Je toto dôvod rozchodu?

kaja153
30. sep 2022

Ahojte baby

Som po rozvode a stretávam sa s niekým novým.
Poznáme sa asi celý život ale ako kamaráti. Takto "inak" sa stretávame zatiaľ iba mesiac. Povedali sme si že to spolu skúsime,dali sme sa dokopy ale ja mám v sebe stále taký vnútorný strach že mi po čase povie frázu "prešiel istý čas a ja ťa mám stále iba rád,neľúbim ťa tak to ukoncujem"

Nič také sa samozrejme zatiaľ nestalo,zatiaľ mi hovorí len že má má rád,že mu je so mnou dobre,že si fajn rozumieme aj my aj naše deti. Keďže sme boli aj predtým kamaráti nemám problém sa ho čokoľvek opýtať a tak už som sa aj spýtala či si myslí že sa niekedy rozideme. Odpovedal že dúfa že nie ale že ak aj áno tak jediný možný dôvod mu napadá to že by som bola zlá na jeho dieťa.

Ten môj strach z frázy "mám ťa stále iba rád ale neľúbim ťa a tak to ukoncujem" pramení z vzťahu pred manželstvom kde som sa stretávala a teda tvorila pár s jedným chalanom ktorý mi toto povedal po roku 🙈

Myslíte si že je to dôvod na ukončenie vzťahu? Alebo to bola len fráza ktorou niečo iné zakryl a vo mne to tak nejak zostalo? Ja to beriem tak že keď mám niekoho rada a je mi s ním dobre,rozumieme si tak chcem byť s ním. A mať rád ľúbiť milovať nejako neriešim.

Ďakujem za odpovede.

anjelicek26
30. sep 2022

Ukoncit vztah kvoli nejakemu hypotetickemu vnutornemu strachu, co ti ja viem 🙄 Chlap to nikdy nepochopi (lebo nic zle nespravil), a asi ani nikto - ze radsej zvolim odchod hned, ako tomu dat normalnu sancu a rozchod potom...uplne clovek vyblikava alternativu, ze ten vztah sa moze uzasne rozvinut...

melanta
30. sep 2022

Prepáč, ale keby sa mňa chlap po mesiaci randenia opýtal, že si myslím, že sa niekedy rozídeme, asi by mi blikala kontrolka. Kontrolka, že nie je vysporiadaný so svojou minulosťou. A ja som názoru, že najprv si vyrieš minulosť a potom choď do nového vzťahu.

kaja153
autor
30. sep 2022

@anjelicek26 no ja sa len bojím že mi po pár mesiacoch povie to čo môj ex že ma má stále len rad

anjelicek26
30. sep 2022

@kaja153 len on nie je tvoj ex, rovnako nemoze za tvoje traumy z minulosti. Pokial budete obaja intenzivne na vztahu pracovat, prijde aj zamilovanost a vsetky ostatne krasne pocity... ked neprijdu, proste to nie je ten pravy...zivot je prave o pokus-omyl, treba mat na to odvahu.

marse
30. sep 2022

nedovol strachu z minulosti, aby ti vzal radosť z buducnosti...

nikde neni napísane , že to s týmto musí vyjsť. netlač na pílu a neporovnávaj s bývalým vzťahom. a otázky typu čo ak, ti nepomôžu.
a navyše každý z vás si niečo nesie z minulosti. daj tomu čas a volný priebeh.
držím palce.

stanulienkat
30. sep 2022

Preco riesis imaginarne problemy? A ak by ste sa rozisli z roznych dovodov o 3 roky, tak co?? Ved clovek musi vzdy ratat s tym, ze to nemusi vyjst. Nikto na svete ti nevie povedat, ze budete spolu aj o 10 rokov. To nemozes ani ty s istotou povedat. Napokon,ved to musis vediet najlepsie,ked si rozvedena. Povedal ti tvoj ex, ze ano, o 7 rokov sa rozideme? S tymto keby mi partner pilil usi, tak ano, poslem ho niekde.

kaja153
autor
30. sep 2022

@stanulienkat nie samozrejme. Ide skôr o ten dôvod rozchodu. Keď to má logiku že sa hádame,nerozumieme,nerešpektuje sa,nemáme radi svoje deti atď atď tak je to dôvod ktorý viem pochopiť a prijať. Takže vôbec neriešim či budeme spolu o dva alebo o 5 rokov. Ide mi len o ten začiatok a strach z toho že povie hm žiaľ mám ťa len rád.

kaja153
autor
30. sep 2022

@stanulienkat my sme kamaráti dlho. Od narodenia sa poznáme. On sám mi teraz napísal že by sa chcel stretnúť. Sám na stretnutí povedal že hľadá niečo dlhodobé a bol by rád keby som to bola ja. Aj keď sa ako partneri vo vzťahu nepoznáme. Poznáme sa ako ľudia. Vieme o sebe celý život. Sám hovoril že chce už konečne dobrú ženu,niečo dlhodobé a že keď si budeme ako partneri rozumieť a budeme sa rešpektovať a budeme na seba dobri tak že nemá dôvod odchádzať. Ja mám 26 on 31. Ten môj strach z tej sprostej vety mám ťa rad ale nič viac pochádza ešte z doby keď som mala 17

galioska
30. sep 2022

zamilovat sa da aj po case. Niektori to vzdaju na zaciatku a az po rozchode si uvedomia aky poklad mali...niektori sa zamiluju hned a casom velka zamilovanost vyprcha ale vzdy je dolezitejsie to po tej velkej zamilovanosti, ci sa vieme mat radi a vazit si vztah, ci nas to spolu bavi , ci mame preco, dovod byt spolu a to nemyslim peniaze, ale celkovo vztahy...

zooeynka
30. sep 2022

@kaja153 ved si zatial uzivaj to co je teraz,(ajtak ineho asi nemas vo vyhlade) a neries ci ti niekedy povie onu obavanu vetu. Ak ju aj povie tak to ries potom, skaredo mu vynadas a zivot ide dalej. Ale stresovat pre nieco, co mozno nikdy nenastane je hlupe.

nasasa_1
30. sep 2022

Ak ti je s ním dobre, tak by som s ním bola zatiaľ ak teda, no a uvidíš, čo ešte nejaký čas navyše teda povie. Ono sa to zmeniť nemusí , ale aj môže, no je to ťažko

pralinka25
30. sep 2022

a ty ho lubis? lebo to tak prilis nevyzera. ak by si ho lubila toto neriesis.
chapem ze sa bojis ale tvoj strach sa nezaklada na realnych zakadoch a obera ta o zivot. ak by ste sa aj rozisli tak co? najdes ineho. nefixuj sa na strach. v zivote nemame iste nic.
uprimne si myslim ze ak sa neprestanes tymto zapodievat poseries si akykolvek potencionalne uspesny vztah. ak sa nedokazes cez toto preniest sama skus nejakeho odbornika.
inak ja chapem ze ta to ako 17 rocnu ranilo ale ja na tom nevidim nic zle. kazdy clovek zazije minimalne jeden bolestivy rozchod alebo sklamanie. to k hladaniu toho praveho asi patri.
ver mi ze tieto tvoje strachy a pocity sa budu premietat aj do spolocneho zivota a podkopes si zaklady sama.

monika668
7. okt 2022

Mne to príde, že si celkom ešte nespracovala predošlý vzťah a jeho ukončenie. Treba si uvedomiť, že čo sa stalo v 1. vzťahu, ostalo v ňom. Tvoj súčasný partner nie je tvoj ex.
Začni si vážiť samú seba. Tvoje šťastie nie je závislé na rozhodnutí partnera, na jeho činoch ale na tebe. Raduj sa že vám to klape 🙂