Kamaráti a návštevy

17. jan 2024

Ahojte s manželom mame 27 a 30 rokov... A jedno dieťa syna 3 roky.
Chcem sa spýtať ako to máte vy.... mate vela kamarátov? Často sa s nimi stretávate ?..
My kamarátov mame lenže posledne sa s nikým nestretavame... ja by som sa aj len každý stále niečo ma a keď sa už aj mame stretnúť deti sú choré...
Čiže sa s nikým nestretavane, príde mi ze sa nikomu nechce. No cez správy (fb, whatsapp) sme aj ja aj manžel s každým v kontakte...
Som z toho smutná... lebo som na RD a rada by som sa aj stretla a aj syn by sa rad pohral s inými deťmi.

marca12
17. jan 2024

Pocitujes to dlhodobo alebo len teraz? Teraz je obdobie chorob a ozaj stretnutia nevychadzaju. Ale ak je to dlhodobo,tak problem bude niekde inde. A hlavne,ked uz ma clovek rodinu,nie je tolko casu na stretavanie sa. Pridesz prace,deti zo skolky,porobis nieco doma a hned je vecer.

autor
17. jan 2024

@marca12 práveže v lete to bolo ok, grilovacky a tak... ale od dákeho októbra je to strašne...
Fakt sa cítim tak blbo sama... manžel ani ja nemáme súrodencov...rodinu mame len rodičov... čiže ani rodinné stretnutia nič...
No proste žiadny sociálny kontakt.
Ja nechápem ci ľuďom stačí si už len písať...

nekonecna_katastrofa
17. jan 2024

Tvoje dieťa už chodí do škôlky? Ak nie, tak pochopíš. Neber si to osobne, vôbec to nie je o tom, že ľuďom stačí písať. Ja som na RD s mladšou, starší v škôlke a od septembra to je kolotoč chorôb. Pomedzi to chceme aj nejaký výlet stihnúť mimo domu alebo ísť za starými rodičmi, sú aj povinnosti, čo treba doma porobiť. Kamoška má tiež viac detí, býva neďaleko. Ona má to isté, nevieme sa stretnúť, lebo stále čosi. My musíme využívať "okno", kedy staršie sú zdravé v škôlke a s mladšími dáme doobeda stretko, potom hneď na druhý deň poobede stretko nech sa aj staršie pobavia spolu a potom zas čakať na zázračnú konšteláciu, kedy sme všetci zdraví a neodcestovaní.

autor
17. jan 2024

@nekonecna_katastrofa nie ešte nechodí do škôlky.
Áno ja viem... chápem ze už aj ja keď nastúpim do prace bude to zas ťažšie stretnúť sa... A plus malý v škole a manžel v práci...

Len mi príde ze sa malo stretávame a ze iný sa stretávajú s kamarátmi viac.

nekonecna_katastrofa
17. jan 2024

Písala si od októbra sa to zmenilo, veď to sú najhoršie mesiace na choroby. December každý rieši Vianoce, návštevy rodiny, uzávierky v práci, teraz v januári zas školopovinní aj známky. Skoro sa stmieva, prídeš z roboty, škôlky a už je tma. V lete aj do 9ej beháme vonku, teraz už pomaly o 6 ideme do pyžama. Neviem, aký máte okruh známych, aké majú deti, povinnosti. Ale veď v lete ste sa stretali, takže to nie je dlhodobý problém. Chápem, že ti to chýba na RD, ale keď začneš pracovať, sama pochopíš, že toho času je hrozne málo. Neporovnávaj sa s druhými, pozeraj na vás a váš okruh a objektívne sa pozri na to, prečo to teraz nefunguje. U nás sa tie stretávačky menili/menia v závislosti od veku detí, počtu detí, ročného obdobia, práce.

vilma7
18. jan 2024

Presne tak, keď nastúpiš do prace, bude to ešte horšie.
My kamarátov mame skrz deti v škole, škôlke, aleboz ihriska, ale stretnúť sa nám niekedy nepodarí ani raz za mesiac. Lebo aj ja pracujem na 80% a darmi sú iní doma a majú časť, keď ja nemám.

tetaandulkova
18. jan 2024

Nemám tiež veľa kamarátov, teda rozumiem si takmer s každým, tu nie je problém, ale na také stretávanie len jednu naozajstnú, ale aj to raz za rok sa podarí stretnúť 🙂S ostatnými som v kontakte na msng, sem tam sa stretneme ako skupinka niekde na káve na chvíľočku, raz za pár mesiacov, to je všetko. Dnes je taký uponáhľaný svet a skutočne až na materskej som si uvedomila komu skutočne za čo stojím a kto sa aj úprimne zaujíma. Je to biedne ale venujem sa skutočne dôležitejším veciam, potom mi tieto veci nerobia vrásky na čele 🙂

autor
18. jan 2024

@vilma7 hej ja viem je toho veľa, len keď človek chce aj pri praci sa dá nájsť aspoň jeden deň voľna a staviť sa na rýchlu kávu...
Akože súdim podľa seba ze aj keď som pracovala tak som si dáko ten čas našla.
A príde mi ze ľuďom sa nechce si ani len nájsť čas a prist na návštevu... (alebo zavolať navstevu)

@tetaandulkova áno tak sa zvyknem stretnúť aj ja ze ideme partia raz za rok na kávu... len to je malo. Aspoň mne to príde malo...
No a kamarátky co sú stále bezdetne tak tie ani nevravím tie majú už iné záujmy a to aj úplne chápem... ani ja som nikdy nechápala matky kým som nemala dieťa....
Lenže mame veľa kamarátov s deťmi a co sú doma na RD... A nevadia si nájsť čas, tak mi to príde také blbé... v lete to bude jasne ze iné ale podľa mňa sa dá stretnúť aj v zime kde tu... keď človek chce

tetaandulkova
18. jan 2024

Chápem, tiež sú na RD, času vraj na nič niet, aj keď ich voláš na návštevu, a potom vidíš fotky na nete ako boli tu u kamošky s deťmi, a nejeden raz, to zamrzí, vlastná skúsenosť, ale čo robiť taký čas, nič, život ide ďalej a ty skutočne vidíš, komu za čo stojíš 🙂

nifnea
18. jan 2024

Vies co ja ta uuuupkne chapem.ja by som o tomto strasne vlea mohla popisat ale nikam by to zrejme neviedlo.podla mna ludom staci mess a nepotrebuju kontakt. Ja som zial tiez ina. Aj napriek tomu ze pracujem a mam deti,tak by som si 1x tyzdenne na tu kavu caj kolu cas nasla.i ked na hodinu. Ale zial ja nemam s kym.

autor
18. jan 2024

@nifnea presne tak, proste keď človek chce nájde si chvíľku času... ja som tiež radšej za osobný kontakt... ja neviem táto dnešná doba ach...

autor
18. jan 2024

@tetaandulkova ved toto ze takéto veci zamrzia...

Ale diky baby ste ma aj kúsok ukludnili ze to nemáme tak len my ale aj vy s tym steravanim....

Už sa citim ako hlúpa stále ku nám niekoho dookola volať ci neprídu na kávu....

anickaaa6aaa
18. jan 2024

My sme mali aj kamošov a tak... Kým sme nemali dieťa. Ako sa syn narodil párkrát nás boli pozrieť ale už to išlo dole vodou... Až skoro žiadny kontakt.. teraz je syn už veľký. Má 11r a kamošky čo nemali deti teraz majú drobcov a zas nemajú čas skrz deti.. aj keby chceli ale už nemá kto Prezrieť deti...

nifnea
18. jan 2024

Aj ja uz som prestala volat.nema to vyznam☹️to citsm len same nie nemozem

autor
18. jan 2024

@anickaaa6aaa áno keď sa aj nám malý narodil každý prišiel, a už mi príde ze to ide dole vodou každým mesiacom... možno v lete sa to zlepší ale neviem no som velmi zvedavá...

autor
18. jan 2024

@nifnea ved to ze ešte my sa budeme trápne cítiť ,že sa vnucujeme... už nebudem ani ja písať a vyvolávať každého.

nifnea
19. jan 2024

Ja by som potrebovala v okoli taku kamosku co si ty,ze si vazi stretnutia.ja uz toez som si vcera povedala ze koncim.volala som kolegyne na vino do vinnej restike u nas v meste,pozerali na mna bez odpovede.tak som to nechala tak.zamrzelo ale povedala som si ze teda ok uz sa nebudem vnucovat nikomu.

nifnea
Autor odpoveď zmazal
Zobraz