Kde robím chybu?

ibaja29
7. apr 2024

Uz ani sama neviem, ci mam stastie na zlych partnerov, alebo je chyba vo mne, alebo sa v muzoch nevyznam. Vzdy som sa vo vztahu snazila byt dobrou a milujucou partnerkou, ale pritom nestratit samu seba, svoje zaujmy atd. Doma sa snazim vytvarat pohodove a prijemne prostredie, rada varim, peciem, proste staran sa o domov. No neprehanam to zas, staram sa aj o seba, mam zaujmy, cvicim, sportujem, nezanedbavam sa, netocim sa len okolo partnera, ale chcem aby sme mali doma taku pohodu. No mam pocit, ze to nestaci. Pokial sa snazim doma aj navarim, mam pocit, ze kazdy ma po case zacal brat ako samozrejmosrlt. Ze to vzdy spravim. Ale ja to robim rada a s laskou. Nevyvolavam hadky pre hluposti. Nemam problem ist niekam aj sama bez partnera, no s tym bol tiez casto problem. A celkovo mam pocit, ze si ma ziadny partner, ani terajsi, az tak nevazi.

ibaja29
autor
7. apr 2024

@ibaja29 Tak neviem, ci je chyba vo mne, alebo robim nieco zle. Fak neviem, ako sa spravat k partnerovi, aby si ma vazil stale a nezacal brat casom ako samozrejmost

zmrzlinka2021
7. apr 2024

@ibaja29 ako sa prejavuje, že si ťa neváži?

ibaja29
autor
7. apr 2024

@zmrzlinka2021 proste to tak citim, minimalne prejavy naklonnosti, na zaciatku dostavam kvety, potom uz nie. Casto to slo az do prejavu zaujmu o ine zeny, neucta v komunikacii, podcenovanie toho co robim atd. Je toho dost a mam pocit, ze sa to pri kazdom opakuje ci uz hned, alebo po case. Ja vlastne ani neviem, ako zdravy vztah vyzera, kedze doma to bolo zle. No ked sa citim zle a nerespektovana alebo prehliadana, necitim ze partner po mne tuzi, nepocujem ziadny kompliment na moju osobu ako je mesiac dlhy a to snazim aj pekne obliect, dokonca som si nakupila aj korzety a podvazky, no mam pocit, ze nic z toho nestaci

la_dolce_vita
7. apr 2024

Vacsina chlapov to bohuzial berie po case ako samozrejmost. Ako sa hovori, na dobre sa rychlo zvyka.

ibaja29
autor
7. apr 2024

@la_dolce_vita No mne to naozaj tak pripada, ale mam pocit, ze ine zeny to maju inak. Alebo je to len pretvarka? Ze sa nemusia moc snazit a partner by ich aj na rukach nosil. Ja som to nezazila

ibaja29
autor
7. apr 2024

Alebo napriklad sa mi stava v poslednej dobe, ze lezime s partnerom vedla seba, zacnem ho hladkat a on nic. Ani sa ma poriadne nedotkne. Ja sa vtedy citim strasne, moje sebavedomie je na bode mrazu a mam pocit, ze jemu je to jedno. Potom mi povie, ze je unaveny alebo nieco. No nie sme spolu tak dlho, aby som mala pocit, ze po mne netuzi. Snazila som sa to odkomunikovat, no nepomohlo

la_dolce_vita
7. apr 2024

@ibaja29 co mam odsledovane ja, tak dobru zenu si malokto vazi, skor take potvorky su obletovane a plati to aj naopak, dobrak muz ma casto harpiu. Si zrejme mlada zena plna idealov, tiez som bola taka. Teraz ako starsia bréca sa snazim uz len primerane 🙂

barbora0308
7. apr 2024

@ibaja29 Tazko sa k tomu vyjadrit, pravdepodobne bude problem na oboch stranach. Ja osobne som nikdy neocakavala, ako vyjadrenie naklonnosti napr. nejake kvety, ano uznanie potesi...ale rovnako neocakavam, aby ma partner nosil na rukach 🤷, jednoducho nic take nepotrebujem. Troska mam pocit, ze ty tuzis po takej ozajstnej "filmovej romantickej laske", ktora v skutocnosti neverim, ze existuje 😁. Kazdi mame samozrejme ine predstavy, tuzby a co vyzadujeme od partnera, ale mne pride napr. uplne normalne, ze po case to uz nie je "ziadna velka pubertalna laska". Toho partnera stale lubis, vazis si ho, snazis sa mu ulahodit...ale proste ocakavat kazdy tyzden nejaky sentimentalny dar alebo komplimenty mi pride naivne a za mna nepotrebne. Ja som s manzelom spolu 14 rokov, fungujeme podla mna vynikajucu, vieme sa navzajom pochvalit, ocenit jeden druheho, prejavit tuzbu, povieme si, ze sa lubime...ale neocakavame chvalu a uznanie za kazdym a necitime ani ziadnu krivdu.

sense
7. apr 2024

Možno sa snažíš až príliš... A ako už bolo spomenuté na dobré sa rýchlo zvyká a začína sa brat ako samozrejmosť.
Takisto ako reaguje s keď ti tie kvety donesie?
Môj mi tiež už po 5 rokoch nenosí kvety tak často ako predtým ale je to preto ze som mu viackrát povedala ze je to pekne par dni ale za mňa zbytočne vyhodené peniaze ktoré si môžme užiť inak. Ale dávame si iné "drobné pozornosti". Nikdy som nekupovala korzety a podvazky len aby som sa zapáčila. Bud to nos pre seba ale nie pre druhého.
A veľa ľudí kopíruje vo vzťahu to co videl u svojej rodiny.
A hlavne veľa žien má. Predstavu ze vzťah bude celý zivot ako z romantického filmu

janewithane
7. apr 2024

Ja sa ta opytam takto: podla coho si vyberas partnerov?

lonely66
7. apr 2024

autorka, je najvyšší čas, aby si prestala partnerov obskakovať. viem, píšeš, že to robíš s láskou, varíš s láskou, upratuješ s láskou, hladkáš ich s láskou. ono to ani nie je tak, že na dobré sa rýchlo zvykne, čo síce je pravda, ale je to aj o tom, že ten chlap sa zrejme začne až nudiť a prestáva mu vyhovovať taký vzťah. veď ho nechaj, nech navarí a uprace riady. alebo nech povysáva či umyje okná. radšej si rozdeľte úlohy v domácnosti a potom spolu choďte niekam von, športovať alebo sa zabaviť. nerobíš dobre. doma lietaš, všetko urobíš a potom chceš ešte aj čas pre seba. ten partner to môže vnímať tak (a ono to tak aj je), že ho vlastne ani nepotrebuješ.
a to nepíšem o trápnych kvetoch, to je vedľajšie. ale o intímnostiach. to, či má chlap o teba záujem, sa prejaví v posteli. ak nereaguje ani tam, nijakým spôsobom, ba dokonca sa odťahuje, tak to je signál v krátkodobých vzťahoch, kde nie sú deti, že ten človek ťa už nechce. jednoducho len čaká na vhodnú príležitosť aby ti to povedal (vykričal, zvalil vinu na teba) alebo aby zdúchol....

ibaja29
autor
7. apr 2024

Tak ano v niekolko rocnom vztahu to uz nie je ako na zaciatku ale napriklad po polroku by som cakala, ze budem citit, ze som pre chlapa stale ziadana a ze po mne tuzi. No pri terajsom to posledne dni akosi necitim. Dalej mala som zly priklad v mame, ktora robila fakt ze vsetko doma a ja som si povedala, ze taka nebudem. Ani nerobim vsetko len ja. Ale pride mi normalne navarit ked som doma viac ako partner, ked je v praci dlho. Je to lepsie chutnejsie lacnejsie, nepotrebujem minat kopec penazi za jedlo vonku, ktore mi nechuti. Robim to aj pre seba, nielen pre neho. Nikdy by som nepomyslela, ze tymto sa zena chlapovu akoby zunuje a bude ho nudit. Co teda robia tie potvory, ktore chlapov nenudia? Mam svoje konicky, staram sa o seba, chcem sa pacit, chodim na jogu, do fitka atd. Nikdy som chlapovi nepovedala ze je moj jediny a podobne, zeby mal vo mne strasnu istotu. Naozaj neviem, co tie potvory maju v sebe, ze si dokazu chlapa tak omotat. S tym sa musi asi zena narodit. Ci sa mam teraz hrat na zlu, ked proste taka nie som?

dadka1997
7. apr 2024

@ibaja29 asi je to chyba v nas žien, ktore sa snazime robit vsetko pre muzov a ukázať ake sme dokonale .. ale tiez sme iba ludia netreba sa preceňovať.. ale ver mi, robim tu istu chybu ako ty.. no zatial nevidim na svojom partnerovi, ze by si ma nevazil

danica2711
7. apr 2024

mám taký pocit, že tvoja najväčšia chyba je zlý výber partnera

lonely66
7. apr 2024

@ibaja29 prečo potvory? ja si nechám od manžela navariť. a vôbec sa necítim ako potvora. naopak, ešte mu ukážem, ako si vychutnávam. ako ničnerobenie, tak aj jeho obed. ja poumývam riady a upracem. a on sa tiež necíti ako potvora. nevidím na deľbe práce nič zlé... žena je potvora, ak muž pre ňu/pre nich niečo urobí?

moonlight1210
7. apr 2024

Maly pribeh, ktorysa realne stal.
Isty velmi vzdelany vedec vo volnej chvili maloval obrazy. Ako relax. Priatel umelec mu navrhol nech skusi usporiadat malu vystavu, lebo ma celkom talent. Kedze vedec bol za kazdu psinu, vystavu usporiadal. Ludia sa dokonca zacali zaujimat, po com su tie obrazy. Necitil sa zrovna ako Picasso, tak rozvesal pod obrazy skromne cenovky, co by pokryli naklad na platno a farby. Predal sa asi iba jeden obraz. Priatel zasiel jeho vystavu pozriet, a ked uvidel cenovky, pokrutil hlavou a nakazal mu, nech prida vsade minimalne jednu nulu na koniec. Vedec si hovoril, ze kto by taku sumu za jeho mazaniny dal, ale posluchol. Do konca vystavy (asi mesiaca) sa predala asi polovica obrazov. A umelec mu vysvetlil, ze ludia chcu vidiet, ze sa im to nielen paci, ale ziskavaju nieco hodnotne, vynimocne.

Takze aj ked ta to bavi a robis to rada, musis tomu stanovit jasnu cenu.

Je to bezna ludska vlastnost, ze az ked vidis/vnimas cenu, mas pocit, ze dostavas nieco vynimocne, nie samozrejme.
Proste kolac je obcas, tak ti pride skvelejsi ako chlieb.

Takze napriklad aj ked rada varis, aj tak chod von sa zabavit a odkaz mu, ze dnes vari on. Ziadne take, ze ma v chladnicke vsetko nachystane (ty si tym akoby kupis “priepustku” za zabavou), nech si iba ohreje.
A najlepsie mu odkaz, ze ty budes jest vonku s partiou, nech urobi len sebe.
Ziadna samozrejmost, ze nez odises, musi mat nachystane.

A toto musis robit od zaciatku. Davat, ale aj si sebecky utrhnut. Ty davas a davas, a hoci ta to bavi, zacne to byt vas typicky standard. A ked nieco potom chces, musis sa prekonavat, aby si on povedal, ze teda dostal adekvatnu protihodnotu, aby sa tentoraz posnazil tiez.

A toto by mali robit obaja partneri. Aby ani jedna strana nezabudla, ze nic nie je standard, samozrejmost.
Malokto je totiz taky, ze toto automaticky nosi v pamati a vie to stale u partnera ocenovat, aj po rokoch. Ziadna samozrejmost pre neho.

mabenn
7. apr 2024

Snaha o dokonalost...ty robis toto, ty robis hento, ty robis vela, ...a ajtak nedobre. No niekde bude chyba, mozno aj v ocakavaniach toho, ako sa ma ten druhy spravat...vztah prechadza fazami, zamilovanost a "lov" muza neprebieha cely zivot, meni sa v urcitu kludnu stabilitu a spokojnost obojstrannu, niekedy sa moze znovu aktivovat, ked zena nevyhladava jeho interakcie, to nie je o tom byt mrcha...dokonala zena muza zacne casom nudit, pretoze citi, ze ona ho vlastne nepotrebuje a tak zacne prebiehat boj o prejav naklonnosti, ktora nie je celkom uprimna alebo zladena, lebo je zenou tlacena...mozes mat dokonalu postavu, tam ide o energiu a vplyv, ktory muz citi...niekedy fyzicky nedokonala zena je brutalne pritazliva a zena vymakana je pre muzov nezaujimava, lebo ich osobnostou alebo prejavom odradza

lindous
7. apr 2024

Nehovorím, že to je tvoj prípad, ber to iba všeobecne ako opačný pohľad na vec… ty neberieš ako samozrejmosť, že partner ti bude nosiť kvety, ospevovať ťa a kedykoľvek “na rozkaz” mať sex, aby ty si sa cítila žiadaná? Jasné, že dlhodobo je takýto nezáujem a odstup problémom, ale píšeš, že ty máš taký pocit posledných pár dní… nám keď sa niečo takéto prihodí, že jeden z nás nemá moc náladu na intímnosti, je unavený, nevládze toľko dávať tomu vzťahu, druhý automaticky rozmýšľa a pýta sa čo ho trápi, či má toho veľa, ako mu môže pomôcť… často je za tým stres z niečoho úplne iného napríklad, nikdy mi ako prvé nenapadne, že už ma určite neľúbi, lebo viem že jeho svet sa netočí len okolo mňa…

sevrin
7. apr 2024

@ibaja29 taká otázka na telo, predpokladám, že si teda mala viac partnerov, keď si to tak celé zhrnieš, máš pocit, že si ich sexuálne priťahovala? Nemám na mysli len na začiatku, ale počas celého vzťahu. Podľa popisu budeš celkom fajn žena do rodiny a domácnosti, čo je síce pekné, ale asi tu bude nejaký zádrheľ, partneri si povedia, že fajn, navariť a upiecť vieš, ale ja by som sa predsa len radšej vytrepal pri inej.

ibaja29
autor
7. apr 2024

@sevrin neviem s urcitostou, niekedy mam pochybnosti popravde..nehovorim ze chlapov pritahuju iba super upravene zeny, mala by byt zena aj v posteli iniciativna atd..a ja si myslim, ze to vsetko robim aj sa snazim byt vzdy upravena aspon minimalne, aj ked som len doma napriklad. No asi bude problem niekde inde, nie v tomto..

ibaja29
autor
7. apr 2024

Ja netvrdim, zs potvora je zena, ktora si necha od chlapa uvarit. Vsak to je bezna vec. Alebo ze aj partner poriadi atd. Mne skor pride, ze zeny potvory sa spravaju nejako inak, maju v sebe nieco a vyzaruju to, ze to chlapov pritahuje. Nemyslim, ze by to bolo o tom kto kolko krat navari ci uprace. No ako tu bolo spomenute, zena ma zvysit akoby svoju cenu a robit veci za protihodnotu a ja to asi neviem az tak dobre

barbora0308
7. apr 2024

@ibaja29 A ako sa teda prejavuje ten nezaujem u tvojho partnera? Nevypocuje si ta, nepyta sa ako sa mas, nezaujimaju o tvoje pocity, myslienky, ako ta ma vlastne na haku?
Lebo troska mi z toho co pises pridu niektore veci silene z tvojej strany (oprav ma ak sa mylim, su to iba moje dohady, podla toho co pises...), ocakavat pohladenie, lebo ho ty pohladis...neviem ja by som si ani nevsimla, ze som pohladila manzela a on ma spat ani nepohladil 😁. Ja som nidky neriesila taketo banality a to je jedno, ci na zaciatku vztahu alebo uz po rokoch.
Jedna vec je chciet taku tu "zdravu" pozornost vo vztahu, ale chciet vzdy rovanku interakciu od polovicky, to sa neda.

ibaja29
autor
7. apr 2024

@barbora0308 je to take ako pises, nezaujem, rozprava hlavne o sebe a mna riadne ani nepocuva, alebo zmeni temu, co chcem ja, asi ho to ani nezaujima. Na zaciatku to bolo ine

ibaja29
autor
7. apr 2024

Mam pocit ze chlapom proste nerozumiem. Chcu dobru partnerku, ktora bude aj sikovna, aj navari, aj sa postara, bude dobrw v posteli, bude sa o seba starat, mat svoje zaujmy, super karieru a neviem co. A ked to vsetko zeja aj splna, chlap si aj tak najde inu, lebo vsak oni su lovci 😅 neviem, ale aj z okolia, co vidim tie vztahy, fakt nechapem. Co vlastne ti chlapi od zeny chcu..pochopenie oporu atd to vsetko vzdy davam. Nie, nie som uzasna dokonala, tiez mam svoje chyby ale kto ich nema. A ano ked sme vedla seba a hladim ho, zatial co on lezi meravo ako socha a cumi na telku, tak mi to pride divna. Asi som teda ja divna..

lindous
7. apr 2024

@ibaja29 tak potom si nemyslím, že treba hľadať chybu nutne v sebe, proste sa vyfarbil… vieš ako sa vraví, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú… aj na toto je randenie, spoznávanie sa… môžeš byť nalepšia a najšťavnatejšia jahoda na svete a vždy sa nájde niekto kto nemá rád jahody 🤷‍♀️

barbora0308
7. apr 2024

@ibaja29 To ano, pokial je to tak ako pises a naozaj sa o teba nezaujima, co je asi jeden zo zakladnych pilierov v zdravom vztahu, tak to nebude adept pre dobry dlhotrvajuci vztah. 🫤

barbora0308
7. apr 2024

@ibaja29 Skus si precitat tuto knizku, ja osobne som ju necitala, ale manzel pracuje aj pre dane vydavatelstvo a tato knizka male celkom velky uspech, tak som si na nu spomenula. Mozno sa v nej docitas nieco zaujimave a uzitocne. ☺️
Napr. podla popisu, by ti to naozaj mohlo nieco dat:
"Ženy tušia, že očakávať od muža, že si z ich náznakov „domyslí“, o čo im ide, je márne. Nicole Stange však odkrýva množstvo ďalších pravidiel, ktoré budú pre mnohé ženy prekvapujúcimi, no na druhej strane, po ich aplikovaní v praxi rýchlo zistia, že aj prekvapujúco fungujúcimi."

ibaja29
autor
7. apr 2024

@barbora0308 dakujem za napad, navyse rada citam knihy, tak to skusim. Mozno mi to v niecom pomoze. A neviem teda nechcem byt domyslava a vididt vsade problem, kde nie je. Ale napr aj vcera som sa konecnd odhodlala po dlhej dobe ist si zabdehat sama a presla som nejakych 8km co je na mna dost, cela natesena som mu pisala, citila som sa super a on mi na to len ze kde som bola a to bolo cele a dalej pokracovala konverzacia zas len o jeho praci ako aj vacsinou. Tak ma to dost zamrzelo aj. Mozno je to blbost ale fakt som mala pocit, ze ho to nezaujima.

ibaja29
autor
7. apr 2024

@lindous tak ale pokial nevyhovujem ako partnerka a dotycny chce inu, preco to nepovedia narovinu..ci postarane, sex je, tak naco to menit? Ja by som nebola s niekym vo vztahu, kto sa mi zda nudny alebo nieco a nevyhovoval by mi v nicom. Radsej to vzdy potom vezmem zkratsia

barbora0308
7. apr 2024

@ibaja29 Chapem, to by asi zamrzelo aj mna. Milujuci clovek by sa mal podielat na nasich osobnych (malych aj velkych) uspechoch. Nuz drzim ti palce, nech to aj s aktualnym partnerom dopadne akokolvek. Mozno mas fakt smolu alebo "zly nos" na partnerov a mozno treba skusit troska popracovat aj na sebe, to uz je na tvojom zvazeni. V tom ti mozno pomoze aj takato odborna literatura 🙂.