Ahojte, zvyknete niektorá posielať darčeky aj keď dieťa nemá priamo vaša kamarátka? Kamoške sa narodila neterka, rozmýšľam, že by som jej vzala na stretko nejaký darček pre bábo (oblečko a hračku). Je to vhodné?
Podľa mňa nie..za mňa to nie je bežné. Ja by som nebrala nič pokiaľ to nieje kamoškine bábätko. Ale to je môj názor, urob ako myslíš.
Asi máš veľmi rada malé deti ❤.
Asi áno .už som tak dávala darček
Ja som takto nikdy nedávala, ani mne nikto nič takto nedal a úprimne by mi to ani nenapadlo 🙂 ak by som veľmi chcela, tak možno by som skôr dala niečo kamoške ako tričko "najlepšia teta" (možno trochu gýč, ale nič iné mi teraz nenapadá) ako posielať po nej niečo bábätku...
Take vnucovanie sa.
Tak toto by bolo fakt divné
Kedze to nie je jej dieta, tak take nieco vhodne jednoducho nie je..
A to by potom kamoška zaniesla svojej sestre / bratovi, že toto posiela vášmu dieťaťtku moja kamošku, ktorú ani nepoznáte? No dosť zvláštne. Ja by som nič nenosila. To dieťa nepoznáš, ani jeho rodičov, nie ste rodina, možno sa ani nikdy neuvidíte, tak načo?
Nie, je to divné, nerobí sa to.
mozno v pripade ze by slo o dieta surodenca najlepsej kamosky, za predpokladu ze sa pozname tiez “blizsie” a nie len ze sa “registrujeme” navzajom… inak nie…
Za mňa tiež nie
Ak je ta neter pre nu nejak vynimocna a pripisuje jej narodeniu nejaku dolezitost, mozes nejaku malickost. Ale ber to tak, ze ona ten darcek bude posuvat dalej do rodiny, kde ta mozno ani nepoznaju, takze sa mozu citit zvlastne, ak dostanu dar od niekoho cudzieho.
Ked sa mi narodil asi najmladší, tak som dostala od maminych kolegýň pre neho overalove pyžamko, ze vtedy mojej 3 ročnej bolo este velke. Ale napr. bežne dostávajú moje deti od maminej kamošky nejake darčeky - sošky atd... Neznášam to
Ja by som sa spýtala dotyčnej kamošky, čo si o tom myslí.
Ja som takto dostala a bolo to mega divné .... Ešte to hodila aj do schránky lebo som nebola doma.... Podotýkam že dotyčnú som videla asi 5x v príbehu pár rokov vždy u švagrinej 🤷🤷🤷akože darček sme využili ale doteraz som nepochopila načo to bolo 🤷
Mne osobne to pride mile maly darcek dat, ak to tak citis.
zober jej flasu vina, nech to oslavi, ked uz chces byt pozorna.. babatko darceky nepotrebuje
Je to od teba milé, ale nerob to
Ja na tom nevidím vôbec nič zlé, ak to tak cítiš 🙂 ak chceš obdarovať, tak obdaruj, ak nie, nie. Hnevať sa na teba kvôli tomu určite nik nebude🙂
Akože ja to nechcem nijak hrotiť, iba maličkosť. Je to jej prvá neter. Ja mamu dieťaťa nepoznám. Ale viem ako veľmi sa teší, že je tetou. Máme sa stretnúť, po dlhšej dobe, keďže bývame ďaleko, a máme svoje povinnosti a životy, stretávame sa menej často, ako by sme chceli. Tak mi napadlo, že jej urobím aspoň takto radosť, aby vedela, že na ňu myslím, aj keď nemám čas byť pri nej. Takéto nejaké vtipne body chcem kúpiť a niečo malé pre dieťa ku tomu, handmade medvedíka napríklad. No nechcem byť za divnú zasa pred jej rodinou 🙈😂. Mne to príde vtipné, mňa by taký darček určite potešil, viem že aj ona by sa zasmiala, len jej rodinu nepoznám, tak preto uvažujem, či je to vhodné.
Ľudia sú rôzni, niekto by sa zasmial, no niekoho môže aj také vtipné body uraziť.
Uraziť sa môže asi len nevďačný človek si myslím 😁náhodou je to úsmevné..
Tak konkrétne toto body mi napr. príde úplne o ničom 😉 a presne, nemusí sa rodičom páčiť. Takéto body sa podľa mňa vôbec nehodí niekomu, koho nepoznáš veľmi dobre alebo teda v tomto prípade vôbec...
Nikdy nevieš, či nemá druhá strana rodiny v príbuzenstve napr. alkoholika. Proste cudzím ľuďom ako pozornosť sa to podľa mňa vôbec ale vôbec nehodí...
@zitaje ale to je take, že aj pre bábo, aj pre kamarátku. Keď bude chcieť, môže si urobiť vtipnú foto s dieťatkom v tom body. ( keďže ona je tá teta - to body je na ňu myslené ) a nie, nie je alkoholička 🙈😂.
nemyslela som kamošku. Myslela som to tak, že keďže tú rodinu nepoznáš (rodina = to nové bábo a jeho rodičia), nemusíš vedieť, či v ich rodinách nemá niekto také problémy a mohlo by to rodičom byť nepríjemné...
@zitaje No presne preto váham, lebo ja by som sa potešila, mne by to prišlo ako milá pozornosť, ale ľudia sú tak zatrpknutí v dnešnej dobe, že ozaj sú schopní sa uraziť do krvi aj kvôli tomu, že niekto ma “tú drzosť”, poslať im len tak darček 🙈. Aj tu z reakcii vidím, že niekto by sa potešil, ale väčšina by bola pobúrená.
Za mna tiez nie. Nie ze by som sa urazila, ale asi by som si poklepala po cele, ze kamaratka mojej kamaratky, ktoru nepoznam posiela mojmu dietatu darcek...
Za.mna osobne - ja neznášam darčeky akékoľvek. Neviem sa tváriť nadšene nad vecou, ktorá mne pride zbytočná, je mi ľúto, ze clovek si s tym dal námahu, minul financie a pre mna to je nevyuzitelne... Ked zase nieco chcem, tak si to kúpim sama a podla seba, lebo väčšinou ma bombarduju s otázkami ci to fakt potrebujem take drahé, hentake alebo onake a naco mi to bude... Takze som nevdacna, lebo xyz... A konkretne tieto body su take, ze neviem aky postoj by som k nim zaujala... Z mojich skúsenosti s detským obleckom asi nieco na styl, Fasa, 35.body v jednej velkosti, yes...
No ja by som prinajmenšom pozerala asi aj na švagrinu zvláštne keby mi priniesla niečo pre dieťa od niekoho koho som v živote nevidela. Keď chceš tak kúp nejaké vtipné tričko kamoske s nejakým trestným nápisom, ale dieťatku by som určite neposielala nič
Suhlasim, autorka, ludia su zatrpknuti. Si dobrosrdecna, ze chces nejako podporit kamaradkinu radost, ze je teta. Nenchaj sa odradit, rob ako ty sama citis. Co sa najhorsie moze stat?
pokial nepoznam rodicov tak nie..ale to som ja...ak to citis inak a chces darovat -daruj..