Máte niekto v rodine osobu, s ktorou keď prídete do kontaktu Vás kritizuje a zhadzuje? Je to podľa Vás normálne? Nie je to vždy ale 70% keď sa bavím so sesternicou (vyrastali sme spolu) a bavíme sa o bežnom živote a ja sa nejak vyjadrím tak ma uráža. Napríklad po rozchode s ex som single necelý rok a ona ma stále straší, že ostanem sama a mám zľaviť nároky lebo nie som modelka ani slávna herečka aby som si mohla vyberať a podobne, pritom chcem len normálneho slušného muža, s ktorým budeme mať spoločný pohľad na svet. Momentálne ani nechodím von lebo je zima a mám dosť práce a aj to, že či čakám, že si ma nájde doma, a dokedy budem takto sama zúfalá, pritom ja nikoho nehľadám a žijem si svoj život. Na oslave pred celou rodinou si urobila srandu z povolanie môjho ex, že je to pod úroveň a po rozchode pár mesiacov priznala, že sa jej páčil. Ďalšia zvláštna vec je, že ma nadmerne pozoruje, aké mám nechty vlasy, obočie, čo mám na sebe, či som namaľovaná a podobne. Keď som ju konfrontovala, tak to uhrala, že to bolo v dobrom a nech sa neurážam za kraviny a ako ma má rada, atd. Tých vecí bolo viac. Uvažujem, že s ňou už nadobro preruším kontakt a budem sa jej vyhýbať aj na oslavách.
Správne uvažuješ.
Neviem ci toxicke, podla mna skor nevyzrete. Nemusis hned prerusovat kontakt, staci ju trochu upratat.
Je uplne jedno, ci je alebo nie je toxicke, treba sa stretavat s ludmi, ktorych mas rada a ktori Ti nesposobuju traumy. Predpokladam, ze Ta nikto nenuti stretavat sa s nou.
prečo si v kontakte s takou osobou? aj keby mi matkou bola, už by som sa s ňou nekontaktovala.....
Tak tato milá sesternica by má asi veľmi dlho nevidela 🙈
Pripada mi to, ze si cez teba lieci nejake komplexy, lebo mozno ineho takeho nepozna (o ktorom vselico vie za tie roky) a navyse, ak sa jej pacil tvoj ex, tak ty si bola vtedy prekazkou. Vyhybal by som sa jej, kolko by bolo "spolocensky" (rodinne) unosne.
Chcem vedieť:
1. Aká práca je pod úroveň?Každý človek, ktorý sa snaži vykonováť svoju prácu čo najlepšie, pod úroveň nie je.
2. Akú prácu, ktorá nie je "pod úroveň" vykonáva táta Tvoja sesternica?
Toľko hlúposti pokope a Ty sa ňou ešte necháš rozhodiť.😉
Staci, ze jej spravanie nevyhovuje tebe. Sice rodinu si clovek nevyberie, ale ak mu clovek vadi tak sa s nim stretavat nemusi
Na budúce ju pošli k psychológovi. Nech si svoje komplexy neventiluje na tebe, ale rieši s odborníkom.
Tak tá veľa rozumu a vyspelosti nepobrala…
Samozrejme, že je to toxické správanie. Toxické správanie je akékoľvek správanie, ktoré ti spôsobuje nepríjemné pocity, zahanbenie, zníženie sebavedomia, atď… Nabudúce ju ale že riadne odbi, nech vidí, že si k tebe také dovolovať nesmie. Ona z teba asi aj cíti, že sa nevieš ubrániť, tak si k tebe dovolí.
Oha pani manažérka prehovorila, ze práca pod úroveň... Robil dzigola ci drogového dílera? Vtedy by sa dalo o jej hladké diskutovať 😉
Zazila som zopar podobných sprostych rečí a raz aj keď tam bol ďalší xlovek. Tiez od rodinných príbuzných. No nechapala som... Ake chran Boh sa ozvať a dať kontra! To už sú chúďatko a ja drza, protivna atd. Rozdávať taky vedia údery ale prijímať ani za svet! A potom presne tie vykrucacky, ze to bolo úplne inak myslené...
Nech už toľko koláčov preboha nejem a pozriem sa na seba ako vyzerám! Bola som 4 mesiace po porode, 175 cm q 74 kg... takže žiadna hrôza. Spýtala som sa co sú to za sprosté reci zrazu!? Joj ze to len pre moje dobro a tej cukrovke! Véd si zdravie znicim!
Mala som len tehotensku cukrovku, aké zrazu sa to zvrtlo do obáv o moje zdravie!
Čistá blbosť. Islo o sebavyzdvihnutie tej osoby za účelom mna zhodit. Takže také debilne výhovorky o zdravi, to by z kontextu zožral snáď len hluchý a blbý. Hlavne je to isoba lipnuca na vzhľade.
Takže piznam dobre a to bol len jeden príklad.
Normálne ju prišlo na takej oslave do prdele a daj jej odpoveď, že sa bude hanbiť týždeň ešte! Aspom sa v tvojom okolí vyselektuju ľudia, ktorí ti za to nestoja.
Ja som mala podobnu sesternicu, tiez stale blbe reci, ale tolerovala som to, lebo ved sme rodina. No jedneho dna to uz boli na mna moc, tak som ju vyhodila zo zivota. Je to uz par rokov a stale to povazujem za jedno z mojich najlepsich rozhodnuti.
Ak sa s nou vazne necitis dobre, obtazuju ta jej reci, skus jej dohovorit, ak nepomoze, zrusit kontakt. Vsetci su nahraditelni, najdes si nejaku inu kamosku 🙂
Podľa mňa na teba žiarli a tým, že ťa zhadzuje sa cíti lepšie a snaží sa aj teba samu presvedčiť o tom, že nemáš taký dobrý život, aby si si náhodou o sebe veľa nemyslela. O tej ziarlivosti svedčí aj to, že si rada kopla do tvojho ex pritom sa jej páčil.
nedaj sa urazat, radcej sa od nej odosobni.daj jej najavo ,ze takuto damu na posedenia nepotrebujes
V každej rodine sa taká ci taky nájde. Ak s nimi nemôžeš úplne prerušiť kontakt, nauč sa ako ich diplomaticky poslať do pitche. Napríklad všetko otoč na žart.
Napríklad začne buzerovat že moc ješ.
S úsmevom nahlas nech to počujú všetci povedz "jáj moja čo sa bojíš že ti nezostane"
Keď sa urazí že jej ide len o tvoje zdravie,povies dačo ako "počuli ste ze tuto bozka začala na staré kolená medicínu študovať ideálne ak ta bozka má iba okolo 25 😂
Keď začne vyryvat že si single tak na plné gule tresni dačo ako "jaj moja zlata s takýmto prístupom kariéru ako dohadzovacka nespravíš"
Proste si z nej rob pr*el vždy keď začne vyryvat a tvar sa že to len zo srandy však sa zabavate tak čo sa uráža a oduva.
Vyhýbať sa ti začne sama.
Asi je veľmi nešťastná,tak "obracia" pozornosť na teba.
Treba jej nastaviť zrkadlo. Na oslave ju odbiť nejakou poznamkou tiež. Ja som za slušnosť, ale ak niekto neprechovava uctu a rešpekt k Tebe, tak by som jej to oplatila už tiež nejakou sarkastickou poznamkou.
Preruš kontakt