Kamarátka každú radu zmetie zo stola a okomentuje

1. jún 2024

Zaujima ma nazor nestrannych osob. Mam najlepsiu kamaratku. Pozname sa od ZS. Cize dajme tomu uz 20rokov. Stretavame sa tak raz tyzdenne a viac menej vsetko spolu zdielame. Ja som clovek,ktory je zorganizovany a ma rad veci pod kontrolou. Ona je presny opak-vsetko na poslednu chvilu a nechava sa unasat zivotom. Ja vydata,2deti,manzel,vlastne byvanie. Ona bezdetna,bez partnera, zijuca u rodicov. Jej to takto nevyhovuje a posledne roky sa zacala stazovat, ze by chcela rodinu, partnera, vlastne byvanie. A teraz k veci. Ja jej radim, nech ide aspon na nejake zoznamky, ked uz nikam nechodi, nech si kupi byt a da ho do podnajmu, ked uz teda nechce odist od rodicov (ma na to), nech vyskusa aspon randit, ved nemusi ist rovno pred oltar. Ale ona mi kazdu radu zmetie zo stola a len lamentuje ako sa to neda.. Uz ma to nebavi pocuvat. Sme uplne rozdielne, kazda v uplne inej zivotnej etape..mam pocit, ze ona nechape moje rodinne bezne stazovania sa (lebo to nezazila) a ja nechapem jej stazovania. Neviem uz co dalej. Co jej mam poradit, aby sa pohla uz z miesta. Nechcem prist o vybornu kamaratku, ale niekedy mam pocit , ze sa nase cesty uz az prilis rozisli.

0silvia0
1. jún 2024

Mam tiez taku kamaratku, ale nestratavame sa tak casto ako ty s tvojou. Ja som prestala v urcitej faze jej davat rady, lebo to nemalo vyznam. A o mojich detoch som jej rozpravala minimalne, naco? Ju to nezaujimalo. Rozpravali sme sa o temach, ktore sme mali spolocne, vztahy v praci, spolocne zaujmy, atd.

h2
1. jún 2024

Mala som kamošku, síce nie zo ZŠ, ale zo SŠ, boli sme si veľmi blízke, keď sme mali tých 16 až cca 25, ešte tak do 30 sa to ako tak dalo, hoci už sme boli čím ďalej tým rozdielnejšie. Napokon už sme nijako nevedeli nájsť spoločnú reč, tak sme sa normálne dohodli, že sa už nebudeme kontaktovať. Proste sme sa rozišli, ako keď sa rozídu partneri, odvtedy nemáme žiadny kontakt. Hoci občas si ma ňu spomeniem.

ivangeline
1. jún 2024

Tvoj problém sú nevyžiadané rady ;) Dobrý priateľ vypočuje. Jedným uchom dnu a druhým von.

autor
1. jún 2024

@ivangeline ale ked vidim , ze sa trapi a nechce uz viac byt tak ako je.. snazim sa jej poradit.. je pravda , ze jej davam aj rady nevyziadane, ale s tym najlepsim umyslom

autor
1. jún 2024

@h2 bojim sa, ze aj my tam smerujeme, aj ked by som nerada... zivot..

autor
1. jún 2024

@0silvia0 ano, mame toho vela aj spolocneho, to je pravda.

rorino
1. jún 2024

To si myslíš ty,dať nevyžiadanej radu,je páchanie dobrá.Citis sa dobre,keď už dopredu vieš,že tvoju radu aj tak neprijme.Vypocuj,a povedz,že jej v tomto nevieš poradiť ,alebo že jej sa radiť nedá.Ved ti je najlepšia kamarátka,tak snáď sa s ňou môžeš rozprávať úprimne.

aandrea9
1. jún 2024

Raz týždenne? Nie je to nejako často? Asi by ma kleplo raz týždenne hádzať hrách na stenu 😂 druha vec....nemám toľko voľného času. Co ti ten človek pozitívne dáva? Na to si odpovedz a zariad sa podľa toho...

marcellka32
1. jún 2024

Nevyziadane rady nemám rada

autor
2. jún 2024

@marcellka32 ok, tak nech sa nestazuje neustale 🙂

yanka8952
2. jún 2024

ahoj. ak ste naozaj dobre kamaratky, tak jej povedz na rovinu, ze vsetko, co navrhnes zamieta, takze musi prebrat zodpovednost za svoje konanie/nekonanie a v tom pripade sa nic nezmeni.
a ze ty akceptujes aj taketo rozhodnutie, ale nech ti potom neomiela o usi, ze je nestastna.
ak je to naozaj priatelka, pochopi. ak sa nahneva, nebola to taka priatelka 🙂
prajem vela stastia

autor
2. jún 2024

@yanka8952 dakujem. Asi to tak bude najlepsie

mikadooo
2. jún 2024

Prestaň jej radiť. Iba ju vypočuj a pohmkaj... Asi nechce rady, len bútľavú,vŕbu, poťapkať po pleci a uznať, aké to má ťažké. A mimochodom, pravdepodobne to isté očakávaš aj ty od nej, že? 😁. Vo všeobecnosti my ženy nepotrebujeme moc poradiť, my sa skôr chceme vykecať a pozdieľať svoje starosti a trochu empatie z tej druhej strany, to nám bohato stačí...

majka36912
2. jún 2024

Pripadne si ju skus nabuduce len vypocut a podla toho jej polozit otazky, nad ktorymi by sa zamyslela a sama si na ne odpovedala. Nieco v zmysle... Chapem, a co a tym planujes robit? Ako sa snazis tuto situaciu zmenit? Preco si myslis, ze to mas u seba takto, co sa s tym da spravit? Ako budes dalej postupovat?
Ak uz nic, tak tym, ak sa jej takto zacnes priamo pytat, bude musiet pouvazovat, ci a co je v jej silach a bude musiet svojimi vlastnymi odpovedami vlastne hladat vychodisko zo situacii, ktore jej nevyhovuju.

autor
2. jún 2024

@majka36912 ona mi na vsetko povie ze ona nevie co a ako dalej, ze ju uz nic nebavi a ze nikto sa pre nu uz nenajde

autor
2. jún 2024

@mikadooo ale ona to nema tazke, len je zabrzdena na jednom mieste 😀 ..bezdetna, bez muza, bez hypoteky, pracovny pomer na 8h denne a potom mamahotel. Co je na tom tazke?😀

majka36912
2. jún 2024

Nuz, tak potom je tu aj ta druha moznost, co spomenula yanka8952, proste jej to povedat otvorene, ked ste kamosky uz tolke roky. Nemoze cakat, ze sa nieco zmeni, ak pre tu zmenu nie je ochotna nieco nove podniknut 🤷 Ine by bolo, ak by sa snazila a nevychadzalo jej to. Mne tiez obcas za niektore veci kamosky ,,nalozia" 😂 urazim sa na par minut a potom si poviem, ze mi to hovoria pre moje dobro, lebo vedia objektivnejsie zhodnotit veci, ktore ja obcas z mojej perspektivy az tak nevidim 😃

autor
2. jún 2024

@majka36912 ja som jej povedala ze ak chce nieco mat zajtra inak, tak musi spraviet dnes nieco inak. A povedala mi, ze tieto motivacne recicky pozná ..takze vlastne teraz mi to tak doslo, ze asi az tak moc zmenu nechce.. asi kaslem na to.. mna tieto tipy ludi co len lamentuju ubíjajú a z nej sa to, zial ,stáva. Stalo.

mikadooo
2. jún 2024

To je tvoj pohľad na vec 😉. Pokiaľ s ňou nezdieľaš jeden mozog, tak nevieš ako veci prežíva 🤷. To, že ty si to nemyslíš, ešte neznamená, že máš pravdu... Ako som písala vyššie, ona evidentne nepotrebuje tvoje rady, potrebuje tvoje uši a trochu empatie.

katka700
2. jún 2024

Nestretavaj sa s ňou každý týždeň. Riešite aj niečo iné alebo ťa má len ako butlavu vrbu? Keď začne rozoberať svoje 1000x opakovane problémy zmeň tému.