Kamarátstvo po vzťahu

jozef252
17. mar 2024

Zdravím , chcem sa spýtať je možné byť kamarátom po vzťahu ? , s priateľkou sme si vychádzali dosť slušne 3 roky teraz v poslednej dobe si našla nové zamestnanie a musí kôli tomu podstúpiť školu aby tam mohla pracovať , ma toho teraz veľmi veľa a povedala mi že bude lepšie keď ostaneme kamaráti s tym že si píšeme skoro ako vo vzťahu , mame všade stále spoločne fotky na sociálnych sieťach nevadilo jej to že sme si to tam nechali , mame radi jeden druhého a stretávame sa .. je možné že to chcela iba kôli škole alebo je za tým niečo iné ? Mám sa snažiť a byt v snahe že dostanem ešte 2 šancu ? , vo vzťahu boli sem tam menšie hádky skrz absolútne hovadiny vždy sme to potom brali s humorom a zasmiali nad tým .. lenže poslednú dobu mala toho veľa a ja neviem čo mám teraz čakať povedala mi že to už tak necíti ako na začiatku vzťahu a že tam boli aj veci ako sú žiarlenie ale to iba ozaj sem tam , urážanie sa ale to tiež nie často možno 1-2x do mesiaca. Čo od toho celého čakať , mám počkať a snazit sa do kedy nespraví školu a dať jej teraz priestor alebo sa na to vykašľať keď mi na nej stále záleží a normalne komunikujeme .. je to podľa vás normálne ?

marseillefan
17. mar 2024

Určite je za tým aj niečo iné... kvôli škole sa ľudia nezvyknú rozchádzať, je to ale fajn výhovorka. Posuň sa ďalej...

pralinka25
17. mar 2024

@jozef252 podla mna je blbost davat si pauzu vo vztahu ked ma toho clovek vela. za tym nebude to ze ma toho vela ale to co ti povedala ze to tak uz neciti. neviem. ja by som sa na tvojom mieste posunula dalej a necakala ze niekedy az....
myslim ze to uz nepride. nevrati sa to. a mozno ked uvidi ze ta stratila naozaj tak jej to pride. ale na to sa moc nespoliehaj

syslik81
17. mar 2024

kedze cakas ze z toho bude cztah nemas sancu aby ste boli len kamaradi-lebo to nechces... ale samozrejme da sa to .. ale najskor musite od seba ukoncit akykolvek kontakt prejst si vztahmi a az potom budete ready sa stretnut a pokecat o zivote

lindous
17. mar 2024

Takže ex má stále výhody vzťahu, užíva si pozornosť, podoporu, vypĺňaš jej čas, ale žiadne "povinnosti", teda nemusí sa prispôsobovať, robiť kompromisy, ak stretne niekoho iného je voľná, nemusí riešiť....ak tam nebol vážny dôvod na rozchod, tak je možné, že "dostaneš druhú šancu", ale myslím si, že by si ju mal nechať si zažiť slobodný život a pritom sa zamerať na seba, bez toho aby ste boli v neustálom kontakte a stretávali sa... lebo ono sa to obnoviť jednoducho nemusí a ty budeš iba strácať čas a energiu na niečo, čo sa nikdy nestane, zaskenutý na mieste... drží ťa tak trochu v šachu, kým jej nepríde do cesty niečo lepšie

lonely66
17. mar 2024

@jozef252 pozrela by som sa na to aj z druhej strany. ona si teraz dorába školu, čo je určite časovo náročné a nemá toľko času už pre teba. nemohol tento jej návrh vzniknúť zo situácie, že odrazu ty máš pocit, že nemá čas a trpí tvoje ego? neboli žiarlivostné narážky z tvojej strany či už na školu samotnú alebo si si myslel, myslíš si, že ona v tej škole niekoho má? nebol si často ofučaný, lebo nemá na teba toľko času, ale možno ten čas trávi či už online alebo osobne so spolužiakmi, lebo rieši školu? možno si odpovedz na tieto otázky.

ak si však bol 100% trpezlivý a chápavý, potom som názoru, aby si to ukončil, lebo tvoj návrh môže ona v podstate zneužívať - čím v podstate súhlasím s
@lindous

ale ak je pravda v prvom odstavci tohto komentára, tak sa s ňou porozprávaj a buď teda buď chápavý a trpezlivý a ťahajte vzťah ďalej, alebo ju nechaj ísť. nič v zlom, ale pokiaľ nemáte deti, nebudujete spoločný majetok-budúcnosť, tak škola je na prvom mieste. od toho sa bude odvíjať jej ďalšie pracovné postavenie. toto budeš musieť prekusnúť.

egonsk
17. mar 2024

@jozef252 ked baba navrhne ostat kamaratmi, tak to nerobi koli tomu, ze by na teba mala malo casu, ale koli tomu, ze uz na niekoho ma zalusk a chce si dostatocne vycistit priestor. To, ze ostava s tebou v kontakte a nechala ta v nadeji, ze sa to mozno este niekedy zmeni su len jej zadne vratka, ak by sa jej to cele necakane zvrtlo (novy objekt nebude mat zaujem, alebo skola by jej nesla ako si to vysnivala). Bud chlapom a ber to tak ako to chce, zien je vela, urcite sa najde taka, ktora nebude takto spekulovat a vodit ta za nos ...

ivangeline
17. mar 2024

Posun sa ďalej a neostavaj v úzkom kontakte.

deti95060810
17. mar 2024

nechce ťa poslať otvorene do zadku taj ti navrhla kamarátstvo.... asi má iný objekt na obzore...

monikkatt
17. mar 2024

@jozef252 ved ti rovno povedala ze uz to tak neciti, na co chces este cakat? Nezmeni sa to. Ma ta uz len za kamosa a aj to ju zachvilu zacne otravovat. Teraz to este uhrava na kamaratstvo aby nebola za zlu. Zabudni a chod dalej

vilma7
17. mar 2024

Nečakala by som, škola nie je dôvod na rozchod.

svokrinjazykmonika
17. mar 2024

@jozef252 má v merku iného

domkakvet
17. mar 2024

@jozef252 chce byt len kamaratka, tak s kamaratkou si nemusis pisat, ako keby ste boli vo vztahu, kludne neodpis aj styri dni s tym, ze si nemal cas a najlepsie ak chces zabudnut nekontaktovat vobec.

gerber58
17. mar 2024

@jozef252 Už to nie je normálne, že na nete máte stále spoločné veci, keď ona nič necíti a chce sa venovať škole. Myslím, že to nebude len preto. Keď sa dvaja ľudia majú radi, predsa ich nerozdelí nejaká škola po rokoch chodenia. Mne z toho celého vychádza len jedno, vzdala sa celého vzťahu na počudovanie dosť rýchlo. Mala som podobné za sebou, ale iné osoby v tom zaimplantované....Čakať sa ti nevyplatí, budeš ubližovať len sebe....

gerber58
17. mar 2024

@jozef252 Robíš jej pomaličky handričku so všemi výhodami a to sa nevypláca. A to keď do toho príde tretia osoba, možno že viac a teba bude cickať, to sa ti isto nebude páčiť. Zraníš sa a budeš si niesť následky do budúcnosti.

mantilka
18. mar 2024

Žiaľ treba si uvedomiť, že je to koniec. Neodporúča sa udržiavať kamarátstvo, takto sa veľmi ťažko odstrihneš. To neznamená, že sa musíte nenávidieť ale zbytočne nezdržiaval úplne odlúčenie. Prajem ti, veľa lásky v novom vzťahu.

vanilkovazmrzka
18. mar 2024

No contact rule