Keď nemáte dobrý vzťah so súrodencami

16. okt 2024

Ahojte, čo máte súrodencov a nemáte s nimi dobrý vzťah (začali si na vás vymýšľať pred rodinou atď) ako ste to riešili? Dávali ste aj TO za ohováranie? Ako to dopadlo? A čo rodina ako vás prijali? A hlavne rodičia? A dali ste ich vydediť byt/dom (v prípade,že sa vám niečo stane aj deťom?)

Ja silno premýšľam nad tým, že sestru vydedím a všetko by som napísala len na brata.
Sestra sa somnou prestala baviť, potom čo sa dozvedela, že čakám 2dieťa. Má muža, tak verím tomu, že to má od neho aby sa somnou nebavila. Lebo on ju nahovára a viacmenej štve proti nám, lebo čo on povie je pravda a nikto druhý ju nemá. musí jeho poslúchať...

Snáď mi trochu poradíte. Nenapísala som všetko, je to na dlho...

katkaseiner
16. okt 2024

Ako vies ty vydedit sestru? Len sa informujem 🤔

earlgrey
16. okt 2024

Ako môžeš vydediť sestru? 🙄

pribinak
16. okt 2024

Sestru chceš vydedit? Trochu čudne….ved po tebe budú deti tvoj muž a deti

minenkak
16. okt 2024

😂😀👍

biba_18
16. okt 2024

@pribinak
@earlgrey
@katkaseiner písala ak by sa stalo niečo deťom

minenkak
16. okt 2024

@biba_18 ešte má muža

biba_18
16. okt 2024

autorka, TO by ako riešilo čo? a vydediť by ju mohli až tvoje deti ak ...

biba_18
16. okt 2024

@minenkak ja som to pochopila tak že prípadne aby sestra nemohla dediť po jej deťoch ak by aj mohla podľa zákona...

glorikarebeka
16. okt 2024

To musí byť hrozný pocit keď rozmýšľaš takto
Jediná spravodlivosť na svete je,že sa nedá nič zobrať do neba alebo do pekla

kacena4
16. okt 2024

vydedit surodenca sa neda jedine spísať zavet a uviest v nom kto bude dedit

katkaseiner
16. okt 2024

@biba_18 no je velmi mala pravdepodobnosť ze ty vydedis sestru....este tak tvoji rodicia by ju vedeli vydedit...ale ty... no nic, dnes som asi videla uz vsetko...

biba_18
16. okt 2024

@katkaseiner tak určite sa to dá ... ale či v jej prípade by bolo pravdepodobné že by mohlo dojsť k dedeniu zo zákona, to si nemyslím ...

autor
16. okt 2024

@glorikarebeka áno to mi je jasné, že sa nič nedá zobrať so sebou. Sestra s tým začala, že kto bude dediť ak sa mi/nám niečo stane. Lebo, že im by sa zišli peniaze. Ale to asi každému.
Bývajú v baráku s babkou (babka dole a oni hore). Ja to chápem, ten barák potrebuje kompletnú rekonštrukciu lebo to je ,,100''ročný dom. Ale už keď takto rozmýšľa, že kto bude dediť po mne, tak neviem (im banka nechce dať pôžičku, keďže švagor je živnostník a sestra nemá žiadny príjem)...
A áno po mne budú dediť deti a mám partnera...

anjelicek26
16. okt 2024

To su len take reci prosim ta co po kom ona bude dedit... ze to vobec v hlave riesis, ked mas muza a deti...

bublinka1426
16. okt 2024

@anjelicek26 tiez nechapem. jej peniaze sestra isto nezdedi ale ked tak autorkine deti.

kavasmliekom
16. okt 2024

Keby som bola slobodná, bezdetna, tak mi je úplne jedno, kto čo podedi po mojej smrti. Ja chcem zomrieť v kľude, keď už mám zomrieť , nie už teraz rozmýšľať, čo bude o 30,40 rokov.

danyelia
16. okt 2024

Tak s ,,vydedením,, sestry by som sa vôbec netrápila 😬 TO by som nepodávala, jedine by som s ňou a jej rodinou prerušila kontakt a hotovo, načo sa trápiť...

mandinka
16. okt 2024

Zo zákona budú detiť tvoje deti a manžel, ak by ani jeden z nich v čase tvojej smrti nebol, naozaj ťa bude trápiť, čo sa v tej chvíli stane s tvojim majetkom? Nezaoberaj sa tým. Ak sú vzťahy v rodine tak zlé, jednoducho sa od nich odstrihni. Ani TO nič nevyrieši, to nie sú konania na ktorých by sa malo čo dokazovať, všetko sú to len tvrdenia proti tvrdeniam, nikdy nekončiaci vyčerpávajúci boj, z ktorého vyjdu všetci len ako porazení. Pre dobro svojej rodiny, pracuj na svojom kľude

apolka77
16. okt 2024

Poviem Ti jednu vec.
Stretávam sa denne s ľuďmi ako je vaša rodina.
Zle vzťahy ,,čakanie na dedičstvo po babke , či rodičoch..trestné oznámenia a žaloby na vlastného brata, sestry ,,vzájomne vyhrážky ..slovom jedna tragédia.
Ruky nohy by som dolamala takým deťom, ktorí sa takto chovajú.
Keď je tvoja sestra hamižna a robí zle predsa nemusíš byť jej kópiou.
Trestné oznámenia a vyhrážky že ťa vydedim prosím Ťa! ..veď sa chovas úplne rovnako.
Zi tak, aby raz tvoje deti nečakali na tvoju smrť že potom zdedia majetok a vychovaj ich tak, aby vzájomne na seba nepodávali trestné oznámenia.
Tieto brato - vrazebne vojny kvôli majetku je jedna veľká tragédia ľudstva. Ak sa sama nezmenis, kopírovať ťa začnú vlastné deti. To chces?!?
Veľa krát sa zamýšľam ako my spoločnosť môžeme byť lepší, láskavejši , aký progress môžeme ponúknuť keď sa brat so sestrou nenávidia. Ja sa vôbec nečudujem koľko máme nenávisti v tejto krajine , koľko zla keď vlastnê sestry sa neznasaju . Choré.

loliki
16. okt 2024

@apolka77 Je to veru smutné a bolestné. Tá ľudská chamtivosť, keď všetky hrable hrabú k sebe a "nepoznáš" sestru, brata, len pozemky, dom, majetok. Asi je lepšie nestretávať sa, lebo to len zhoršuje konflikt.

autor
16. okt 2024

@mandinka Len som sa pýtala, že či to niekto spravil a ako to dopadlo. Popravde rozmýšľala som nad tým, ale som si povedala, že tým pravdepodobne nič nevyriešim. A so sestrou ja prerusim kontakt, ale keďže bývajú tam u babky kde chodíme často, tak ju stretnem (len sa nebudeme baviť). Ten barák nie je jejich, je stále tety a otca, tak si tam za babkou/prababkou ideme kedy chceme. A sestra a švagrovi to vadí, že si tam chodíme kedy chceme 🤦‍♀️lebo nemajú súkromie a decka sú rozjašené, že sme tam prišli a nevedia ich udržať v izbe, že musia ísť hneď dole za nami. Tak sme im povedali, že nech sa odsťahujú a budú mať pokoj...

A s bratom nemám problém, len sestra je taká...

janickacrazy
16. okt 2024

Medzi tebou a sestrou je asi rozdiel len pár rokov. Čiže nejaké dedenie v prípade tvojej smrti tam naozaj nemusíte riešiť. Ako už písali ženy predo mnou, tak po tebe budú dediť tvoje deti a muž. Tvoja sestra je trochu mimo. Zjavne je frustrovaná, že bývajú u babky a nemajú súkromie. No ty s tým nič nemáš, proste ju nerieš a ži si svoj život.

lizatko1009
16. okt 2024

@apolka77 presne tak a je to velmi smutne, toto sa deje v kazdej tretej rodine. Ked niekto napise, ze najvacsi dar pre dieťa je surodenec, tak tomu ja neverim...

autor
17. okt 2024

@janickacrazy áno medzi mnou a sestrou je rok a pol. Áno budem sa musieť na ňu vykašľať a nebaviť sa s ňou, len ma to mrzí skrz deti. Išli k babke bývať dočastne a nakoniec tam ostanú...

oli18
17. okt 2024

Toto je bezny konflikt, ked jedno dieta ostane v rodicovskom dome s rodicmi a dalsi surodenci tam chodia s rodinami nadalej ako domov k babke a dedkovi. Navstevy treba mozno obmedzit a hlavne sa prestat spravat, ako doma a spravat sa, ako na navsteve, kedze ste v sestrinej domacnosti. Svagor je cudzi, jemu vadi, ze nema sukromie. Je to pochoputelne. Poznam 2 rodiny, kde ss takto pokazili surodenecke vztahy
Lebo nie kazdy sa vie stotoznit s naletmi rodiny do vlastnej domacnosti. Skuste si ty aj brat babku zobrat niekedy na 1-2 dni k sebe.

mamina7070
17. okt 2024

fuuu. obla by si byt aj ty trochu normlanejsia, jasne ze im vadi ked ste tam stale nanominovany , sak nechod tam stale nezatazuj aj babku ale zavolaj babku k vam donesju na navstevu
ja satvojej sestre necudujem ked ju vyhadzujes z jej byvania kvoli tvojim navstevam

yanni
17. okt 2024

@oli18 prečo by som sa mala správať v rodičovskom dome ako na návšteve? Sestra je problém. A hlavne švagor. Sestra je v rodičovskom doma rovnako doma ako autorka. Keď jej a jej mužovi vadí, že sa súrodenci správajú v rodičovskom dome ako doma, tak nech sa odsťahuje do vlastnej domácnosti. Ja keď prídem k nasim, tak som tam doma. Keď prídem k svokrovcom, tak sa správam ako na návšteve, keďže som tam nie doma. Zato môj muž je tam doma a tak sa aj správa. Takýto súrodenci sú ako za trest.
@mamina7070

yanni
17. okt 2024

@mamina7070 to nie je sestrne bývanie. Autorka sama píše, že dom patrí jej otcovi a tete. Keď sa sestre nepáči, že tam chodía aj iný členovia rodiny, tak nech sa odsťahuje do svojho. O svojom môže rozhodovať, koho sj pozve a loho nie. V cudzom nech drží hubu a krok. Rozhoduje majiteľ. Majiteľ ju môže pekne krásne aj vykopnúť. A potom už len nech začne riadne ohovárať. Pokiaľ nemá ani percento na svojom mene, nemôže nič.

mamina7070
17. okt 2024

@yanni ale byva tam a s detmi je to jej sestra nie cudzi clovek co tak hladat kompromis a neriesit trestne oznamenia na policii
to vazne niekto je schopny vyhodit sestru s detmi na ulicu?

autor
17. okt 2024

@mamina7070 babka má 94r a nevládze chodiť, takže k nám by nedošla. Preto sa o ňu starajú otec a teta. Takže preto tam chodíme, a sme tam zvyknutý od mala chodiť.