Kamarátka je zahľadená do seba

11. sep 2023

Ahojte. Mam kamosku, od utleho detstva. No posledny rok sa sprava ozaj dost sebecky a ja mam chut ju nejak uzemnit, no zaroven ju nechcem ranit. Mam dilemu.
Pise mi casto o hocicom. Vzdy sa chce poradit, napriek tomu, urobi vzdy podla seba, co chapem. Ale co nechapem je,ze sa ma malokedy opyta ako sa mam? Co mam nove,? A ked jej aj napisem napr. Twraz som chora, ona odpise - och, to ma mrzi, a pokracuje vo svojej litanii. Deti mam 2 dvojrocne, na tie sa opytala snad 2x za ten cely cas a tiez to odbila jednou vetou.
Zacinam mam pocit,ze ma to vycerpava a uz ma nebavi riesit xy jej problemov, ked mam aj svoje, len sa o to nezaujima.
Povedali by ste nieco kamoske? Obmedzili kontakt? Ona je dost empaticka osoba,tak neverim,ze jej nedocvaklo,co predvadza a ze je sustredena len na seba....

viestta
11. sep 2023

Ak ta to vycerpava treba prehodnotit ci naozaj treba reagovat na kazdy jej problem. Staci odpovedat Sprav ako uznas za vhodne, teraz riesim svoje problemy, nemam silu na tvoje. Hadam jej po dvadsiatom raze nedocvakne

ertlovik18
11. sep 2023

To su take "priatelstva", ludia, ktori sa ozvu len v pripade, ze oni sami nieco potrebuju. Ked ti mam pravdu povedat, taketo vztahy som ukoncila, odstrihla kontakty, pretoze ma to maximalne vycerpavalo 🙂 Este je aj taky typ kamosky "super", ktora sa len stazuje a vyciciava z teba energiu. 😀

januska12323
11. sep 2023

Tiež jej odpíš - to ma mrzí a pokračuj vo svojom. Odpisuj kedy chceš a máš čas, ak vôbec.

autor
11. sep 2023

@viestta no,uz nereagujem. Nemam na to ani cas. Akurat ma to mrzi,lebo sme si vzdy dobre rozumeli.

autor
11. sep 2023

@ertlovik18 veru, niektori su hrozni vyciciavaci energie. Myslela som,ze uz som vsetkych odstrihla,ale ako vidim tak nie.

autor
11. sep 2023

@januska12323 no veru, odpisujem uz malo, ako uznam za vhodne, nemam energiu na to.

ann092
11. sep 2023

Mám podobnú “kamosku” poznáme sa už 17 rokov, boli sme naj kamošky veľmi dlho, v podstate posledných pár rokov ju už neberiem ako naj kamosku… vždy bola dosť egoistická ako táto tvoja,ale až nedávno mi to začalo vadiť a premýšľam nad úplným prerušením kontaktu… je aj dosť závistlivá voči druhým ľudom… a presne toto ma na nej stve, že sa vôbec nezaujíma o nič čo sa mňa týka, len o seba…. Už mi pohár pretiekol

zoeanoel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. sep 2023

@zoeanoel byvame od seba daleko. 250km. Ked sa vidime,vzdy len bez deti, aby sme sa mohli pozhovarat. Urcite nemoze mat pocit,ze tu doteraz bola pre mna. Osobne veci si nechavam pre seba aj problemy... Takze som ju nemala cim zatazovat, ale vzdy ked som jej napisala ako sa ma,co je nove,tak sa uz rozbehla a je to len o nej...nemala tazsie obdobie,ona sa proste len rada vrta v minulosti. Keby sa chcem vrtat ja,tak to je na jeden stos A4 kazdy den...

zoeanoel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz