Keď muž varí, šoféruje, platí

22. sep 2024

Dobrý deň ,aký máte názor na to ,ak vo vzťahu je muž ten čo ho najviac ťahá ? Myslím tým že vari pre ženu,šoféruje ,platí nákupy občas aj darčeky,kávy atď a žena nesoferuje,nevarí ale napríklad iba upratuje a chodí do práce ? Je normálne ak to mužovi vyhovuje alebo je podľa vás taký vzťah po dlhom čase vhodný zániku ?

jankafresova
22. sep 2024

taký vzťah môže byť úplne ok, ak s ním obaja súhlasia. Ak to mužovi aj žene vyhovuje, a obaja sú tak šťastní, tak je jedno, čo na to povie niekto tretí.
Vzťah je presne pol na pol. Pri spoločnom bývaní treba mať nejako rozdelené zodpovednosti a domáce práce, atď. Ak s tým
rozdelením obaja súhlasia, a už celé mesiace sú takto spokojní a šťastní, tak nevidím problém.

maranta_leuconeura
22. sep 2024

A ako to ma byt ,,spravne"? Zena ma robit sluzku, upratovacku, babysitterku a vecer padat na hubu? Lebo zeny su tie starostlive? Ci?
Prepac ja uplne nerozumiem otazke. Ved ked to tym dvom tak vyhovuje, preco by mal byt taky vztah odsudeny na zanik? Dojdu susedia co to tak nemaju a rozvedu ich? 🤔

jankafresova
22. sep 2024

@maranta_leuconeura myslím že pointa je, že žena pracuje a muž nie, a teda muž robí veľa iných vecí. teda, nepíše nič o tom, že by muž chodil do práce.

maranta_leuconeura
22. sep 2024

@jankafresova muz plati nakupy a darceky, tak dufam, ze na to aj zaraba 😁

martinka13
22. sep 2024

Normálne je to, čo obom vyhovuje...

januska12323
22. sep 2024

Keď to obom vyhovuje nech si robia čo chcú.

egonsk
22. sep 2024

ak to obom vyhovuje, ozubenie do seba zapadlo, niet co riesit.

rozculena
22. sep 2024

som nepochopile,že žena nešoferuje,to je akože telesná vada alebo dôvod na rozchod? Ona chodí do zamestnania,čo robí s peniazmi? Vyhadzuje von oknom,keď všetko platí on?
A čo keď nevarí? Mnohí chlapi varia lepšie ako ženy....
Ak sú to tebe cudzí ľudia,čo ťa je do toho?
Ak sa to týka teba,tak buď ti to vyhovuje alebo nevyhovuje.Čo my akože s tým máme robiť?

mimka1402
22. sep 2024

Mám to a vyhovuje mi to, ale som vďačná za neho, každý robí to k čomu inklinuje a v čom je lepší. 🙂 Ja mu to vynahradzujem tým čo nejde zas jemu. Každý máme iný typ jazyka "lásky". Dostávam od neho toto, kvety, čokolády, či darčeky. Ja zas jemu tiež často uvarím to čo má rád, či spravím to, čo sa jemu nechce. Sme navzájom partneri a každý v nejakom období ťahá viac vzťah keď ten druhý nevládze.
U nás doma to bolo tak, že každý šiel do toho čo mu bolo lepšie. Každý varil niečo iné a lepšie, častejšie varil otec cez týždeň a víkend mamina. 🙂
Príde mi to úplne normálne a je jedno aké pohlavie, každý nech vo vzťahu robí to, čo mu (im) vyhovuje.

anketkarka
22. sep 2024

Ľudia bežne fungujú na tom, že jeden očakáva od druhého niečo za niečo a opačne. Nemalo by to tak byť a už vôbec nie v partnerstve. Ak vás vzťah je tiež založený na tomto, tak tiež nie je stabilný. Stále môže prísť niekto, kto bude robiť viac a davať viac.

sevrin
22. sep 2024

No jasné, ak to žene nevyhovuje, tak rozchod a okamžitý.

andrejka1974
22. sep 2024

Ja varím upratujem starám sa o deti chodím robiť muž porobi okolo domu maká pracuje ale nevári a nie je v tom tiež problém je to vždy o dohode medzi manželmi

fido69
22. sep 2024

Je to normálne. Čo je na rom zvláštne? Ja tak fungujem. 🤔

tiika
22. sep 2024

Pokial ten muž ma pocit, že vzťah najviac ťahá on a že sa na ňom nepodieľajú obidvaja rovnakou mierou, mohla by to byt príčina konfliktov v budúcnosti. Ako každý iný problém, aj tento sa da riešiť vzájomným porozumením a hľadaniu riešenia, ktoré vyhovuje obom.
Ozaj si myslis, že to, že niekto vari, šoféruje, plati je viac ako ten, ktorí upratuje, stara sa o domacnost, pracuje a finančne prispieva?

sense
22. sep 2024

Normálne je to čo vyhovuje obom.

lucylaw
22. sep 2024

Mám kamarátku,ktorá je doma na materskej,neupratuje - chlap jej musí platiť upratovačku, nevarí - čaká na to,kým chlap príde z roboty aby jej uvaril..Samozrejme ani nešoféruje.. Jediné,čo robí,že sa cez deň stará o dieťa,aj to stále vyplakáva,koľko toho ona má veľa a aká je starostlivosť o dieťa náročná..Úprimne povedané sa tomu chlapovi čudujem,že toto znáša,ale asi mu to tak vyhovuje,keďže o 2 týždne majú svadbu 🤷🏻‍♀️

aurora33
22. sep 2024

@lucylaw tak ta kamarátka je teda dobre neschopná lemra.

bytc20
22. sep 2024

@lucylaw no a? Tiez som na materskej a teda upratovat nemam kedy, lebo ked mala spi, nechcem robit hluk a ked je hore, tak je furt na mne zavesena (4m). A varit varim len malej prikrmy aj to v robotovi. Manzel vari rad a cez vikend sa o obedy stara on a cez tyzden sa stravuje v praci, veceru si kazdy riesi sam. A tiez nesoferujem, lebo sedim vzadu s malou. A aj tak padam na hubu. Neviem co je na tom cudne 🤷‍♀️

maranta_leuconeura
22. sep 2024

@lucylaw chlap nemusi platit upratovacku, moze upratat ked pride z prace. Alebo sa postarat o dieta, kym zena uprace. Mozno nema take dieta, s ktorym sa da stihat este dalsich 5 veci

lucylaw
22. sep 2024

@bytc20 No takto, tá moja kamarátka neupratovala ani keď nebola na materskej,ešte sa "chválila" tým,že umýva podlahu maximálne raz do roka (podotýkam,že má mačku)..Ona cez týždeň nevarí nič,maximálne príkrmy a čaká na to,kedy jej chlap príde z roboty,aby jej navaril obed pre ňu na ďalší deň a ešte aj to povie,že je pre ňu problém si to vôbec zohriať..A čudné na tom je to,že zo seba robí chuderku a vyplakáva predo mnou a pred ďalšími kamarátkami,ktoré majú 2 malé deti a zvládajú pri nich aj variť,aj upratovať,lenže ona keď jej mala spí,tak radšej ťuká do mobilu..A ešte povie,že mala jej spí obedny spánok aj 3 hodiny a ona aj tak nič nestíha..Takže nie,že ona nemá kedy,ale proste sa jej nechce..
@maranta_leuconeura

lucylaw
22. sep 2024

@aurora33 Akože myslím si o tom svoje,ale je to ich vec,ak to tomu chlapovi nevadí,tak mne to môže byť jedno..A keď si prečítaš ďalšie 2 príspevky po tvojom,tak z nich vyplýva,že vlastne ja som nenormálna,lebo mi to príde divné 😅 ako keby som ja nevedela,čo to je mať náročné dieťa a napriek tomu navarené a upratané som mala vždy..

nikaeli
22. sep 2024

Ja napr.nešoférujem, nemám vodičák. Je to nejaká moja vada? manžel napr. nevešia prádlo a nežehlí 😛 ja nejak nerozumiem, kam smeruješ. Všetko je to o tých dvoch. My si navzájom vo všetkom pomáhame a vieme sa v prípade potreby zastúpiť. Napr. som tento týždeň chorá, tri dni som nevyliezla z postele a manžel bez problémov poriešil deti, domácnosť, svoju prácu. Dnes navaril komplet obed (pečenú kačku s kapustou). Ak je pracovne odcestovaný, poriešim deti, domácnosť, svoju prácu. Aj bez vodičáku a nepotrebujem za to ani darček 😛 váš vzťah môže byť odsúdený na zánik, keď ti to začne vadiť.. inak nepýtal si sa na to už včera? či to bol iný fešák s dokonalým vzťahom, ktorý manželke vo všetkom pomáha, aj darčeky jej kupuje?

nenne27
22. sep 2024

@lucylaw uprimne jej zavidim :D

ukgirls
22. sep 2024

vela chlapov vari -ked ich to bavi .. ze plati nakup je ok ved iste aj viac zje zena zas zaplati daco ine doma poprace,postara sa o deti a soferuje ten,co ma na to vlohy ...normalne si rozdelia domacnost a idu ..lepsie ako by sedel doma na gauci prehadzoval vajca zprava dolava a zena lietala s handrou okolo

zuzanka.zuzu
22. sep 2024

základ je NEROZPRAVAT O FUNGOVANI DOMACNOSTI INYM 🙏 ak to vyhovuje tým dvom, tak vydrží 😉

jaass
22. sep 2024

Autorka no, mám to podobne s tým, že nechodím ani do prace, mame synceka, zachvíľku bude mať dva roky a muž povedal, že do prace nemusím ísť ani keď maly pôjde do škôlky. A uprimne otvorene poviem, že Vdaka bohu za takeho muža. Nie len že sa postará ale si ma naozaj aj váži, vari, nakupuje, chodí denne s malým von, doma všetko porobi 🙏 minule mi jedna kamoska povedala, že sa hádajú s mužom lebo mu vykrikuje, nech robí to, čo robí môj 🤣🤦‍♀️ každý ako si urobí tak ma. Môjho muža baví variť, ja to nemám rada 🥶 mňa jedine čo baví, tak organizácia a upratovanie, ja zorganizujem aj veci čo sa zorganizovať nedajú 🤣 upratovačku mame 2x mesačne kedy len príde dať “dokopy” byt aby sme mali viac čisto. Tiež som vravela, že nepotrebujem, muž chcel, zaplatil hotovo. Niekedy je lepšie toho muža aj počúvnuť 🫠

gerber58
22. sep 2024

Chcela by si mať kurevnika?

letfenixa
22. sep 2024

@autorka ten muž "varí pre zenu". Pre seba nie?

aurora33
22. sep 2024

@lucylaw Ved asi tak tiež som mala mega náročné dieťa ale za ten deň sa dá nájsť čas mať to doma aspoň ako tak. Fakt neverim NEVERIM že napríklad od ôsmej rana do tretej poobede sa žena len venuje dietatu. Nejde ani na záchod ani sa neprezlečie ani si netvári. Len proste čaká s dieťaťom na rukách kým sa vráti muž z prace. A opakujem mala som náročné dieťa.

tramtada31
22. sep 2024

Mala by tam byt nejaká spravodlivosť v rozdelení domácich úloh. Manzel vari, lebo musi, alebo preto, že ho to bavi? Ja varim, lebo musím, takze si to pripočítavam do svojich povinnosti, ktoré vykonávam pre rodinu. Šoférujeme obaja radi, ale je pravda, že keď niekam ideme, šoféruje v 90% manzel, ale aj preto, že mesto dokonale pozna, vie parkovat,..
osobne poznam ženy, ktoré nevaria a vecere sú typu šalát, alebo obložený chleba alebo toast. Jednak nie sme s manzelom na to zvyknutí z domu, v oboch domácnostiach sa varilo teple jedlo aj na veceru a druha vec varenie nie je jadrová fyzika, len s trochou snahy sa dá navarit slusne jedlo (najmä teraz, keď je na nete kopec videí, či receptov). Takze ak žena nevari a muž nevie, tak sa buď dohodnu, že budú chodit do restik, alebo sa jeden z nich obetuje.