Ahojte, pred 9 rokmi som bola tri krát vonku s jedným chalanom, nič medzi nami nebolo aj keď on chcel, ja som ukončila stretávanie, dlho sa neozyval a ja som všetko považovala za uzavreté, popravde som na neho už aj zabudla. Pred 6 rokmi mi napísal že či nejdeme von, normálne som odpísala že nie nemám záujem že už mám vážny vzťah, spustil na mňa vlnu výčitiek že on čakal od tých stretnutí s*x (neviem či tu to slovo môžem použiť aby ho nemazali). Ignorovala som ho, dovtedy písal tak raz sa mesiac alebo aj raz za dva mesiace, vždy niečo o tom aby som si to rozmyslela že to nechce ako jednorazovku a podobne, vždy som ho ignorovala, neskôr som ho aj zablokovala aj na Facebooku aj na Instagrame, vždy si vytvorí nový účet a píše mi, v poslednej dobe je dosť intenzívny píše aj dva krát za týždeň, často posiela fotky že je tam kde sme sa stretávali. Už v tej dedine nebývam a ani nevedel kde presne ale mám blbý pocit. Otázka je, je toto na políciu? V podstate si stále vytvára nové účty aby mi písal, chodí sa voziť tu po okolí kde som bývala (teraz nebývam ďaleko od pôvodného bydliska) stále sa dožaduje s*xu. Tie tri dni čo sme boli spolu vonku boli ozaj nezáväzne, ja som mala 15 rokov boli sme sa prejsť v meste, na kávu nič viac. Mám už svoju rodinu aj dieťa a úprimne niekedy mám strach. Nevysmeju má na polícii? Ďakujem
@anjelicek26 veď to, ja som reálne aj na to zabudla, ozýva sa už tých 6 rokov ale teraz veľmi intenzívne a hlavne ma desia tie fotky že je stále niekde v okolí
Nech mu zdvihne, alebo zavolá z tvojho mobilu tvoj manžel/partner a nech mu to rázne vysvetlí.
@h2 číslo čo mám jeho je už neexistujúce, ozýva sa len messenger alebo Instagram, manžel mu písal ale nepomohlo
Ja by som Isla na policiu, nech to ma aspon ako zaznam niekde v lajstroch. Lebo toto neni normalne.
Je to obtazovanie a aj ja by som sa bala na tvojim mieste. Ale co ti povedia na policii, obzvlast v tomto hnilom state, kde sa najnovsie politici vysmievaju aj znasilneniam, sa neda odhadnut…
Veď povedz to manželovi, že ťa obťažuje, ukáž mu, čo ti píše. Možno mu dohovorí. Normálne, slušne. Ak nepomôže, napísať mu, že si nepraješ, aby ti písal, aby ťa sledoval, lebo ho nahlasiš na polícii. A potom to aj dodrž. Nech vie, že konáš. Polícia hoci nič nezmôže, ale predvolať ho musia. Aspoň bude vedieť, že to myslíš vážne.
Ja by som mu napísala, že ak s tým neprestane, pôjdem na políciu, že sa s ním nechcem stretnúť a už vôbec s ním nechcem mať mať sex a ani vtedy som žiaden sex nechcela. Plus, že toto čo robí je stalkovanie, žiadam ho, aby ma už nekontaktoval. Screenshot (prípadne aj jeho odpoveď, ak by odpísal), potom bloknúť. A ak sa zas ozve z iného účtu, šla by som na políciu. Vyhľadala by som všetky účty, z kt. má už kontaktoval a všetky by som tam nahlásila na polícii. Nech sa s ním idú porozprávať.
Nastav si fb tak aby ti nemohli posielat ludia mimo tvojich priatelov spravy. A instagram nieje zas az tak potrebny pre zivot. Mozes si vytvorit nejaky novy s odveci menom a tam ta tak lahko nedohlada. Svoj povodny docasne zrus.
toto bude psychopat alebo inak naruseny clovek...tu sa neda na neho ako na normalneho cloveka, to treba pritvrdit, tzn urob zo seba este vacsieho psychopata, lebo ta bude otravovat dlho...to si mu aj odpisovala? naco?
Daj si súkromný účet na instagram a neprijme žiadosť od nikoho koho nepoznáš, rovnako fb ci messenger na súkromie a neprijme nikoho koho nepoznáš.... Ešte mam všade aj nastavene ze ma nemôžu ľudia vyhľadať podľa mailovej adresy
@vyrovnanaosoba vie o tom písal mu ale žiadna zmena
@mabenn odpísala som raz
Bohužiaľ mám na Instagrame firemný účet kde vypisuje
Par rokov mi vypisuje cudzi chlap a dozaduje sa sexu. Je to obtazovanie? Skuste 3x hadat..
@trema je to myslené tak či by to tak brali na polícii
Tu https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/pomoc... mas informacie,bezplatna linka....
https://www.totojerovnost.eu/pomoc-a-poradenstv...
@niekto2hy ďakujem
Jednoznačne je to trestný čin stalking
Napis mu, ze este jedna sprava a ides na policiu.. alebo si moze vybrat ci chce rozbit hubu partickou kamosov (hm to asi nie je dobry napas, ale nedalo mi)
Ja by som si vymazala svoje účty a vytvorila nové, aby ma už nenašiel. Môžeš mu pohroziť políciou.
No tak ti napíšem. Chlapec je narušený jedinec. Na tvojom mieste by som tiež kľudne nespala a mala aj obavy,nakoľko si už matka a ani po dohovore od tvojho muža si nedal pohov. A čo mu napísal muž a co mu on odpovedal? Ci ignoroval a tebe písal ďalej?
Určite so všetkou konverzáciou by som šla na políciu,avšak musíš natrafiť na policajta, ktorý bude ochotný to riešiť. Skúsila by som sa popýtať, či niekto niekoho na polícii nepozná a neodporucil by ti za kým treba ísť.
Neviem ako je to teraz,ale niekedy sa to riešilo tak,ze dotyčného zavolali na výsluch a dali pokutu...
Odpoveď je jednoduchá: Áno, nahlas to.
Smer policia
@lilyianka písal mu slušne a tak aby to prípadne nemohol použiť proti mne, že som mu jasné povedala že nemám záujem tak ma má prestať obťažovať, inak sa to bude riešiť ďalej. Správu ani neotvoril ani neprečítal
Ďakujem za radu
Polícia v prvom rade, v druhom by som asi skusila zamieriť na jeho priateľov a rodinu, poslala im screenshoty konverzácii a napisala im bud nech ho upracú alebo nech ti pomôžu, ze sa ho bojis. V kazdom pripade, jeho okolie by malo vediet, ze nie je v poriadku a ze ta šikanuje
@ruxandra ako píšem stretli sme sa dva krát, nepoznam ani rodinu ani kamarátov
Veď na FB určite má nejakých kamarátov.
@vyrovnanaosoba jeho pravý účet mám dávno zablokovaný, vytvoril si x ďalších kde nemá nikoho len aby mi písal, môžem to pozrieť odblokovať ten jeden profil ale myslím že to má zamknuté že keď ho nemám v priateľoch neuvidím nič ale skúsim
Áno, môže mať nastavené súkromie, ale pri niektorých fotkách, či zdieľaných veciach určite má like od niekoho, či nejaký komentár, tak preluskala by som komplet, až by som nenašla niekoho, kto mu je blízky 🤣 ja keby som bola v tvojej situácii, nájdem aj prababičky z 15 pokolenia, len aby som im dala vedieť, čo za úchylka majú v rodine.
@vyrovnanaosoba tak mne takáto cesta vôbec nenapadla ale pozriem sa na to ďakujem. Vyskúšam asi aj tu políciu lebo aj dnes ráno prišla správa a fotkou ako tu behá po okolí, desí má to
Samozrejme, a sama by som nesla nikde, povedala to vsetkym, nechludia vedia.
Taktiez jemu, ze to vedia na policii.
Daj si pozor, prepac, ale toto je presne ten typ, ktory si ta dakde vymakne samu a dalej vies....
Ja by som sa odstahovala velmi daleho.
@derdia presne toho sa bojím aj keď neviem či vôbec vie kde teraz bývam a podobne
9 rokov je sakra dlhá doba.. ja by som to na polícii aspoň spomenula a šla sa poradiť. Spravia záznam,iné nič. Pri šťastí mu pôjdu dohovoriť. Bohužiaľ zákony sú také,že kým ti realne neublíži, nemajú moc ako pomôcť.