Kamarátka sa chce vrátiť s dieťaťom na Slovensko, bol by to únos ?

somavi
23. jan 2020

Ahojte baby , chcem sa poradiť s takými , ktoré majú skúsenosť - reálnu alebo ich blízka osoba .
Kamarátka zije vo Švédsku , kde sa jej narodilo dieťa - so Švédom . Ten od nich odišiel asi pred 8 mesiacmi. Príde ked ma chuť - je to jeho byt , za ktorý mu platí. Starostlivosť o ich dieťa nula bodov z jeho strany , ale hra casto divadlo ako on to dieťa miluje a nedovolí im odísť . Ale aj týždne ich nenavštívi a nezavolá .
Je to nezodpovedný chrapun.
Keď nie sú doma , príde a vezme jej peniaze .
Ma záznamy za drogy , už 2 x ho nacapali.
Boji sa nechávať dieťa s ním . Stále reve - place , hovorí o samovraždách plus tie drogy .

Keby odisla na sk , ma šance , že diéta nepošlú do švédska ? Dieťa ma 3 roky . A áno , žije tam - na sk chodia sem tam na pár týždňov .

majkeel
23. jan 2020

Dobra sprava je, ze to nie je arab z Kahiry,... Nech sa odstahuje, aspon si nebude moct k nej chodit len tak.

missdiva
23. jan 2020

@somavi na to ti tu nikto odpoved neda, ano ma sance, ze jemu sa to nebude chciet riesit, vykasle sa na dieta aj na nu a ona bude zit stastne s pokojom na dusi, ze sa ho zbavila.

A je aj sanca, ze to bude riesit a nedopadne to k jej spokojnosti kedze na skandinavii su za rovnopravnost muzov a zien a plati to aj pri rodicovskych pravach.
Mala by navstivit svedskeho pravnika a poradit sa aky je najvhodnejsi dalsi postup ked chce dieta ziskat pre seba, zaznamy za drogy jej hraju do karat.

malapepka
23. jan 2020

@somavi v prvom rade by som si nasla ine byvanie. Aj tak si byvanie plati, takto bude mat sukromie a ziadne neplanovane navstevy.
Za dalsie by som sa isla poradit s pravnikom, mediatorom, lebo oni najlepsie vedia a poznaju ich system, maju skusenosti.

tenerifka
23. jan 2020

@somavi v ziadnom pripade nech neodchadza z krajiny. Nech si najde nove byvanie a zacne riesit vsetko ohladom dietata a rozvodu,nech dokaze bezuhonny zivot a ze sa vie o dieta postarat(ze ma pracu), a nech ma dokazy, ze je otec dietata kreten

petulda333
23. jan 2020

Je to manzel ci priatel? Hned nove byvanie a poradit sa s pravnikom

somavi
autor
23. jan 2020

@petulda333 priateľ

bubalea
23. jan 2020

Utiecť z krajiny nie je dobrý spôsob, mala by sa osamostatniť, podľa toho čo píšeš jej on nejako peniaze nedáva takže je naučená žiť z toho čo má ona, Nech si nájde iné bývanie, podá pekne na súd aby jej platil výživné a potom začať riešiť odchod z krajiny

marca12
23. jan 2020

Mala kontaktovat velvyslanectvo vo svedsku a poradit sa,aky postup zvolit. Pomozu jej s pravnym poradenstvom a so vsetkym. Je nejaky formular,ktory musi podpisat otec,aby mohla legalne odist s dietatom z krajiny natrvalo,ale v tomto pripade pochybujes,ci by take nieco podpisal.

79viktoria79
23. jan 2020

@somavi uz si sa tuto otazku pytaa pred pol rokom?to akoze za pol roka nieje schopna nieco vybavit?a ty sa len pytas za nu,az pokial s aozaj nieco nestane....potom mozte obe do vankusa plakat alebo tv volat

syslik81
23. jan 2020

ak je otec v rodnom liste tak odist nemoze-bol by to unos.. musi ist sudnou cestou
alebo povolenie pisomne od otca dietata a podpisane pred pravnikom a overene

stela01
24. jan 2020

@somavi zaujímavé ... príde a vezme jej peniaze ? To je tak hlúpa ? 1 x by to urobil iba 1 x !

somavi
autor
24. jan 2020

@79viktoria79 ona volala na ambasádu vtedy , kde jej povedali , že možnosti skoro žiadne nemá . Musí to riešiť súdnou cestou vo Švédsku . Ale ona sa boji , že dieťa pridelia jemu - ja viem , že u nás by sa to asi nestalo , ale tam je to vraj kus iné . Alebo bude striedavka, čoho sám boji tiež . Nevie si sám čaj uvariť . Zostalo to teda na mŕtvom bode . Preto som sa pýtala teraz výhradne na to , ci niekto ma skúsenosti s tým , že matka odisla a dieťa nevydali naspäť do krajiny, lebo otec bol “pochybný” . Ale aj tak by to teda bol risk , takze asi to zostane zase na nejaký čas takto 🤷‍♀️

mogaa
24. jan 2020

@somavi ano bolo by to považované za únos....ak chce odísť musí požiadať o dieťa do výlučnej starostlivosti s tým, že chce odísť do inej krajiny....Dieťa sa obvykle prideluje do starostlivosti tomu z rodičov ktorý ostáva v krajine kde má dieťa"obvyklý pobyt" - lekár, škôlka, kamaráti.....samozrejme ak sa preukáže že berie drogy či je zapletený s drogami tak ho môžu zveriť matke a aj s tým že odídu na Slovensko....čiže kamarátka buď nech sa dá naoko dokopy s priateľom s tým že prídu na Slovensko(tu prihlásiť dieťa na zdravotku, nájsť mu lekára) potom sa vykašlať na "priateľa"a v tom prípade musí ostať dieťa tu - lebo tu bude mať dieťa miesto obvyklého pobytu) alebo musí ona ostať vo Švédsku a nájsť si iné ubytovanie - osamostatniť sa s dieťaťom a otcovi určiť styk s dieťaťom

mogaa
24. jan 2020

@somavi ale s aj keď bude mať matka dieťa zverené do starostlivostlivosti a budú žiť vo Švedsku s akýmkoľvek dlhším pobytom na Slovensko čo sa týka dieťaťa - musí dať súhlas otec dieťaťa

simca06022011
24. jan 2020

@somavi myslis, ze by on suhlasil so striedavkou, ked ma takyto pristup? ze by mu sud pri zaznamoch o drogach, pri preukazani, ze o dieta sa nestara dal dieta do opatery? Samozrejme, nemoze odist s dietatom na Slovensko, bez jeho suhlasu/rozhodnutia sudu, bohuzial, to je riziko pri tychto vztahoch exotickych cezhranicnych. Ale osamostatnit sa moze.

cacianka
24. jan 2020

Www. cipc.sk

slavkadud
24. jan 2020

Nevidim dovod preco by dieta mali pridelit jemu, ked je to takto ako si pisala. Sudy sa vacsinou snazia dat dieta matke, tak to proste ma byt a ak sa vie matka postarat tak neni problem 🙂

metoyou4
5. mar 2020

@somavi nemá šancu,má záznamy o drogách...nech uteká čím skôr.Bože,chúďatko ...aké majú trápenia tí ľudia 😞