Kamarátka nemá deti, ja mám. Ona má iný život a tu nastáva problém

20. sep 2024

Ahojte , mam jednu dobrú kamarátku fakt že dobrú alebo skôr si to len myslím. Spoznala som sa s ňou pred 6 rokmi, prvý rok sme boli spolu vkuse asi každý druhý deň. Nemala som vtedy rodinu , deti nič.. čiže sme si užívali. Druhý rok sme tiež boli spolu ale nie tak moc , ja som mala také obdobia divné odišla som z vysokej do Londýna pracovať teda chcela som ale nevyšlo tak som prišla naspäť na Slovensko. Potom v ten rok som spoznala môjho muža a keď som bola snim tak aj ona si v ten rok našla priateľa ale snim už nie je. Videli sme sa raz za mesiac možno, písali sme si všetko ok. Bola korona odmlčala sa na polroka, nepísali sme si nič skrz môjho iného názoru na koronu. Potom som jej ja napísala ze vo sa stalo ze sa odmlcala atd , začali sme sa opäť baviť a trvá to doteraz. Vidíme sa max raz za 2 mesiace niekedy 3. No a tu nastáva problém, ona nemá deti ja mám. Chápem ze ona ma iný život , nemá rodinu užíva si. Ale ani sa nespýta na deti , nebola natešená nejak ako tie naozaj dobré kamarátky keď sa narodí niekomu dieťa tak je hneď pritom. Ja som taká kamarátka žeby som hneď bola pri tom a tešila sa keby sa jej narodilo dieťa. Nepíšeme si stále možno raz za 3 týždne odpíše na správu ktorú si pozrela pred 3 týždňami a spomenie si na mňa a napíše mi ako sa máme a či sa nechcem vidieť. Spoznala jednu babu tento rok ( je to presne ten istý scenár ako u mňa ) je snou stále , chodia von , píšu si každý deň. Mne je to ľúto , to ze mam deti neznamená že nemôžem mať kamarátky, chodit von, písať si a zaujímať sa. Naozaj bola pre mňa ako dobrá kamarátka fakt ze ruku do ohňa by som za ňu dala , vždy mi aj pomohla keď bolo treba. Naposledy sme si písali pred 3 týždňami chcela sa stretnúť a vidieť aj deti, ja som jej napísala ze môže prísť aj k nám dáme si prosecco a pokecáme a vraj nemá kde dať psa ( ma epilepsiu obcas ) pritom ma jednu babu ktorá ho stráži sem tam a momentálne je už 2 týždne na dovolenke a ten pes je u tej pani ktorá ho stráži. Neviem čo si mam o tom myslieť , myslela som si ze je to naozaj dobrá kamarátka. Neviem ako to riešiť čo jej povedať, aby sa neurazila alebo to napraviť. Lebo ak sa nechce stretávať , baviť sa tak nech mi to povie na rovinu. Smutno mi je , lebo nemám už žiadnu kamarátku s ktorou by som sa mohla porozprávať a vyjadriť pocity a zdielat spoločne záujmy. Mám 26 rokov a dve deti no ale nikdy som si nemyslela ze sa budem takto niekedy cítiť. Buduci rok máme svadbu a ja neviem aké kamarátky si pozvať a či aj ju keď proste sa nestretávame a nezaujíma sa vôbec o nič. Má tu niekto takýto problém alebo mal niekto takéto obdobie ?

januska12323
20. sep 2024

Aj som si myslela, že iné kamarátky nemáš keď sa tejto držíš zubami nechtami. Nechaj to tak, nemá záujem.

autor
20. sep 2024

@januska12323 nie mám asi 1 ešte ale ta zije mimo SVK. Postupom času som povymazávala kamarátky ktoré nemajú záujem, nenapíšu tak sa im neozývam ani ja. Na silu si hľadať kamarátku nechcem.. musí to prísť spontánne.

colsami
20. sep 2024

Ahoj, popri detoch si najdes ine kamosky. Ihriska, skolka, zaujmove kruzky, rodicia, partie... Kazdopadne asi to vnimas velmi tragicky, mas totiz 26 a v tomto veku holt mlada zena ktora nema dieta, je slobodna a este si uziva "bezstarostny zivot", tak ano, o deti sa az tak 'nezaujima', detto aktivity kde my len nahaname deti, riesime, upozornujeme, krmime, stale pocas rozhovoru nieco s nimi... Je to uz proste ine a kto to este nezazil tomu nechape a ano, hlada ine odreagovanie zabavu ci vztah.
Tak to proste je, momentalne kazda zijete inym sposobom, konickami, rezimom. Nevidim na nej nic zle, iba to, ze pravdepodobne sa nateraz vase cesty trosku rozchadzaju.
Ty nemas na nu "pravo ako na kamaratku" ako hovoris ze "Mne je to ľúto , to ze mam deti neznamená že nemôžem mať kamarátky" - o toto vobec nejde a nesuvisi to s tym ci kamosky mas ci nemas. Ide len o to ze si mala iba tuto jedinu a kedze sa vase zivotne udalosti momentalne lisia, proste ste sa prirodzene vzdialili.

lelelienka
20. sep 2024

A nenapadlo ti, ze mozno by chcela deti, ktore nemoze mat a nie je rada v pritomnosti tvojich deti? Alebo mozno nema rada deti, a tak jej nenapadne sa na tie tvoje pytat. Alebo ty stale hovoris o detoch a jej to uz lezie na nervy? Alebo, najpravdepodobnejsie podla mna, jednoducho ste len v rozlicnych zivotnych etapach a kazda ma teraz svoje ine zaujmy a priority. Preco ta to tak velmi trapi? Pridu ine kamosky, alebo sa budete mozno intenzivnejsie stretavat ak bude mat deti aj ona.

vilma7
20. sep 2024

Taky je žiaľ život. Kamaratky sa časom menia vzhľadom na situácie v živote.
Deti som rodila až po 40.tke a dovtedy sme tiež mali partiu...tie, ktoré ostali bezdetne majú žiaľ iné priority ako tie s deťmi. Ja som tiež menila okruh známych, bezdetne kamaratky vidím ak tak.mozno raz za rok ak vôbec, a nasli sme si nové...s deťmi, v najbližšom okolí.

Ľahké to veru nie je, ale žiaľ s tým.nic neurobíš.

danica2711
20. sep 2024

ozaj dobré kamarátky sa vedia prispôsobiť zmenenej situácii niektorej z nich a sú tolerantné, čo u vás dvoch (ale hlavne u teba) nevidieť. Nedokážeš pochopiť, že žena, čo nemá deti, sa nemusí nutne rozplývať nad tvojimi deťmi? (Mimochodom, ja deti mám a napriek tomu sa nad cudzími deťmi nerozlievam na kolomaž). Proste každá sme iná a ty musíš zhodnotiť, či jej ostatné vlastnosti prevážia jej nezáujem o tvoje deti. Teba zas nezaujíma jej pes... Našla si inú kamarátku, ktorá jej vyhovuje lepšie, urob to isté, ak už teda žiadnu inú nemáš

alenka58
20. sep 2024

bez detí je iný život iné povinnosti a nie vždy je to o užívaní ako si prevaha ľudí myslí, nechaj to tak ešte budeš mať kamarátky ktoré si nájdu čas

hederamonstera
20. sep 2024

Ste v roznych kapitolach zivota, toto vydrzi naozaj iba velmi velmi velmi silne priatelstvo a otvorenost mysli na obidvoch stranach.
Mam priatelky, mamicky, debaty o detoch a domacnosti, obcas mi to padne vhod.
Mam jednu jedinu priatelku, bezdetnu a bez muza, zije v kanade, ale proste my sme dve rovnake duse a nikdy nemame problem s nicim, taketo priatelstvo je velmi vzacne.
A potom som mala priatelky, ktore by chceli rodinu ale nedari sa im a tie ma ignoruju, proste to nevedia prekusnut(chapem ich, pockam si ked budu mat rodinu a jazvy zahojene)

Zivot ti nekonci, mozno sa vaze zivoty este v buducnosti prepoja

petamich
20. sep 2024

Myslim si o sebe, ze som dobra kamaratka ale aj tak sa nerozplyvam nad detmi inych 🙂 a uplne akceptujem a chapem, ze sa niekomu nechce prist na prosecco k nam domov, kde mam male dieta za zadkom a kym zaspi aj chut ma prejde.

Kazdopadne vy sa ani jedna nejako nechcete prisposobit a akceptovat zivot tej druhej - ty si cakala ochkanie a achkanie a zaujem o tvoje deti a ona zrejme mozno caka, ze raz za cas vybehnete von ako kedysi (alebo neviem co caka). Kazdopadne chce to kusok akceptacie a kompromisu z oboch stran. A ak si vymazala vsetky kamaratky lebo nekomunikuji a neozivaju sa a nemas ani jednu, tak by som sa mozno aj nad sebou zamyslela 🤷‍♀️ mozno by to chcelo teda zamysliet sa nad ocakavanim od kamaratok a najst si nejake nove

karolinakr
20. sep 2024

ono to býva naopak, že ked sa niekto vyda, najde si muža, zabudne, že zemeguľa existuje a ked sa narodia deti, tak už uplne všetko prestane existovať..ty si ešte ten lepší prípad, že napriek rodine máš záujem úprimne o kamarátky, stretávať sa alebo nájsť si čas..musíš si najst niekoho, kto to ocení, alebo sam má deti a môžte spoločne chodit na detské akcie..

liusa82
20. sep 2024

ja som tiež mala jednu fajn kamošku ešte zo strednej. Vždy tvrdila, že deti nechce a odrazu jedno má.Ale to skôr nedobrovolne.Moc sa v materstve nenašla.A ja ako bezdetná tiež sa už s ňou nemám ktovie o čom baviť.Myslím že je to normálne v takomto stave.Ona má svoj život a ja zase svoj.A nemá ani tolko času ako ja.Aj ked sme sem tam vyšli von ako sa jej malý narodil tak stále pozerala len na hodinky.No to je už úplne iný svet a level ako volakedy.Takže to postupne upadá

autor
20. sep 2024

@petamich no nevolala by som ju keby moje deti nespali už od 8 až do rana , prečo nie ? To ze mi spia deti v izbe to nijak nenarušuje konverzácie. Raz za 4-5 mesiacov ideme tak ze len von a keď sme vonku vôbec nekecam o deťoch , pretože viem že ju to aj tak nejak zaujímať nebude keďže deti nemá a nevie ako to chodí. Takže ja akceptujem ze ma svoj život aj keď už naše priority sú niekde inde. Čo je na tom ze som vymazala určite osoby zo svojho života keď som sa stále len ja ozývala ? Potom som prestala sa ozývať a tam som videla ze kamarátstvo nikam nespeje.. na čo sa kamarátiť s niekým kto nemá záujem..

autor
20. sep 2024

@karolinakr ano tak som bola žiaľ keď som mala 15 rokov a mala som prvého frajera 4 roky - nikam som nechodila s kamarátkami prestalo všetko pre mňa existovať len ten frajer bol pre mňa. To bola aj chyba ale tak človek nevie taký mladý, to až postupom času pochopí. Na silu kamaratky si neviem nájsť ..

mclissa
20. sep 2024

Mate ine zaujmy preto sa nestretavate. To, ze sa na deti nespyta, nie kazdy je uchvateny z nich.

sandrasstini
20. sep 2024

Ja mam kamosky s detmi a stretavame sa, ale uprimne s tymi co maju dve a viac, alebo maju strazenie ale chcu ich nasilu brat a deti su male sa moc nevidam. Ja deti nemam, ako s inymi sa pohram ale nejdem z nich do kolien, takze tie kamosky co maju viac deti cely den bol o tom ze sme boli na ihrisku ja som lietala za jednym dietatom ona za dalsim…neporozpravali sme sa ani nic. Preto mi takyto “vyjazd” staci fakt ra1/2 za dva tri mesiace, aj ked oni by aj castejsie, ja sa vzdy prisposobim nemam s tym problem, chapem ze im sa prispobuje tazsie ale ja tiez nebudem travit svoj cas behanim po ihriskach a preliezkach
Ale na decka sa vzdy pytam, posielaju fotky, ale hovorim nechce sa mi byt animatorkou 😀, min ked sa nevidim nahravame hlasovky, piseme. Takze ak nie je schopna ani toho, proste to tak je a zial s tym nic neurobis

barborachors
20. sep 2024

To je presne osud jednokamaratkovych báb. ako si ty. Mas deti, muza tak co riešiš kamarátku, co o teba nestojí, naco? Ja mam domácnosť muza zviera, pracu, koníčky a minimum casu na kamarátky. Proste nestiham a mam aj rada svoj klud. Ona na teba kašle, uz ma inu davno a ty mas deti, o com sa s tebou akoze ma bavit. O receptoch, plienkach? Šesť rokov inak nie je tak strasne dlhá doba, užili ste si mladosť, slobodu a teraz z vas kazda zije uz inak. Inak moje kamošky, co maju decká, tak neozve sa ani jedna, iba ked daco potrebuje, tak ti poviem. Su to toxické osoby a som aj rada ze čušia, inak by som im to musela poriadne vykričať do tvare ake su falošne. Prakticky som s nimi prerušila kontakt uz. Cize aj opačne to moze fungovať ale nechýbajú mi ani lebo uz by aj tak nebolo o com. Ale odmlčali sa ony nie ja. Najdi si v škôlke nejaku maminu na proseco a nesmút za slobodnou kamoskou. Na svadbe sa bez takej zaobides, radsej ziadna ako nejaka falošna svina.

mable123
20. sep 2024

Nehovoris moc o detoch o muzovi ? Vies su ludia kt. Si vypocuju 10 minut o sebe ale nie 3 hodiny... Mozno si chce len s Tebou sadnut a pokecat a nie byt u Teba ked okolo behaju deti a vydkaju nonstop. Uz je ina doba lufia sa nesnazia udrzat vztahy, takze byt Tebou dam sa do reci v parku, na prechadzkach alebo chodievaj niekde do von aj samaa a prihovoris sa... Nejakym sposobom si najdes novych kamaratov.