Kamarátka mi nechce pomôcť a závidí

28. jún 2024

Prišla som sa sem vyplakať. Strašne ma otravuje jedna moja kamarátka. Poznáme sa od strednej školy, boli sme spolužiačky. Ja som si našla v 17tich snúbenca, ku ktorému som sa nasťahovala. Išli sme spolu na VŠ matematické zameranie resp. ona bola na informatike ja na informačnej bezpečnosti ale mali sme dosť predmetov spolu. Išla som na tú školu, lebo som vedela, že absolventi sú dobre platení, nie že by ma to nejak bavilo. Prvým ročníkom som prešla len kvôli nej. Resp. mala som opakovať fyziku a štatistiku. Vďaka bohu prišla korona a snúbenec mi pomohol nejak to obabrať na skúške online. Dokončili sme školu obe. Už keď sme boli na VŠ tak na mňa nikdy nemala čas, lebo pracovala. Proste furt bola v robote. Dúfala som, že na mňa bude mať čas aspoň po štátniciach ale nie ešte ani neskončil akademický rok a už mala full time job. Ja som si povedala, že chcem ešte prázdniny. To bolo minulý rok. Zostala som ale doma a nešla som do práce, lebo snúbenec ma nenútil. Zvykol si na to, že som doma. Teraz sme spolu boli po čase a celý čas mi tam rozprávala o tom, že koncom roka chce brať hypo na taký menší trojizbáčik v BA. Nechcelo sa mi to počúvať ale však dobre. Ja som ju potom poprosila, či by mi vedela priniesť razítko, že som u nich bola na pohovore kvôli úradu práce. Veľmi nepekne mi povedala, že ona mi nebude vybavovať nejaké potvrdenie, že som niekde bola. To som fakt chcela tak veľa? Jedno razítko? Celé mi to príde, že po mne vybuchla za hlúposť lebo závidí? Že ja robiť nemusím?

angeli121212
28. jún 2024

Wow 😂😂 ano určite ti závidí, že sedíš doma u snubenca s holým zadkom 🤦 nič no hádam je aj toto len vymyslené ak nie.. tak možno ťa život naučí a možno nie čo už..

anjelicek26
28. jún 2024

Keď robiť nemusíš tak na čo razitko. Keď nechces chodiť do prace ved v poriadku, ale zo všetkým negativami s tým spojenymi. Tiež by som sa ti na to vykaslala, nemám rada ľudí, co podvadzaju a klamu...tu podporu, na tu sa ti totiž skladá aj ona zo svojich daní a odvodov.

butterflyeffect
28. jún 2024

No nemyslim si ze prave tebe nieco zavidi, akoze co ma ti zavidiet? Ona ma pracu, riesi si byvanie a ty si odkazana na snubenca... Uprimne neznasam takych ludi co vidim po dlhsej dobe a hned daco odomna chce, kamaratka/ nekamaratka. Treba si trocha nastavit zrkadlo lebo trochu sebareflexie ti neuskodi. A ked uz cele dni sedis doma na riti tak posli dakde zivotopis a mas hned potvrdenie na urad a nemusis s tym otravovat kamosku

lilianka28
28. jún 2024

Ako čo ti ako závidí? Nie je to náhodou naopak?
Síce to razitko ti vybaviť mohla. Normálne tak peciatkujem, kto príde a potrebuje aj pre niekoho iného.

lindous
28. jún 2024

Hej, chcela si dosť veľa, ak to je pravda, keďže celé je to napísané zvláštne provokačným štýlom... ale odpoviem aj tak vážne za mňa, kamarátka/nekamarátka, pokiaľ ja nemám prístup k tomu razítku, nebudem zo seba pred nikým z práce robiť blbku a prosiť ľudí z personálneho či šéfa, aby takto zavádzal a klamal...

mamina7070
28. jún 2024

nechapem preco by ti mala vybavovat razitko ? zjavne nerobi na HR

a neni ti co zavidiet

isis234
28. jún 2024

To nemyslíš vážne. A čo ti má závidieť? Že si doma? Že nemáš prácu?
To ti je tak zaťažko (keď si doma a máš kopec voľného času) aby si tam šla sa spýtať, či majú voľné miesto a pri tej príležitosti poprosila ich o potvrdenie na doklad pre úrad práce? Zamysli sa nad sebou. Myslím to v dobrom

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
28. jún 2024

Takže zhrniem. Si tupá, lenivá hnida, ktorá chce všetko zadarmo a keď sa nedá, tak ojebava. A kamoška, ktorá odmieta ďalej byt obetovana na oltár tvojej vychcanosti, ti určite zavidí. Jasneeee, určite.... 🤮🤮🤮🤮

lauriik
28. jún 2024

A co konkretne ti kamaratka zavidi? Ze nemas pracu, ambicie, musi ta zivit chlap a po kamaratkach zhanas razitka na urad prace? To je ozaj zivot snov.
Do toho ked ti ona rozpava o svojich uspechoch tak ta to nezaujima? No nediv sa, ze ty tiez nezaujimas ju...

petamich
28. jún 2024

hm to mi nejako nesedi, co presne by ti mala zavidiet? 🥴 a ty teda rozhodne nie si jej kamaratka, toto veru kamaratstvo nie je, mimochodom povedal ti uz niekedy niekto, ze zem sa toci okolo slnka a nie okolo teba? 😀

vevapeto
28. jún 2024

Kto by tu mal niekomu závidieť si ty. Ona je jedna sebestačná a šikovná baba, ktorá sa vie obracať aby nesedela na prdeli u snúbenca. Tá sa v živote nestratí a nepotrebuje pri sebe čvargu, čo si na ňu spomenie len keď ju potrebuje…

mikadooo
28. jún 2024

To je taký problém akceptovať, že ti nechce "vybaviť" razítko, len preto, že ste kamošky? Socík skončil pár rôčkov dozadu, možno už je myšlienkovo nastavená inak a bridí sa jej takéto vybavovanie po známosti. Mimochodom, v takom korporáte je to dosť trápne prísť na hr a "dajte mi razítko pre kamošku prosím...". Čo keby si prišla aspoň proforma na nejaký ten pohovor? To je taký problém, keď si doma, predpokladám že bezdetná, občas si niekam vybehnúť?

som_realistka
28. jún 2024

no, kamarátka ti nemá čo závidieť, btw, ak si ide brať hypo na "menší trojizbáčik" tak má asi doosť dobre platenú prácu, keď má našetrené 20% a odklepnú jej hypo na ten "bytík" ktorý mimochodm v BA stojí od 160tis vyššie, ako kde. A mimochodom, ak chceš byť evidovaná na up, tak aspoň zdvihni zadok, a choď na pohovor po pečiatku.

katkaseiner
28. jún 2024

cize ty uz oddychujes rok... vystudovala si skolu aby si bola super platena, ale vlastne ani do prace sa ti nechce, tak sice so super diplomom, ale co z toho ked prax nikde nenaberas....
A nie, nezavidi ti toto nikto... ani ta kamoska ktora uz riesi svoje byvanie, ani nikto...
Inak je mi to suma fuk ale byt na mieste tvojho snubenca, tak dostanes ultimatum.... este sa doma 'nasedis' ked budes mat deti... teraz je tvoj cas na karieru... a ked nie karieru tak aspon na to aby si nabrala prax a nevyzierala snubenca. Ver mi, raz ho to omrzi, kopne tvoj cteny zadok a vymeni ta za iny typ kocky.... nemas zac.

januska12323
28. jún 2024

Ona nemá čo závidieť a ty aj to blbé razítko nevieš vybaviť sama. Hm

tanyan
28. jún 2024

Išla si na tú školu, lebo absolventi sú dobre platení... Ale iba tí zamestnaní!
Ani ja nemôžem v práci napríklad komukoľvek vybaviť "razítko," hoci mám s personálnym dobré vzťahy. Úplne inak by vyzerala situácia, keby si jej dala do ruky tvoju žiadosť a poprosila ju, aby to dala na personálne a priniesla ti potvrdenie...

patka06
28. jún 2024

Čo by ti mala závidieť, že sedíš doma pravdepodobne bez príjmu závislá na snnúbencovi?
Ak potrebuješ potvrdenie na úrad práce, reaguj na ponuky na nete, nepotrebuješ žobrať o razítka

sissy27
28. jún 2024

Kks, tak kamoska sikovna, zvladla skolu bez ojebavania, nasla si robotu, osamostatnuje sa a podla teba ti zavidi?? A co konkretne ti zavidi - hlupost, lenivost, vychcanost, zavislost na chlapovi, nula penazi? 🤣 ty sa preber a radsej si z nej ber priklad, zavidiet mozes akurat tak ty jej.

ahhola
28. jún 2024

Uz rok si mohla napr. ucit matiku, tam sa nepretrhnes, na zds, ss, ked si teda skutocna a 2 mesiace prazdnin bonus. 😈Mrhas mladostou a osobnym rozvojom.

dskjhfdlkdjhl
28. jún 2024

Mne z toho vyslo nieco uplne ine-kamoska je sikovna, maka, ide si kupit byt a Ty si sedkas doma na zadku a ona Ti isto nezavidi, lebo nema co. Ak to nevidis (napriek tomu, ze si vystudovala informatiku), tak je niekde chyba a viem aj presne kde-v Tvojej hlupej hlave.

mimka1402
28. jún 2024

Na tvojom mieste by si mala závidieť ty jej. Zatiaľ čo tebe život ide, ona si ho buduje a je šikovná aj bez pomoci iných čo o tebe sa povedať nedá. Ak neplánuješ pracovať tak neodrbavaj štát a plať za seba zdravotku a socku. Lebo ok buď doma, veď ak chlap vládze ťa živiť, ale neotravuj ľudí s pečiatkami. 🙃

vilma7
28. jún 2024

Bože a toto sú ľudia budúcnosti..., áno závidí ti všetko, od tvojej lenivosti až po klamanie.

iffushka
28. jún 2024

A ja som si až do konca príspevku myslela že keď si priateľ zvykol že si doma tak si zvykol aj odvody za teba platiť 😃😃😃😃😃

zuzana76
28. jún 2024

Ale baby, toto je provokacia, a ak nie je, tak je to uplne naopak, zakladatelka zavidi svojej kamoske sikovnost a potrebuje ju nejako dehonestovat predsa.

1ryba
28. jún 2024

Áno určite ti závidí. 🤣 Mrcha jedna. Ďalší z príspevkov - už som videla všetko.

betulinka1
28. jún 2024

Co ja viem?! Davame razítka hocikomu kto zaklope. Cize keby to bola aj cudzia osoba dam jej razítko a kamoske to je uplne jasne. Ale tak jej rozhodnutie. Mozno sa jej nechce ist na personálne ak robi vo väčšom korporate. Tam sa zase vsetci nepoznaju, ze hej ty tu mi daj razítko.

autor
28. jún 2024

Sa mi páči ten hejt tu. Každá jedna z vás by so mnou menila keby ste dostali na výber, že nemusíte pracovať, tak sa tu nehrajte..

vler
28. jún 2024

Hej my sa trhame o moznost byt zavisle na chlapovi

diewcatqoo
28. jún 2024

Urcite ti zavidi, ze sedis doma na riti bez penazi a ako posledny zufalec zhanas razitka po znamych, lebo sa ti nechce pracovat.
A nie, nemenila by som s tebou. Tiez by som nemusela pracovat, v pohode nas celu rodinu uzivi manzel. Ale chcem pracovat a pracujem aj teraz, pocas materskej. Lebo chcem, praca ma bavi, neviem si predstavit byt uplne bez prace a bez toho kontaktu s pracou - asi by mi zmakol mozog nacisto.