Poznáme sa odmalička, boli sme susedia, chodili spolu do ms zs potom sa naše cesty rozišli no boli sme stále v kontakte. Aj sa stretávame pravidelne píšeme si. Každá máme rodinu deti manžela proste usporiadaný život.
K pointe po škole sa zmenila cítila sa navyše a porovnávala sa so mnou ako čo ona má a ja nie. Alebo keď som ja niečo mala tak na to mala argumenty že to je zlé že rozmýšľam úplne ináč ako ona že ona by to spravila všetko lepšie a tak. Tieto reči som prekusla veď nemusíme mať na všetko rovnaké názory. Na čo ona povedala že mala by som mať názor ako ona keď som jej kamarátka a nie ísť si za svojou hlavou. Často sa uráža alebo nemá problém ani pohádať sa so mnou. Potom pár dní sa neozýva a keď sa ozve tak mi povie že už som došla na to že mala pravdu že iba jej názor a životné skúsenosti sú správne. Čím ďalej tým horšie. Rype do všetkého keď niečo poviem kde sme boli alebo čo sme zažili hneď začne že to je nič, ona bola tam a hentam to sú lepšie zážitky. Keď sa ma niečo opýta čo kde som kúpila deťom máme v rovnakom veku deti, tak ma odbije že takú vec že to je zle že mala som kúpiť iné. Teraz cez leto sa vypituje kam chodíme na výlety a keď poviem kam všetko komentuje negatívne. Že ona radšej ostane doma že je teplo a aspoň si ušetrí peniaze. Proste na všetko má pripomienky a snaží sa ma presvedčiť že to čo robím alebo ako žijem je zle, že ona všetko najlepšie vie na svete.
Ja mám len jednu otázku, prečo ju stále nazývaš kamarátkou?
A potrebujes vo svojom zivote takeho negativneho cloveka? Ju nezmenis, tak zmen seba. Napriklad tym, ze s nou uz nebudes "kamaratka", lebo vy dve sta asi nikdy ani kamaratky neboli. Ty mozno, ale ona urcite nie, pretoze kamarat je aj o tom, ze toho druheho respektujem a ja tam ziaden respekt nevidim.
Načo ti takú "kamarátku"?
Ja by som jej jasne a stručne vysvetlila, že negatívnych ľudí vo svojom živote nepotrebujem a nech si nájde inú "kamarátku", ktorá jej bude pri jej kecaní do rytmu tlieskať 😀
Ja mam taku kolegynu, ale ona sa zas “predbieha” ze ona bola na lepsom vylete, jej deti chodia na super kruzky, stale sa “stazuje” (v uvodzovkack, v skutocnosti sa chvali a chce o tom hovorit), ze ako sa nahana po robote na taky kruzok, na onake vystupenie), ako cez vikend maju narocny a nabity program. Zo zaciatku ma to hrozne sralo, lebo mi davala najavo, ze oni su super a my onicom. Ale uz mi je to jedno. Ked zacne tuto obohratu pesnicku, tak sa iba usmejem, poviem, ze hmm, ze no mas to tazke, myknem plecami, ked sa pyta na program, ze co sme robili a kde sme boli, tak poviem, ze no kade- tade sme boli, vselico sme robili a sme povyprávané 🙈 uz jej nic konktetne nehovorim, alebo proste normalne bez hanby zmenum temu. Ja s nou sutazit odmietam. Len rozdiel je, ze ja som si kolegynu do kancelarie nevyvrala, ty kamosku ano. Ja sa s kolegynou stretavat musim, ty s kamoskou nie. Ked ta to stve a vycerpava, tak s nou prerus kontakt
Preco taku toxicku osobu stale tolerujes vo svojom zivote a este ju aj nazyvas kamaratkou??
Aj ja mám kamaratku už od skolky, vyvali sne v jednom paneláku, chodili tiez na ZŠ, stretávali sa aj ked sme bila každá potom na inej škole. Boli sme spolu rok v zahraničí, robili v rovnakej firme. Keď bolo treba vedeli sme si vselico povedať. Raz došli k dosť dusnej situacii na určitý čas. Vyolyvalo to z našich rozdielnych pováh a spoločného bývania. Nevadí, ustáli sme to a do dnes je nám fajn.
To co ty popisujes je dodrbavanie od ženskej, ktorá je nespokojná so svojom životom a možno by ho rada mala ako ty.
Prestaň sa s ňou baviť, povedz ze nemáš náladu na jej negativne komentáre a poucovanie, posli ju do výchovného ústavu ked chce vychovavat!
Taky clivek v zivote je zbytočná strata času a energie - aspom pre mňa.
Ona sa vie pohádať aj o počasí. Raz som jej ešte dávnejšie požičala peniaze potom som si to pýtala naspäť a ona sa urazila že čo som to za kamarátku keď jej neviem pomôcť nezištne že som na peniaze a podobné reči. A to bolo cca 500 eur čo som jej požičala vtedy to bolo veľa peňazí. Alebo ja som mala prvá dieťa dcéru o rok na to sa jej narodila dcéra. Ja som jej darovala niektoré veci zachovalé čo som mala. Čo som mala ešte čisto nové nevynosene to som predala aby sa mi vrátilo aspoň niečo. A ona sa tiež na to urazila prečo som jej nemohla všetko podarovať. A podobne veci bolo ich veľa. Keď som si našla dobrú prácu mala reči že určite som mala známosti, no nie nemala len som hľadala. Alebo ja mám auto a jazdím každý deň, ona nemá vodičák a na to povedala že veď auto není potrebné že to majú len namyslený ľudia ako ja. Ja som to už nevydržala a smiala som sa na nej. Vtedy prvý krát lebo to mi už hlava nebrala aké reči ona vedela povedať
Auto maju len namysleni ludia 🤦😂😂😂😂 v zivote by takato motyka nebola moja kamaratka, v zivote.
Ani ziadna znama mi taku sprostost este nepovedala.
Mňa by zaujímalo, ako reagujes? To všetko čo ti vraví len tak prekusnes?
@jana_eyre_2 Ja som človek čo vie sa prispôsobiť a neurazim sa na všetkom, tak áno väčšinu snažím sa prekusnut.
Závisť , závisť a ešte raz závisť. Takto reagujú ľudia čo si nevedia, alebo nemôžu niečo dovoliť. Už len ten koment,, ako bude ona radšej doma v takom teple a ušetrí eura,, značí o mnohom. Táto žena nie je kamarátka, ona vysáva tvoju energiu. To sa naozaj chceš dookola pozastavovať nad jej komentmi a trápnymi argumentami keď vieš odkiaľ vietor veje? Nemať radosť z ničoho lebo je v tebe ten strach čo zas ona na to povie?
Ja som tiež človek čo sa vie prispôsobiť a neurazí má čokoľvek.. ale evidentne tvoja kamarátka dávno prekročila hranice ktoré sa ťa dotýkaju a ty aj tak jej nedáš najavo že tie hranice prekročila.. preto sa chová tak ako sa chova.. ak sa mňa niečo dotkne, ozvem sa.. druhá strana sa potom zväčša zahanbi a aspoň na chvíľu to prestane robiť.. ak to robí dalej, tak zväčša ten vzťah ide pomaly ku koncu..
Čiže problém je, že tvoja kamarátka vôbec netuší že sa ťa jej chovanie dotýka.. treba si aj priznat že sa dokážes aj na niečo uraziť a nie je to vôbec negatívne.. urazenie je úplne prirodzena reakcia, ak to však stále zastries že druhá strana netuší že si urazená tak to potom urobí zle najmä tebe.. a seba sa tiež treba zastať..
Musíš jej dokázať že sa mýli. Nabudúce radšej mesiac googli kým niečo kupis, porad sa s nami ale nekupuj už viac niečo čo bude zleeeee!
Mala by si ju konečne začať počúvať, inak nikdy nebudeš lepšia. Konečne to už pochop, ona je ta múdrejšia a mala by si byt vďačná za takú kamarátku od ktorej sa môžeš učiť a od ktorej môžeš pýtať rady. Vlastne prečo sa neradis s ňou kým niečo kupis?
Prosím ta, upec nejaký kolac, chod za ňou, ospravedlň sa jej a povedz ze sa polepšiš 🙏
Uz po reakcii na vratenie pozicky by mojou kamaratkou nebola, pretoze taketo citove vydieracky si kamaratky proste nerobia.
@simona20201309 Ale ja nechcem byť lepšia od nej, ja sa s nikým nesuperim.
Prečo ju neposles do haja? Takto sa kamarátky nesprávajú 🙈
Je narcis. Viem, o com píšem.
Autorka, ja som mala takú kamarátku. Najprv bolo všetko ok. Všetko milé a príjemné, ale potom prišlo ale. Začala mi dávať životné scenáre a návody. Lebo ona ma recept na univerzálne šťastie :D a koniec nastal v momente, keď mi táto kamarátka, ktorá dobre vedela a poznala ma ako introverta, povedala, že som chorá, psychicky narušená a že sa to dá liečiť. :D chcela liečiť to, že som introvert a asi aj ten fakt, že som sa neriadila jej radami a nezdielala jej názory.
Z mojej strany to bol koniec, keď sa mi ozve, tak len vecne a po povrchu. Už si takú osobu do života nechcem pustiť a ty ju tiež nechaj ísť. Je to veľmi toxické a nepríjemné. Ja som to dovtedy nezažila. Mám kamarátky, stretávame sa pravidelne ale žiadna z nich mi nikdy nedávala také rady, nehovorila čo si mám obliecť, kúpiť alebo kde sa mám ísť zamestnať a prečo som išla na dovolenku do severskej krajiny, keď Egypt je tak krasny a predsa Island alebo Škótsko, to predsa nie je dovolenková destinacia :D to nie sú kamarátky, to sú koordinátorky sveta :D
preco sa. s takou toxickou osobou vobec stykas ? ukonci to a hotovo
Prepáč, ale ty musíš byť trochu jednoduchšia keď si nepochopila môj príspevok 🫣
Začínam sa čudovať tej kamoške ze to ešte s tebou nevzdala 🤔
A naco ti je taka kamaratka? Sama vidis ze to nie je dobre.
@simona20201309 Čo som nepochopila, veď si písala že mám ju začať počúvať že je múdrejšia. Tá druhá diskusia není moja
A tebe sa to páči, že ťa vlastne ponižuje a zhadzuje?Dostala si ju do života, aby si sa konečne ozvala, že vieš čo to si už prehnala nemyslíš?alebo ja mám takýto názor, tak ho respektuj.A toto nie je kamarátka, ale toxický človek čo si na tebe dokazuje, že je lepsia
Celý môj príspevok bol písaný ironicky. Ak toto nevidíš, tak jasne ze nevidíš vôbec nič vo svojom okolí. Chyba ti asertivita a sebavedomie.
Nepochopila si.
Takú kamošku máš kopnúť do zadku a bolo by mi jedno ci sa poznáme od pôrodnice alebo z VS....
Len to je celé o človeku- ku mne by si tieto reči nikto nedovolil a to nie som žiaden arogant, ale vedela by som takého človeka zrušiť okamžite. Ty si toto nechavss roky???
Vzájomné si nerozumiete, nechápete sa. Ty si v jej očiach brzda, neschopná. Pochop to. Ani ona ta nepotrebuje. Nerozumiem takýmto vztahom
tvoja akoze kamarátka ma dobabrane ego a nulové sebavedomie, ale zato drzosti na rozdavanie. Otázkou je či vo svojom živote potrebujes človeka, ktorý sa na tebe takto lieči a na teba leje svoje sracky. A treba porozmýšľať aj o sebe prečo si pod papučou a preco sa necháš takto dodrbavat. Z coho mas strach, ked sa s nou uz nestretnes. Opýtaj sa samej seba co ti bráni v tom ju poslať kade ľahšie. Ja som mala niekoľko toxických akoze kamosiek a uz mojimi kamoskami nie su, maximálne pozdravime. Ony sa este dokonca pokúsia aj o nejaký ten small talk, take tie srackove reči, ktorým ani samy neveria, a ja sa uz len smejem. Naozajstné kamosky mam inde a aj keď z casu na cas príde nejaka chmara, tak sme stále ako sestry a viem ze sa na nich môžem obrátiť v dobrom aj zlom. Ale ozajstná kamoska ta nikdy neponizi, neoklame. To co mas ty, nie je kamoška, ale had na krku!
Ja som mala tiez taku, co ma len poucovala, karhala za vsetko ako male dieta, vsetko co som spravila bolo zle. Prerusila som s nou kontakty a tym to skoncilo. Robim si veci po svojom, som davno dospela.