Kamarátka má milenca

17. jan 2024

Mám veľmi dobrú kamaratku…poznáme sa od detstva, je moja spriaznená duša..má krásnu rodinu,úžasný manžel a deti tiež.. no človek by si povedal, že aká dokonalá rodinka.. vravime si všetko a prežívame spolu všetko..teda som si to myslela.. nedávno sa mi priznala, že má milenca, ktorý je ale ženatý.. a ja túto informáciu jednoducho neviem spracovať..vravela,že to trvá dlhšie, len sa mi to bála povedať, že ako zareagujem,že ju to dusilo a už to musela niekomu povedať, chcela si vypočuť moj názor.. ja som bola ticho, proste som to nedokázala hneď spracovať a vyjadriť sa k tomu.. mám ju rada a prajem jej len dobré.. vidím že je šťastná a zamilovaná, zároveň sa však trápi, že nemôže svoju lásku prežívať naplno.. ale pozitivne emócie z toho celého u nej prevládajú, čo je očividné.. stretávajú sa párkrát do týždňa hoci len na 20 minút, majú nejaké priestory prenajaté kvôli tomu, ja som na ňu pozerala s otvorenými ústami.. a ona teraz čaká na moju reakciu.. a ja neviem.. toto som nečakala od nej, nikdy by dom to na ňu ani nepovedala.. ale ako píšem, vidím že je poriadne zamilovaná..nechcem prísť o dobrú kamaratku ale ani jej klamať a povzbudzovať ju v tom.. ale ani ju odsúdiť, veď je to jej život za ktorý si zodpovedá sama.. čo jej mám povedať?

dennissa16
17. jan 2024

Že či jej už načisto preskakuje…to jej povedz

jana_eyre_2
17. jan 2024

Ja kamarátky vzdy vypočujem a vždy sa snažím pochopiť, aj keď niekedy mi to ide ťažko, nikdy ich nesudim a nemudrujem, tj nedávam nevyžiadane rady.. ale keď sa ma otvorene spýtajú na názor a že sa pýtajú doslova celkom často, vždy im poviem čo si naozaj myslím.. nikdy nie so.sudenim, ale úprimne ako to vidím..

Preto na tvojom mieste by som povedala že je to síce jej život a ja ju plne rešpektujem, lebo nemám právo ju súdit, avšak čo sa týka nevery vo.vztahu je to podľa mňa jednoducho podlé.. nikdy som neschvalovala neveru a príde mi to ako jedno z najhorších klamstiev čo môžu ľudia robiť.. buď nech opustí manžela, alebo ukončí milenecký vzťah, ale tak, že ho už nikdy neuvidí.. čo urobí naozaj je len a len na nej.. ale keď chcela počuť môj názor, tak by ho mala..

anjelicek26
17. jan 2024

Nuz bohuzial, jedina moja reakcia by bola, ze a toto si tvoj muz zasluzi? Rodina zasluzi? Nie nepacilo by sa mi to... mam taku kamosku a uz vtedy som jej povedala, ci je normalna... len ma odbila, ze muz vela pracuje, nevenuje sa jej, citi sa neviditelna... pocas romanika otehotnela treti mesiac inenzivneho sexu, ma syna... dve starsie deti rozvodom strasne trpeli, ex-muz sa s nou dodnes nebavi, deti ma podotykam on, ona ich ma len kazdy druhy vikend 3 dni... s novym to neklape, ten si ju brat nechcel, bol rad, ze ma bokovku zo zavazkom a bez rizika, ze to bude nieco "viac", cele zle... on sa tiez musel kvoli tomu rozviest, ma tiez starsiu dceru, ktoru "kvoli" tomu vidava minimalne...stastna nie je ani chlp, euforia opadla velmi rychlo, zostala znicena rodina... nic sa dlho neutaji a patchwork a rozvod a vsetko okolo toho, ked su tam zatiahnute deti, to neprajem nikomu take kazdy den riesit.....

titla
17. jan 2024

Keby sa mi s niecim takym zdvoveri moja kamaratka, tak jej poviem asi nieco take... Sudit ta nebudem. Nemam na to pravo, nezila som s Tebou a tvojim muzom, neviem co vsetko sa medzi vami stalo. ALE prekvapila si ma a toto som od Teba necakala. Nebudem Ti radit co mas robit, len sa ta pytam, ci si uvedomujes co vsetko mozes s posobit a ci Ti ten chlap/ten sex stoji za to riziko. Komu kazdemu ublizis az sa toto prevali, a to sa prevali, s tym pocitaj.

ninusa221
17. jan 2024

Určite by som ju podporila v každom rozhodnutý povedala svoj názor a že sa už ona musí sama rozhrnúť čo urobí ako sa zachová veľmi by som sa dotoho nemontovala.

miadi
17. jan 2024

Ale Ved to je ciste pokrytectvo a falos . Ze nemoze si lasku prezivat na plno. Kludne moze . Moze sa rozviest aj on a este len zistit kto je aky. Toto je len euforia z noveho sex partnera. To nie je laska. Len su obaja lenivy riesit svoje manzelstva. Delit nehnutelnosti starostlivost o deti komplikovat si zivot. A takto nemusi sa onho starat ani on o nu a su dokonalo chrumkavy tych 20minut co su spolu .. Ved to sa len stihaju vyzliect rychlovku a obliect. Povedala by som jej ze pre mna je nevera nechutna . Ale ze jej Drzim palce nech si vyriesi zivot tak aby bola stastna bez toho aby pri tom tajne ublizovala druhym.

janinah
17. jan 2024

Mne sa toto stalo.teda ona rozvedená on ženaty.Nekomentovala som to .ale ona ma pozná dobre.Kamaratstvo išlo dolu vodou.uz nie sme v nijakom kontakte.

zobaka
17. jan 2024

chýbajúci dopamín...časom to bude zase stereotyp

osky
17. jan 2024

Vravis ze ste si vsetko hovorili-a napriek tomu si si nevsimla ze teda v manzelst e im to neklape,ze nieco nie je ok.
Aj ked ty pises,ue uzasna rodina....
Tak teda neviem,ci ti ozaj vravela vsetko uprimne.
Pretoze nejake indicie o zom,ze nieco neklape ,by si uz vedela.
Tym padom by si nebola taka prekvapena...
Kamoska neuvazuje nad tym,ze ma deti a nech by to akokolvek dopadlo ,vzdy najviac trpia prave deti.
Uplne najhorsia je striedava starostlivost,kefy rofocia tak miluju svoje deti ze si ich tyzdenne pohadzuju jeden k druhemu,aby to bolo rozdelene "spravodlivo"
To ze pre deti je to hrozne nefer,nikto neriedi.
To,ze tie deti stratia zauemie,domov,istotu....budi vsade a zaroven nikde....
Keby jediny raz pomyslela na svoje deti,nemohla by toto robit.
Pokial ju manzel nenici psychicky,ci fyzicky,pokial sa o nich stara a ma ich rad....
Je to velmi sebecke.
A povedala by som jej to.
Si veci,ktore netreba komentovat.
A potom su take,kedy ludom treba dst doslova preplesk,aby sa zobudili.
Pre par minut vasniveho sexu a uletenych objati znici celu rodinu....

barborachors
18. jan 2024

mala by si sa s nou prestať kamaratit a tym das najavo ze ju v tomto smilstve nebudes podporovať. S takou zenou zmijou, co rozbija rodiny by som ani za jedným stolom nesedela. Nemala by som na to zaludok, este k tomu matka detí. Co tie zeny nespravia, ked ich skrabe chachara.

hugger
18. jan 2024

Mala by si jej povedat dve veci

1. Povedz jej svoj nazor, ako to vidis a preco. A mala by si vypočuť jej nazor a snazit sa pochopit preco to ona vidi prave tak. Nemusis prijať jej pohlad na vec ale mala by si sa snazit porozumieť

2. Ak si naozaj taka dobra kamoska mala by si stat ori nej akokolvek sa rozhodne svij zivot zit. Aj keby prisla s prosbou pomoct zakopať mŕtvolu milenca 😁

mimikarol
18. jan 2024

Nuž ťažko povedať. Ja by som s takou osobou viac kamarátka byť nemohla. Je to vrchol pokrytectva a faloše. Som zvedavá aká bude kamarátka "šťastná" keď sa to prevalí

monnci2226
18. jan 2024

povedala by som predposlednu vetu co si napisala ,,je to tvoj zivot a zodpovedas si zan sama,, ..... aby ti z ,,tolkeho stastia,, o par mesiacov neplakala na ramene... nic dobre to bohuzial nevesti

sense
18. jan 2024

Keby sa jedna o moju spriaznenú dušu nemám problém jej povedať svoj názor pretože aj keby sa nestotoznoval s mojim tak by ho akceptovala. A takisto by som to neriešila na verejnosti aj keď anonymné na fore. Rovnako by si ako spriaznena duša vedela ze žiadne manželstvo nie je dokonalé a zrejme ani toto nie keď si nasla milenca.

Mam kamarátku, nie spriaznenú dušu ale kamarátku veľmi dlho, poznám aj jej muža z čias keď ešte spolu chodili . Tiež naoko idylické manželstvo, dokonalá šťastná rodina ale.... Len pre okolie... Čím on viac profesne rástol tým menej si ju vážil lebo ona profesne nerastla lebo hoci mala prácu, starala sa o dieťa domácnosť a podporovala ho v jeho kariernom raste, plus nejaké zdravotné tazkosti. Viem aj dôvod prečo od neho neodišla. Momentálne tiež žijú štýlom ze par krát do roka hodí na sociálne siete foto z dovolenky a la šťastná rodina, navonok tak žijú a vo vnútri je to úplne inak ona ma milenca ktorý jej dá pocit ze je milovaná a ziaduca. Ci aj on niekoho ma neviem ale viem ze tiež nie je úplne nevuniatko.
Môj názor ona pozná a tak ako ja rešpektujem jej tak ona môj.
Nemusíš ju podporovat, ani jej kryt chrbát ale ani ju nesud a neodsudzuj

vilma7
18. jan 2024

A čo tak byť úprimna ako ona?

hugger
18. jan 2024

@jana_eyre_2 @titla @sense

👏 za nesúdenie

puertorico
18. jan 2024

nesúď ju . minca má dve strany a tak, ako sa ti bála povedať o tomto, určite sa ti bála povedať aj o niečom inom. Možno ju ten dokonalý muž bil a ponižoval, doma prstom nepohol, nadával jej, a ona sa ti to bála povedať lebo sa hanbila.
treba jej len niečo také povedať, že podporovať ju v tom nebudeš, kryť chrbát jej nebudeš, ale jej kamarátka ostaneš. a tiež by som sa spýtala, že prečo, a hlavne či je pripravená niesť aj následky. viac by som sa o tejto téme nebavila.

trdelnik234
18. jan 2024

@hugger
Ahoj, suhlasim.
Muzi to tak maju.
Zeny malokedy.

lubkovaandrejka
18. jan 2024

@barborachors to si dobre napisala. Suhlasim. Inak,som sa zasmiala, lebo okrem mna s muzom som nikoho nepocula hovorit slovo chachara😅😅.

trdelnik234
18. jan 2024

@sense
Mam podobnu skusenost s kamaratkou a bohuzial nie jednou.
Nakoniec to u nich aj tak skoncilo rozchodom.Skoro vsade.
Ten stav,ked sa musis skryvat,to sa neda dlhodobo vydrzat.
Bud to praskne, vysumi to alebo jeden z tej milenecke dvojice bude chciet casom viac a viac.
Takze presne,treba premyslat hlavou a minimalne tri kroky dopredu a aj to je niekedy malo.

taga
18. jan 2024

Takto: podla mna kamaratstvo nie je o tom, ze budes niekoho podporovat vo vsetkom co robi. Logicky, keby chcela skocit z mosta, tiez jej nepojdes fandit, ale sa jej pokusis tu blbost vyhovorit.
Priatel ma povzbudzovat v tom dobrom a naopak,ked vidi, ze tsn druhy robi kravinu a nevidi to,ma byt jeho cistymi ocami,ktore vidia realitu neskreslene a ma zostat uprimny a rovny..
Tz kamosma je zamilovana, uziva si sex, tajomno blablabla ale vsetci okolo by povedali, ze robi kravinu, ublizuje vlastnej rodine, najma svojim vlastnym detom.
Ja by som sa urcite nepretvarovala a uprimne kamoske povedala co si tom myslim.a ze o nu prides? No, to je jej rozhodnutie... ocivid e nerobi uplne spravne rozhodnutia,ale tak co uz - mozes ovplyvnit len svoje konanie, inych mozes len viest

portret7
18. jan 2024

Povedala by som jej nazor, ale zdôraznila by som, že ju súdiť nebudes. Nikomu za dvere nevidíme. Zdanie ideálnej rodiny casto klame. O to ťažšie sa hovorí o rodinných/manzelskych problémoch práve vtedy, keď mame “imidz dokonalej rodiny”. Možno nemajú dobry vztah a sex, možno to skúšala riesit…z úcty k partnerovi/manzelovi by som tiež problemy z kuchyne/spalne kamoske nehovorila… obzvlášť, ak sa poznajú. To mi tiež nepríde fér, keď nejaká moja kamoska nie pekne hovorí o manželovi pred spoločnými známymi.

egonsk
18. jan 2024

moja ex ked si nasla milenca a zverila sa hned jej kamaratke, tak ked jej ona povedala na to svoj nazor, okamzite od nej odisla a blokla ju na vsetkych sietach - lebo proste nezdielala jej nazor 🙂

katkati
18. jan 2024

Povedala by som jej, že je to síce jej vec, ale mala by to povedať aj manželovi, aby sa j on mohol rozhodnúť, či nechce milenku alebo si radšej zariadiť život bez nej. Asi by jej taký scenár nevyhovoval, tak radšej to vykváka iba kamarátke.

rorino
18. jan 2024

Keby mi to začala vravieť,tak po prvej vete by som ju stopla,že môžeme byť dobré kamarátky,ale že o Tom nechcem nič vedieť.Jej sa uľahčilo,lebo to bremeno hodila na teba.Ona si bude užívať a ty rozmýšľať nad tým,To je fakt nesebecka kamoška😂🤦

mikadooo
18. jan 2024

Asi by som povedala, že nechápem, ale akceptujem 🤷. Čo tu iné sa dá povedať. Rodinka "navonok" môže vyzerať idylicky, kým s nimi nebývam, netrúfam si hodnotiť a súdiť, lebo netuším, čo sa tam skutočne deje.

miadi
18. jan 2024

@mikadooo nemusis s niekym byvat aby si vedela ze sa vztahy daju riesit otvorene. Ukoncit jeden nez zacnes druhy. Je to jednoduche . Ludia co podvadzat chcu si vzdy najdu dovod aj ospravedlnenie, Lenze Toto nie je vztah je to len sex . A manzel jej je tiez na nieco dobry . To nie je sudenie to su fakty. Lenze ked Niekto buduje svoje stastie na nestasti druhych ( manzela a manzelky milenca) z toho nebyva nic dobre .

mikadooo
18. jan 2024

@miadi ako vieš že manžel to nevie? A že tiež nemá milenku? Autorka to nikde v príspevku nespomína...

nifnea
18. jan 2024

Je mi luto zeny toho zenateho chlapa.ved to moze byt hociktora tu z nas.😢mne ss normalne z takychto ludi chlpi stavaju vsetky. A teda nalozila si kamoska sama riadne.zivot na dvoch lodiach nikto nemoze uplavat a nikdy nebude stastny. Nejake zlomene srdcia a slzy este padnu. Ty ako kamoska jej no co uz..prakticky to neni tvoja vec ale je mozne ze skonci aj vase kamaratstvo casom..

autor
21. jan 2024

@mikadooo nemá milenku a nevie o tom