Je to podľa vás normálne?

12. aug 2023

Píšem anonymne aj keď som tu už nejaký rok ale toto čo sa u nás deje v poslednom čase mi normálne nepríde aj napriek tomu ,že manžel tvrdí ,že problém je vo mne .
Modelové situácie som v 9.mesiaci proste veľa vecí hlavne keď sú tie 30-35 stupňové teploty vonku tak so synom 4 roky sa už veru necítim sama ísť napríklad na kúpalisko …
Tak hovorím ,že pôjdeme spolu on na dané akurát ísť nechce … ako dieťa aj keď malému sa páči len tam sám to dobre vie
Ok kompromis z mojej strany … nabudúce nás naši pozvali … on s nimi nejde mám ísť sama
Ako nikdy nám naši nič neurobili ,pomáhajú ako vedia tak mi bolo veľmi trápne keď sa pýtali prečo on ostal …
Išli sme s malým na pár dni zasa k našim sami cez týždeň kým pracoval aj mi pomohli ale jednak sme chceli byť spolu …
Dnes zasa konflikt píše mi švagor so sestrou ,že či sa zajtra niekde chystáme či sa môžu pridať
Hovorím áno určite sa pôjdu niekde kúpať
Hádka keď to počul on s nimi nejde 🤯 ja už naozaj neviem proste kde je problém
Všetci podotýkam sú inteligentní ľudia ,ktorí radi s nami trávia čas malý ich miluje
Ja som manželovu rodinu naozaj priala nie je to 3 mesiace čo sme spolu pomaly 10 rok … a toto mi pripadá úplne detinské z jeho strany
Ja si mám stále niečo ,,vymýšľať,, prečo niekto nemôže ísť s nami ? Alebo potom tráviť čas len sama s mojou rodinou ???
Už naozaj strácam nervy prosím ak ste riešili podobnú situáciu pretože ja sa už pomaly za jeho správanie hanbím bohužiaľ …

tinkavvv
12. aug 2023

Tak a travite cas aj sami ako rodina? Lebo ak ste stale s niekym, tak ho chapem.

autor
12. aug 2023

@tinkavvv Samozrejme ide možno o stretnutia 3-4 krát mesačne moja rodina je skoro 100 km ďaleko toto som možno spojila situácie za posledné 3 mesiace
Pričom od jeho rodiny bývame 5 minút vidíme sa niekoľko krát za týždeň čo akceptujem tak isto oslavy ,stretnutia ,starí rodičia …

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
12. aug 2023

Ja nechápem prečo by si sa mala.hanbit a vymýšľať výhovorky? Rodine povedz: neviem, nechcel tu ísť. Prečo? Neviem, opýtajte sa jeho. Koniec diskusie. Kúpanie ? Chápem tak, že mal ísť iba syn s mužom? Prečo sľubujes.zanho? Sestre napíš,...opýtam sa ho. A potom jej napis...chcú ísť sami. Žiaden problém

januska12323
12. aug 2023

Keď niekam chceš ísť tak sa ho opýtaj či má náladu na výlet a spoločnosť iných ľudí. Neviem prečo sľubuješ a pýtaš sa až potom.

cacianka
12. aug 2023

Keby mal dôvod, že tvoja rodina je nejaká divná, alebo ho nejako urážajú, útočia, zhadzujú, tak ešte pochopím. Alebo sú na vás stále nalepení, ste príliš často s nimi, keby si bola na svoju rodinu priveľmi naviazana. Ale keď sú ok, tak to chce len slušný rozhovor, a potom natvrdo otázky prečo !
Nechápem takéto oduvanie a bez padnych dôvodov, možno má muž nejaké maslo na hlave a tvoja rodina niečo vie na neho čo nevieš ty.
tak sa bojí že sa to prevalí a preto sa im vyhýba a vadia mu. Ide na to štýlom " najlepšia obrana je utok'".
Treba brať do úvahy aj to, či v prvom rade trávite voľný čas iba vy traja , ako ho trávi tvoj muž s dieťaťom a či ťa odbremení keď si vo vysokom štádiu tehotenstva.
Prípadne si sadnite s jeho rodinou a spýtaj sa ich, priamo na rovinu či nevedia čo je vo veci, a kľudne by som im povedala, že pokiaľ sa to nevyjasní, aj ty sa od nich budeš dištancovať , aby pocítil ako je tebe.
Lebo nie je ok ak svoju rodinu velebí a tvoju takto ignoruje a ponižuje odmietaním.
Možno je to detinská podmienka, no ale ako inak roztat tento gordický uzol, priprav sa však že si možno vypočuješaj blbé komenty alebo sa dozvieš nepríjemné informácie.
Držím palce, aby ste si to vyjasnili, všetci, celá rodina.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janagem
12. aug 2023

Možno len nemá rád keď sa rozhoduje o ňom bez neho 🧐

autor
12. aug 2023

No už tie odpovede sú trošku pritiahnuté za vlasy preboha nikto nehovorí o tom ,že musia manželia s dieťaťom podotýkam tráviť čas s rodinami rovnako
Samozrejme ,že viem keď ho niečo nebaví nenútim keď vybehneme iba baby proste to je samozrejmosť
Ale neviem si predstaviť ,že by sme boli pozvaný na nejakú oslavu ako RODINA alebo výlet a ja proste poviem ,že ja nejdem ako zanovité dieťa proste lebo nechcem
Podotýkam doteraz bolo všetko naozaj ok ,žiaden problém
Samozrejme muž trávi veľa času s dieťaťom len sám
Podnikajú stanovačky , túry s deťmi aj len s jeho kamarátmi

dominikamacakova
12. aug 2023

Nemá depresie? Na chlapoch to ťažko poznať

cacianka
12. aug 2023

@zuzanockamt to sii ešte na MK nečítala väčšie a absurdnejšie konšpiracie ? Ja som to spomenula iba ako drobnosť, moooooožno, lebo autorka až teraz napísala že sa muž deťom venuje s takýto stav nastal až teraz. Tak napíš ty, prečo on takto reaguje , že neguje jej rodinu

simca06022011
12. aug 2023

neriesila by som ho, ano sprava sa ako male decko. Ak chce aby ste mali vylucne spolocny program moze povedat... dobre robis ze ides bez neho, nesed doma... za chvilu babatko a zase si v kolobehu ;)

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
12. aug 2023

môj brat takto vyvádzal keď mal frajerku... presne takéto blbé výhovorky...

joesvk
12. aug 2023

Chápem ťa, ale neporadím. Nastavila by som sa tak,že proste musím ísť sama a užijem si to. Nebudem rozmýšľať, čo by bolo,keby tu bol.

autor
12. aug 2023

Je mi to len vyslovene ľúto ,nepríjemné pretože ako hovorím aby naši radšej povedali tak ty príď s dieťaťom keď ich pozvem k nám ,že sme mali nejaký sviatok a podobne … pretože sa zjavne necítia už pri nás komfortne alebo vyrušili ,že má s nimi ,,problém,, aj keď netušia aký to ani ja veru 🤷🏼‍♀️ Lebo naozaj sa nič nezmenilo
Nechcem aby to skĺzlo až do niečoho takého

cacianka
12. aug 2023

@zuzanockamt ok je tráviť čas každý so svojou rodinou, aj bez partnerov, ale prečo odrazu takto záhadne reaguje , poraď čo by si urobila, keď to takto bije do očí ?
Model: Ty bežne tráviš čas aj s jeho rodinou, nevšimla by si si že tvoj muž odrazu chce iba svoju a tvoju bezdôvodne bojkotuje, očividne sa vyhýba, úplne by si na to kaslala ? Bez mihnutia oka, ani by si sa nespýtala ?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
12. aug 2023

môj partner tiež rešpektuje, že sa nechcem " rodinkovať" ...človek ide fázami a teraz má takú fázu.

spadnutaslivka
12. aug 2023

no, ja som už na MK taký opakovací papagáj, ale nepochopím, prečo sa pýtaš neznámych ľudí na MK miesto toho, aby si sa normálne opýtala manžela... Najlepšie ti povie, čo ho trápi, resp. prečo sa zrazu od nich dištancuje a potom môžete skúsiť nájsť riešenie.

domkakvet
12. aug 2023

Je to zvlastne, ked do teraz taky nebol a pises, ze travi cas s dietatom a travi ho aj s tebou, ci s tebou uz nie?

autor
12. aug 2023

@spadnutaslivka nežijeme vo filme samozrejme som nepísala najprv sem .. chcela som vidieť iný pohľad na vec aj vidím … niektoré ženy píšu ,že to tak tiež majú mne to príde čudné
@domkakvet ako o to mi práve ide pretože sme mali pred nedávnom len sami dvaja dovolenku predtým
Len my ako rodina proste nerozumiem 🤷🏼‍♀️

petronelag
12. aug 2023

@spadnutaslivka Presne tak treba sa opýtať manžela, prečo nechce s nimi ísť a dá sa ísť aj sama s deťmi, nemusí stále chodiť aj on.

mondolina
12. aug 2023

čomu nerozumieš, proste sa mu nechce mať za pätami furt nejakú rodinu, kde musí konverzovať, venovať sa. proste ho to už nebaví.

eliska13
12. aug 2023

Idete mu na nervy chce byť sám.Vadilo by mi to prečo sa mu máte prispôsobovať podľa toho akú má náladu a na koho?

minutka
12. aug 2023

A co hovori muz? Preco nechce?

svetlonos
12. aug 2023

Mate sa radi, je k tebe a dietatu pozorny, láskavy?
Ak ano - nehrot to!
Mozno je mu blbe odmietat jeho rodinu - s nomi "musi" travit cas. Potom chce travit cas s tebou a s vami ako rodinou. A do toho aj tvoja rodina.
Ved tolko volneho casu ani nema!
Nemyslim v zlom. Ja ho chapem celkom.
Moj muz celkovo nie je spolo ensky typ. Ze by sme pravodelne podnikali nieco s rodinami, nehrozi. Ked je to obcas a hlavne s detmi, je s tym v pohode. Ale kazdu chvilu, teda 4x do mesiaca plus jeho rodina, kedy ma mat cas aj na seba?
Tak nema chut hrat formu. Rodine povedz, ze ma obdobie ked sa mu nechce.
A v 9 mesiaci so teda chodila maximalne tak 15 minut od domu s 3 rocnym. Po kupalisku som len smutne pozerala a bohuzial, toto leto bude maly bez kupaliska. Muz fyzicky neznesie tieto tepla, takze s nim nepojde. Tiez je radšej mimo ludi. Vedela som to o nom od zaciatku a nenutim ho. Moja rodina vie, ze nie je extrovert a aj to, ze to nemaju brat osobne.
No a keby mal naplano any program s malym sam a ja mu tam pripnem este moju rodinu a len mu to oznamim - konecna. A to ma so segrou aj svagrom v pohode vztah.
Opytaj sa ho. Mozno je fajt pretazeny a chlapi to neradi priznavaju.

betulinka1
12. aug 2023

Nechal ta ist v 9. mesiaci samu 100km autom za tvojimi rodicmi, ked mal cas a nebol v praci? Hmmm🤔🤔🤔 no treba sa s nim porozpravat, ze co sa ti nepaci. Tu to nedoriesis. Normalne mu povedz, co je ok a co je pre teba cez čiaru. Ze ta taketo dotahovacky nebavia. Druha vec je ta, ze ked sme tehotné, tak sme trosku citlivejšie ako inokedy.

viky173
12. aug 2023

Nenapadlo Ti, ze je mozno introvert a chce si mozno mimo prace oddychnut od cudzich ludi? Ano, chapem, ze je to Tvoja rodina, ale on s nimi nevyrastal, nestravil tolko casu, takze z tohto uhla pohladu su pre neho cudzi. Ak by bol naozaj introvert, tak mi ver, ze nech to vyznie akokolvek, ale po celom tyzdni v praci chces mat cez vikend uz pokoj. To pisem ako introvert a ako prve mi to napadlo, ked som citala o Tvojom manzelovi.

hankab
12. aug 2023

Suhlasim s kockami, tvoj muz sa proste nechce neustale prisposobovat tvojej rodine a tomu, co ai prenho naplanuju/te. Nechaj ho na pokoji, nie kazdy ma rad neustalu spolocnost na vyletoch, dovolenkach, vo volnom case.
Ja som tiez najradsej, ked ideme niekam sami, lebo nemusim stale viest vynutene rozhovory s ludmi, ktorych sice respektujem, ale nemam potrebu s nimi travit vsetok volny cas. Priatelovu rodinu mam rada, priatel rovnako moju, no ak by mi chcel stale niekoho nanutit, aby mi organizoval volny cas, rychlo by som ho zrusila. Neznasam napr. dlhe vylety a mam vo robit, aby som s nim vydrzala viac ako 6h mimo domu, lebo mi je uz dlho a chcem sa vratit domov. Ak by som mala nonstop v patach jeho surodencov alebo rodicov, tak by som bola nervava ako cert.