Kde ste našli správneho partnera?

prosimopomoc
15. jan 2024

Ahojte,
podarilo sa niektorej najst po xyz neuspesnych vztahoch (rovnaky vzorec - manipulator, narcista, ignorant) slusneho muza, ktory je vam oporou? Kde ste ho nasli? Co vam dodalo vieru, ze vas niekde vonku caka niekto normalny?

biglovemom
15. jan 2024

Hmmm…ked v kazdom vztahu je chlap ten zly a nevhodny tak je problem pravdepodobne v tebe.
Slabe sebavedomie,slabe nastavenie hranic atd atd….
Skus zacat od seba

0silvia0
15. jan 2024

@prosimopomoc suhlasim s @biglovemom aj ked sa to asi horsie pocuva. Ale miesto hladania chlapa by si mala najprv hladat stratenu sebauctu a sebahodnotu.

prosimopomoc
autor
15. jan 2024

@0silvia0 urcite ano, snazim sa na tom pracovat

barborachors
15. jan 2024

ano, podarilo. Ked som dokazala vykrocit z komfortnej zony a prekonat milion prekazok sama, celit novym vyzvam a strachom, tak som zacala mat rada samu seba. Je to proces.

0silvia0
15. jan 2024

@prosimopomoc tak to je super. Musis si najst vztah sama k sebe, musis sa naucit mat samu seba rada. Na prvom mieste musis byt ty, nie chlap a robit vsetko co mu na ociach vidis, pokial to nie je vzajomne. Toxicki ludia vedia len brat, ale nedavaju spat.
Ono sa ti to z nejakeho dovodu dialo, ak budes raz dostatocne silna, nikdy uz nikomu nedovolis, aby ti ublizil.

muchacici
15. jan 2024

Nie, ja som mala väčšinou normálnych chlapov, viem si celkom dobre vybrať 😃 ale zase keď ja číšim nejakého bad bojsa, dávam hneď ruky preč

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
15. jan 2024

@prosimopomoc nemala som xyz “takych” vztahov, len jeden. A ked som to konecne ukoncila, tak som velmi presne vedela co v ziadnom pripade uz nikdy nechcem. Dalsi vztah som nijako nehladala, dokonca som bola v stave, ze nechcem uz nikoho, ale nasiel si ma uplnou nahodou a proste bolo vsetko inak ako v tom predchadzajucom 🥰
Problem u teba bude zrejme ten, ze nevies byt sama, tak zufalo beries prveho co o teba zakopne, len aby si mala a tak to aj vyzera. Nauc sa existovat sama so sebou, uzivaj si vsetky vyhody ktore single zivot ma (a je ich viac nez dost), nauc si vazit si samu seba a az potom si ta budu vazit aj druhi.

lujza123
16. jan 2024

@prosimopomoc jeden takýto vztah môže byt náhoda či mladícka naivita, no ked sa v tom motáš už dlhšie problem bude v tvojom vnímaní vzťahu. Tie red flags co by inú zenu vyplašili a utekala by kade ľahšie ty vnímaš ako prejav lásky.
Ako píšu ženy vyššie musíš sa naučiť mať rada samu seba, ale ono to nieje tak ľahké ako sa to píše. Odpoved na to prečo je to tak ako to je môže byt veľmi zložitá. Zrejme je to ukryté niekde v tvojej minulosti, tvojej vlastnej rodine v ktorej si vyrástla. Takéto vzťahy si väčšinou hľadajú ľudia ktorých rodič/rodicia boli manipulátory, alkoholici, agresivni atd skratka ako deti nezažili bezpodmienečnú lásku a prijatie od svojej mami či otca. Prelomiť niektoré vzorce v ktorých sme vyrástli je veľmi tazke, hlavne ak to skúšaš sama.
Podľa mňa by si mohla skúsiť prebrať to s terapeutom/psychologom, pomohol by to nájsť v čom je chyba a ako to zmeniť

hugger
16. jan 2024

@barborachors

Napíš viac čo všetko si robila

barborachors
16. jan 2024

ked dokazes nieco, co by si za normalnych okolnosti nikdy nedokazal, zacnes byt na seba hrdy - oslobodis sa a zacnes inak vnimat svet, svoj zivot. Zacnes si vyberat ludi do svojho zivota a zbavovat sa toxickych osob okolo seba, zacne sa ti darit atd. Problem je ze ludia a zvlast zeny neradi riskuju, su lenive a nechce sa im opustit komfortnu zonu. Ziju s debilmi, hlavne ze maju dve tri auta, velke domy, byty - ale s debilmi sa o to delia no a su nestastne. Lebo deti, lebo majetky, lebo vsak pomoc samota. Proste zeny su slabe a nedokazu opustit istoty, aby sa mali lepsie. A v tom je cely problem.

naneta258
20. apr 2024

@prosimopomoc no lenže ako na tu vyssiu sebahodnotu?

naneta258
20. apr 2024

@0silvia0
@biglovemom ako na to sebavedomie? Určenie hranic?

0silvia0
20. apr 2024

@naneta258 najlepsie psychoterapeut. Treba najst nespravne vzorce spravania, identifikovat ich a pracovat s nimi. Vela takychto vzorcov prameni este z detstva, treba o nich hovorit, analyzovat, eliminovat.
Je kopec knih, ktore si mozes precitat, staci len hladat.