ťa bavia a teraz ich nerobíš, pretože sa utápaš. A potom, keď nebudeš chorobne závislá na niečom, čo neexistuje, si budeš môcť nájsť aj normálny vzťah a zistíš, že dá sa veriť a byť šťastná vo dvojici. Ale kým budeš s niekým, pre koho si výhodná kým neni nič iné, tak spokojná nebudeš. A to je tvoje rozhodnutie. Mala by si sa však rozhodnúť byť šťastná.

kassandra25
21. máj 2024

Pocúvaj, ty tu pises o mojom býv muzovi alebo ako? A odporucam ti dat sa na dráhu spisovatelky, tromfnes aj tú Vasilkovú, staré dievky si ta rady doma za pecou precítajú. Ani sa chlapovi nedivím, lebo ty ked spustíš, ten zakazdým obanuje, ze sa znovu stretol. Aj mne je z teba do plaču.

komplikovana
21. máj 2024

urob si svoje vlastne rozhodnutie. Co chces a vies co chce, respektive nechce on. Ak ti to nevyhovuje, tak sa poberiem svojou cestou. Inac stastie si tvoris iba ty sama, nie ludia okolo teba. Ved ho posli jednoducho do prdele, iba ti muti rozum. Ak nezdielas " jeho filozofiu" tak preco sa sama tyras?

culienka
21. máj 2024

Najprv musíš porozumieť sebe, potom možno budeš rozumieť aj jemu. A áno pravdepodobne ako si napísala nestacis mu na to, aby ti dal to co chceš alebo potrebuješ. Ale prečo to nevieme, možno on nechce alebo ani to v sebe nemá, aby ti to mohol dať. Ci je to pre teba prínosné s ním tráviť čas

januska12323
21. máj 2024

Toľko slov a vôbec neviem čo riešiš okrem toho, že ide o nejakého chlapa.

tykat
21. máj 2024

Ty si nejaky grafoman?

Prilis sa v sebe vrtas, nie si zvlastna, nemas zvlastny zivot... si uplne obycajna akurat ze sa prilis pozorujes a stracas cas s niekym kto je taky isty, v tom lepsom pripade. Este to moze byt nejaky namotavac ktoreho toto "kus me podžub, kus me pušč" bavi.

macatt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macatt
21. máj 2024

On proste už nechce, aby mu niekto do života pindal, stačilo mu to raz… ja to mám rovnako..

feb13
21. máj 2024

Je to toxicky clovek pre teba, ktory ta k sebe viaze, ale bez toho, aby sa on musel viazat k tebe. Musis sa od neho odviazat, tento stav "neslobodna, bez zavazkov" nikam nevedie.
Skus si najst svoje stastie bez muzov, potom budes schopna mat stastny vztah.

mantilka
22. máj 2024

Tieto vety čo píšeš, to sú tvoje zranenia z detstva/mladosti odmietnutia/nenaplnenia od svojich blízkych, nedostatok lásky, nepodstatok pochvaly, podpory, ktorú si si zaslúžila...všetci si zasluzime. Chod s tým k psychológovi. Potrebuješ uzdraviť srdce až potom budovať vzťah s niekým.

autor
22. máj 2024

@mantilka ❤️

autor
22. máj 2024

Ďakujem za každú konštruktívnu spätnú väzbu, aj keď bol môj text kostrbatý. Padlo to dobre a snáď na úrodnú pôdu ❤️.

lolita555
22. máj 2024

Rosamunde Pilcherová