Ahojte,
Opíšem situáciu:
Zažila som partnerský vzťah, kde som sa trápila, väčšinu času tam boli obavy z nevery, smrti partnera, veľa smútku a toxické chovanie. Po tomto vzťahu som bola 2 roky sama a nedávno som stretla nového. Všetko ide ako má, cítim ľahkosť, máme rovnaké hodnoty a plánujeme život spolu. U mňa miestami nastáva problém, že začnem cítiť obavy a smútok, lebo je to tak pekné, že ma desí pri predstave, že sa niečo pokazí - a idú tam obavy akoby z tých minulých skúsenosti - že sa mu niečo stane, že sa náš vzťah pokazí a aj keď je to prirodzené, že to môže nastať, ja to akoby nechcem prijať a potom lipnem na tých spoločných chvíľach, lebo veď nikdy nevieš.
Ako toto v sebe riešite vy? Terapie už mám, ale chcem možno pochopenie od niekoho, kto si to prežíva tiež.
vobec nie je prirodzene, ze sa moze nieco zle stat.. nic take nemusis prijimat.. a tym padom sa ani nemusis nicoho bat.. a mas po problemoch..
@mfilkova ako pises sama moze sa stat hocico a treba pocitat so vsetkym, budete spolu a moze vam to vynst a aj nemusi, buducnost nikdy nevies aka bude, preto pri pomysleni na nu netreba prehanat.