Keď si žena neváža samu seba

29. júl 2024

Kočky, taká rečnícka otázka... Čo vedie ženu, ktorá vie, že manžel ju systematicky podvádzal s viacerými ženami a napriek po prevalení x-tej nevery mu uverí, že on ju vlastne ľúbi...? Podľa mňa stále platí - podviedol raz, druhý raz, je otázkou času, kedy sa to stane ďalší raz...? Prečo si nevážia samy seba a nekopnú takýchto chlapov do riti...?

brloh
29. júl 2024

Dôvodov môže byť viacero. Finančná závislosť na mužovi, pochybnosti o sebe samej že rozchod zvládne (menej bolestivé je znova odpustiť), naivita, pohodlnosť - taký muž im napriek všetkému vyhovuje a nechce sa im meniť, laxný vzťah k polygamii...

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barka1
29. júl 2024

Je vela známych parov, kde on podvadzal ju, niekolkonasobne, a ona pri nom aj tak stála. (Kennedy, Havel, mnozstvo hercov - trebars Viktor Preiss).
Mudre, silné a milujuce ženy vedia, že chlapi to maju inak a sex pre nich neznamená láska. A vedia, že ich chlapi se k nim vrátia, pretoze ony im daju niečo, čo milenky nikdy nedaju.
Takže aj toto je jedna z odpovedi.

pininka1
29. júl 2024

Nič nieje čiernobiele to ma naučil život. X žien vie ze ich podvádza a x žije celý život v sladkej nevedomosti a sú podvádzane roky a roky na to neprídu, čo je teda lepšie??? Musíš to brat tak, že každý to ma inak nastavene,myslím tie priority, napr. pre mňa je nevera menší problém ako fyzické násilie. To je pre mna konečná. Ale sama za seba by som nedala ruku do ohňa, čo a týka nevery.

dadis
29. júl 2024

Kazda mame inde hranice, to je pravda.
@barka1 ale nejako neverim, ze tie zeny tie nevery znasali s blazenym pocitom, ze mozu byt toho sucastou..

pininka1
29. júl 2024

@dadis určite nie s blaženým pocitom, od mojej babky odišiel muž, urobil inej žene dve deti, vrátil sa a mal ešte dve deti s mojou babkou a už s nou ostal. No dala mu to riadne vyžrat ale skonštatovala, že to sú proste muži. Moja suseda,už tiež pani v rokoch mi vravela ze je najpodstatnejšie kde sa muž vráti a kde donesie peniaze. Proste sa takto niekedy ženy nastavili a neriešili to tak, dnes už je to iné, aj tie ženy si uvedomili, že to nieje ôk. Ale mam kamošku ktorá sa rozviedla po nevere a odvtedy mala len samých blbcov. Sama skonštatovala, že ľutuje že neodpustila jednu neveru, lebo ostatní ju síce nepodvadzali ale nedalo sa s nimi žiť.

dadis
29. júl 2024

@pininka1 Tiez poznam par, kde zena po nevere a rozvode vzala muza na milost, ale nefunguje to tam podla jej slov.. A tiez poznam jednu zeny, ktora sa mi priznala, ze uz niekolkokrat podviedla svojho muza a divi sa mi, ze kvoli nevere sa rozvadzam.. 🤷‍♀️ (v skutocnosti to nebolo kvoli nevere, lebo po nevere som mu odpustila a dala sancu na napravu, ale uz sa ten vztah opravit nedal)

barka1
29. júl 2024

@dadis súhlasím. Ani ja by som to nezvládla.

fineta
29. júl 2024

Veľa žien sa dušuje, že nevera je červenou čiarou = koniec. Ale ako nakoniec v danej situácii zareaguje, to sa častokrát nedá predpokladať. Milión okolností môže zmeniť jej postoj a nie je to len o sebaúcte. (Jednorazová nevera)

Opakovaná systematická nevera je už o inom. Nulové sebavedomie a sebadôvera, možno dlhoročný život s manipulátorom, psychopatom, citové vydieranie a nadobudnutý pocit, že je to vlastne v poriadku. Čo sa týka známych osobností, ktoré spomínala barka1, tak asi išlo o spoločenský status, s ktorým by sa dámy ťažko lúčili..

aleza
29. júl 2024

Mam znamu ktoru chlap roky rokuce podvadza ale obaja sa tvaria ze je vsetko ok. Jej sa to nechce riesit, on podnika, je tam vela majetkov. Ona beha s kamoskami po drahych dovolenkach ktore plati on a on zase s milenkou.

autor
29. júl 2024

@fineta zo vsetkych odpovedi sa asi priklanam k gejto Tvojej - lebo aby po tom, aby to spravil s 5 roznymi zenami, tak konci akekolvek racio a musi tam byt nejaky druh tyrania a dominancie zo strany chlapa

stanulienkat
29. júl 2024

@pininka1 dosť smutné prípady, keď to uvádzaš ako silu tých žien. Chcela by som vidieť, či by to platilo aj naopak, keby to tie ženy vrátili manželom neverou. Ci by aj ti chlapi boli taki grandi. Sebaúcta v prdeli hlavná vec, že sa jej muž kur***ik vrátil a urobil jej ešte ďalšie deti a dáva je peniaze. To je dolezite, to je podstata života?? Smutné...
Chvalabohu v tomto storočí už tak ženy nemusia žiť, ak nechcu.

romi0310
29. júl 2024

@barka1 podvadzane zeny sa casto upokojuju tym, ze vsak to su muzi a je to pre nich prirodzene atd. Ziju velkarat v iluzii, ze vsak takto ziju aj ini. A mozno len chcu tomu uverit. Ja verim, ze typ nevery nie je len jeden. Nevera vznika z mnoha dovodov. Su aj muzi, chronicki suknickari, ktorí to robia ako svoje hobby...ale to je tiez dosledok nedostatku lasky v detstve. Je fajn si nastudovat, aj preco vznika nevera, co jej predchadza. Verim aj tomu, ze niekomu nevera pomohla uvedomit si chyby a uz sa nezopakovala. Autorka podla mna naraza ale na zeny, ktore su take ,,mudre a silne", ze davaju svojim chlapom zelenu, robit to...lebo vsak dolezite je, kde a ku komu sa vrati a kde nosi napriklad peniaze, ako to poznamenala @pininka1 Ja by som sa teda na to nespoliehala, ze ten chlap nenajde taku, ku ktorej utecie. Kazdy kto dava vo svojom zivote moznost aj inym, skor, ci neskor najde nieco lepsie...to je fakt. Moja suseda takto tiez tolerovala neveru muzovi, kazdej milenke vypisovala, aka je chudera a ze vlastne ona je ta queen, ktorej nosi peniaze a nikdy ju neopusti. Nosila sa po ulici, ako pavica. Az raz natrafil jej chlap na o 20 rokov mladu pipku, do ktorej sa tak zblaznil, ze na nu prepisal par nehnutelnosti 🙂 okradol tak svoje tri deti, aj manzelku. Samozrejme ho mlada opustila a chlap sa dal pit, prepil skoro celu firmu, majetky. Tak dva roky je tomu, co davaju vsetok majetok a firmu doporiadku, samozrejme len ten neprepisany. A tiez si nemyslim, ze neverni chapi su doma k manzelke uzasni a milujuci. Myslim si, že 80% zien hned vie, ked ju chlap podvadza, nakolko sa k nim zacncu spravat zle, odmerane. Mne teda by bolo vrcholne trapne, kebyze cele mesto na mna ukazuje, ze to je ta, co ju chlap podvadza a ona mu to toleruje a hra sa na rodinku. A nehovorim o zdravotnych problemoch podvadzanych zien, ktore riesia aj opakovane zapaly a pod.

pininka1
29. júl 2024

@stanulienkat ja som niekde písala ze to beriem ako silnú stránku tých žien? Ja píšem o tom ze každý máme svoje priority inak nastavene a keď to nejakej nevadí, tak ja ju za to kritizovať nebudem, je veľmi ľahko vypisovať, hlavne tu na MK a žiť reálny život.

pininka1
29. júl 2024

@romi0310 bo ved to píšem, že nič nieje čiernobiele, že je to život. Poznám aj také aj také prípady. Vsetko je individuálne. Každopádne niekedy sa to bralo inak, ako sa to berie teraz, to neznamená ze je to ok. Nevera tu vždy bola aj bude, je to boj s veternými mlynmi.

stanulienkat
29. júl 2024

@pininka1 nie, len som mala pocit, ze to pises s urcitym obdivom k tym zenam.

pininka1
29. júl 2024

@stanulienkat určite nie, mne by určite nestačilo že mi nosí domov peniaze a beha kade tade...

rozculena
29. júl 2024

opýtaj sa tej podvádzanej...tu sa žiadna k tomu neprizná

dadis
29. júl 2024

@rozculena Myslim, ze tu pisali baby, co neveru odpustili.. ja v podstate tiez..

rozculena
29. júl 2024

@dadis pozor,ale tu ide o systematické podvádzanie s mnohými ženami

lakebabe
29. júl 2024

Mam takých v okolí dost , kde všetci vedia, že chlapi sa im k..via vsade kde sa dá, vedia to aj tie zeny ale zatvárajú oči.
Jedna sa tvári, že nevie že jej muž pretiahne všetko čo dycha posledných 20 rokov, lebo si zvykla na luxusný životný štýl, v podstate nikdy nikde nerobila. Dom s bazénom, dovolenky, ťažko by sa jej začínalo po 40tke samej v podnájme.
Druha si s takým kurevnikom minulý rok spravila dieťa, keď som sa jej opýtala prečo je s ním, lebo ona jediná mu da rodinu a raz ho skroti 🙈 takže neviem ci sa smiať alebo plakať.
Ďalšia kamarátka zistila, že chlap sa jej kurvi kým je ona na materskej s dvoma deťmi, tak aby neušiel spravila si s nim tretie🤷‍♀️
Ďalší vymeta lacné štetky, všetci to vedia aj ona a na sociálnych sieťach šťastná rodinka . Takýchto párov mam tak strašne veľa v okolí, že je to podla mňa normálne
Odvtedy sa už nikomu ani nesnažím ani naznacovat, že chlap ich podvádza, lebo im to je vlastne jedno.
Myslím si, že niektoré sú ženy trpitelky , iné si zvykli na komfortný živiť nechce sa im meniť

rozculena
29. júl 2024

@lakebabe to je strašné

lakebabe
29. júl 2024

@rozculena vieš vco mne už to ani strašne nepríde akosi mi to už príde bežné keď to vidím z každej strany . Nikdy by ma nenapadlo, že je toľko nevier ešte verejných ako posledne roky okolo mna
Ešte sa ti chlapi tým chvalia