Ahojte!
Maminky, žienky,
ako fungujete a ako zvládate to, keď je celá domácnosť, starostlivosť o deti, všetky vybavovačky a skratka celý život len na vás ? Nie je Vám smutno?
Moj manžel je v zahraničí, veľa času doma netrávi a keď aj trávi, tak nie s nami, ani s tým, čo treba doma a s dieťaťom. A aj keď sa zaujíma, tak len povrchne a kým sa ho to bytostne nedotýka, tak nič nerieši 🙂 Veď vyriešim ja.
Ja som už z toho nášho vzťahu/nevzťahu unavená a neviem čo robiť. Áno, viem, že nosí peniaze. Ale to je všetko.
Uvedomujem si, že vďaka nemu nemusím riešiť existenčné problémy, ani životiť, ani sa strachovať. Len je tu to veľké ale.
Chyba mi aj zdieľať každodenné radosti aj starosti s bytostne prítomným. Nie len s niekym 5 minút v telefóne.
Hľadám tu útechu, potešenie a energiu na to všetko, čo musím sama zvládať.
A všetkým maminkám, žienkam, kt.sú na všetko samé a zároveň nie sú, posielam veeeeeľa energie! ❤️
tak ak uz mate byvanie ,zazemie tak navrhni manzelovi zby sa vratil ... radsej sa uskromnit a mat rodinu ako zivot nadivoko.... co z manzela kt da len peniaze a tym to skoncilo-nemas ho ty a ani deti a ani on vas.. niekedy peniaze niesu vsetko
@lenkakravcova Nie je to možné, nakoľko on pendluje hore- dole, práca mu nedovoľuje žiť na jednom mieste.
@syslik81 on o príchode naspäť domov za prácou nerozmýšľa.
Budeme takto od leta žiť,ale tak boli sme doteraz spolu, vždy príde,,čo treba? S čím mám pomôcť?,, tak keď treba napríklad Máriu okúpať alebo povysavat, tak poviem co treba pripadne jej spraví večeru, ráno to iste. Už sme sa tak super zohrali až mi to bude chýbať a doslova bude všetko na mne (veď poznáš). Boli sme tento rok 2x na týždeň samé a ja som mala pocit,ze manžel zatvoril a otvoril bránu.
Podľa mňa mu treba povedať co treba spraviť. Muž aj príde do kuchyne ,,aj by som ti chcel pomôcť ale neviem co,, a ja ,,len nezavadzaj,, a zas keď on varí, tak tiež som radšej mimo kuchyne.
Ako trávite čas keď príde za vami? Lebo podla mňa aj toto je dosť dôležité,že ak ste rozlietani kde kade tak nemáte kedy dobehnúť to zameškané.
My sme si už tak určili,že keď príde na SK, tak budeme tráviť spolu čas a nie sa naháňať za niekym
@mamelka veď to, že my ani doma spolu netrávime čas..
@mamelka ale máš šťastie, že vy ste si to odkomunikovali. Moj manžel podľa jeho slov žiadny problém v našom vztahu a fungovaní nevidí. 🙂
My uz mame toto tak dlhsie ,,zauzivane,, že nedeľa patrí nám, keďže manžel bude v nedeľu odchádzať tak to bude sobota.
Ked som pracovala a aj manže,tak sme sa vždy videli poriadne len v sobotu ku večeru a nedeľu, no tam prišli návštevy, a zas ten kolobeh oraca,škola..., vlastne sme ani spolu neboli,tak sme si povedali a dosť, nedeľa patrí ,,nám,, a je to naozaj tak super. Včera výnimočne bol doma, ale balil veci do vozíka a ja zas ešte moje veci, inak aj soboty robí.
A ja som mu povedala,ze aj dievčatá sa na neho stále pýtajú, chodí neskoro domov, teraz aj 19:30-20:30 a to už idú dievčatá spat keďže majú ešte školu až ráno vstanu. Takže sú s ní. Ráno 30min.
A aj na SK už keď sme tak vždy poviem koľko je hodín a napríklad v lete sa ide kúpať s dievčatami do bazéna, ugrilujeme, lebo on je tiež saleny a robil by aj do 20tej opäť.
Nemôže zmeniť prácu? Veď v podstate si slobodná matka
tak manzel je sebec ak echce zmenu .. no ty ak mas moznost nezahod svoj zivot -kazdy ma pravo na niekoho kto ho bude milovat a podporovat ,pomahat mu .. tvoj muz to odmieta .. tak ty odmietni muza...popripade nad tym premyslaj a uz teraz mysli na zadne vratka a odkladaj si neaku tu korunu na horsie casy
Pardon,ale chyba je vôbec súhlasiť s takýmto spôsobom života....
Len básnická otázka, ale na čo sa takíto muži ženia a plodia deti? Len aby sa nepovedalo a ľudia do nich nerýpali? Vždy keď čítam takúto tému, uvažujem nad tým, aký to má zmysel.
Ja by som dlhodobo takyto vztah nechcela. Pises, ze manzel ma taky typ prace, ze nie je na jednom mieste, takze nlsa nemozete presuvat s nim. Takze sa to podla mna s rodinnym zivotom vylucuje. Je ine, ak by to bolo docasne, ze si plni nejake karierne sny, mozno rok a potom sa ,,vrati do normalu".
Muzovi by som narovinu povedala, ze mi to nevyhovuje a ze ho chces pri sebe, nie len peniaze. Ak ste sa o tom uz bavili a on neustupi, tak asi rozvod. Chapem, ze je to radikalne, ale to chces zahodit zivot, zit bez lasky, bez pomoci sama? On nevidi deti vyrastat, vy spolu nebudujete ziadny vztah... Je velke riziko, ze ked sa vrati az po case ,,na stare kolena", uz si ani nebudete mat co povedat, nebudete spolu vychadzat, budete pre seba cudzi ludia a ten rozchod tak ci tak pride.
Preco ste sa rozhodli zalozit si rodinu? Ved si slobodna matka. Nerozumiem, preco s niecim takym ludia suhlasia a naco je to dobre.
@syslik81 v tomto som ja na koni. Mám dosť financií odísť.
@maranta_leuconeura vieš, súhlasila som s tým, lebo aj jeho rodičia tak žili. Vždy mi povedali, že si zvyknem. Kým sme boli sami dvaja, nepociťovala som až tak tu neprítomnosť, lebo som si to kompenzovala v práci. Bola som tam od nevidím, do nevidím, aby som nepociťovala samotu. Teraz keď som doma s dieťaťom, tak to prežívam o tisíc krát horšie.
@stanulienkat Lebo som bola sprostá a snažila sa nevidieť všetky tie temné a negatívne stránky nášho vztahu.
A kde je ked pride z prace, ked spolu netravite ani vtedy spolocny cas?
Autorka....pardon,ale čomu sa čudujes? Jasné,že nemá vzťah s tebou ani s deťmi.Ved s vami ani nebýva,netrávi čas a v podstate ste iba manželia na papieri.
Ja neviem,kam ženy,čo súhlasia s tym,že ich manžel bude dajme tomu 3 týždne preč a týždeň doma alebo mesiace preč a pár týždňov doma dávajú zdravý rozum.V živote nikdy by som s tým nesúhlasila.
Nepoznám pár,ktorému to takto funguje.
Mnohe zo vztahov nasich rodicov su totalne mimo alebo toxicke. Kedysi ,,fungovali" vztahy inak ako dnes, lepsie povedali boli len proforma, lebo rozvod bol nepripustny ci uz financne, moralne, spolocensky. Ale v dnesnej dobe zotrvavat v nefunkcnom vztahu je podla mna martyrstvo.
@zuzikq91 robí si svoj biznis alebo je vo firme, v ktorej pracuje. Jeho argument na každú konfrontáciu je : “nikdy som ti nepovedal, že si niečo nemôžeš kúpiť”. Ale sakra, tu nejde o peniaze. Ja som pred odchodom na MD zarabala slušne, veľa som šetrila. Nepotrebujem jeho peniaze.
@doriiis Doris, popravde neviem, čomu sa cudujem. Vlastne sa nečudujem. Len som videla, že jeho rodičia to zvládli (už sú obidvaja doma) a klape im to, tak že to ustojíme aj my. Akurát, že ja to už nezvladam a zjavne to ani u nich nebolo tak ružové, ako sa prezentujú.
@maranta_leuconeura je a ja si to uvedomujem. Akurát, že viem, že by ma zničil a on a jeho rodina by sa postarali o to, aby mi zobrali dieta a odišla s holým zadkom.
Ono veľa ľudí funguje tak, že jeden z nich je v zahraničí. To je ok. Len nerozumiem že keď príde domov tak sa vám nevenuje.
Aha, tak potom ak mu nechybate po odluceni dlhom a cas travi takto, tak tam laska voci vam alebo tebe, ale ocividne ani k dietatu nieje, to by milujuci otec a partner mal ine priority po sluzobke , ciaru rovno za vami domov a nie len pracu nadalej. Drzim palce, ale toto neni rodina kompletna ktora ma buducnost, to je ty a dieta a potom on. Ak mas peniaze, tak zacni konat nad odluceni. Ale je to zvlastne, ze vobec si si s nim spravila dieta, ak si chcela mat otca pre svoje dieta nablizku a on uz mal priority predtym ine.
Da sa tak fungovat mozno 1-2 max 3roky. Aj to uz je na hrane. Ved si vlastne ako slobodna mama. Muz si uvedomi kde je jeho miesto ked mu dieta nepovie oci ale ujo… takto vyrastat ved je pre neho fakticky cudzi clovek ☹ este aj ked je doma tak robi vsetko ostatne.
Moj otec kym sme boli deti robil v okrese takze bol doma. Ako sme podrastli uz potom pracoval cely zivot v zahranici. Cesko. Finsko. Belgicko… bol prec aj 3-4mesiace domov na 2-3tyzdne.
Mama sama povedala ze keby vedela ze oco prezije svoj zivot v zahranici tak zijeme v zahranici vsetci.
Neuzil si deti. Teraz si uziva aspon vnucata. Mama vravi ze nas nikdy nekocikoval. Vnucata si pyta jedno po druhom 🤩
Ano vydrzali spolu ale… unikla ta podstata rodiny… miesto otca. Ano zabezpecil aby sme mali vsetko ale to ako sme rastli. Nase uspechy. Nasa radost… na toto bol daleko ☹
Ozaj teraz si to uziva… ale my sme uz roztruseni po slovensku… ☹
Vy ste rodina len na papieri a v realite mate kazdy svoj vlastny zivot - on zivot slobodneho mladenca a ty zivot slobodnej matky. Peniaze nie su v zivote vsetko, rodina by mala byt spolu. Na takyto zivot by som nepristupila, neviem si ani len predstavit takto zit.
Moj muz kedysi tiez dostal pracovnu ponuku v zahranici a ani na chvilu sme neuvazovali nad tym, ze by tam siel sam. Sli sme spolu, kazdy z nas na zaciatku nieco obetoval.. v zahranici sme si napokon vybudovali zazemie, mame uz svoj zivot tu.
Manžel už žije oddelený život. Jediné riešenie je návrat k rodine.
Ako to myslíš, že by ti zobral deti ?
Súd neprideli deti otcovi do zahraničia a svokrovci nemajú nárok, keď matka funguje na 150 %
To ze to nejaký pár zvláda v pohode neznamená ze to zvládnete vy.
Ja by som toto nedala, potrebujem fyzickú blízkosť človeka, vedľa niekoho zaspávať a prebúdzať sa, potom by mi nevadilo zvládať aj 5 domácnosti.
@cacianka má vplyvnú rodinu, a keby sa niečo take dialo; tak by si to vybavil tak, aby dokázal, že je doma.
Máš ho rada? Chces s ním ostať? Prečo si s ním? Napíš si kladú, zápory, dôvody a podľa toho sa rozhodni. Keď sa ho bojíš, skôr či neskôr sa psychicky zrútila, ak s tým niečo nespravis
Ahoj, začala som čítať, že máš deti, domácnosť.. To je vpohode. Až kým som neprišla k tomu, že tvoj manžel pracuje ďaleko v zahraničí. To je určite ťažké na diaľku. Nepremyslali ste za ním odísť a tam spolu žiť?