Zdravím, chcem sa len opýtať, čo hovoríte na kamarátstvo medzi mužom a ženou, je to možné? ja mám kamaráta už niečo cez rok, trávime spolu čas, chodíme spolu cvičiť a myslím si, že ani jedného z nás nikdy nenapadlo mať niečo s tým druhým? čo na to hovoríte vy?
Ja myslím, že áno. Len okrem okrajových prípadov (iná orientácia, absencia telesnej sympatie...) to u nezadaných môže byť spojené so silnou sebadisciplínou, minimálne z jednej strany. Možno až s vyhýbaním sa určitým situáciám.
určite existuje, videla som to u môjho otca a vidim to u môjho muža.
@mirka567 ano existuje, ale nie kazdy je ho schopny. Hlavne s tym maju problem jednoduchi jedinci, ktori su schopni chodit s hocikym, s hocikym vlezu do postele, pri hocikom sa im postavi. Take zvieratka neschopne vyssich, uslachtilejsich emocii, len hopkania v posteli 😃
Ludia, ktorych pritahuje jeden clovek zo stotisic, sa mozu kamaratit s tymi zvysnymi tisicmi ludi, keby mali cas.
@babulkomale podľa mňa to nie je uplne dané len jednoduchosťou jedinca. Zostať s jednou ženou/resp. s jedným mužom je osobné rozhodnutie, nie úplne súvisiace s intelektom, skôr súvisí s osobnými životnými hodnotami.
Jasné, že áno. Akurát niekto vidí každého jedinca opačného pohlavia ako sexuálny objekt a potom si myslí, že to tak majú všetci 😄
@uhnakova ved dobre, ale co to ma s tym spolocne, ze ked mam aj kamosov, nezostanem s niekym vo vztahu roky rokuce? To sa vylucuje? Ved velakrat tych kamaratov poznas dlhsie ako svojho muza.
Mne by napriklad v zivote nenapadlo podviest svojho muza, proste nie som ten typ co poza chrbat hlada vzrusenie, sme spolu dlhe roky a nepotrebujem take spestrenie.
A urcite by mi to nenapadlo ani vo sne s niekym koho poznam roky a nemala som s nim nic ani ked som muza este nepoznala.
Možno by bolo užitočné vedieť, ako to vníma on. Či od toho niečo očakáva. Lebo sa stáva, že ty ho vnímaš ako kamaráta, no on to vníma troška inak a má nádej na vzťah...
@mirka567 ja verim ze je to možne ale velmi velmi ojedinele...proste i s niekym rozumieš ale nemože tam byt nič sexualneho .ze ta proste nepritahuje ten človek..Vacsinou to proste je ze jeden chce , niečo viac.Ale ak ma niekto vztah,je v partnerstve nemoze mat niekoho najlepšieho kamaráta v opačnom pohlaví..V to uprimne neverim leno moj manžel je moj partner aj najlepší priateľ..
zeny budu naivne tvrdit, ze ano muzi ze nie. Vlastna skusenost je, ze v zivote som sa nestal "kamaratom" zene s ktorym som nemal nieco viac. (ci sex, FWB ...).
Opisal by som takto pripady "kamaratstva":
1. Muz má záujem, ale zena nie.
2. Zena má záujem, ale muz nie
3. Zena je už s niekým iným a muz caka na vhodnu chvilu / prilezitost
4. Muz je už s niekým iným a zena caka na vhodnu chvilu / prilezitost
5, Obaja sú s niekým iným a zaujímajú sa jeden o druhého a obaja hľadajú šancu, ako sa zbaviť tých, s ktorými sú, kvôli sebe.
najde sa tu x ludi, ktori ti budu tvrdit, ze neexistuje a x ze ano 🙂 ja tvrdim, ze ano, mam zopar dobrych kamaratov, pozname sa aj s ich partnerkami a nikdy medzi nami nic nebolo a ani nechcelo byt