Kamarátka potratila a ja mám doma novorodenca

5. máj 2024

Dobrý deň, neviem čo mám urobiť prosím poraďte mi. Mam čerstvé bábo, chcela by som o par dni zavolat kamošky aby nás už prišli pozrieť, no jedna práve potratila a ja naozaj neviem ako sa zachovať, aby som ju nezranila. Zavolat ju? Nezavolat? Spomínať to ? Nespomínať? Ja som našťastie nič také nikdy nežila, je mi to hrozne ľúto aj som si poplakala.

michaela789
5. máj 2024

Pozvi ju s tým, že je vítaná ale, samozrejme, chápeš ak nebude mať záujem. Nech sa rozhodne sama.

rozculena
5. máj 2024

k novorodencovi ?? Veď počkaj pár týždňov,kým bude väčšie,možno tá kamoška sa dovtedy trochu pozbiera.....a keď ju budeš volať,nebude to už také čerstvé

butterflyeffect
5. máj 2024

Kludne zavolaj, ja som s kamoskou otehotnela 2 tyzdne po sebe, ja som prisla o babo na zaciatku a uprimne som sa aj tak tesila s nou s kazdym usg a pohybom… bohuzial ona nakoniec tiez prisla o babo. To ze niekto pride o svoje neznamena ze sa nedokaze tesit s tebou, skor by jej mohlo prist blbe ked prave ju nepozves, nechaj ju nech sa rozhodne ci pride.

vkatush
5. máj 2024

Mám kamošky, čo potratili, čo už nemôžu mať viac detí alebo čo nemôžu mať deti vôbec.
Každá jedna sa z malého strašne teší, trávia s ním veľa času, stále chcú fotky, videá, pýtajú sa čo robí, čo nové vie, ako sa má, chodia za ním,...

Ale aj keby mi povedala niektorá, že je to pre ňu ťažké, že to nedáva, raní ju to, brala by som to úplne v poriadku a snažila sa stretnúť aj bez malého (nedefinovala by som sa "už len matka", ale stále aj ako "kamoška").

Normálne by som jej povedala, že ak sa na to cíti, veľmi rada by som ich zoznámila, rada ju videla, nech príde na návštevu. Ak sa necíti, nevadí, chápem to a môžeme ísť na kávu len my dve, chlap bude zatiaľ s dieťaťom.

zuzanna33
5. máj 2024

Daj jej čas kým sa ozve sama

princezna_bosorka
6. máj 2024

@rozculena jj, asi tak... hlavne jej daj najavo, ze pochopis, ak bude mat potrebu chvilu sa separovat.

heln
6. máj 2024

ked je to kamoska, tak ju pozvi a to ci pride nechaj na nu. vyjadri jej, ze s nou citis a ze si tu pre nu.

madielilly
6. máj 2024

Zavolaj ju,pozvy ju a nehaj to na nu ci pride alebo nie.Netlac na nu.Ja som tak isto bola na tom.Kamaratky maju male deti,volali ma von kocikovat.No ja som mala za sebou bio tehotenstvo.Tak som sa vzdy vyhovorila ze nemozem A po case ked to preslo a znovu ma volali uz som sla.A citila som sa v ich spolocnosti s drobcami prijemne.Hlavne netlac.Ukaz,ze chces aby bola sucastou,ale zaroven jej nehaj cas na rozmyslenie a silu či chce

monnci2226
7. máj 2024

ak to je cerste tak by som ju nevolala (sestonedielie byva aj po potrate, vsetko je extremne citlive, ja som sa nemohla pozret ani na kocik nie to este na babatko). napisala by som jej iba nieco v.tom zmysle ze ak sa bude na to citit je u vas vitana.
mozno nieco v zmysle:
ahoj, velmi ma mrzi co zažívas a cim si prechadzas. velmi ti drzim palce aby toto obdobie bolo co najskor za tebou. ak budes pripravena velmi rady ta uvidime. Terka s Katkou pridu vtedy a vtedy, rady by sme ta videli, ale chapeme ak by si este nebola pripravena. myslime na teba a tesime sa ked sa uvidime. posielam vela sil