Keď ideme spolu von, kamarátka ma vždy necháva platiť

8. mar 2024

Ahojte,
mám jednu kamarátku, ktorá vždy keď ideme spolu niekam, necháva platiť mňa. Večera, obed, kino, ak je na návšteve aj týždeň, všetko platím ja, jednu vodu si nekúpi. A je úplne jedno kto koho pozval von, mám pocit, že očakáva, že budem platiť ja. Zas máme spolu ísť na kávu a nechcem už platiť. Keby aspoň raz jedna platí a potom druhá, to by bolo iné, ale stále platím ja. Už nepamätám kedy ona zaplatila niečo za mňa, alebo aspoň za seba. Ideme napríklad do kina a pýtam lístok, ona sa postaví za mňa a povie že 2x a ešte aj občerstvenie si objedná a stojí a čaká že budem platiť za obe. Mne je veľmi trápne potom povedať že nezaplatím, alebo že nech mi účtujú len moje. Ja neviem ako to nejako slušne vyriešiť. Je mi to nepríjemné celé. Keď jej pošlem účet, že nech mi teda pošle za seba svoju časť tak že jasne pošlem, ale ani raz mi dodatočne neuhradila svoju čiastku. Ja neviem ako sa zachovať. Teraz keď pôjdeme na kávu som odhodlaná, že už platiť nebudem ( teda budem platiť iba za seba) Ako by ste to urobili ? Mám jej povedať ešte pred kaviarňou, že sa mi nepáči tento prístup, alebo nejak kaviarni to uhrať, že budem drzá a priamo poviem čašníčke, nech mi účtuje iba moje?

simsalabim
8. mar 2024

Priamo jej povedz, ze dnes pozyva ona. Ako sa mozes takto nechat vyciciavat?

la_dolce_vita
8. mar 2024

Hanba nehanba, treba to stopnut. Normalne povedz, ze teraz platis ty...

nssv2
8. mar 2024

Povedat casnicke nech ucet rozdeli na polovicu 🙂

katka700
8. mar 2024

Na čo ti je taká "kamarátka" teda prizivnicka?
Nikam s ňou nechoď, zrataj všetko čo ti dlží nech to pošle inak na žiadnu kávu nechoď.

egonsk
8. mar 2024

povedz, ze si si zabudla penazenku, ze ci jej to nevadi, ze s nou rada stravis ajtak chvilku ;)

crazy_cat_lady
8. mar 2024

@autorka ak je to naozaj kamaratka, tak normalne povedat, ze dnes nech plati ona, ze ty si platila doteraz vsetko.. ak sa urazi/nepochopi atd, tak to az taka kamaratka asi nie je ..

sissy27
8. mar 2024

Ja ked idem s niekym niekam, tak vzdy sa pytaju, ci nauctuju vsetko spolu alebo zvlast. A v tomto pripade by som bez hanby sama poziadala obsluhu, aby ucet rozdelili.
Inak zvlastne kamaratstvo, ked ona nikdy nezaplati a ty sa bojis ozvat… ja mozem svojim kamaratkam povedat uplne vsetko.

marikaan
8. mar 2024

Ja mám kamarátku , ktorej zakazujem platiť .
Je mama samoživiteľka .
Samozrejme, keď nebola striedali sme sa.

maranco
8. mar 2024

Pošli jej link cez https://www.payme.sk/vytvorte-payme koľko ti má zaplatiť, má to jedným klikom nedá sa vyhovárať že nemala čas.

merrysa
8. mar 2024

Povedala by som obsluhe, nech rozdelí účet. Len tak bez varovania 😀 chcela by som vidieť ten výraz potom

maranco
8. mar 2024

@merrysa vtedy náhle nebude vedieť nájsť peňaženku, mobil vybitý alebo sa stane toto

https://www.youtube.com/watch?v=4zpGsXnv_4Y
7miriam77
8. mar 2024

...že kamarátka 😆😆 skôr vycuciavačka

orta
8. mar 2024

ked je taka kamaratka tak by to mala pochopit ked jej to normalne vysvetlis, ved nemas tlaciarnicku na peniaze.

martul
8. mar 2024

Keď príde čašníčka a budete si objednávať, hneď vtedy povedz, že platíme samostatne, ďakujem.

domi2425
8. mar 2024

@merrysa presne, vobec by som jej dopredu nic neoznamovala ani nediskutovala o tom😄

januska12323
8. mar 2024

Bude to robiť kým neprestaneš platiť a vtedy asi skončí aj vaše kamarátstvo. Aký je problém povedať, dnes platím len za seba.

queen_mary
8. mar 2024

Bez na wecko a po ceste zaplat na bare. Ked budete odchadzat, tak povedz, ze si svoje uz platila.

Tak sa teda vyhnes konfrontacii. Ja by som to tak asi spravila 😊😅

cookie29
8. mar 2024

a stoji Ti taka kamaratka za to? Vyuziva Ta a nedokazes s nou o tom komunikovat. Je to vobec kamaratka?

esmeronka
8. mar 2024

Normálne by som jej povedala že dnes platí ona slebo ak to chceš obklukou že si si zabudla peňaženku doma lebo predtým si mala inú kabelku

liz_lemon
8. mar 2024

dalsia z dnesnych divnych tem, neverim, ze je niekto tak blby, aby si toto nechal

karolinakr
8. mar 2024

Zbytočne tanečky - po ceste do kaviarne sa spytat, prečo nikdy za seba neplatí a teda že si ju nepozvala a či ma vôbec so sebou peniaze..
Inak kamaratka ma 1 bod za šikulku a ty 2.bod, za to, že ti trapne sa ozyvat, ked sa niekto na tebe priživuje

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. mar 2024

@karolinakr ja si uvedomujem, aké blbé je, že sa cítim trápne ak mám byť drzá 🫣 na niekoho, kto ma využíva. Nechcem sa nechať využívať len ani neviem čím to je, možno povaha, možno výchova. Som príliš milá a slušná na to, aby som sa vedela obrániť v takýchto prípadoch. Ale snažím sa pracovať na tom. Chcem byť asertívna, len ak to človeku nie je prirodzené, je to ozaj ťažké, no viem že toto musím stopnúť a vymedziť hranice, len úplne neviem ako na to.

kitycat
8. mar 2024

Vychovali ta aby si bola mila a slusna. Nie aby si bola hlupa a nechala sa vyuzivat.

Potom po tebe podzpe aj frajer lebo ti bude blbe povedat mu aby si po sebe ulozil tanier, umyl zachod alebo ta bral za rovnocennu

katka700
8. mar 2024

Kurník sopa, je to jednoduché: pošleš jej mail/správu:
Mila Jožka, za posledné 3 roky sme sa stretli (doplň číslo) krát. Týchto (doplň číslo) krát som vždy platila ja. Ty Jožka si ma ani raz nepozvala.
Okrem (doplň číslo) krát čo som ťa pozvala, si mi (doplň číslo) sľúbila že mi pošleš peniaze za svoju polovicu. Doteraz si mi nič neposlala!
Takže očakávam, že najbližšie 3 roky vzdy keď sa stretneme pozyvas a platíš ty.

adrianap83
8. mar 2024

Normálne povedz čašničke, čo platíš- svoju kávu, koláč, minerálka. potom pozri na kamosku a povedz, že dnes platí každá svoje a s úsmevom. Alebo si dajte len kavu do ruky a prejdite sa. Nic ďalšie. A do kina by som s ňou ani nešla. Radšej pozvi mamku, sestru, kamošku, ktorá Ti to oplatí- akokoľvek.

micusa2222
8. mar 2024

to nie je kamarátka, ale parazit a vyžierka....treba jej povedať, že ťa to prestalo baviť, že si každá bude platiť svoj účet...viem, o čom píšem, mala som takéto "kamarátky" tiež...a keď si jej povedala zopár krát, aby ti poslala peniaze,,,a neposlala, tak s takou kamarátkou by som bola naposledy...keby si videla snahu, ale nič, len ťa využíva a ty poriadne hlúpa, že sa dáš...

solange7
8. mar 2024

Sakra zenska to si fakt taka hlupa?

kassandra25
8. mar 2024

Ja som tiez mala taku kamaratku. Jej sen byt milionarka, niektorí ludia jej boli dobri na to, aby len oni platili a niektori boli dobri na to, aby s nimi vobec bola a tam uz dokazala zaplatit aj ona. Tym chcem povedat, ze tvoja kamoska má mozno aj inú kamosku, kde platí aj ona. Ze ty pre nu predstavujes mamu a ona má 5 rokov, je tvoje dieta alebo si bohata v jej ociach a mas z coho platit a vzdy. Dalej sa táto moja kamoska vzdy chválila tým, kde si co krasneho kupila na seba a v akej akcii, a ako si potom kvoli výhodnej kúpe mohla odlozit peniaze. Ju ber tak ako je, radsej sa sustreduj na kvalitnejsich ludi pre teba.

cimage
8. mar 2024

Zaujimave je, ze vzdy je to blbe tomu chudakovi co plati a vyuzivaju ho. Ten druhy si z toho tazku hlavu nerobi a vobec mu to nie je trapne a hlupe. Musis to stopnut a uvidis ci este niekam spolu pojdete. Mozno ma viac takychto kamaratok co jej platia kavu, kino, veceru a ma vystarane o zabavu na mesiac bez nakladov ked kazdy tyzden plati niekto za nu.