Je to výhovorka?

17. jún 2023

Mam kamošku. Poznáme sa dlhé roky. Je slobodná bezdetna bez priateľa. Pracovnú dobu ma do 16h.mozno sem tam prescas do 17h.ja mam dieťa a tiež pracujem. Keď jej napíšem sms ako sa ma tak bud neodpíše alebo odpise po pár dňoch ze zabudla odpísať alebo ze bola na služobke. Je moderná doba internet v mobile..ludia berú fon aj na WC. To naozaj nema minútu odpísať na sms? A rozmýšľam aj keď je na služobke tak snáď večer o. 20h v hoteli nemá čas odpísať? A jej sms znie mam sa fajne veľa prace. A to je cele. Vyhovára sa ze nestíha odpísať?

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lvulik
17. jún 2023

Proste nemá záujem alebo nejaké osobné problémy, ktoré asi nemá potrebu s tebou zdieľať 🤷🏼‍♀️
Ak ti na nej záleží, tak by som jej napísala, ze si tu pre ňu, keď by niečo potrebovala a nechala ju chvíľu na pokoji...
A mna napr tiež nebaví si vypisovať, uz je to obdobie za mnou. Tiež mi to niekedy dlhšie trvá, proste zabudnem, ak to nie je pre mna dôležité, podstatné..

autor
17. jún 2023

@nikto2234 ved hej. Ja som to myslela tak ze do. 2 ci 3 sms sa vmesti aj viac. Neze si písať sms typu chát ja a ona odpoveď.

0silvia0
17. jún 2023

To vase priatelstvo spociva v takejto chabej komunikacii? Ci sa aj stretavate?

sissy27
17. jún 2023

Tiez by som neodpisovala na otazku “ako sa mas”. Dobre, koniec konverzacie 🤷‍♀️

lindous
17. jún 2023

Bolo to tak vždy alebo sa niečo zmenilo? Ja poviem za seba - tiež takto odpovedám na otázky ako sa mám a čo robím, pritom máme tých ľudí rada, na živo vieme pokecať perfektne, dokonca aj popísať si vieme veľa, keď je to o niečom konkrétnom, ale takéto small talky cez chat ma extrémne nebavia...

autor
17. jún 2023

@sissy27 tak dobre je jednoduchá veta. Ktorá sa aj rozviesť ze kúpila som parádne šaty na leto. V práci mame nového pekného kolegu. Napr.

januska12323
17. jún 2023

Asi má iné kamošky, s ktorými sa tak nenudí. Ty máš len ju?

autor
17. jún 2023

@lindous bolo to tak vždy aj sme spolu telefonovali. O sebe minimum. Napr keď som jej párkrát zavolala povedala prepáč nemôžem hovoriť teraz niečo mam. Niekam idem. Nič konkrétne ze napr idem na nákup do lidla ci idem na plaváreň len tak

viestta
17. jún 2023

Ked chcem s niekym pokecat, tak mu zavolam. Tieto vypisovacky o nicom mi uprimne povedane dost lezu na city. A urcite by som nevypisovala ani o novych satach ani o kolegovi... Vsak na co? Ked si zavolame alebo stretneme sa, tak kadeco preberieme cez vypisovanie vybavujem len zoznam na nakup, alebo napisem SMS ked viem, ze ten clovek nemoze dvihat telefon a naozaj s nim potrebujem nieco dolezite riesit. A napisem len to najdolezitejsie a co najstrucnejsie

autor
17. jún 2023

@januska12323 hej ma inú kamošku viem. Aj ja mam iné kamosky

autor
17. jún 2023

@viestta tak každý to robí inak. Niekto vie do sms. 3.ci 4 napísať aj tzv slohovu prácu.

lindous
17. jún 2023

Tak potom by som to zobrala ako fakt, že taká je, nerada takýmto spôsobom komunikuje, nemá potrebu sa vykecávať v správach či telefonátoch a viac sa v tom nevŕtala, pokiaľ sa viete stretnúť a pokecať, to je dôležité 🙂 ono to že nemá čas je taká výhovorka-nevýhovorka, lebo je jasné, že keby chcela čas si spraví, ale zrejme ho radšej venuje niečomu inému a brala by som to v poriadku

autor
17. jún 2023

@lindous tak to aj beriem uz

sissy27
17. jún 2023

Nepochopila si pointu - “ako sa mas” je najdebilnejsia fraza aku vies pouzit pri pokuse o kontakt a vacsina pricetnych ludi na nu proste neodpoveda. Zavana to tym, ze bud nieco potrebujes a zrazu si si spomenula na dotycnu alebo sa nudis a chces, aby ta zabavala. Ocividne kamosky nie ste, inak by tato veta nikdy nepadla. To pouzivaju znami, ktori sa nahodou stretnu na ulici raz za 3 roky, aby teda nepresli okolo seba ako uplne cudzi, ale v skutocnosti maju uplne u prdele ako sa ten druhy ma, nie kamaratky.

laurita285
17. jún 2023

Na otázku ako sa máš sa odpovedá, že mám pekného kolegu v práci? Na to sa odpovedá dobre a dovi 😀, prípadne len to dovi (rozumej že neodpíše)

autor
17. jún 2023

@laurita285 noo môže napísať mam sa fajne srdce mi jasa keď každý deň teraz vidím ráno nového kolegu..

autor
17. jún 2023

@sissy27 no hej čau kikinka co nove ako beží život? Ta my už staršie pani ta píšeme. Ahoj ako sa mas

andrea78
17. jún 2023

Cas ma, ale nema chut a zaujem odpisat. Preto to skryje za ,,nemam cas, zabudla som,, , tym to povazuje za slusne vykrutenie sa zo situacie. Keby chcela, zabudla, tak by to vyzeralo inak.

autor
17. jún 2023

@andrea78 aj ja si to myslim

sense
17. jún 2023

Keď mi niekto napíše ahoj ako sa máš,? Moja odpoveď. Ďakujem mám sa dobre. Zo slušnosti ešte napíšem občas a ty? À dokonca mam kamošky resp skôr známe ktoré keď napíšu ahoj ako sa máš tak ak mam chuť na ňu napíšem rovno co potrebujes? Pretože napíšu zväčša len keď niečo potrebujú. A keď nemám chuť alebo čas. Na otázku ako sa máš? Odpoviem: dobre. Koniec diskusie

autor
17. jún 2023

@sense ja nepíšem nikomu vtedy keď niečo potrebujem. To som ešte nepočula písať dakomu ako sa máš a potom pýtať dačo od ludi

januska12323
17. jún 2023

Ja mám najradšej správu: ahoj. A ticho.

autor
17. jún 2023

@januska12323 zaujímavé. Možno skúsim takú sms

sissy27
17. jún 2023

Prosim ta, zmier sa s tym, ze nie ste kamaratky a nema zaujem byt s tebou v kontakte. A ja sa jej ani necudujem 🙈

viestta
17. jún 2023

ano, technicky je to mozne. Ale zjavne ta tvoja kamoska toto nevie alebo nechce robit. Takze ak chces vediet ako sa ma,ci ma nove saty alebo noveho pekneho kolegu tak jej zavolaj. Po pravde na ozazku Ako sa mas? odpovedam Dobre. Co viac mam vypisovat?
A ked uz sme pri tych slohovych ulohach, vsak napis slohovu ulohu ty. Mozno ju aj celu precita a mozno ti aj nieco viac napise. Alebo ju konecne prejde trpezlivost a posle ta tam, kde by ta asi najradsej poslala uz davno, pretoze podla toho co tu vypisujes ty nie si kamaratka, ty si jedna zvedava otravna osoba.

h2
17. jún 2023

Je to taký typ. Tiež mám takú kamošku. Je nás 6 kamošiek, máme spoločnú WhatsAppovú skupinu. 4 z nás sme tam denne (alebo takmer), "kvákame" o úplne všetkom možnom. Piata sa občas zapojí, oveľa menej, než my 4. No a šiesta nepíše takmer nikdy, fakt by sa muselo niečo stať, aby napísala. Pritom keď sa máme stretnúť, príde vždy, naživo sa vždy super porozprávame. Len tento písomný prejav jej zrejme nevyhovuje. (Tiež slobodná a bezdetná, rovnako aj tá, o ktorej som písala pod č. 5).

miadi
17. jún 2023

Ludom co maju problem odpisat nepisem. Tak nie ste kamosky nema zaujem . Ste len zname co sa poznaju roky povrchne.

melanta
17. jún 2023

Ty proste chceš, aby odpovedala tak ako ty chceš. Tak si nájdi niekoho, kto je ako ty. Ja kamoške nikdy nenapíšem "ako sa máš". Ani ona mne. Keď chceme o tej druhej niečo vedieť, zavoláme si. Ak mi niekto zo známych napíše "ako sa máš" odpíšem "dobre" a tým to končí. S ľuďmi, ktorí sú mi blízki, si zavolám. Tým ostatným stačí odpísať strohé "dobre".

diewcatqoo
17. jún 2023

Keby tam bola ina pracovna doba, tak by som si myslela, ze pises o mne. Ja neznaaaasam s kymkolvek pisat cez spravy. Som schopna na spravu odpisat po pol roku. A na otazky "ako sa mas" vacsinou ani vobec neodpoviem. Radsej si zavolam s niekym. A aj to sa mi vacsinou nechce a musim sa premahat. Som odlud, co narobim 🙂