Prepáčte. Toto ne asi len výlev mojej duše. Každý sa na mna vykašľal. Ostala som slobodná mama bez primu, bez pomocí, bez manžela, bez rodiny. Mám dlhy na nájomnom , neviem si zohnat prácu . Mám dve deti. Zatiaľ žijeme ale všetko je zle. Ja už neviem ako ďalej.
Mat okolo seba rodinu a blízkych, ktorí nám pomôžu,v ťažkostiach je krásny benefit, ktorí mnohí vyuzivame, vratane mna ale v konecnom dôsledku zial občas ostaneme v problémoch sami...
Drzim ti palce, aby ta to zocelilo, aby si nasla silu bojovať za seba a svoje deti.
Ako ti tu bolo poradene, skus oslovit nejaké krízové centrum, často sa tam stretnú ženy s podobným osudom a viete si v prípade potreby vzajomne postrazit deti. Neviem, kolko majú rokov, ale akonáhle poriesis krízové, treba začať hľadať prácu, aby ste vedeli pokryt základné vydavky a splacat vzniknuté dlhy. S tymi, ktorým peniaze dlhujes, komunikuj, nech vidia volu a snahu a verim, ze sa uspokoja, ked im to budeš postupne splácať.
Co sa tyka oblecenia a potrieb pre deti, často aj tu ľudia daruju balíky oblecenia, treba to využiť.
Cim budú deti väčšie, budú v škôlke, skole, bude ľahšie pre teba pracovat a byt silnejsia, nezavislejsia.
Mas pre koho bojovat, tak bojuj. Drzim palce.
Deti už sú v škole a škôlke. Stále nie som rozvedená takze krízové centra má nevezmú keďže sa rata príjem manžela. Deti maju oblečenia síce malo ale nechodia hole, je zaplatená strava v škole aj škôlke. Ale keď nezaplatím dlhy tak má z bytu vyhodia aj s deťmi a to bude zle keďže tu byvam 10 rokov
Tak treba poriešiť pracu, pripadne brigádu po práci a od manžela výživné na deti. Verim, ze je to sok ak ste na to boli doteraz dvaja ale nie je to neriesitelne.
@lvulik snažím sa ale všade keď počujú že slobodná mama a dve deti má odpisu.
Ale ved pises, ze nie si este rozvedena. Nemusis zamestnavatelovi hovorit, ze si slobodna matka.
Je to podľa mna férové pobedat že som na deti sama keďže mamzel nemá záujem
Aj keď nie si rozvedená, môžeš dostávať výživné na deti aj na seba. To máš vyriešené?
Ako to máš poriesené s výživným?
Príde ti to férové a oni ťa potom férovo nezoberú🤔 však ak deti nebývajú často choré, tak ani nemusia vedieť, že si s nimi sama. To akože mladšie chodí už skoro rok do škôlky a za ten rok si nenašla ani len brigádu?
Výživné? Oslov charitu na oblečenie či školské pomocky, niekedy majú aj potravinové balíčky
Kedy sa tozvadzas?
Kopec vecí sa dá vyriešiť, keď človek chce a nevyhovára sa vkuse. Peniaze ti tu asi nikto nedá. Ale s ostatným ti mnohí vedia pomôcť. Možno aj robota (alebo dočasne aspoň brigáda) by sa dala, ale nenapísala si, odkiaľ si.
Keď máš prístup na internet,tak to nebude také zle. Akurát premrhany čas na koni treba využiť na reálne riešenia.
Práca sa všade nájde, na začiatok aj nejaká druhotriedná
Férové je že sa ťa nikde nemajú pýtať či si vydatá, slobodná alebo či máš deti.
Pud sebazáchovy a zodpovednosť za deti by mal byť silnejšie ako pocit, či som sa k nejakej firme zachovala férovo. Pre firmu budeš ľahko nahraditeľna, ak by ťa chceli prepustiť. Alebo môžeš mať šťastie na takého nadriadeného a kolektív, ktorí ti budú vychádzať v ústrety.
@lvulik podla mna neni vobec mat rodinu okolo seba ktori nam pomozu benefit ale prirodzené
autorke skus poziadat mesto o pomoc, nech o Tebe vedia, maju vyclenen an taketo situacie peniaze a verim Ti, ze to mas tazke, takisto charity o oblecenie a jedlo, co by Ti mohli pomoct aj v meste kedze ukrajinci velakrat uz muku ryzu nechcu, ine ma nenapada
Daj si inzerat, ze upratujes, nakúpiš….to mas aj free pracovnu dobu. Nam tak chodi teta, ma 3 deti, potrebuje byt o 14:00 doma. Ma viac domacnosti a dokonca musi odmietať.
Su veci, ktore sa zamestnavatelom nehovoria. Medzi to patri aj, ze si na svoje deti sama, je to tvoja sukromna zalezistost 😉
V tomto prípade normálne odpovedz na pohovore, že si vydatá, lebo aj si a koniec. Nemajú sa to pýtať, takže aj zaklamat by bolo ok a v tomto prípade je to aj pravda
Skús požiadať nejaké krízové centrum pre matky s deťmi o pomoc....