Kamarátka ma vymenila

12. nov 2024

Cítim sa hrozne zhodena, alebo zradena a neviem ten pocit zo seba dostat. mám kamarátku, dlhé roky sa spolu intenzívne bavime, ona bola vždy viac iniciátor ako ja (aj keď aj ja som samozrejme bola ) rozumeli si naše deti, naši muži, chodievali sme na dovolenky, výlety, celé leta sme si plánovali spoločne. takto to bolo už 10rokov. teraz deti začínajú pubertu, samozrejme sa mnoho veci mení. kamarátka si našla inú takúto blizku kamarátku s rovnako starými deťmi, ktoré si začali rozumieť s jej deťmi. nás všetkých odstavila na druhu koľaj. Mám pocit že veľmi žiarlim - vnútorne, nedávam to najavo. bavíme sa aj naďalej ale už veľmi cítiť zmenu. najradšej by som prerušila kontakt, ale mnohé veci majú deti spoločne a tak to úplne nejde (tréningy, školu,) ale už mnoho krát sa mi stalo že mne povedala že nemôže ísť von a potom som ich zahliadla s tou kamarátkou. Raz som ju takto stretla a potom sa tvárila že jej zrušili to na čo sa vyhoviorila. Alebo sme sa dohodli že sa niekde stretneme, čakali sme na nich a oni neprišli, časom vysvitlo že boli s tými druhými kamarátmi. Neranilo to len mňa, ale moje deti a to ma o to viac nahnevalo. pritom nikdy som jej nevyčítala kamarátky, nikdy som na žiadne neziarlila, ma ich viac, ale toto čo urobila má hrozne zranilo. Keby aspoň bola úprimná, ale vždy keď sa vidíme tak sa tvári akoby sa nič nezmenilo. Ani nie som vtierka, mám dosť svojich iných starosti, ale toto ma proste zranilo. Necítim sa ani na to jej to povedať a taktiež sa hanbím, že mám také pocity, pretože je to len kamarátka. Neviem čo mám robiť... Ani neviem čo čakám od diskusie, možno že niekto bude zdieľať podobný príbeh a tak sa nebudem cítiť ako sama na svete. Kritiku beriem tiež, ale len ak nie je urazliva, sme dospelé a určite vieme písať na úrovni. Ďakujem

kavasmliekom
12. nov 2024

Skus sa nepriputavat na tu jednu kamarátku. A nemaj očakávania.

autor
12. nov 2024

@kavasmliekom chápem naozaj, mám aj iné kamarátky, ale s touto som si naozaj najviac za svoj život rozumela. Preto ma to hneva

viestta
12. nov 2024

Nema ta to hnevat, mohlo by ti to byt luto, to je prirodzene ale preco hnev?

alickapusinka
12. nov 2024

Asi to tak malo byť rozhodla sa tak rešpektuj jej rozhodnutie.

madeincssr
12. nov 2024

Vies, ono casto je to tak, ze ked si s niekym dlhodobo intenzivnejsie v kontakte, tak sa spoznate do detailov a jeden sa druhemu moze "prijest", taka ponorkova nemoc. A niekto vtedy potrebuje zmenu. Neviem ci je rozumne sa na to hnevat, palit mosty, mozno si od seba oddychnete a po case opat k sebe najdete cestu.

autor
12. nov 2024

@madeincssr áno máš pravdu, najskôr je to tak.

autor
12. nov 2024

@alickapusinka nikde nepíšem že nerešpektujem jej rozhodnutie, nejaké pocity ale z toho proste mám.

autor
12. nov 2024

@viestta neviem odpovedať, vieš každú svoju emóciu racionálne vysvetliť?

0silvia0
12. nov 2024

Ved je to prirodzeny vyvoj, ludia sa menia, mozno nasla u tej druhej kamaratky to, co jej chybalo u teba a lepsie jej to vyhovuje. Hadam by si nechcela, aby bola s tebou len zo zotrvacnosti a akejsi slusnosti.

autor
12. nov 2024

@0silvia0 nie to by som nechcela.

marca12
12. nov 2024

Ak ste si blizke,uprimne sa s nou porozpravaj. Ze nech je k tebe uprimna a ked ju pozves a ma program s tou druhou,nech ti narovinu povie. Daj jej najavo,ze je to v poriadku,ze sa nehnevas. Len ti je to blbe ju pozyvat a vyhovori sa na nieco a potom zistis,ze bola s tou druhou. Ja osobne by som to neriesila. Nechala by som to prirodzene plynut a vysumiet. Ludia prichadzaju a odchadzaju. Nemozme sa upinat na kamaratov. Nieco im zaimponovalo na druhych,mozno maju momentalne nieco spolocne.

cafelatte
12. nov 2024

Rozumiem ti, aj keď ta to boli, daj jej priestor ale na tvojom mieste by som kamarátstvo neukoncovala, myslí na tie spoločne roky a bud za ne vďačná..nevieš ešte kde budete o 5 rokov.

h2
12. nov 2024

A tú jej druhú kamarátku, za ktorú ťa vymenila, ty nepoznáš? Prečo sa nestretnete všetky 3? Keď máte všetky podobné záujmy, deti v rovnakom veku...

autor
12. nov 2024

@marca12 máš pravdu určite. Ale nemám odvahu to priznať, som zbabela.
@cafelatte áno máš pravdu.

@h2 áno poznám ju, je naozaj mila a aj ja si s ňou rozumiem. Avšak to ako sa kamarátka zatajuje, ako ma vlastne vyšachovala tým že sa zatajuje a vyhovára, by som sa tam ja cítila ako niekto navyše. Aj moje deti sa cítia trocha nepríjemne, ako 5te kolo u voza. A to som s nimi naozaj nerozoberala svoje pocity, ale vidia to rovnako. Ja uznam ich pocity, aj sa im snažím vysvetliť že každý sa mení a žiaden kamarát nie je navždy, ja viem všetky tieto veci. Ale proste sklamanie je veľké.

autor
12. nov 2024

@h2 teda nech to dovysvetlim, už sme sa stretli viac krát všetci, ale bolo to také zvláštne. Navyše kamarátka mi príde úplne ako zaľúbená do tej kamarátky, nemyslím že naozaj ale tak ludsky, čokoľvek čo povie jej nová kamaratka je ako sväté písmo.

simonka1304
12. nov 2024

Zazila som to isté..tiez som mala rovnaké pocity ako ty..dlho to trvalo.Zmenilo sa to, az keď som si našla druhu taku kamaratku..S tou prvou sa len cez zuby zdravime..ale uz mi je to jedno..a ta za ktorú nas vymenila..s tou sa časom rozkamaratili.

autor
12. nov 2024

@simonka1304 ďakujem za príspevok. Už som si myslela, že som jediná na svete ktoru dokáže zraniť strata kamarátky.

zuzinka888
12. nov 2024

A povedala si jej, ze citis ze ju "stracas". Ze ju mas rada? Ved sa mozete priatelut aj s novou kamaratkou- ak dokazete medzi sebou o nu nesuperit. Poziadaj ju nech vas zoznami. Je velka pravdepodobnost ze si budete rozumiet.

autor
12. nov 2024

@zuzinka888 áno, chápem, ale vyššie pisem ako dopadli spoločne stretnutia. Nemyslim si, že by som s niekým súperila. Skôr mi to príde, ze kamarátka nechce takéto niečo.

leidin
12. nov 2024

Si proste lepsia osoba, ona nevie normalne jednat. Potrebujes niekoho na lepsej urovni kto sa nechova jak hlupe decko

sashabb
12. nov 2024

Toto sa mi stalo keď som mala 14-15r. 🙈 akože je to celkom trápne, ja by som ju odstrihla. Veď ste dospelé, to je taký problém povedať, nedá sa mi idem s Janou, dohodneme sa inokedy? 🙄

nifnea
12. nov 2024

Poznam poznam ale nemozem verejne

basulaak
12. nov 2024

Kamaratkino spravanie neovplyvnis. Jedine co ovplyvnit mozes je tvoja reakcia na jej ciny. Musis si prezit a spracovat sklamanie a ist dalej. Si dospela, treba sa otriast a naucit sa v zivote uzatvarat iste kapitoly. Aj o tom je dospelost, vycitit, ze nieco sa konci. Kamosky ste stale, len uz nieste TOP kamosky. S niekym si po rokoch sadla viac. Hotovo, bodka. Akceptujem to a idem dalej.

janababana
12. nov 2024

tak keby sa uz moje deti v ich spolocnosti citili ako 5te koleso na voze, ani parom volov by nas nedotiahli na stretko s nimi. Chapem, zaboli to. Niektori ludia su taki, ze priatelstvo s nimi je fajn ale priatelov striedaju ako ponozky ☺️

romiada
13. nov 2024

Ber to tak ,že v živote je to ako cesta vlakom. S niekym cestuješ celý život v jednom kupé, niekto sa zastavi na malý pokec, niekto prekde okolo Teba v chodbičke, niekto vystúpi. Každý môže mať inú cieľovú stanicu. Ja som takto bola v uzkom kontakte s kamoškou ked boli naše deti malé. Potom sme sa po čase prestali tak intenzivne stretavat, tiež bola viac s inou kamoškou a ja s inymi ludmi. A teraz mame taky vzťah že vybehnem k nej na vino a vieme sa narehotaťna živote ako kedysi. Mozno aj Ty to tak budeš mať. Nepaľ zbytocne mosty a nerob unahlene rozhodnutia. Možno si cestu k sebe ešte najdete.

bg92
13. nov 2024

ak by si bola prava kamaratka tak sa potesis ze si nasla novu kamaratku a este aj deti im navzajom vychadzaju (to je vzacne najst v dospelosti). to ze spoznala niekoho noveho ta nema co sklamat, je to super ze priatelstva vznikaju aj v dospelosti. dopraj jej cas a volnost, znies ze si na nu prilis upnuta. mozno vie ake neprimerane sklamanie by v tebe sposobilo, ze ide von radsej s tou tak radsej povie ze nemoze nez by mala povedat pravdu.

autor
13. nov 2024

@bg92 veď práve že to bolo vzácne mi to je ľúto, (nase deti spolu vyrastali, brali sa ako rodina a boli si blízke tiež) nech mi nikto nevravi že by ho nezranilo, ked niekto komu veríš sa začne zatajovať bez nejakej jasnej príčiny. Ale jasné ja som nakoniec tá zlá. Okrem toho, ak to nie je jasné z textov čo som sem už napísala - išlo mi o to, že neviem čo robiť so svojimi pocitmi, nie ohovárať kamarátku a nejako jej brániť sa kamarátit s niekým iným, to si tak asi vysvetlli len ľudia, ktorí by tak sami urobili.

nifnea
13. nov 2024

Poznam upkne dobre tvoje pocity, tu co kocky pisu tie komenty sklanam sa pred nimi ze by to brali s takou lahkostou a ndhladom. Ono v dnesnej dobe si najst taku kamosku je tazke, to uz nie je ako v skolke..takze viem ako sa citis, stalo sa mi do chlpu to iste, uz to bude 3 roky..na silvestra sme boli este u nas doma a potom sa uz neozvali a vsimla som si ze aj prrstali bavit. Dovod netusim doteraz.ja som to najskr nechaoala tak som jej pisala, volala na koncert, kino, vino ale nic…a je toho vela ale nechcem to tu verejne

luba98
13. nov 2024

Do života nám neustále vstupujú ľudia, ktorý náš život v niečom obohatia,alebo ovplyvnia a keď nám už nemajú čo viac povedať,alebo nás posunúť,tak sa pomaly vytratia.Zober to tak, že jedny dvere sa zatvárajú,ale ďalšie sa ti otvoria.

barborachors
13. nov 2024

tvoje pocity su uplne normalne, a to ze si sklamana, je tiez opodstatnene. To ze sa zatajuje, tak aspon vidis, aka je falosna a aky je to charakter. Cize ona tvojou kamoskou realne nikdy ani nebola, ked sa zatajuje a klame, tak je to slaba osobnost, je to zbabely clovek. Ja by som ju vytesnila a cim skor si nasla inu kamosku, aj ked ti mozno zrovna nenahradi to, co si mozno citila pri tejto. Ale manipulatori a klamari su castokrat velmi ocarujuci v spolocnosti, az do momentu, kedy prejavia svoju pravu tvar. Nemas za cim banovat, mne by luto za klamarkou veru nebolo. A este sa hovori, ze kto klame, aj kradne. Pre mna je to obycajna nula taky clovek.