Kde je hranica syn a matka?

1. jún 2024

Bol tu prispevok ako si syn neustale telefonuje s matkou a tak sa chcem opytat kde je ta zdrava hranica, kedy si uz volaju dlho, kedy je to rozpravanie uz nad ramec, kedy ide o mamickara, take prejavy mamickara?

hylary
1. jún 2024

Dávanie matky na 1.miesto - pred rodinu, matka má vždy pravdu, trávenie viac času s mamou než s rodinou, písanie ráno dobré ránko večer dobru noc, stretávanie sa viackrát na deň, ... Podľa mňa toto

pribinak
1. jún 2024

Keď matka zabudne prestrihnúť pupočnú šnúru a partnerku syna považuje sa sokynu

Keď muž nepochopí že s partnerkou tvorí novú rodinu a prioritou zostava matka

Keď miz všetko rieši s matkou a nechápe že intimita rodiny je niekde inde

kvetka404
1. jún 2024

Keď ťa muž postaví do pozície ďalšej ženy, ktorá sa stará o jeho blaho, matka č. 2. Obsakakovať, pratať, variť, ideálne v tandeme s maminkou, najradšej ak bývate spolu v jeho rodnej nehnuteľnosti a delíte si starostlivosť o pána muža. Mama vždy na 1. mieste, jej názor, rady sú posvätné. Problém vo vzťahu rieši s maminečkou miesto teba. Rodina podľa neho si v nasledovnom poradí: On, mamička, akýkoľvek ďalší čenovia rodiny, pes, kamaráti, kolegovia, pani predavačka z obchodu, známi z internetu, ty a prípadné decko. Pocit, že keby to nebolo spoločensky neprijateľné, má so svojou mamičkou intímny vzťah a nehanabí sa za to. Pocit vylúčenia z "ich" vzťahu...pokiaľ môžeš, neži v tom...

hopsas
1. jún 2024

Ja si pamätám jednu hranicu ktorú môj ex prekročil. Robila som praženicu a on ma kritizoval že jeho mamička ju robi inak ako ja. Aj cibuľu krája inak. Odišla som a viac som sa nevrátila. Keď ti toto chlap povie vieš že to je červená 😁

lavender94
2. jún 2024

Tak v prvom rade je ta hranica tam kde to vadí tebe. A kde to nezasahuje do rodiny, ktorú ten muž má. Keď ma manželku a deti, mal by ich mať na prvom mieste aj keby to znamenalo postaviť sa matke. Keď to nevie tak je to za hranou

modrykolibrik
2. jún 2024

Mi s muzom sme nastaveny rodicom volat kazdy den. Muz mame vola skoro cely den a neriesim to sice teraz to trocha zasahuje do nasho vztahu ale mavnem nad tym len rukou a neriesim. Muz ma neobmedzuje, volam s mamou aj 3x za den a chodim k nim na vikendy. Zalezi ako to mas nastavene. Mna ale moj pred matkou si zastava takze mam na salame co si svokra mysli

mamina7070
2. jún 2024

@modrykolibrik a to o commdokaze volat cely den s mamou ? to ako mate spolocne aktivity a ona mu zavola vsetko prerusi a hodku s nou trkoce? ci ?

moj to robil tiez v zaciatkoch ale prestal mne to dost vadilo

luccija
2. jún 2024

Môjmu kolegovi 37 r každé ráno volala mama do práce či raňajkoval, co bude mať na obed atď ...že ide do obchodu čo má kúpiť či sa po robote zastaví najest..denno denne.Ze, keď mu volá poobede žene to vadí.Vecer rekapitulácia celého dňa a jeho žena kúpala deti a on vyvolával s mamou.kazdy má tu hranicu inde zase aj ženy sú netolerantne a majú iný meter s mamou môžu volať denne chlap nie🙂

cacianka
2. jún 2024

Tie hranice si veľmi flexibilné, každý z nás ich môže vnímať celkom inak. Nedá sa to paušalizovať.
Sestre vadí že muž volá s mamou každý druhý deň, len tak. Lebo jej všetko vykeca, stebocú o každej kravine, vyvalí 🥚🥚, prd spraví doma, lebo maminka mu dala vzor že chlap ani prstom nemusí pohnúť.
Mne nevadí, keď môj chlap volá mame každý druhý deň. Lebo je staršia, má svoje choroby , potrebuje nakúpiť tak sa pýta čo. Krátke hovory, aj zájde k nej zo 2x za týždeň, aj tam pomôže čo treba, ale hlavne žije so mnou, rozpráva a komunikuje gro so mnou, priloží ruku k dielu tu doma a nepotrebuje od nej rady, čo si má kúpiť, čo obliekať, ako strihať vlasy, kam ísť na dovolenku...

sense
2. jún 2024

Mne povedal chlap raz že cítim kúpeľňu inak ako jeho matka... Tak dostal odpoveď môže ju upratať on ako ho jeho matka naučila, môže prísť upratať jeho matka alebo to upracem ako to naučila mňa moja matka.... A viac matku nespomínal co sa tohoto týka...
Ale áno vola s nou často aj keď nie toľko ako kedysi ale musí jej napísať minimálne dobre ráno, dobrú noc a aspoň dve tri minúty hovor cez deň, inak je jeho mama schopný napísať 20x denne a zavolá aj každú hodinu... A rovnako ak nepríde aspoň raz zab5-6tyzdnov na návštevu tak sú to. Len výčitky.... Rovnako ak zavolá cez obed a nedajbože nemá "Taliansku kuchyňu" tak výčitky ze zabúda na svoj povod a nechá sa manipulovat

hylary
2. jún 2024

@luccija dúfam že žena od neho odisla

luccija
2. jún 2024

@hylary nie, sú spolu.Mama ovdovela a je to ešte horšie

hylary
2. jún 2024

@luccija 🫣🫣🫣

mikadooo
2. jún 2024

Ako si partnerka stanoví a "syn"+"mamička" sú ochotní rešpektovať (ale teraz píšem o pričastej komunikácii, keď partnerka má potrebu stanoviť hranice). Čiže - tak ako vždy - indi vindi v každom vzťahu. Plus dá sa to samozrejme aplikovať aj opačne ("dcéra"+"mamička"). Lebo sú aj také dcéry, ktoré musia volať 5x denne mamičke a referovať každý prd, resp. mamičky, ktoré potrebujú vyzvedať o každom prde, ktoré dcéra, respektíve vnúčatá spravili.

modrykolibrik
2. jún 2024

@mamina7070 nie len ona by ho najradsej riadila a asi aj za neho dychala lebo ked nieco dame inak ako si predstavuje uz pocuvam ze ako nemame vkus atd. 😂

guinevre
3. jún 2024

@sense Raz za 5-6 tyzdnov, ze syn navstivi svoju matku, tak sa ti to zda vela?

sense
3. jún 2024

@guinevre ja nikde netvrdím ze je to veľa ale nie je to čoby kameňom dohodil plus pracuje aj cez víkendy... .. Ja keď idem 2x do roka na slovenská tak co tak často a bez neho slová jeho matky... Pritom ona by bola najradšej keby je tam každé voľno... A nedajbože ma voľno a nejde tam lebo mame voľno naraz a chceme ísť niekam spolu