Kamarátka je nešťastná

natalia2007
16. aug 2024

Co mam robit? Kamaratka sa mi zdoverila ze je nestasta a myslieva na samovrazdu. Co robit?

vilma7
16. aug 2024

@natalia2007 odprevadit ju na psychiatricku pohotovosť.

sfinks
16. aug 2024

@natalia2007 Ukáž jej, že ti záleží a že jej chceš pomôcť.Navrhni jej, aby sa obrátila na odborníka (psychológ, psychiater) alebo krízovú linku. Môžeš jej pomôcť nájsť kontakty na tieto služby.prípadne ukáž jej, že nie je sama, a že si ochotná byť pri nej, keď to bude potrebovať. Ponúkni jej svoju prítomnosť.Pamätaj, že nie si zodpovedná za jej rozhodnutia, ale môžeš byť kľúčovou osobou v tom, aby vyhľadala pomoc a zlepšila svoju situáciu.

natalia2007
autor
16. aug 2024

@vilma7 odmieta pomoc

natalia2007
autor
16. aug 2024

@sfinks ano, ale ona nechce ani pocut o psychologovi a psychiatrovi....nemam to niekde nahlasit alebo nieco?

sfinks
16. aug 2024

Aj keď dotyčná osoba odmieta pomoc, vy sa môžete poradiť s psychológom alebo psychiatrom. Môžu vám poskytnúť rady, ako postupovať, alebo vám odporučiť kroky, ktoré môžete podniknúť. Ak je situácia vážna a máte obavy o bezpečnosť, mali by ste to nahlásiť. Môžete kontaktovať pohotovosť, políciu alebo krízové centrum.Existujú aj anonymné linky pomoci, kde môžete získať rady, ako postupovať. Je dôležité postupovať citlivo, aby sa situácia nezhoršila, ale tiež je potrebné konať, ak máte obavy o bezpečnosť.

rorino
17. aug 2024

@natalia2007 ak odmieta pomoc,nespravis s tým nič.Zazila som niečo podobné s tým rozdielom,že sa tá osoba tvárila,že chce pomoc,v skutočnosti sa len potrebovala prisať a cucat.A keď som ju odstavila išla o dom ďalej.