Kamarátka sa stále so mnou porovnáva

9. jún 2024

Poznáme sa už odmalička, bývame neďaleko od seba. Ešte aj pracujeme spolu v jednej firme. Obe máme po 2 deti. Ja mám chalanov 10 a 13 rokov majú, ona má 6 a 8 ročné dievčatá. Stále sa porovnáva so mnou. Príklad že ja som na tom dobre lebo mám veľké deti a ona má ešte malé o ktoré sa musí starať nonstop. Keď jej poviem že aj o veľké deti sa treba starať tak sa mi vysmeje že to je blbosť. Alebo sťažuje sa doma nič nezvláda upratovať atď. Bývajú v byte. Keď jej poviem že ja sa starám o dom plus záhradu a zvieratá, tiež sa mi vysmeje že to je nič. Že ona má malé deti a ešte k tomu domácnosť, že ja som už dávno za vodou. Ja som pozitívny človek, ona všetko vidí negatívne ako sa jej nič nedarí ako nič nemá. Keď jej poviem nech nevidí svet len čierne tak sa urazí, že čo ja viem o živote. Ona ma častokrát urazí ani sa neospravedlní, ja keď jej otočím zrkadlo tak som ja tá zlá ako jej ubližujem. Už niekedy rozmýšľam že ukončiť naše kamarátstvo, neviem aký zmysel má toto keď ona sa porovnáva všetko so mnou, nič sa jej nepáči a keď sa mám dobre tak závidí. Poslednú dobu hovorí len stále o sebe sťažuje sa. Keď ju utesujem že neboj bude dobre len teraz je ťažšie obdobie. Tak zas ma odbije že ju nikto nemá rád že každý jej praje zle a celý svet je proti nej. Keď začnem niečo ja rozprávať tak to ju nezaujíma, stále len o sebe by rozprávala a len seba by riešila.

butterflyeffect
9. jún 2024

Kamaratim sa len a ludmi s ktorymi sa citim prihemne a mam z nich pozitivne a nie negativne pocity. Taky clovek ako tvoja kamoska nikdy nepochopi preco sa jej ludia otacaju chrbtom, pritom taky negativizmus kazdeho omrzi.

heleninamama
9. jún 2024

Ja nechápem, prečo sa niekto vôbec zahadzuje s takýmito negatívnymi, depresívnymi a závistlivými osobami. A berie na nich ohľad, ľutuje ich, povzbudzuje, nechá si nimi dobrovoľne odoberať energiu a chuť
do života. Ľudia sa vyvíjajú a kamarátstva sa často končia práve takto. Hádam sa s ňou nebudeš otravovať navždy len preto, že kedysi ste bývali na jednej ulici a drali spolu školské lavice. Proste si nerozumiete, tak ju vymaž zo života a nech sa zožiera sama.

lucka_ke
9. jún 2024

toto určite nie je tvoja kamarátka

aeruginosa
9. jún 2024

Ja by som sa od takej „kamaratky” rychlo odstrihla. Takych ludi ti k stastiu fakt netreba.

jenny224
9. jún 2024

Neviem, nakoľko spolupracujete vo firme, ale pokiaľ nie priamo a nič to neovplyvní, jednoducho kontakt nevyhladavaj 🤷‍♀️ a na jej prípadné správy odpisuj krátko, zdvorilo, nerozvito až dostratena.

andrea_82
9. jún 2024

Vysvetlila by som jej, ze je na moj vkus prilis negativna a podla mna by mala vyhladat psychologa. Dovtedy sa jej pre svoju vlastnu dusevnu pohodu budem radsej vyhybat.

ktochytavzite
10. jún 2024

Mala som podobnu inak stale sa stazuje zma vela roboty.6 a 8 su uz relaticnr velke seti nie je s nimi tolko prace ako s 2,3,alwbo 3,4 To jej napis ze ma tiez uz velke deti.

petracandle
10. jún 2024

No blbé je, že je to aj tvoja kolegyňa. Lebo najlepšie riešenie by bolo sa s ňou nestretávať. Takýto negatívny závislivý človek ťa len oberá o energiu

timing
10. jún 2024

A potrebujes ju? Udrzuj s nou vztah cisto pracovny. Ak zacne o sebe v praci odbed pozornost inam,napotrebujes to pocuvat. A ked si po praci vypisuje " stazuje" no proste nereaguj hned. Neotvaraj spravi, precitas si ju o 2 dni lebo si toto doma mala vela a ju to prestane bavit chodit za tebou

rorino
10. jún 2024

Sa pricucla na teba ako kliešť.Kto si ako zariadi ,tak sa má,a kto chce ten chybu nájde vo vsetkom

maxalla
10. jún 2024

Uf.. takymto vecnym trpitelom sa vyhybam, nemam na to nervy... Mozno len tuzi po uznani a pochvale, ale aj tak..

korra
10. jún 2024

mne pride ako nestastna osoba a nestastnici su...hm...tak trochu zli ludia. Niekedy nechtiac, niekedy chtiac. Pripustme, ze tato cez tie svoje problemy momentalne dalej nedovidi. Skusila by som mozno taku poslednu vec...Skus ju neutesovat. Niekedy nechceme povzbudenie a tisic kreativnych rieseni...niekedy staci polutovat, uznat, ano, mas to tazke, je to na budku, obdivujem ta, ze to zvladas a podobne. Mysliet si vzdy predsa mozes co chces ty. Nesuper snou, nebude sa musiet porovnavat. Netvrdim, ze ty to robis, ale zjavne ona to tak vnima. Mozno ju to prejde, ked nie, kontakt, resp nejake rozhovory mozes obmedzit vzdy.