Kamaráti verzus rodina

17. jún 2023

Môj partner ma pofidernych kamarátov
Je to taký typ ľudí, ktorí vám do života nič dobre nedajú, možno dajú, ale len odstrašujúci príklad
Je mi jedno, že sa s nimi stretáva sam
Ale vždy ked ide s našim synom von tak tŕpnem či nejde za nimi
Vie čo si o nich a o tom myslím a že si to neprajem
Na druhej strane on mi nehovorí s kým sa mám a s kým sa nemám stretávať, ked idem so synom von ja
Ale ja takých kamaratov nemám
Na jednej strane by som chcela byt uvoľnená a plnohodnotne si vychutnávať čas, ktory mam pre seba
Ale stále myslim na to, kam a ku komu ho zavedie
Ja viem, že v živote si nás syn nájde ktovie akých kamratov, určite nebudem zo všetkých nadšená, ale toto je ešte ďaleka budúcnosť a nechcem, aby bol od mala ovplyvňovaní ľuďmi ako sú kamaráti môjho partnera
Svojmu partnerovi verím v tom, ze sa o neho postará, ale tá myšlienka s kým a kde je ma vytáča neskutočne
A určite nenastane taká situácia, ze by sa to dalo úplne eliminovať, nech by sme viedli rozhovory a dohovory všeho druhu lebo sú to jeho kamaráti nech sú akí sú a pozná ich celý zivot
Ako sa mám k tomu postaviť? Ako sa mám ja nastaviť, aby som bola s tým v pohode aj keď s tým vôbec nesúhlasím? Čo vlastne mam urobiť a nemám robiť, aby mi to možno nerobil v budúcnosti naschval, ked vyjadrím znova a znova nesúhlas s tým..

vanessad15
17. jún 2023

A v čom sú jeho kamaráti taký stašný, že ťa desí len predstava žeby šiel za nimi s vašim synom? Inak na tvojom mieste by som to vypustila z hlavy, predsa tvoj muž je dospelý človek a taktiež otec vášho syna, hádam by ho nikdy úmyselne neohrozil. Možno si si iba ty tých jeho priateľov vykreslila ako najväčších grázlov.. A možno za nimi so synom naozaj nechodí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. jún 2023

žijú neusporiadané životy, tým nemyslím, že by nežili v manželskom zväzku a majú deti .. to nie
Ale sú to fetky, ktore na oko žijú slušne, ale pokým nie sú zjeti, tak nevytrcia päty z domu, sú to starí mládenci, ktorí žijú s rodičmi a uteká im zivot medzi prsty lebo majú iné priority
Samozrejme ich poznám aj ja, párkrát som sa s nimi stretla, nie všetci sú zlí, ale takmer všetci žijú týmto sposobom, niektorých dokážem tolerovať ale potom sú tam aj rôzne kamosi ktoré svoje deti nechávajú samé doma a tulaju sa po nociach
A ja si neprajem aby sa stretávali takéto osoby s nasim dieťaťom
Môj partner to ma v hlave upratané, z tohto kolotoča dávno výstupil a vlastne ani nikdy na plno v ňom nešiel, ale nedokáže sa vzdať týchto kontaktov lebo ich ma rad
A nevymýšľam si žiadne sci-fi scenáre o tom kto sú, oni takí jednoducho sú

vanessad15
17. jún 2023

Tak potom jasne partnerovi povedz, že si to nepraješ a ak má v pláne ísť za svojími kamarátmi tak s tým nemáš problém, ale syna nech nechá doma a nevláči ho so sebou

panelacikova
17. jún 2023

ja to vidím trošku inak autorka, než to vidíš ty. keby mal tvoj muž v hlave dávno upratané, ako píšeš, navyše má rodinu, dieťa, tak by ani nemal záujem sa s nimi naďalej stretávať, ak sú väčšina takí, akých ich opisuješ. navyše nerozumiem tomu celkom. tvoj chlap ide s dieťaťom von. on s ním nejde niekam na detské ihrisko alebo na prechádzku, ale on ide s dieťaťom za kamarátmi? a akože kam potom idú? na terasu na pivo? alebo ide k nim domov? fakt nerozumiem, kde môžem ísť zároveň s kamarátmi feťákmi a malým dieťaťom. a ak to robí, tak to upratané nemá, akurát tak zavádza teba, že má.

hortenziaj
17. jún 2023

Muž m tiež zvláštnych kamošov, ale našťastie sa nestretáva a nimi často,len na nejakých basketbalových zápasoch. Deti tam našťastie neberie,zatiaľ,ale chce keď budú staršie. A ja s tým nie som stotožnená. Ja tých ľudí volám stratené existencie,idú na zápas ,tam sa popiju,idú potom ešte do krčmy,nič iné na práci nemajú,keď je nedeľa tak idú napr aj na dva tri zápasy. Aj starí mládenci sú tam,aj rodina s deťmi,kde tí chalani čo ich hrávali,tak sa z nich stáva to isté ako rodičia. Takže teraz som ešte v pohode,ale mám strach keď deti dorastu do nejakého veku a dúfam že ich to nebude baviť. Keby šli len s mužom na zápas,nepoviem nič,to by bolo ok,nech trávia čas s otcommuž nepôjde,šoféruje napísať,ale mužov brať tam chodí tiež a on nemá problém si vypiť a o hodinu na to šoférovať domov. Takže tá úplne chápem, povedz mužovi aké máš obavy. Ale zas na druhej strane ja som n kamarátov mojich rodičov nejako nevnímala,aj keď sme s nimi trávili občas čas,nie často samozrejme,to dieťa asi bude vnímať skôr to ako sa správa jeho otec ,ko nejaký cudzí ľudia ,a toho otca bude vnímať ako príklad.

marianarem
17. jún 2023

Tak ja myslim, ze ak je manzel dobry otec, tak pre maleho bude vzorom on a nie nejaki otcovi kamarati. Moji rodicia sa tiez kamaratili s kadekym, u nas hlavne mama si vzdy vyberala take zaujimave typy, ale mna v zivote nenapadlo si z tychto ludi brat priklad a cokolvek po nich opakovat, ani moju sestru.

rorino
17. jún 2023

Veď ich má má celý život,ako sama píšeš,tak asi ťažko nájdeš nejaký argument aby sa ich spoločnosti vzdal,keď to neurobil doteraz,.A ty si o nich vedela aj predtým ako ste mali dieťa?

panelacikova
17. jún 2023

@rorino zamyslela som sa nad tvojím príspevkom, čím chcem nadviazať na svoj o 19:56. autorkin priateľ jednoznačne súhlasí so životnou filozofiou svojich kamarátov. ak by nesúhlasil, nebol by dôvod, aby sa s nimi "kamarátil", tzn. stretával sa s nimi a trávil s nimi čas. ba dokonca by s nimi nebol ani extra v kontakte cez sociálne siete napríklad. uvažujem podľa seba: ak mi je niekto nesympatický alebo sa nestotožňujem s jeho konaním, sama cítim, že si s ním nemám čo povedať a vlastne.....ani nechcem...
z toho vyplýva, že ak autorka sa doteraz obáva, že muž s dieťaťom sa stretáva spolu s takýmito "kamarátmi", to znamená, že muž schvaľuje životný štýl a konanie týchto "kamarátov". keby to tak nebolo, nemá dôvod ani chuť sa s nimi vídať.

rorino
17. jún 2023

@panelacikova áno,tak je to,a ona to nezmení,hlavne keď sa s nimi stretáva celý život,lenže to ona vedela aj predtým ako mali dieťa,aspoň tak to vyplýva z textu,takže tu sa asi zázrak nestane...

panelacikova
17. jún 2023

@rorino absolútny súhlas.

autor
18. jún 2023

Zázrak sa veru nestane
Nestotožňuje sa s ich filozofiou, že by ich podporoval
Aj sa im snaží občas dohovoriť, aby urobili v živote nejakú zmenu, ale samozrejme je to bez spätnej väzby
Koniec koncov mne je jedno či ostanú v tom začarovanom kruhu, mne nejde o nich, tak ich ako bytosti neriešim
Ja riešim to, že keď je s malým a idú von, tak ide za nimi ešte je malý na detské ihriska, tak prechádzky s ním smerujú k ním a potom s nimi
Nerobia nič vyslovene zle, určite nerobia ani nič také pred jeho ocami
Nie sú to bezdomovci, sú to pracujúci ľudia, no nebyť týchto hobby, tak by to boli super chlapi, ale nájdu sa tam aj zeny, matky, ktoré sú horšie než oni, fetuju, nepracujú, o deti majú len povrchný záujem, bez problémov odídu z domu, keď zaspia alebo zongluju s nimi pomedzi ľudí, kde ich dať, aby sa ony mohli venovať somarinam
A s týmto sa ja vôbec ale že vôbec nestotožňujem
Ja to chcem aj ignorovať a veriť, že naše dieťa si bude brat príklad z nás a bude stavat piliere svojho života na tom ako sa ho budeme snažiť vychovať my
Ale s kým si taký si, nemusi to byt pravidlo, ale keď od mala bude vidieť takúto smotánku, tak sa obavám, že uvidí tu ich jednoduchú formu prežívania a bude si myslieť, že takto zit je v poriadku
Partner s nimi rad trávi čas lebo ma veľmi náročnú prácu, nie fyzicky, ale mentálne a tvrdí, že ich rad vidí lebo sa s nimi výborne zasmeje a uvoľní sa
No ak tak by som bola šťastím bez seba keby zmizli z našich životov
Partner nie je ten typ, ktory by ľudí odsudzoval a ukazoval by na ľudí prstom, takze nevidí problém byt s nimi
Zrejme sa musím zmieriť s týmto faktom, že tu budú, ale keby tu neboli, tak by sa mi dýchalo lepšie zakaždým, ked vytrcia päty z domu
Ti, ktorých dokážem akceptovať občas prídu k nám domov, sú milí a pozorní, donesú niečo malému a dokonca aj mne, ale to sú dvaja ľudia z dvadsiatich
Dokonca jedna z tých herečiek, nemá problém opytat sa môjho muža, že keď budú v meste, nech sa ozve, že môže ísť s chlapmi posedieť si a ona ho bude kočíkovať
Mne sa pri tom nožík ho vrecku otváral, už len pri predstave, že nejaká kuva by mala byt s mojim dieťaťom, ktorá nevie byt ani so svojim
Verím, dúfam, ze to by sa nikdy nestalo a nedovolil by to, ale nechce aby takéto bytosti sa cobylen pozerali na neho
Nenavidim ich
Možno zo znie teraz z mojej strany, ze zvelicujem, ale ja ako matka svojho dietata, ktoré chcem chrániť, tak chcem ho chrániť aj pred takýmito prisernymi vzormi, smazkami sokrutenymi

jesenzima
18. jún 2023

Prečo je také ťažké pre tvojho partnera vzdať sa kamarátstva s fetkami (ako si ich sama nazvala) ??? Už pred dieťaťom si vedela, s kým sa stretáva, dalo sa čakať, že neprestane ... Ja by som si s takým človekom rodinu nezakladala, pokiaľ by som nevidela, že má tu etapu za sebou. Tvoj ju za sebou nemá, lebo sa nevie odpútať od "kamošov" ... A ešte keď sa bojíš, že ti do budúcna urobí naschval....