Dievcata potrebujem povzbudiť. Dieta leti so starými rodicmi do Albánska. Prave som ho k nim odviezla. Na 12 dni a ja sa strasne bojim o neho. Chytám z toho uzkosti. Ma 9 rokov, budu vacsia partia a 3 deti. Na jednej strane viem, ze miluje more a zabavi sa, je naučený cestovat. Aj tento rok absolvoval dovolenku pri mori uz s nami. Aj je zvyknuty na tu partiu, chodievajú spolu na chaty v pohode aj 5 dni. Na druhej strane sa snazim prekonat ten pocit neistoty, ci som ho mala pustit, aka je to krajina, ze je to daleko a keby nieco, neda sa sadnut do auta a za 7 hodin si tam 🙈🙈🙈🙈. Pomoooooc
ukludni sa moja má čerstvo 5 rokov a tiež bola so starkými... písali sme si každý deň a bola som oddýchnutá ako nikdy predtým 😂
@betulinka1 ja by som napriklad svoje deti nikde s ani jednymi starymi rodicmi nepustila. Ani teraz, ani ked budu vacsi. Asi je to individualne a zalezi to od toho, aki ti stari rodicia su
@mimi3008 chúďatá deti, že majú tak nah*vno starých rodičov alebo mamu, to už neviem, ale jedno z toho určite, lebo zážitky so starými rodičmi sú niečo nenahraditeľné
@betulinka1 krajina je to normálna, väčší strach by som mala v niektorých častiach Paríža alebo Londýna než pri mori v Albánsku 😉 žiaľ, ani tam na pláži nerozdávajú kokain 🙊 a keby niečo, ver, že sa DÁ sadnúť do auta a ísť aj na kraj sveta, ale verím, že nebude treba.
Kľud, syn už má 14 rokov ale v auguste keď mal mat 3, tak bol začiatkom júla s mojimi rodičmi v Bulharsku a o rok v Chorvátsku a 8.8. Mal 14 a je tu.
Ja zas obdivujem tvojich rodicov, ze sa na to dali. Ja som odmietla brat vnucata kdekolvek, okrem nasho bydliska. Ja som na ne uskostliva a z tej dovolenky by som nic nemala. Bud rada, syn je uz velky, iste rozumny a bude pid dohladom viacerych, nielen starkych.
@betulinka1 nie si nanho az chorobne naviazana? Ved ma 9 rokov, nie 9 mesiacov 🤦♀️ Bud rada, ze ma takych skvelych starych rodicov
@pribinak Dakujem. Ja tomu verim, ze si užijú ale ten hnusný mozog si ide svoje 🙈🙈🙈
@sasitimi17 super a verim, ze si to uzila.
@mimi3008 ale moj otec s partnerkou (biologicky je dedo len moj otec) dost cestujú a nikdy sa nic nestalo. Plus ide vacsia skupina znamych aj s detmi. Ono je tazko povedat 9 ročnému nie, ked sam chce ist.
@zuzanka.zuzu no ved tomu ver, ze by som tam bola hned ako sa🤣🤣 aj keby som mala stopovať
@lizatko1009 no ved aj to, ze vidim, kopec znamych nosi vnucata na dovolenku aj mensie.
@marianini17 praveze co som citala o Albáncoch, ze su velmi milý v tych rezortoch.
tes sa ze tvoje dieta ma super starych rodicov a zoberu ho
@oli18 to fakt vnucata nikam nevezmes ani do zoo a tak ?
@oli18 pre mojho otca je to jedine vnuca a este k tomu vnuk. Takze on ho casto brava s priatelkou na predĺžené vikendy, ja ich volam starí rodicia aj ked ona nie je bio babka. Len teraz prvykrat na dlho a k moru. Co sa tyka toho, ze iba doma, tak moja mamina mala smrteľný uraz doma. Takze ani to ti nedava zaruku, ze sa nic nestane.
@belllinka som na neho brutalne naviazaná. Prve 3 roky som bola na neho sama, kedze bio tatko ma nechal ako tehotnú. To ta strasne spojí s dietatom. Plus teda moja mamina mala smrteľný uraz doma a a zachraňovali sme ju. Maly mal asi rok. Cize ja som nenormálne úzkostliva, ze sa nieco stane. Ale pred nim som hrdinka. Nechcem aby moje strachy prežíval on. To az ked som ho zobrala, som to vecer strasne prezivala.
@mamina7070 tesim, ta uzkost je moj problem. Ale ked vidim, ze deti chodia aj mladšie, tak ma to tak ukľudňuje si to citat.
V dnešnej dobe nič nezvyčajné. Buď šťastná, že starí rodičia venujú vnúčaťu svoj čas. Budú to pre neho nezabudnuteľné zážitky. Moji rodičia vždy berú deti, síce len do Tatier ale zas na rôzne výstupy s horskými vodcami a turistiky. Tam by som ich ja nikdy nevzala. Strach mám vždy aj ja, ale proste to za ten čas so starými rodičmi stojí. S nami by zažili vždy "len" more. Nech Ti to rýchlo ubehne 😀
@mamina7070 nie. V zoo boli 100x, nepotrebuju 101x 😃. V ranci krajskeho mesta je dost atrakcii, aj tak boli na vacsine mnohokrat. Ja ich beriem tam, kde s rodicmi nechodia a robim a ucim to, co rodicia nie. Ak mam navarit obed a popri tom ich stale obsluhovat a robit im program, mame s mm tak akurat. A to sme na svoj vek v dobrej kondicii. Dnes napr zavaram a varim dzem a mam ich tu. Nieco som uvarila na dnesny obed vcera, dnes este dokoncim. Zaujimave, ake spomienky ma tvoja generacia na svoje babicky a boli s tebou tiez v ZOO? Ci spominas na buchty, skakanie do sena, vyberanie znesenych vajicok, bunkre, skryvacky?
ide s ľuďmi, ktorých pozná, majú sa navzájom radi, nie? Užije si to. A teba chytá úzkosť a pochybnosti, do akej krajiny si ho pustila, akosi neskoro, nemyslíš? Už si ho pustila, je tam a nech sa stane čokokoľvek (akože sa na 99% stane len to, že všetci budú mať fajn dovolenku), tvoje úzkosti to neovplyvnia. Tak sa vydýchaj a zbytočne nestresuj
@oli18 mam spomienky ze ma vzala do BA na vylet a tak ale tvoja vec ako sa venujes vnucatam
za mna toto je strazenie popri inych cinnostiach a nie aktivne venovanie sa vnucatu
v istom veku im to ale stacit nebude 😉
Neboj, všetko bude v poriadku. Je normálne že máš strach.
Presne nad týmto som včera rozmýšľala.. Bola u nás svokra a hovorí ze už sa teší keď si zoberie malého na víkend alebo aspoň na deň niekam. (je maličký, ma pol roka, to by som ho zatiaľ nedala na viac ako 2 hodiny nikomu 😁) a ja si hovorím v hkave ze bože byt bez neho tak dlho... Ale potom si hovorím ze bože Lucia uvedom sa🤣 ja mam skvelé zážitky s mojimi starými rodičmi, taktiež mňa aj sestru brali kade tade aj na viac dní.. A fskt na to spomínam ako na krásne chvíle.. A aj môj syn má super starých rodičov či už mojich alebo svokru a určite nebudem chcieť od opierať mu ich.. Nech tiež spomína na detstvo a na zážitky so starými rodičmi.. Ale chápem, hlava vie byť sviňa 🤣
@betulinka1
Vyznie to drsnne, ale ak clovek ma mat nejake nestastie, odist, nemusi nikam chodit - ono to realne nastane. Co je podstatne vyhybat sa rizikovemu spravaniu, napr. aby bol vzdy dozor nad dietatom, aby sa nekupalo same atd...
Neboj sa. A ocenujem, ze stari rodicia su taki aktivni, to sa len tak nevidi.
neboj sa ty nic, dovolenku si uziju vsetci a v poriadku sa ti vrati domov. ved starki by isto nedopustili, aby sa mu nieco stalo a ak si ho s nimi pustila, tak sama vies, ze sa o neho vedia postarat
@danica2711 mas pravdu
Ako ja by som bola len rada za to, mat takychto starych rodicov. Ved to je super. Bol na dovolenke s vami a tak isto isiel aj s nimi. Spoznava svet. Neboj sa ty nic, strach je normalny, no myslim si, ze to vsetko zvladnu na jednotku
@zmrzlinka2021 su aktívni ale tak nasi ma mali pocas VS 22 roční. Cize dedo ma len 66 rokov, jeho priateľka o desat menej. To uz take co sme rodili 34 asi našim vnukom a vnučkam mebudeme vladat po 75-tke ich tahat po dovolenkách. Iba ze by mi maly doniesol vnuca 18 rocny 🤣🤣🤣.
@betulinka1 kľud. Ide do Albánska so starými rodičmi
Nech si to všetci užijú