Kamarátka nechápe, že nemám čas

24. jan 2024

Baby, neviem ako vysvetliť rodine kamarátov , že nemám čas ,sa stále po večeroch stretávať, alebo že cez víkend niečo máme..ja už neviem ,hnevajú sa na mňa ,ona má jedno dieťa, v škôlke,takmer nebýva chorý, chodí na kozmetiku, kadernícke, nechty ,kedy chce, a ja jej to prajem , robiť nemusí ..ja mám svoju firmu , veľa aj po večeroch , syn je prvák ,kopu roboty s ním kým sa naučí , máme viac zvierat , o ktoré sa treba tiež starať , ja som v jednom kole, muž pracuje tiež..
Ja ich mám veľmi naozaj veľmi rada , ale ona sa možno nudí , a potrebujú sa niekde ventilovať , ja neviem ..ja mám dvoch chlapcov, veľa práce , a keď poviem že nestíham ,nemôžem tak mi povedia že keby som chcela čas si nájdem ..🤷 neviem poraďte..ak sme spolu tak je super ale to je na dlhé hodiny , to je návšteva na 3-4 hodky ..ja neviem čo robiť, uraziť ich nechcem , na druhej strane nemáme režim ešte kým sa nevie učiť sám ..čo by ste robili?

reanda
24. jan 2024

tak, ako ti ona povie, ze keby si chcela, cas si najdes, tak ty jej mozes povedat, ze keby chcela, tak ta pochopi.. v priatelstve musi byt to pochopenie obojstranne, nielen ona ho caka od teba, ale tebe ho dat schopna nie je a posudzuje ta.. stala by som si za svojim, ze nemam cas a teraz si ho proste neviem najst a nutit sa nebudem, len aby ona bola spokojna.. a ked to nepochopi, tak to nie je prave priatelstvo, bohuzial a nestoji ti to za to

sissy27
24. jan 2024

a ako dlho už trvá toto tvoje "nemám čas" ? ak 6 rokov, odkedy si porodila, tak potom súhlasím s kamoškou - kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody... Ak je to otázka len posledného mesiaca či dvoch, tak by to chcelo viac pochopenia z jej strany.
Je to ok, ak máš iné priority ako kamošku, ale tak potom jej to aj otvorene povedz. Lebo nechce sa mi veriť, že si nenájdeš raz za mesiac tie 3-4 hodiny čas, aby si ho strávila s kamoškou. A možno keď o xx rokov konečne ten čas mať budeš, tak ho nebudeš mať s kým stráviť, lebo o vzťahy sa treba starať stále...

autor
24. jan 2024

@reanda neviem oni to robia asi z nudy ja neviem , oni su super ,ale naše životy sú diametrálne odlišné, ja mám toľko povinnosti že sa celý deň točíme kolom dokola

saxana000
24. jan 2024

Tak ked dojde strc jej metlu a handru nech ti pomoze s upratovanim aj budete spolu aj robota bude hotova..mne velakrat prisla.kamoska sedela klabosili sme a ja som.medzitym.skladala pradlo alebo krajala veci na obed stala za zehlacou doskou.klabosili sme ale robotu som si v pohode spravila.

autor
24. jan 2024

@sissy27 pár mesiacov , firmu som rozbehla len teraz aj syn je prvák len pár mesiacov ..neuveríš ale nemám , my máme chovnu stanicu so psami, ak máš čo len jedného psa , tak vieš koľko starosti to je okolo toho ..že ten proste nepočka,a keď je ich viac tak to je o to viac..plus firma , plus chlapci , a domácnosť ..proste z pohľadu toho ,že ona je doma ,mala v škôlke tak to je o inom ..raz do mesiaca si čas nájdem ,ale nie na 4 až 5 hodín..

reanda
24. jan 2024

tak mate ine priority.. pochybujem, ze sa ma kedy tolko nudit, ked ma tiez male dieta a domacnost, ale asi je pre nich to stretavanie dolezite, ked si ten cas na to najdu.. tak sa nad tym zamysli, ze ci fakt je ti prednejsie sa stale doma tocit v jednom kole a nebolo by aj tebe lepsie, keby si doprajes obcas par hodin s kamaratmi, s ktorymi ti je dobre - lebo toto su vzacne veci - a prehodnostis tie svoje priority a fakt si ten cas najdes, alebo teda nie.. inak plati, co som pisala vyssie.. ale musis to robit hlavne kvoli sebe, nielen kvoli inym..

vyrovnanaosoba
24. jan 2024

Povedala by dom, že môže prísť, kým budeme spolu kŕmiť zvieratá, môžeme debatovať. Hneď ju prejde chuť s tými nechtami kydať hnoj 😉 kamarátka.
Ja som tak stratila kamarátku keď ona porodila, kým som mala dieťa len ja, nebol problém sa stretávať, prespávať. Netrebalo mi režim, keď porodila, zrazu dieťa ako cez inkubátor, nikto sa k nemu nepriblížiť, bacily všade, spať musí doma v postieľke 4x denne, jesť v kresle na ktoré zvyknuté, ale nás vkuse volali, veď sadnite na vlak, natrepte kočík. Keď som povedala, že môžu aj oni dať do auta a prísť, tak nie, lebo majú režim, povinnosti, atď. Stále menej a menej som jej odpisovala, až dom ukončila kontakt.

autor
24. jan 2024

@saxana000 áno to je ideálne aj pre mňa by bolo , ale ona skôr restiky atď ..
@reanda ona má dcérku v škôlke a pani na upratovanie,avšak netvrdím že nič nerobí ,ona nie je zlá je to super baba , a stretávame sa spolu ja netvrdím že nikam nejdeme ,veď ich mám rada , ale oni každý deň a každý víkend, zas raz za mesiac ideme ..

reanda
24. jan 2024

tak proste len vysvetlit, ze mas iny zivotny styl a ze naozaj nemas cas kazdy den niekam chodit a ani ho mat nechces, lebo su pre teba dolezite aj ine veci.. snad nie je blba a pochopi, ked vidi, kolkym veciam sa venujes .. ak nie, tak sa neda nic robit 🙂

sissy27
24. jan 2024

Vies, nenahraditelnych su plne cintoriny… ja si neviem predstavit svoj zivot len robota-domacnost, ale kazdy sme iny. Ak sa s nou nechces stretavat tak jej to povedz na rovinu a nevyhovaraj sa na “nemam cas”. Ak sa s nou chces vidat, tak hladaj sposob - chod s nou niekam, odkial mozes odist kedy uznas za vhodne, pozvi ju k vam a zapoj ju trebars do krmenia alebo vencenia psov alebo inej aktivity…

autor
24. jan 2024

@sissy27 ale napríklad chovku mám ako koníček ,pri nich sa odreagovavam, veľa chodíme po výletoch, ideme aj na dovolenky..ja nemám len robotu a robotu..

autor
24. jan 2024

@sissy27 alebo respektíve nevnímam to ako prácu ..avšak neoddychujem lezanim na gauči , oddychujem aktívne

13uzivatelka11
24. jan 2024

Ja by som tiež navrhla nech dobehne za tebou niekedy za psami, tam môžete pokecat a.potom ju zavolás k vám na kávu 🤷‍♀️, ja by som sa náhodou potešila takej ponuke 😀

autor
24. jan 2024

@13uzivatelka11 ja by som strašné rada ,toto by bol ideál , ale ona na to nie je😅 ona nie je psickarka 🙈 avšak ty kľudne príď😄

lindous
24. jan 2024

Zavolala by som ju aj tak, aj keby mala odmietnuť, nech vidí iniciatívu, že by si rada trávila ten čas spolu, ale niečo máš a nemôžeš sa prispôsobiť len jej plánom 😊 a možno prekvapí 😄 … celkovo, voláš aj ty ju niekedy niekam alebo si skôr pasívna a len sa k nej pridáš, keď máš čas?

13uzivatelka11
24. jan 2024

Tak keď to odmietne, nech ti nevycita, ze nemáš na ňu čas. My sa tiež vidíme s kamarátmi raz za mesiac - dva na pol dna, oni sú tiež dosť zaneprázdneni a to nemajú ani zďaleka toľko toho co ty a neriesime to.
Ak si z okolia Pezinka a môžem prísť aj s malým, tak kľudne 😂

marca12
24. jan 2024

Maju pravdu,keby si chcela,cas si najdes. No mas priority inde ako oni a to je v poriadku. Skor by mali pochopit,ze nie kazdy sa chce stale stretavat. Ludia sa chcu venovat aj rodine alebo byt proste len tak doma

jana_eyre_2
24. jan 2024

S mojou kamoškou čo má 4deti a ja tri sa vždy tak popod fúz smejeme že človek čo má menej detí nikdy nepochopí aké je mať ich viac.. že to čo venuješ jednému musíš robiť 3 či 4x a to zaberá mnoho času.. neurobíš jeden rožok ale tri, neurobíš jeden čaj ale 4ri a tak je to so všetkým.. ale človek ktorý má menej detí si málokedy pripusti že je naozaj iné venovať čas viacerým ako jednému.. my to s kamoškou máme dohodnuté tak, že máme pevný deň keď sa stretávame spolu s deťmi.. je to v deň keď nemáme žiaden krúžok, úlohy urobené.. vidavame sa aj cez víkend ak máme čas a dohodneme nejaký spoločný výlet, inak proste chápeme že inokedy sme radi že sme konečne večer doma..

Takže ja navrhujem sa s ňou normálne dohodnúť - cojaviem napr.v piatok sa môžete vidavat lebo nič nemate a na druhý deň detí nemajú povinnosti.. ale len raz do týždňa, raz ísť von na prechádzku, decka sa vyblbnu, raz na návštevu a podobne..

cervenaruza123
24. jan 2024

Podla mna mate ine priority a ked nedokaze pochopit ze nemas tolko casu, tak to pojde uz len z kopca. Su ludia co bez priatelov zit nevedia a su taki, pre ktorych je priorita rodina, deti, praca, konicky... Ja napriklad som z tej kategorie, ze kamosky ano, ale prioritne je pre mna, aby to doma fungovalo, aby sme mali pracu, aby sme ako rodina vedeli spolu oddychnut a nie som ochotna z toho casu neviem ako casto ukrajovat s chodit s kamoskami na nechty alebo na vino. Mna to ani nebavi.
Stoj si za svojim, co tebe vyhovuje. Ked jej vyhovuje v tejto faze zivota nieco ine, tak je to v poriadku, ale ak jej nestaci menej kontaktu, tak to budete musiet asi ukoncit. Ja napriklad poznam vela ludi, s ktorymi si rozumiem, mame velku rodinu, nie je mozne si ani najst neviem kolko casu na kazdeho jedneho, aj keby som chcela.
Aj kazdy ma ine podmienky. My mame s muzom rozdielne pracovne doby a navyse nam dieta nema kto postrazit, aj ked to potrebujeme, nieto ked by som chcela ist len s kamoskou von. To sa neda porovnat s tym, ked niekto ma dve babky schopne a ochotne prist skoro kedykolvek pomoct s detmi a maju rodicia podobne pracovne doby a nielen sa minaju doma a podobne.

yoxinka
24. jan 2024

Ja mám kamošku s dvoma deťmi, prácou na full time a k tomu má rozbehnutý vlastný projekt (niečo ako ty) a ja som s troma deťmi s prácou na 2-3 hodky denne, lebo si vykrývam ešte škôlkarku, takže riešim toho menej ako kamoška (niečo ako tá tvoja kamoška). Ja svoju kamošku veľmi ľúbim a brutálne ju obdivujem, ako všetko zvláda, keď sa dá, pomáham jej. Ona nemá čas na vínkovanie (často robí aj víkendy). My si stretká normálne nahádžeme do kalendára a modlíme sa, aby aspoň polovica vyšla. Keď už vyzerá, že to klapne, robíme obe kompromisy. Kamoška napríklad presunie alebo zruší klienta (v druhom prípade dojde o prachy) a ja idem za ňou o 11.00 na druhý koniec mesta, kde dáme taký 2 hodinový obed. Teraz to proste máme takto. O pár rokov to bude zase iné. Keď tvoja kamoška vidí len seba a svoje chcenie sa stretávať a vôbec nevníma tvoje nastavenie a ešte ti to aj vyčíta, tak tam je ťažko radiť 😞. Časom sa vám vzťah rozpadne, keď niečo nezmeníte obe. Ona si nájde kamošku, s ktorou bude vínkovať každý víkend a ty si nájdeš niekoho menej náročného na čas. Ľudia do našich životov prichádzajú a odchádzajú … je to prirodzený kolobeh ako sa rokmi meníme.

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Pozvi ju k sebe, nech ti pomoze s detmi a zvieratami, ked sa tak nudi ;)

domkakvet
24. jan 2024

Nic jej nezostava iba to pochopit.

hederamonstera
24. jan 2024

Toto mi vadi na dospievani. Ze kazdy uz si riesi len svoje a kamaratstva nie su dolezite. Uz som takto prisla o vela ludi. Na jednej strane chapem, na druhej je to mega smutne, ze zrazu nie som dolezita na kratke stretko. Co uz.
Mozes ratat ze takto ju stratis, ale tak asi ti to je jedno

svetlonos
24. jan 2024

Keby mi povie nepracujuca matka dietata, ktore ma v skolke - keby si chcela, cas si najdes - zatriasla by som nou jemne a povedala : sup zenska naspet do reality!
Ved o a zije vo svojej bubline a este je aj blba nechapava a arogantna, drza. Neviem, ktore z toho najviac. Kokos no vytocila by ma riadne. Neviem, ci by sim chcela mat za priateľku taku dutu osobu. Nevravim, ze musi byt zla ale na vychovu mam deti a nebudem predsa priatelky ucit o com je zivot!
Drzim ti palce, no ona by pichopila len po zopar fackach od zivota.
Kamoske do obchodu prisla zenska, vymalovana, nahodena, extra dlhe gelove nechty, s asi 10 rocnou dcerou. A hovori jej - vidis? ked sa nebudes riadne ucit, skoncis ako blba predavacka!
Hmmm...
Zrazu o mesiac tato "dama" hladala pracu v inych potravinach. Muz odisiel k milenke, teda uz ju nefinancoval. Ta moja znama behala po vsetkych filialkach a mala zrovna to stastie tuto zensku zaucit.
Vies si predstavit ten sok? Supla ju najskor do pekarne a potom za kasu. Este v ten isty deň sa pani namyslena ospravedlnila s plačom, ze ju minule urazila. A ze ona to nezvlada, lebo je to naozaj narocna práca.
Take nieco by pomohlo aj tej tvojej kamoske. Nie aby ju chlap podviedol ale aspom take dvojicky a sup bolo by po nechapavosti.

denithestrange1993
24. jan 2024

Normalna mama musi pochopit,ze ina mama ma toho dost a radsej sa povenuje rodine a domacnosti ako neustale kavickovat. Nehovorim ked je cas a priestor kludne,ale nie na ukor povinnosti,rodiny,prace atd. Podla mna len potrebuje spolocnost kamosky a nakolko nepracuje tak ma kopu volneho casu,co ty asi nemas. Povedz jej,ze ked bude nejaky volny vikend,volno tak sa s nou rada stretnes,ale ze musi pochopit,ze ty mas svoje povinnosti.

duppka13
24. jan 2024

Ja som ako tvoja kamaratka. Moja naj kamaratka je ty. Naposledy sme sa videli minuly rok vo februari a to byvame v jednom meste. Takto nema cas odkedy porodila, jej syn uz je prvak (!) a na prstoch dvoch ruk mozem spocitat kolko krat sme sa za tych 6 rokov videli. A to sme boli asi rok aj paralelne na materskej. Ano myslim si ze keby chcela tak cas si najde. Netreba kazdy tyzden. Ani kazdy mesiac. Ale raz za rok? To uz mojho gynekologa vidim castejsie jak ju. To cloveka uz aj prejde chut, stale sa pripominat a stale byt odbity ze neni cas. Ano moje dieta je bezproblemove, mam len jedno a nebyva chora, ale co ja za to musim byt potrestana stratou socialneho kontaktu? Ja tiez nevysedavam na kavach, idem raz za mesiac na kavu s niekym ale idem. Nie su len povinnisti v zivote.

mamutka
24. jan 2024

Normálne by som je povedala, micka, keď si nájdeš full time job, porodis druhé dieťa, pridas poriadneho koníčka, potom si pokecame o čase. Keď sa zduje, tak sa zduje. Čo to je za kamosku čo nemá do čoho pichnúť doma, ale keď ju volas aby ste boli spolu inde ako na kávičke, kým ty vencis psov, tak joj, nono, ja psiska nemusím a na vzduchu ma ofukne 👀 keby chcela, tak to spraví! Skôr ju bavi dávať ti najavo, že ona to ma dobre zariadené a je spokojna, kým ty sa len naháňas a ešte sa ti predhadzuje ako morálny víťaz lebo ty si ta, čo si nenájde čas, lebo nechce …. Kamošky sa k sebe správajú inak. Chce to nejaké to IQ. chápať že človek ma aj starosti a povinnosti a deň ma 24 hodín. Keď niekto nechápe že máš posledné mesiace záhul a nemôžeš tak často priskocit kam ona povie, tak to o jej priateľstve dosť hovorí

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. jan 2024

@duppka13 ale my sa stretávame , ibaže ona by chcela každý víkend , oni majú taky život, čo ja chápem , im to vyhovuje a každy inak žije, toto nie je posudzovanie iného štýlu života ako mám ja..a ja nemám len povinnosti , my ideme aj na dovolenky, veľa výletov , a mam koníček, ktorý ju nebaví ..a sociálneho kontaktu mám toľko že som z neho až vyčerpaná..ale stretávame sa v priemere každý mesiac ..

reanda
25. jan 2024

a s cim mas vlastne problem? ze mas vycitky, ze ona od teba chce nieco, co jej ty nie si ochotna dat? chcela by si, aby to pochopila a nehnevala sa, aby ste mohli byt dalej kamaratky a aby do toho nevnasala neprijemne pocity? to je ale na nej, nie na tebe.. ty to nemas ako urobit.. maximalne jej mozes vec vysvetlit, takto, ako si ju vysvetlila tuna a pokym to ona nepochopi, alebo nebude chciet chapat, tak s tym nespravis nic.. ty sa mozes zbavit len svojich pripadnych vycitiek, prestat mat potrebu sa obhajovat a donekonecna vysvetlovat a dalej je to uz len na nej, resp. na nich