Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?

15. jan 2023

ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?

makakova
15. jan 2023

Ja som s mojim bývalým v kontakte, sme naďalej
kamaráti. Nevidim na tom nič zle.obaja mame vážne vzťahy.. normálne si niekedy napíšeme, čisto kamarátsky...

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
15. jan 2023

akože ich nič nespája? majú spoločnú minulosť, spoločne prežitú životnú etapu, zdieľali spolu svoje životy

sima338
15. jan 2023

A prečo sú teda v kontakte? Čo ich spája, ak teda hovoríš o nejakej skúsenosti z blízkeho okolia?

ahoj0
15. jan 2023

Aký kontakt? Pravidelne spolu komunikujú? Alebo len na meniny, narodeniny si zablahoželaju? Mne osobne príde tiež zbytočné udržiavať kontakt a bývalým. Ja s bývalým nekomunikujem a mm si s bývalou pár krát do roka napíšu, ale je to len v takej rovine, že či sa mu darí, zablahozelaju si k sviatkom… a to je všetko. Viac by mi už vadilo.

zuzanockamt
15. jan 2023

Podľa mňa je to úplne normálne. Tých ľudí spája spoločná minulosť, zážitky. Nevidím dôvod, aby nemohli mať kamarátsky vzťah.

autor
15. jan 2023

sviatky, stretká akoby sa nič nezmenilo, niekoľkokrát za mesiac sa vidia

autor
15. jan 2023

@lucka_ke iste ale to nie je nič relevantné ani reálne, je to len v ich hlave ako spomienky, reálne veci sú bývanie/deti...

lucka_ke
15. jan 2023

ak sa rozišli v dobrom môžu naďalej kamarátsky vzťah, ty si nová partnerka a vadí ti že sa stretáva s bývalkou?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emma2782
15. jan 2023

My sme sa rozišli z dôvodu, že sme mali iné predstavy o budúcnosti. No to neznamená, že s ním musím prerušiť kontakt. Vždy sme si vedeli veci vykomunikovať, podporiť sa navzájom, jednoducho nám to spolu ako pár nefungovalo, no to neznamená, že ako kamarátstvo nemôže. Už mám rodinu, on tiež. Stretávame sa všetci ako partia 🙂

zuzanockamt
15. jan 2023

Predpokladám, že si žiarlivá priateľka. Tak sa rozíď a nájdi si muža bez minulosti. Aj tak časom žiarlivostnými scénami ho od seba odplašíš.

autor
15. jan 2023

iste môžu ukončiť aj dobrom a netvrdím každého blokovať ale aký má vyznam byť v kontakte to ukončili a nič ich nespája ?
a neverím na kamaratstvo po láske, česť výnimkám ale to by museli byť veľmi rozumný a inteligentný ľudia a museli by mať v hlave poriadok

emma2782
15. jan 2023

Autorka je zas rozdieľ aké sú tie stretká.. Sadnú si na kávu, zákusok, povie ti o tom, kľudne sa môžeš pridať,..alebo večer uňho či u nej, nepodaj ti to tají.. Je to sakra veľký rozdieľ.

emma2782
15. jan 2023

*nebodaj

zooeynka
15. jan 2023

Kks....mna ziaden z mojich ex nezaujima, ani len cisto zo zvedavosti ze ako sa ma....uplne volni su mi, nie su uz sucastou mojho zivota a co robia mi je sumafuk. A to sme sa povacsine ani nerozisli v zlom, ale v zivote by som im nenapisala ze ako sa maju....

autor
15. jan 2023

@emma2782 niekedy viem niekedy nie, a ked viem tak čajík, dokonca aj kino tak neviem keby dôjde dajme tomu k náhodnému stretku a chvíľku pokecaju tak ok ale inak nechápem významu byť v kontakte s niekym s kým vzťah skončil, hoc aj v dobrom

marca12
15. jan 2023

S jednym byvalym som v kontakte. Aj pred vztahom sme boli kamarati a ostali sme aj po vztahu. No nie je to pravidelny kontakt,ze by sme si pisali o vsetkom a stale.je to o priatelstve. Keby mi to muz zakazovala,neposluchla by som ho. Nemas pravo niekomu rozkazovat,s kym sa moze kontaktovat. Zapracuj na svojom sebavedomi a toto ta potom trapit nebude.

makakova
15. jan 2023

Tak toto čo opisujes by mi vadilo... Akoze kino ? Fuuu to vôbec

autor
15. jan 2023

ja ani s bývalými kamarátmi nie som v kontakte, a to sme ukončili v dobrom, len nevidím dôvod byť v kontakte s niekym kto už nie je súčasť môjho života, nezablokovala som samozrejme to nemám dôvod na to len som prerušila kontakty lebo ma ich život už nezaujíma a ja neviem tieto veci spojiť, že ukončím vzťah a som dalej v kontakte akoby sa nič nezmenilo, pre mňa nič medzi tým neexistuje a dokonca ani nechápem to ked sa niekto vráti k bývalým. lebo to je také isté ako čítať stále tú istú knihu dookola s tým, že si msylíme, že jej koniec sa zmení no on sa nezmení sa nič

autor
15. jan 2023

@marca12 a aký má význam byť v kontakte s niekým s kým ukončím vzťah? 🙂 (ja sa nechcem hádať len chcem nejaké dôvody lebo ma to fakt zaujíma )

autor
15. jan 2023

@zuzanockamt hmm ale ja akosi neverím na kamarátstvo po láske 🙂 a nechápem významu

dianka555
15. jan 2023

Ako dlho si s priatelom? Kto ukončil vztah? To ich stretávanie je dost časté, každej by to vadilo. Aj s tebou chodí do kina, divadla, na koláčik? Zaujíma sa o teba, tak že si ty na prvom mieste? Alebo je ex prva a ty čakaj ked prídem z kina a potom roztiahni nohy? Hlavne ako sa ku tebe správa, či spolu bývate, pozná ta jeho rodina. Planuje s tebou buducnost? Napr, príde po teba do práce, ak potrebuješ ide s tebou k lekárke, pomože niečo vybavit atd. Potreboval by som viac informácií.

autor
15. jan 2023

@dianka555 obaja sme na výške , skoro dva roky, a niekoľkokrát za mesiac strtenú, tak vidíme sa každý týždeň, tak 2x do týždňa , ano predstavili sme sa rodine, a o buducnosti sa nebavíme také, že deti lebo študujeme, a ešte by bolo skoro, čiže až tak daleko sme nezašli,

autor
15. jan 2023

@dianka555 aaa vzťah obaja lebo si nerozumeli vraj, a potom čo mi povedal teda, bol asi pol roka sám a potom sem sa stretli

autor
15. jan 2023

a plus za mňa nie je v pohode byť v kontakte s ex lebo ako som spomenula, neverím na kamarátstvo po láske ani medzi mužom a ženou (česť výnimkám) a častokrát čo z okolia poznám vždy došlo k niečomu, lebo stále k sebe niečo cítili a podviedli súčasného partnera/ku.
a toto je dôsledok toho , že sú v kontakte, iste nejde zo dňa na deň ochladnúť ale ked budú bez kontaktu pôjde to lepšie, skôr človek hodí za hlavu a ochladne,

dianka555
15. jan 2023

Tak každý chodíte na inu výšku, ona kde býva, ked sa tak často stretávajú? Buducnost neznamená že budete mat hned deti, ale tak či planujete po výške spoločne bývanie, kde si budete hladat pracu atd. Na festivaly, stanovačky, výlety v lete spolu chodíte? Možno si vtedy nerozumeli ale po dvoch rokoch ked sa znovu začali kamaratit tak už to ide. To sa takto stretávajú stále ako ste spolu?

marca12
15. jan 2023

Pretoze je to dobry clovek,ze nam nevysiel vztah a nechceme spolu dalej zit neznamena,ze si nerozumieme ako kamarati. Nie s kazdym byvalym som v kontakte. Napr.s poslednym byvalym vobec nie som v kontakte,ked som stretnem uz ho nemam zaujem ani pozdravit,natolko ma sklamal,ze mi nestoji ani za ten pozdrav. Mozno mas zle skusenosti s byvalymi,preto to nedokazes stravit. Nehladala by som za tym nic viac. Nema zmysel ziarlit a hnevat sa.

alzbeta1301
15. jan 2023

Nepride mi to normálne. A už vibec nie ak majú aktualne nejaký vzťah nemyslim si že by sa nejakej partnerke pacilo keby jej aktualny chodil s ex večer na kavicku. Prepacte ale teda to mi nepride normálne. Ľudia čo majú spolu minulosť sex za sebou aby toto robili

dianka555
15. jan 2023

@alzbeta1301 tak to vyzerá že on by sa chcel vratit k bývalej, ona ho môže mat rada len ako kamarata že pojdu spolu von, ale on by chcel určite viac. Autorka písala že nevie o všetkých stretnutiach.