Ahojte, sme s priateľom 5 rokov máme dieťa a ja už dlhšie zvažujem rozchod, som momentálne na materskej, je nam dobre nič nám vpodstate nechýba, rozumieme si ...akurát že máme málo spoločných aktivít, on vela pracuje a ja sa ničomu nejak extra nevenujem a to je práve ten problém že odkedy som s nim akokeby som sa zasekla na jednom mieste, nikam som sa neposunula za tu dobu čo sme spolu. Viem že mu to nemôžem davat za vinu, je to tak v mojej hlave a ja neviem prečo :D ja mam pocit že mu ani nemám čo dať do života. nič nerobím LEN SOM a myslím si že je to vztahom, že som sa zmenila k horsiemu za tie roky. Pred vzťahom som mala aj koníčky nejaké ciele, snazila som sa o niečo, no odkedy som snim asi som mala pocit že vztah ma dokáže uspokojiť po všetkých stránkach že nič viac ako vzťah nepotrebujem, no potom som zistila že mi to chýba (priatelia, koničky,...) strašne mam pocit že tým vzťahom strácam čas a že mi niečo uteká, som teraz iba doma s dieťaťom, ničomu okrem toho sa nevenujem ale mala som takéto stavy ešte keď sme boli bezdetní takže dietaťom to asi nebude. Chcela by som zažiť niečo nové. Niekoho spoznať partnera s ktorým by sme chodili na výlety, naučil ma lyžovať spoznala nových ludi napr. :D neviem či je toto dôvod na rozchod no už ma to dlhšie trápi a bojujem s pocitom že mi život uteká, mali ste niektorá niečo podobné? Ako to riešiť? Je na mieste zvážiť rozchod alebo to mam nejako sama v sebe vyriešiť? Ďakujem
@natalka2548 😯 Ty zvažuješ rozchod, lebo TY si sa zasekla, TY nemáš koníčky, TY sa neposúvaš vpred??? A čo od toho rozchodu čakáš? Že budeš voľná pre chlapa, ktorý ti bude robiť animačný program a bude ťa posúvať vpred?
Mám pocit, že ty nebudeš šťastná ani s iným. Ty cítiš, že nemáš naplnený život a čakáš od iného aby ti to poskytol. Partner nie je zodpovedný za tvoje šťastie, za tvoje koníčky, voľný čas. Predpokladám, že pracuje aby sa uživil a tebe vadí, že ťa neučí lyžovať. Veď dieťa daj na pár hodín babke a choď si zacvičiť, zaplávať, sprav si kurz, kde spoznáš nových ľudí a podobne. Partner nie je animátor.
@natalka2548 nemám problémy - tak si ich narobím ....
čo ti azda manžel zakazuje, zatvára ťa? aby si nemohla robiť svoje koníčky?
Pri malých deťoch je normálne, že prvoradé je starostlivosť oň. Počkaj kým dieťa trošku podrastie a rob si výlety aj s ním ....
Inakšie je to v tebe, poznám x žien, čo neprestali športovať, výletovať ... aj keď mali deti a manžela.
Ak sa nudíš - sprav si nejakú - ďalšiu školu...
A ako si predstavuješ život po rozvode? Nechas dieťa priateľovi a hop, vylety a lyžovacka?
Len aby si sa neposuvala už len z kuchyne do obývačky a zo škôlky do roboty keď sa rozídeš 😉 až potom budeš nadávať, ako nič sa nedá, lebo práca, škola, učenie, hranie, očr, dovolenka vyčerpaná pre choroby. Budeš rada, že otec dieťaťa ho zoberie na víkend a ty si budeš môcť oddýchnuť v tichosti nie ešte hľadať kamarátky a vymetať bary.
A ináč, mohla si sa realizovať pred dieťaťom, keď už vtedy si mala v hlave tento guláš.
dosť blbý dôvod na rozchod... o čosi blbší bol z dôvodu vojny na Ukrajine - minule tu písala jedna slečna .... 😉
Rozchodom zrazu nájdeš stratené koníčky?
@vyrovnanaosoba dáma asi ešte nepadla poriadne na hubu... od dobroty nevie čo má robiť... naučiť lyžovať ju mohli aj v detstve, popr. sa dá aj inštruktor na svahu za e...
@natalka2548
A ty si kompletna?? Je vam dobre a ty zvazujes rozchod, lebo si sa vykaslala na seba a sebanaplnenie? Ty ozaj myslis, ze tam niekde caka na teba princ, bude ta tahat ako taky vol? Teraz mas malo casu, hmmm... Daj novu temu Slobodne mamicky, ako travite volny cas (bez striedavky!), kam chodire na vylety a kde sa ucite lyzovat. A nie kazdy priatel je nakloneny cudziemu dietatu, aby bol z kazdej strany obmedzovany.
Ty sa radsej preber zo sna a zacni byt akcna. Ci fakt potrebujes uz ako dospela uz mamtka kouca v partnerovi?
Vies co mi povedal moj sef s usmevom, ked sa mi nechcelo do tazsej roboty? Kopni sa do zadku, kym ta tam kopne nadriadeny! On je super clovek, sef aj chlap.
Potrebuješ, aby ti niekto robil animátora? Nájdi si akčné kamošky, ktoré ťa potiahnu so sebou, naplánujte si akciu, výlet, aktivitu, nechaj dieťa s mužom a uži si to, hneď budeš spokojná aj vo vzťahu. Ja sa tiež musím pravidelne "vyvenčiť", aby som bola dobrá partnerka a matka 😄
@natalka2548 🙈 ste celkom nepríjemné ale ďakujem asi mate pravdu, skúsim sa viac zamerať na seba, než riešiť rozchod 👍
@natalka2548 prepáč, ale ver mi , máme tu, nie jedná aj iné - ťažšie - smutnejšie - problémy ....
🍀
@natalka2548 a čo si čakala? Veď ti len píšu svoj názor. Veď si to prečítaj po sebe. Ty si sa zasekla. A keď budeš sama s dieťaťom budeš mať na aktivity čas? Alebo dieťa necháš jemu? Neviem čiste dieťa plánovali alebo nie ale podľa mňa si ešte nedozrela na vážny vzťah a dieťa keď takto uvažuješ.
@natalka2548 No ja neverim. Vziat dietatu otca lebo ty sa nudis. Hmm, matka roka 👍
@natalka2548 Keď dieťa pôjde do škôlky a ty do práce, zmení sa táto situácia sama a ani nebudeš mať čas myslieť na takéto veci. Kým nie sú vážnejšie problémy vo vzťahu na rozvod netreba ani myslieť, rozvedené ženy s dieťaťom nemajú nejaký ideálny život, skôr ešte ťažší ako takto, keď niečo bude zariaďovať aj muž.
Tak toto musi byt vymyslene, neverim, zeby niektora matka mohla takto rozmyslat. Ty myslis trochu aj nato dieta? Ci len sama na seba?
@natalka2548 Áno určite sme mali viaceré niečo podobné len sme sa rozišli skôr a nie až po dieťati.
Toto mi nedáva logiku.Zakladať si rodinu vo vzťahu v ktorom nie si úplne spokojná? No na to si mala myslieť asi skôr.
Hahahaha tak to ja by som sa potom s manželom rozvádzala každú chvíľu kedy som smutná, že niekam nechodíme na výlety alebo že nemám žiadne koníčky 😁
@evickuska ďakujem krásne za normálnu odpoveď
@natalka2548 nie nie je to dôvod pre rozchod však toto vsetko môžeš prežiť aj sním nemusíš hľadať iného len treba si sním sadnúť porozprávať sa vám dvom určite chýbajú spoločne chvíle preto takto zvažuješ
@natalka2548 naozaj by si chcela zahodiť rodinu len kvoli tomu, že ty sa nudíš?… veď si vedela, že materstvo je starať sa o dieťa a nie chodiť si vkuse po výletoch a užívať si niekde s kamarátkami… co si myslíš? Že sa s chlapom rozídeš/rozvedieš a potom čo? Budeš bez chlapa iba sama s dieťaťom…to už absolútne vôbec žiadne “koníčky” mať nebudes…alebo si myslíš, že ta nejaký sexy krásny chlap vezme s dieťaťom k sebe a začne sa ti krásny život? 😅
@natalka2548 V tomto partnerstve mas urcite viac moznosti sa sebarealizovat, nez ked budes samozivitelka - budes mat menej casu na seba, viac zodpovednosti, menej penazi (finacne je byt samozivitelke neumerne financne narocnejsie)..ozaj, zameraj sa na seba a svoje stastie v aktualnej situacii..sny si mozes plnit, len porozmyslaj ako, urcite to pojde 😉, drzim palceky ❤️
@natalka2548 samozrejme sa sustred na seba. Chces sa naucit lyzovat? Zaplat si kurz a muz bud nech sa prida, alebo nech strazi dieta. A tak to sprav so vsetkym, co chces. Nemozes cakat na ineho, ze ti da zmysle zivota
Hej no, nuda je veľmi dobrý dôvod na rozvod. Keď sa ťa o pár rokov bude dieta pýtať prečo ste sa rozišli s jeho otcom, čo povieš? Že si sa nudila. Veď začni chodiť do roboty a hneď bude tej nudy menej
kolko ma dieta rokov? resp aku dlzku z vasho vztahu zabralo tehotenstvo a materstvo? lebo skor sa mi zda, ze ste si nestihli uzit tie veci, co ti chybaju predtym a ono byt matkou je presne o tom, ze prve roky sa tazko pohned od dietata, co nie je vina partnera
Keď naplánuješ nejaký výlet, turistiku (to môžete aj s dieťaťom, už je dosť veľké), tak odmietne?
Hádam nečakáš, že on ti bude robiť animátora času.
Veď porozmýšľaj, kam by si chcela ísť. Popozeraj na nete inšpiráciu a hádam navnadíš aj jeho.