Kamarátka mi nechce vrátiť knihu

29. feb 2024

Zhanala som jednu knihu ktoru tazko zohnat. Kamoska mi ju zohnala za 20€ co bola super cena kedze tieto knihy idu okolo 30 a viac.
Knihu mi odvzdala s tym, ze som jej ju zaplatila. Nakoniec wom zistila, ze kniha je nova a dokonca 2 vidanie co uz nezozeniem vobec. Poprosila ma ci bi si ju mohla poziciat s cim som suhlasila. Knihu ma od oktobra. Pisala som jej ze kedy mi ju vrati lebo ju potrebujem. Uplne ignoruje moje spravy. Nechcem aby mi dala peniaze chcem knihu ktoru som si zaplatila. Co mam robit? Dokonca som jej dala starsie vidanie a zadarmo.

sweet20
29. feb 2024

nevies kde byva? 😃

autor
29. feb 2024

@sweet20 viem lenze mi neotvara zatajuje sa

sweet20
29. feb 2024

tak konfrontuj jej mamu, alebo o kom vies kto s nou byva

autor
29. feb 2024

@sweet20 ona ma 54 rokov mamu uz nema. Byva sama

sweet20
29. feb 2024

tak potom myslim, ze tu knihu uz neuvidis, ak sa tej kamaratke nic nestalo alebo nie je na dovolenke.. mozno ostatni poradia nieco ine

angeli121212
29. feb 2024

Akože toto by ma naštvalo a veru by som si ju počkala raz bude musieť vyjsť von ... Vrchol toto

sovica
29. feb 2024

@autorka Napadlo mi presne to, čo @sweet20. Nemohlo sa kamarátke niečo stať? Nemôže byť v nemocnici? Ak si toto vylúčia, tak ju počkaj pred bytom v dobe, keď chodí z práce domov alebo choď za ňou do práce. Prípadne choď k nej večer, či budeš vidieť svetlo v jej oknách. Ak áno a nebude otvárať, tak jej napíš SMS-ku, že stojíš pred jej bytom a vieš, že je doma, nech Ti otvorí, že si si prišla po knihu. Čo iné sa Ti dá poradiť?
A môžeš napísať, čo je to za knihu?

autor
29. feb 2024

@sovica uz som to spravila a nic. Jednoducho neotvori
Nechcem pisat o aku knihu lebo by hned vedela ze to pisem ja

alickapusinka
29. feb 2024

Pozri podľa mňa ju už knihu neuvidíš musíš kúpiť novu a máš ponaučenie. Ja som tiež vždy požičiavala knihy teraz už nie nepožičiam nikomu. Knihy sú drahé ja nie som knižnica.

ropucha6
29. feb 2024

54rocna a taketo caviky? No asi by som ozelela knihu a kamosku uz nekontaktovala.

autor
29. feb 2024

@ropucha6 tu knihu potrebujem

autor
29. feb 2024

@alickapusinka pisem ze tu knihu je peoblem zohnat

sovica
29. feb 2024

@autorka, čiže tá Tvoja kamoška je aj tu na MK? No, ak číta túto diskusiu, tak už určite vie, že sa jedná o ňu a píšeš to Ty. Až taká blbá asi nie je, aby jej to nedocvaklo. Čiže názov knihy môžeš úplne bez problémov uviesť. Možno Ti ju pomôžeme niekde nájsť, keď ju tak nutne potrebuješ a Ty si budeš od kamarátky pýtať späť len peniaze. Alebo je to len vymyslená téma?🙈

domkakvet
29. feb 2024

Kvoly knihe stratit kamaratku, nechapem tej tvojej kamaratke, ale uz sa s nou mozes zrejme rozlucit.

deedol
29. feb 2024

ak chces, napis mi spravu s nazvom knihy - ja tebe nemozem, kedze si anonymne 🙂

sissy27
29. feb 2024

A aky je problem, ak sa tu buduca byvala kamaratka spozna?? Mozno ju to donuti knihu vratit. Byt tebou ju tu kludne aj oznacim 😂 panabeka, seniorky sa tu budu o knihu natahovat ako deticky v skolke 🙄

katka2602
29. feb 2024

No ja by som jej zvonila pokiaľ by neotvorila. Raz by jej ten zvonček začal liezť na nervy 😁

pallacinka29
29. feb 2024

Netuším, čo za knihu to môže byť, ale možno gramatika, lebo tú máš hroznú...

dominikamacakova
29. feb 2024

@pallacinka29 vidanie, bi 🥴😅

mimka1402
1. mar 2024

Na tvojom mieste ju upozornenim, že po nevrateni knihy ju zverejnim na stránkach vášho mesta za krádež... Toto nie je ok a vôbec by ma nes.alo či uvidí ze sa to pýtam na nejakej stránke. Ak sa v tomto veku hrá na malé dieťa tak nech znáša aj takéto následky.

bylinka25
1. mar 2024

Tá kniha je niečo nové?
Skús ju pozrieť v antikvariátoch, tam nájdeš aj úplne nové knihy.
Príde mi smiešne, že žena, o päť rokov staršia odo mňa sa správa ako malé dieťa na pieskovisku, keď nechce vrátiť kamarátke vedierko.
Už keď si otvorila túto diskusiu, tak si vlastne označila, tak by ti nemal byť problém napísať aj názov tej knihy. Alebo je to niečo chúlostivé?
Možno ju niektorá zo žien má aj doma a mohla by ti pomôcť.

oila
1. mar 2024

A nevieš ani ako robí či na smeny, poprípade kam do obchodu chodí a kedy? Toto by naštvalo aj mňa a možno jej samej to je teraz trápne. Alebo ju proste ešte nemá dočítanú 😅 No mňa by tiež zauímalo čo je to za knihu keď je taká vzácna. Druhá vec môže byť že ju požičala niekomu z rodiny, i keď bez opýtania je to drzé.

juliacenc
1. mar 2024

No tak za nou chod aj s policiou im hadam otvori

clodika22
1. mar 2024

A vieš, že to robí náročky? Mne len napadlo, či sa jej niečo nepritrafilo, či neskončila niekde v nemocnici?

jana_eyre_2
1. mar 2024

Mňa by tiez skôr napadlo že sa jej stalo niečo zle ako to že mi nechce vrátiť 20€ knihu.. keby ste boli na základnej, Budiš - možno by som chápala že ťa napadne že kvôli knihe sa zatajuje, ale ak ste naozaj reálne dospele ženy, ako vieš že je v poriadku a riskuje priateľstvo kvôli sprostej knihe? Ja som teda čitateľ dosť veľký, ale za toto by mi žiadna kniha nestála..

ahhola
1. mar 2024

Mozno si prehliadla, ze uz nie ste kamaratky. Ked to kamaratstvo stoji za to, kasli na knihu. Obohatila sa na tebe o celu dvacku. Nebolo v knihe slovo Vydanie🤣ci castca by?