Je to pravda?

24. feb 2024

ahojte zila som v tom ze ked sme manzelia a po smrti nasich rodicov bud jeho alebo mojich jeden z nas zdedi nehnutolnost tak ze to patri len tomu kto to zdedi a ze to nebude automaticky aj moje alebo manzelovo. No mali sme rozhovor s muzom a ten mi tvrdi ze ked on zdedi dom po rodicoch ked sa obaja pominu tak ze to je automaticky “nase” ….ja som mu tvrdila ze nieje ze lebo ze to nespada do toho manzelskeho podielu…tak teraz uz tomu nerozumiem ako to teda je? dedila by som len v pripade umrtia manzela nie? ale to uz na pol s detmi…alebo sa mylim ?

syslik81
24. feb 2024

je to toho kto to zdedi

syslik81
24. feb 2024

a ano keby manzel umrel vtedy to zdedis ty a deti

evickuska
24. feb 2024

tvoje dedicstvo je iba tvoje, jeho iba jeho... Vase je len to co ste nadobudli spolu 😊

sissy27
24. feb 2024

Dedicstvo a dary nespadaju do bsm. Takze nie, nebude to automaticky “vase spolocne”. Dedicstvo po manzelovi sa rozdeli medzi teba a vsetky jeho deti (nielen vase spolocne, ale ak by mal aj nejake z predchadzajuceho vztahu alebo nemanzelske).

bylinka25
25. feb 2024

Nie, tvoj manžel nemá pravdu.
Dedičstvo po jeho rodičoch pripadá jemu a jeho súrodencom, tvoje po tvojich rodičoch zase tebe a tvojim súrodencom.
Ten druhý manželský partner nemá s majetkom po rodičoch svojej manželku/manžela nič spoločného.

zuzanka.zuzu
25. feb 2024

presne tak ako píšeš, pravdu máš ty

zuzubb007
25. feb 2024

Keď zomrú tvoji rodičia dedičstvo je tvoje ak máš súrodencov delí sa, a keď umrú jeho rodičia dedičstvo je jeho, nič to nemá s tým, že ste manželia každý dedí za svojich

autor
25. feb 2024

@zuzubb007 a ked by zomrel manzel? je jedinacik

ibajaanikiny
25. feb 2024

Mas pravdu ty,do BSM nespada noc z toho,co zdedi jeden z Vas. Ak by ste sa rozvadzali,dedicstvo je len jeho.

ariesi
25. feb 2024

Ak nás na mysli situáciu, ze napr zomreli manžel a až tak jeho rodičia, tak jeho diel zdedila jeho deti

zuzubb007
25. feb 2024

Tak dedia jeho deti

mk1111111111
25. feb 2024

Ak zdedi Tvoj manzel, je to jeho, ak potom zomrie on, dedis Ty a deti aj to jeho zdedene.
Asi na to si sa pytala

tiezjedna
25. feb 2024

Ani dar ani dedičstvo do BSM automaticky nespadá. Ale je možné ho/to doň vložiť.

cvargajedna
26. feb 2024

Sa pýtaš či sa ho oplatí zabiť? 😁😁

ibatanecnica
26. feb 2024

autorka - tak zdedia jeho deti, ty nie

ibatanecnica
26. feb 2024
mk1111111111
26. feb 2024

@ibatanecnica prečo by dedili len deti? dedí aj ona po jeho smrti

ibatanecnica
26. feb 2024

@mk1111111111 ak by zomrel rodič otca detí - ktorý už nežije, tak dedia deti toho otca, nie manželka.

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica ale ked je jedinacik?

ibatanecnica
26. feb 2024

autorka - čo s tým má spoločné že je jedináčik? Ak by ti zomrel manžel a až po ňom jeho rodičia , tak dedia tvoje deti. Ak by zomreli svokrovci a až potom tvoj manžel, ktorý už vlastní toto dedičstvo, tak potom dedíš niečo ty a niečo deti

oskvarka
26. feb 2024

ona to myslela tak ze ak zomrie napriklad tvoj manzel skorej ako jeho otec ;) potom budu dedit len vase deti a nie ty ;)

ibatanecnica
26. feb 2024

@oskvarka a nielen ich deti ale všetky jeho deti, ak má nejaké z predchádzajúcich vzťahov, prípadne ,,bočáky,, 😉

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica to ze by dedili este surodenci kebyze ich ma

ibatanecnica
26. feb 2024

autorka - tak to je jasné, že dedia všetky deti. Ale to nemá s tebou nič spoločné.

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica sak to ja viem to ani nebola otazka a odpovede som uz dostala

ibatanecnica
26. feb 2024

autorka - to ja som písala na tvoju otázku - keby zomrel manžel. Ono záleží na tom, kto kedy zomrie. Preto som napísala to, čo som napísala. Lebo z tvojho príspevku mi to nebolo jasné, ako to myslíš

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica aha jasne dakujem ja som zas nepochopila tu odpoved uplne ;) 🙏🏻

ibatanecnica
26. feb 2024

autorka - vyjasnené 🙂

tilly
26. feb 2024

Dedičstvo, dary a veci slúžiace ja osobnú potrebu a spotrebu a veci slúžiace na výkon povolania, nespadaju pod bsm. Kedysi tam boli aj reštitúcie, ale tie už nie sú...

anouschka5
27. feb 2024

Ak zomrie jeden z manželov najskôr sa vysporiada BSM ( zväčša to býva polovica majetku manželov ) až potom v prvom rade dedia deti a manželka rovným dielom ( deti všetky aj nemanželské )